עבור לתוכן

המחשב קורס לאחר הוספת סטיק זכרון נוסף

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי:

amd 64 3000+

epox 8kdaj nforce 3 250

512*2 ddr 400 mhz של חברת טווינמוס.

קניתי סטיק נוסף של ddr, אותו דור ואותה מהירות, אבל חברה אחרת, בשם transcend. אציין שנתון התזמון שונה: בסטיק החדש הוא 3, בעוד שבשני הסטיקים הישנים הוא 2.5(אין לי מושג מה זה אומר אבל נראה לי שזה ראוי לציון).

בלוח יש סך הכל 3 סלוטים, ככה שיש שני סטיקים זהים ואחד יוצא דופן.

המחשב קורס תוך כמה דקות. ניסיתי לשנות את מיקום הסטיקים, ללא תוצאה. שיניתי גם את נתון התזמון בביוס, ככה שיהיה "אחיד" ל3.

האם יש דרך כלשהי לשלב בין הזכרונות, ככה שהמחשב יפעל כמו שצריך? קראתי פה באחד הת'ראדים הקבועים, שאין בעיה עקרונית בשילוב בין חברות שונות.

פורסם

קניתי סטיק נוסף של ddr, אותו דור ואותה מהירות, אבל חברה אחרת, בשם transcend. אציין שנתון התזמון שונה: בסטיק החדש הוא 3, בעוד שבשני הסטיקים הישנים הוא 2.5(אין לי מושג מה זה אומר אבל נראה לי שזה ראוי לציון).

גם המתח והגודל של הזיכרון ראוי לציון.

פורסם
  • מחבר

איך שכחתי את הנפח....הסטיק החדש הוא של 1GB(שני הישנים הם של 512 כל אחד). לגבי מתח: איך אני בודק?

פורסם

הייתה לי בעיה דומה בזמנו במחשב שאני חושב שזה אפילו היה עם אותו לוח אם.

תנסה להיכנס לביוס ולשנות את תזמון הזכרונות מ-T1 ל-T2 (או משהו בסגנון),

אני לא בדיוק זוכר מה זה אומר, אבל אני זוכר שבזמנו זה פתר לי את הבעיה

כשהיו לי שלושה סטיקים של זיכרון

פורסם

איך שכחתי את הנפח....הסטיק החדש הוא של 1GB(שני הישנים הם של 512 כל אחד). לגבי מתח: איך אני בודק?

אם תוכל אז קודם נסה את מה שהציע infer73

Command rate /CPC

לשאלתך על המתח- עדיף לדעת מה מציע היצרן וזה לא תמיד זהה למה שרואים ב-SPD (שניתן לבדוק בתוכנה כמו CPU-Z), לכן חפש את דגם הזיכרון בין אם ב-CPU-Z או שרשום על מדבקה על המודול, וחפש בגוגל/באתר היצרן. אתה אמור למצוא את הנתונים של הזיכרון (תזמונים, תדר ומתח) כפי שקבע לו היצרן.

הגורמים האפשריים:

1. הזיכרון דפוק.

2. א. הזיכרון לא מתאים. לדוגמא High density או SS/DS), בד"כ בחוברת של הלוח תמצא את כל הפרטים הנחוצים.

ב. הזיכרונות יחדיו לא מתאימים. כנ"ל לגבי סעיף 2, בד"כ נראה את זה בחוברת של הלוח, למשל ערכת השבבים לא תומכת ב-3 מודולים אלא אחד, שניים או ארבעה. דוגמא אחרת- כל המודולים חייבים להיות DS או שכל זוג חייב להיות DS. (המונחים DS ו-SS מתארים האם שבבי ה-RAM נמצאים בצד אחד של המודול או בשני צדדיו. אבל! עצם המושג מתייחס ל-ranking והוא בעצם אינו מקושר למיקום הפיזי של השבבים על המודול. סיפור ארוך, בקרוב ב-FAQ).

3. הזיכרונות אינם מוגדרים כמו שצריך, סביר בהתקנה של מערכת חדשה או בהוספת מודולים למערכת קיימת. לאחר הבנה של SPD (הסבר ב-FAQ) אפשר להבין שזיכרונות לא תמיד יהיו מוגדרים כמו שצריך, כמו שהיצרן קבע שהם יתפקדו. בייחוד כשמשלבים מספר מודולים אשר אינם זהים, יש לקבוע את הנתונים ב-BIOS תוך התחשבות בכל המודולים לפי עיקרון המכנה המשותף. המתח צריך להיות על פי המודול שצורך הכי הרבה, התדר צריך להיות הנמוך ביותר והתזמונים צריכים להיות החלשים ביותר (מספרים הכי גבוהים).

אז מה עושים?

ת. לבדיקת תקינות של המודול החדש או של כל המודולים מריצים Memtest עם מודול נפרד או עם כל המודולים.

א. להחזיק בידיך את החוברת של הלוח // לזהות את הלוח שלך, לגשת לאתר היצרן ולהוריד את החוברת שלו.

ב. לגלות האם הזיכרונות מתאימים ללוח יחדיו ובנפרד על פי הפרמטרים שניתן למצוא בד"כ בקטע שמסביר על התקנת הזיכרונות. בד"כ טבלה תסביר לנו איך ניתן להתקין מודולים (וגם אילו מודולים) בסלוטים השונים, על פי SS/DS ולפי ערוצים. לטבלה לפעמים יצורפו דגשים של מאפייני זיכרונות שיתכן ולא יתאימו. יש לעיין בכל הקטע הקשור לזיכרונות בחוברת של הלוח.

ג. במידה והזיכרונות מתאימים ללוח גם בנפרד וגם כפי שהותקנו. או במידה ועדיין ישנן בעיות:

1. מזהים את הזיכרונות ומגלים באתרי היצרנים המתאימים את הפרטים הטכניים שהם קבעו להם. במידה ולא מוצאים אז ניתן להשתמש בערכי ה-SPD שנגלה בתוכנה CPU-Z.

2. כפי שצוין בסעיף 3 (הגורמים האפשריים) יש לקבוע ב-BIOS את ההגדרות של מתח-תזמונים-תדר על פי מה שגילינו באתר היצרן (או ב-SPD אם נתוני היצרן אינם בנמצא).

הערות לסעיף 2:

* ישנם נתונים שהיצרן לא תמיד מפרט עליהם כמו ה-Command rate, אפשר תמיד ללכת על בטוח ולקבוע 2T או שאפשר לראות ב-SPD.

* לגבי מתח, חשוב לציין שלפעמים עדיף לתת טיפונת יותר מתח ממה שהיצרן קבע או ממה שנמצא ב-SPD, למשל 2.1V במקום 2.0V, זה בכלל לא נורא.

פורסם

האם ניסית רק את הסטיק החדש לבד ללא הקודמים? חבר אותו לבד והרץ Memtest, תראה אם הוא עובר בכלל. אולי כמו שנייקי אמר, נפלת על סטיק דפוק.

שנית, האם ניסית עדכון ביוס? יכול להיות שגם זה יפתור את הבעיה.

שלישית - מה שאר המערכת? כמה כוננים אופטים וכמה הארד דיסקים? האם יש גם כרטיס מסך תובעני במיוחד מבחינת חשמל? והכי חשוב - איזה ספק כוח?

היה לי מקרה עם לוח של ג'יגהבייט (לא זוכר כרגע את הדגם, מתנצל), שבו הלוח היה חכם מספיק לא להריץ סטיק אחד של זכרונות 2x2 מכיוון שככול הנראה הוא לא קיבל מספיק חשמל בשבילו. החלפה של ספק הכוח (הג'נרי) לספק של SeaSonic פתרה את הבעיה.

פורסם

שנית, האם ניסית עדכון ביוס? יכול להיות שגם זה יפתור את הבעיה.

כל האמור לעיל נכון ולכן אין לי מה להוסיף בנושא, רק שלא הייתי ממליץ על עדכון BIOS בתור איזו אפשרות ראשונה או סתם לצורך בדיקה. קודם עדיף לנסות את כל שאר ההצעות שעלו בנוגע לבדיקת/הגדרת הזיכרון ורק אם התשובות לא חד משמעיות/לא נמצא פתרון לבדוק אם קיים עדכון BIOS שבכלל מתייחס לנושא תמיכה בזכרונות.

פורסם

^

צודק. מצטער.

אני די רגיל ללוחות עם ה-Dual Bios, שאפשר לעשות מה שאתה רוצה :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים