עבור לתוכן

Q330 חוות דעת אישית

Featured Replies

פורסם

היי!

בסוף הלכתי על הקטנצ'יק מבית סמסונג, בתצורת הI5 שלו, ולאור המלצותיכם ולאור מיעוט המידע שקיים עליו ברשת, חשבתי לכתוב לכם קצת עליו.

לתשומת לבכם - אינני מבינה גדולה במחשבים והמחשב האחרון שלי היה פנטיום 4 נייח שקרטע ב-4 השנים האחרונות. מבחינתי כל דבר יראה כרגע כמו חללית מופלאה.

רשמים:

מראה ואיכות בניה - המחשב מהמם. מבפנים ומבחוץ. אפילו הבחורים מאולם התצוגה של חיון (שסופסוף הסכימו להוציא לי אחד מהקופסא כדי שארגיש אותו) התלהבו מהמראה שלו מאוד. בנוגע לבניה, מרגיש חזק ויציב, עיצוב חצי גלוסי נותן הרגשה של מחשב רציני (מרגיש הרבה יותר טוב מHP 15.6 שיש בבית) אך ראיתי כבר רציניים ממנו. המקלדת פשוט אדירה ומאוד אינטואיטיבית. מרגעי ההקלדה הראשונים הכל זרם כאילו לא החלפתי עכשיו מקלדת שהייתי עליה חצי עשור.

ישנה בעיה עם אזור העכבר שלא מזהה בדיפולט את כף היד לעומת קצות האצבעות והוא ממוקם ממש באמצע המחשב - במקום מתחת למקש הרווח. הדבר בעייתי אבל חיפוש קליל ברשת יגלה לכם איך לשנות את ההגדרות היישר למצב שהנושא לא מפריע לכם כלל.

מסך - מבריק אך הרבה פחות מפריע לי נניח ממסך הLG המבריק שהיה לי. לא יודעת למה, אולי הוא חצי מבריק או משהו, לא מפריע בכלל ואני יושבת עם הגב לחלון בחדר שלי. הוא גם לא מרגיש קטן מידי - לטעמי 13.3 זה הגודל המושלם.

ביצועים - כמו שאמרתי, אני האחרונה לשפוט בנושא. אבל ניסיתי להעמיס עליו (סריקת וירוסים, התקנת אופיס, צריבת דיסק וצפיה ב720P, הכל בו זמנית). הוא התחיל להאט רק שהוספתי לכל הסיפור הזה העתקת כמות גדולה של חומר מהתקן חיצוני. מבדיקה כללית באתרי דרישות למשחקים ואתרים שנותנים ציון למערכת, אני חושבת שניתן לשחק עליו בכמעט כל משחק ברמה סבירה. לא לשכוח שיש עליו גם כרטיס מסך מובנה וגם את 310M בטכנולוגית אופטימוס, אבל עדיין מדובר רק ב 310M. צפייה בHD בכל הרמות (סרטונים שמצאתי לי ביוטוב) חלקה לחלוטין, גם אם רצים דברים ברקע.

טמפרטורה וזמן סוללה - אם משהו, אז אלו חולשותיו. זמן הסוללה- כ 3 שעות. רוב הזמן הוא בטמפרטורה סבירה או אפילו קריר, אך בעת ההעמסה הנ"ל לא ניתן היה להשאירו עלי.

משקל ועובי - קצת פחות מ-2 קילו, מרגיש קליל בהפרשי ענק ממש לעומת HP 15.6 אחר שיש בבית לאח שלי.

עוד תוספות חיוביות - יציאת HDMI וכונן אופטי, דברים יחסית נדירים בגודל הזה של נייד.

שליליות - יבואן ואחריות. נקנה מבסט ביי שם הובטחו לי שנתיים אחריות. בסט ביי לא יעמדו מאחוריכם בשום צורה ואף עלולים לעקם אפם אם תיכנסו לחנות אחרי שתרכשו את המחשב. מה שקרה הוא שלהם הובטח ע"י כור תקשורת וIBM שנתיים אחריות וזה כל מה שהם יודעים. אין בידי כל מסמך שמוכיח את זה. בIBM לא מכירים יותר משנה אחריות על מחשבי סמסונג. בחיון, לאחר מאמץ רב, הסכימו לבדוק תקופת אחריות ע"פ מספר סידורי, שם גיליתי שיש לי רק שנה וחצי, כלומר שנתיים מרגע הייצור. וכל אחד מהגורמים הנ"ל מפנה אותי לגורם אחר ולא מוכן לתת הסברים. מחר אמשיך את מלחמתי ע"מ לוודא לי שנתיים אחריות, אם תרצו אעדכן גם.

נתקלתי במספר בעיות נוספות שהתגלו כבעיות נפוצות של מערכת הפעלה ע"ג מחשבים ניידים וחיפושים מעטים ברשת סידרו הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים