עבור לתוכן

חשש לבעיות עם הצורב. מבקשת עזרתכם באיבחון, בדיקות ובכלל (אולי גם המלצה לחדש)

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

ראשית, אני מדברת על המערכת המתוארת במפרט המחשב שלי. כעת, כמו שניתן להבין מהכותרת אני תוהה אם יש בעיה עם הצורב שלי.

תיאור המקרה:

לפני כשלוש שנים בעקבות המלצותיכם פה בפורום ומדור "צורבים מומלצים" רכשתי (ראוי לציין שממש חיפשתי והתעקשתי) לרכוש את ה- Samsung SH-S203B DVD Burner שלי. בשנה האחרונה התגלו איתו מספר בעיות

1. עוד כאשר עבדתי עם XP וכאשר צרבתי עם הנרו (אקספרס)שהגיע איתו,

11. גיליתי שאם אני רוצה שהסיכוי לצריבה מוצלחת יהיה גדול רצוי מאוד לא להריץ כמעט דבר (שאינו קטנטן ) ברקע כלומר לא סרט (ואין הכוונה ל-MKV/HD אלא סתם DIVX) בוודאי לא לנסות לפחות קובץ בודד עם ה-7ZIP. לכל היותר לגלוש באינטרנט ורצוי לא בריבוי חלונות / טאבים.

12.חשוב לציין שמדובר על צריבה על DVD'S של ורביטים כך שעל פניו לא היתה אמורה להיות בעיה של איכות.

13. כאשר העלתי בעיה זאת בפורום (תוכנה) לפני מעל חצי שנה (משהו כמו חודש וחצי לאחר תום האחריות) נאמר לי שדברים אלו אינם אמורים להיות.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=442385.msg3789535#msg3789535

אז נאמר לי כשלב אחרון לנסות להוריד עדכון קושחה אולם מעט חששתי בין השאר שזה יהרוס לי את האחריות. הלכתי לחנות והם לקחו את המחשב לבדיקה במעבדה וכשחזרו טענו שהוא בסדר וצרב כמה DVD עד הסוף ללא בעיה- אגב גם לא הראו לי הוכחות לכך וגם זו לא היתה הבעיה שתארתי.

2. בינתיים התקנתי WINDOWS7 32,

21. נמנעתי מהתקנת נירו וניסיתי לעבוד עם מספר תוכנות פורטבליות שאמרות להיות בסדר (למשל אשמפו פורטבלית - שהיתה הטובה מכולן, אינפרא-רקורד פורטבלית שדווקא מעט איכזבה, בעיקר עם ה- DVD)

22. נראה שכמעט בכל תוכנה שניסיתי איני יכולה לצרוב DVD'S של אופיס דיפו - רכשתי קופסה חדשה של DVD'S ורבטים ונראה שאיתה יש (ובמהירות איטית וללא ישומים ברקע) בינתיים לא נרשמו בעיות. בינתים כלומר שני הדיסקים נצרבו בהצלחה אם כי באופן מעניין בשלב של "אגירת המידע" נרשמו פעם אחר פעם כשלונות - אבל הדיסק נצרב ובינתיים אין אינדיקציה שלא כפי שצריך.

23. באשר ל-CD יש עיתים בעיות עם סוגי דיסקים פשוטים (לא קניתי CD ורבטיים) אבל משמעותיתי פחות.

24. כמובן שהיות וצריבה פשוטה לא ממש הלכה לי, אין מה לדבר על עבודה עם דברים לא קלילים אחרים ברקע. דיי ברור לי שצריבה זו צפויה לכשלון.

שאלותי:

1. האם תוכנה פורטבלית שאם הבנתי נכון אינה יכולה להגיע לכל המקומות במערכת פחות יציבה ופחות טובה לצריבה מכזו שאינה פורטבלית? כלומר האם ייתכן שיהיה ואתקין למשל את אינפרא-ריקורדר, או אפילו את הנירו (שאותה אני ממש מעדיפה שלא) המצב יראה טוב יותר?

2. בהתחשב בכך שגם קודם וגם כעת על מערכת חדשה ונקיה נרשמו בעיות שונות, ייתכן ויש בעיה עם הצורב? אם כן, היש תוכנת בדיקה שאוכל להוריד כדי לבדוק אותו באופן קצת יותר מקיף ורציני מצריבת דיסקים נוספים?

3. היה ותרשם בעיה כלשהי, אני מעריכה ששוב יש טעם לשקול עדכון קושחה. אני מניחה שהדבר לא אמור להיות מסוכן באופן מיוחד ואם יעשה כראוי גם לא לפגוע בצורב (או בשאר המערכת). בכל מקרה, היה ויש דבר קודם לכך אשמח לשמוע עליו ואם לא וצריך, לקבל הדרכה טובה בנושא היות ואני מעט חוששת להרוס.

4. אני בשלבי שדרוג מערכת רציני. האם בהנחה שגם לאחר השלבים הקודמים עדיין הצורב לא יעבוד כפי שצריך, האם לא עדיף לשדרגה ואז שוב לבחון אם ה- Samsung SH-S203B יעבוד איתה היטב, או שמראש כבר לחשוב גם על צורב חדש?

תודה מראש לעוזרים ושבת שלום

פורסם

הלכתי לאיבוד... מה הבעיה בדיוק ואיזה מערכת הפעלה מותקנת כרגע? תשובה ב2 שורות גג אם אפשר.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתייחסות, ag43

כן, הגזמתי משהו. אנסה שנית ובתקציר מנהלים.

1. כרגע- WINDOWS7 32 תחתיה התגלו בעיות שונות בצריבה עם תוכנות פורטבליות שונות אבל גם עם תוכנת הצריבה של ה-7:בחלק מהמקרים לקח זמן, עשה עצמו צורב אבל פשוט לא צרב- והדיסק נשאר ריק. בחלק אחר צרב אבל עם פגמים והדיסק תקע את המחשב. היו מקרים שנראה שהצריבה הצליחה 2. גם בעבר היו בעיות (אבל אחרות).

מקווה שכעת יקל להבין.

פורסם

לא יודע אם זה כל כך רלוונטי אבל אני יספר בכל זאת.

לי היה צורב של LG שעשה צרות מדי פעם.

למשל הוא לא היה נפתח אחרי לחיצה (למרות שאור דלק והוא עשה קולות כאילו הוא מנסה), היה צריך ללחוץ עוד פעם פעמיים עד שזה תפס.

נדיר שאני צורב ולכן לא טרחתי לנסות לפתור את זה.

חשבתי לעצמי שצורב זה דבר כל כך זול שעדיף לי לקנות חדש מאשר להשקיע שעה או יותר בפיתרון שספק אם ימצא.

מאז שהתקנתי את הצורב החדש (הפעם לקחתי חברה אחרת בשביל המזל) גם הצורב הישן נראה שעובד פתאום כמו שצריך (התקנתי גם מערכת הפעלה חדשה מאז וסידרתי כבלים במארז).

אז ככה או אחרת הבעיה שלי נפתרה, ואם אי פעם אני יגיע למצב שבו נחוץ לי לצרוב יותר מדיסק אחד, זה ילך פי שתיים מהר. :lol:

פורסם

ניסית עם דיסקים אחרים? כ"כ תסתכלי בסטיקי בקשר לוידוא אם הDMA מופעל ותראי מה המצב אצלך.

פורסם

אומנם אינני מומחה, אבל אני לא רואה שום בעייה בצריבה עם תוכנת portable (בד"כ אני משתמש ב- ashampoo) על פני תוכנה "מותקנת" - אני מדבר מנסיון של שימוש במס' מחשבים שונים + גרסאות שונות של windows + שימוש הן בצורבים פנימיים והן בחיצונייים (דרך usb)

מס' שאלות

1. האם את משתמשת בגרסאות עדכניות של תוכנות הצריבה?

2. האם את חווה גם בעיות בקריאה של דיסקים?

3. מדוע לא לצרוב firmware? במילא הצורב מחוץ לאחריות

יש תוכנה לבדיקת צורבים של nero - לא יודע עד כמה היא אמינה אבל זה לפחות ייתן אינדיקציה כלשהי

http://www.cdspeed2000.com/ - ניתנת לשימוש בחינם עד 30 יום

נק' אחרונה - למה לא להחליף את הצורב באחר, במיוחד אם את בשלבי שידרוג ולאור ההיסטוריה הבעייתית של הנוכחי - לא חבל על כאב הראש?

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם זה כל כך רלוונטי אבל אני יספר בכל זאת.

לי היה צורב של LG שעשה צרות מדי פעם.

למשל הוא לא היה נפתח אחרי לחיצה (למרות שאור דלק והוא עשה קולות כאילו הוא מנסה), היה צריך ללחוץ עוד פעם פעמיים עד שזה תפס.

נדיר שאני צורב ולכן לא טרחתי לנסות לפתור את זה.

חשבתי לעצמי שצורב זה דבר כל כך זול שעדיף לי לקנות חדש מאשר להשקיע שעה או יותר בפיתרון שספק אם ימצא.

מאז שהתקנתי את הצורב החדש (הפעם לקחתי חברה אחרת בשביל המזל) גם הצורב הישן נראה שעובד פתאום כמו שצריך (התקנתי גם מערכת הפעלה חדשה מאז וסידרתי כבלים במארז).

אז ככה או אחרת הבעיה שלי נפתרה, ואם אי פעם אני יגיע למצב שבו נחוץ לי לצרוב יותר מדיסק אחד, זה ילך פי שתיים מהר. :lol:

יש משהו בדברייך Art Tatum. ידוע שמוצרים אלקטרונים נוטים לפתח רגשות וכאשר מגיע מתחרה פתאום מתחילים לעבוד שונה (לרוב טוב יותר, אבל עיתים גם רע יותר -בגלל שעצוב להם?). ואני לא צינית - טוב אולי מעט אבל הכל אמיתי. אגב, נראה שאפילו יותר הם נוטים לפחד ממי שיכול לתקן אותם וכך אם משהו לא עבד לך והבאת אותו למעבדה (או לאבא) במקרים רבים מספיק שהמומחה יביט או יגע במוצר ופתע הוא בסדר.

במילים אחרות, סביר שכדאי שאתחיל תור אחר צורב נוסף :)

ותודה :)[br]פורסם בתאריך: 4.06.2010 בשעה 18:47:49

ניסית עם דיסקים אחרים? כ"כ תסתכלי בסטיקי בקשר לוידוא אם הDMA מופעל ותראי מה המצב אצלך.

תודה ag43

1. באשר לדיסקים אחרים: בעוד שה- DVD'S של אופיס דיפו הוכיחו עצמם יקרים מעבר למשוער (90% מאלה שניסיתי לצרוב בסוף מצאו את עצמם בפח) היתה בהחלט הצלחה גדולה יותר עם DVD'S של ורבטיים. עדיין קבוצת המדגם יחסית קטנה (בערך שניים וגם כאשר צרבתי אותם טען האשמפו ש"נכשלה האגירה" ואתם בטח יודעים טוב ממני על מה מדובר, היות ועדיין עוושה רושם שהדיסק נצרב.

- באשר ל-CD,יש לי רק פשוטים של מקסוול (נראה לי מפגר להוציא על זה סכום כמעט זהה ל-DVD'S)

2. לכתי לסטיקי ונראה שהמדריך מתייחס ל-XP. חיפשתי והגעתי למדריך הזה שניק נתן:

http://forum.digital-digest.com/showthread.php?t=61905

-אגב, לדעתי אם הלינק אינו נמצא שם ולא סתם פיספסתי אותו ולפחות עד שמישהו מכאן יחליט לעשות מדריך בעברית, אולי כדאי להוסיף את הלינק הזה לסטיקי-

בכל מקרה, כאשר עברתי על השלבים ראיתי במנהל ההתקנים את המצב הבא (תמונה) שמעט שונה מזה שמוצג בשני המדריכים. האם עלי לשנות שם משהו?

שוב תודה על עזרתך.

[br]פורסם בתאריך: 4.06.2010 בשעה 19:29:47

אומנם אינני מומחה, אבל אני לא רואה שום בעייה בצריבה עם תוכנת portable (בד"כ אני משתמש ב- ashampoo) על פני תוכנה "מותקנת" - אני מדבר מנסיון של שימוש במס' מחשבים שונים + גרסאות שונות של windows + שימוש הן בצורבים פנימיים והן בחיצונייים (דרך usb)

מס' שאלות

1. האם את משתמשת בגרסאות עדכניות של תוכנות הצריבה?

2. האם את חווה גם בעיות בקריאה של דיסקים?

3. מדוע לא לצרוב firmware? במילא הצורב מחוץ לאחריות

יש תוכנה לבדיקת צורבים של nero - לא יודע עד כמה היא אמינה אבל זה לפחות ייתן אינדיקציה כלשהי

http://www.cdspeed2000.com/ - ניתנת לשימוש בחינם עד 30 יום

נק' אחרונה - למה לא להחליף את הצורב באחר, במיוחד אם את בשלבי שידרוג ולאור ההיסטוריה הבעייתית של הנוכחי - לא חבל על כאב הראש?

תודה על התגובה, schw22

תוכנות פוטבל- אז ככה שגם אני חשבתי שהן מקסימות, נהדרות ובאופן כללי עדיפות אולם מהנסיון הקצר שלי למדתי שבחלקן (ושוב ממש לא בכולן, ולא בטוח שזה קשור לצריבה), הגרסה הפוטבלית נוטה לעשות מידי פעם צרות. למשל: היוטורנט פורטבול עשה לי הרבה צרות עד שחזרתי לגרסה המותקנת (אם תרצה הרחבה חפש בהודעות שלי, התייעצתי פה לפני כחצי שנה בעניין). בנוסף, השועל הנייד נוטה יותר ליפול מהשועל המותקן (אין לי שמץ מדוע, פשוט קורה). מצד שני הפרוקסיט רידר עובד יופי וכך גם פורטביליות נוספות.

1. גרסה עדכנית - פעם אחרונה שהורדתי זה היה לפני כמה חודשים. שווה ללכת לבדוק.

מה איתך? עם איזו אשמפו פורטבול אתה עובד? עם אילו תוכנות צריבה פורטבול אחרות (ואילו גרסאות)?

2. מתברר שלאחרונה כמעט ואיני קוראת דיסקים. מהמעט שקראתי איני זוכרת בעיות. מצד שני המדגם ממש קטן..

3. זהו, אם לא יהיה פתרון אחר כנראה אעשה זאת. נהוג לומר שזו האופציה האחרונה ובמקרה שלי היות וטרם עשיתי דבר כזה היא גם יותר מסוכנת. אם אגיע לשלב הקושחה, אשמח להדרכה ברורה ומפורטת ככל הניתן כדי שבדרך לא אשמיד משהו, בין אם את הצורב או משהו אחר (מראש אוריד מהשולחן כלים שבירים כגון כוסות קפה).

4. תוכנה לבדיקת צורבים של נירו יכולה להיות רעיון לא רע :). אני מניחה שצריך להתקינה ומקווה שבניגוד לתוכנות הצריבה של נירו אינה צרה בהסרה אבל בהחלט אלך לברר מה העניין איתה.

5. יש משהו בדברייך, סביר שזה סתם כאב ראש ועל פניו סביר שאני יכולה לפתור את העניין בלא בכנראה פחות מ- 150 ש"ח. מצד שני, אם אני עושה משהו לא נכון גם הייתי רוצה לדעת כדי לא לחזור על טעויות וכנראה באופן כללי זה יהיה נחמד לדעת שהצלחתי לפתור את הבעיה או לפחות ניסיתי (ובדרך למדתי משהו) ולא מראש ויתרתי.

ושוב תודה לך על העזרה.

מומחה או לא, עזרת (ואשמח אם תמשיך).

[attachment deleted by admin]

פורסם

כרגע- WINDOWS7 32 תחתיה התגלו בעיות שונות בצריבה עם תוכנות פורטבליות שונות אבל גם עם תוכנת הצריבה של ה-7:בחלק מהמקרים לקח זמן, עשה עצמו צורב אבל פשוט לא צרב- והדיסק נשאר ריק. בחלק אחר צרב אבל עם פגמים והדיסק תקע את המחשב. היו מקרים שנראה שהצריבה הצליחה

תדביקי כאן לוגים של שגיאות צריבה.

לגבי עדכון קושחה- קודם בודקים איזו גרסה קיימת, כי אם היא העדכנית ביותר אז אין טעם בכלל להזכיר שוב בדיון את המילה "קושחה". (מניסיון עם אותו צורב, ראי במפרט, חיפשתי קושחה וגיליתי שאצלי הגרסה האחרונה)

לגבי המדריך ל-DMA- אני סבור שהכל נמצא בסטיקי. אם לא- את מוזמנת לרשום מה חסר שם ונטפל בזה.

פורסם
  • מחבר

תדביקי כאן לוגים של שגיאות צריבה.

לגבי עדכון קושחה- קודם בודקים איזו גרסה קיימת, כי אם היא העדכנית ביותר אז אין טעם בכלל להזכיר שוב בדיון את המילה "קושחה". (מניסיון עם אותו צורב, ראי במפרט, חיפשתי קושחה וגיליתי שאצלי הגרסה האחרונה)

לגבי המדריך ל-DMA- אני סבור שהכל נמצא בסטיקי. אם לא- את מוזמנת לרשום מה חסר שם ונטפל בזה.

תודה דניאל

1. אני תוהה אם לנסות לצרוב בתנאים מבוקרים (שיא העדינות שוםמדבר ברקע וכיוב) ואז לראות אם יצליח ואולי כן אבל כנראה זה לא מה שאמור לההיות או פשוט לצרוב (על ורבטיים) ולחכות לבלגן שאולי יהיה (בתקווה שלא) ואז להראות לכם מה קרה.

אגב כאשר אתה אומר "לוגים של שגיאות צריבה" כוונתך לנתונים שמראה תוכנת הצריבה או משהו אחר?

2. חיפשתי מעט ולא ממש הבנתי כיצד אני מבררת את גרסת הקושחה שנמצאת אצלי. תוכל אולי לומר לי כיצד בדקת איזו גרסה מותקנת אצלך?

3. לגבי המדריך, ראיתי בסטיקי רק את המדריך ל- XP ואל המדריך ל-7 הגעתי ע"י חיפש ומציאת לינק שאתה נתת למישהו. אבל ייתכן ולא שמתי לב והוא קיים.

פורסם

אפשור ה- DMA מתבצע דרך ה- device manager (כפתור ימני על my computer ואז manage), היכנסי למאפיינים של ערוץ ה- ATA אליו מחובר הצורב (תחת IDE controllers) ובלשונית אפשרויות מתקדמות תאפשרי שימוש ב- DMA.

הגרסאות שאני משתמש בהן ה- ashampoo 8.04 ו- ashampoo 9.21 - לא הכי חדשות, אך עובדות בצורה יציבה

גרסת firmware אפשר לבדוק עם תוכנות כמו אלו:

nero infotool - http://www.nero.com/enu/support-nero8-tools-utilities.html - אין צורך בהתקנה

DiscInfo (עדכון אחרון מ- 2008) - http://discinfo.rpc1.org/

DVDInfoPro (בתשלום עם 14 יום חינם) - http://www.dvdinfopro.com/

פורסם
  • מחבר

schw22

1. קצת התקשתי למצא את ערוץ הATA בו נמצא הצורב. בכל מקרה ראה שאצלי הוגדרו גם הקשיחים בצורה שונה היות ונראה לי שחסרות לי כמה מהאפשרויות שאמורות להיות. (תמונה)

2. נראה שאני עובדת עם האשמפו 9.2 בכל מקרה, הלכתי לחפש גרסה חדשה יותר ואנסה את ה- 10.01 בפעם הבאה.

3. לגבי עדכון קושחה. בדקתי עם התוכנה (גם של נירו, תודה! נראית נחמדה)

ונראה שהקושחה שמותקנת אצלי היא SB01 בעוד שלפי האתר, הגרסה האחרונה היא SB03

http://www.samsung.com/in/consumer/pc-peripherals-printer/optical-disc-drive/dvd-writers/SH-S203B/IDBH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support

[attachment deleted by admin]

פורסם

בשביל לחסוך הרבה ניסיונות לעזרה, חברי את הצורב למחשב אחר ותבדקי אותו שם.

אין סיבה למהר ולעדכן קושחה, לא תמיד הקושחה תועיל, לפעמים אולי היא יותר תזיק מאשר תועיל.

סתם אגב- אצלי יש SB04 :hat:

SSIB

כשצורבים וישנה שגיאה בצריבה, ישנו לוג של הצריבה של כל ההגדרות והפעולות ובין היתר התקלות שהיו בצריבה, זה מה שאני ביקשתי. אולי תחפשי הגדרה בתוכנת הצריבה שלך שתשמור קובץ לוג (כ-TXT).

פורסם
  • מחבר

בשביל לחסוך הרבה ניסיונות לעזרה, חברי את הצורב למחשב אחר ותבדקי אותו שם.

אין סיבה למהר ולעדכן קושחה, לא תמיד הקושחה תועיל, לפעמים אולי היא יותר תזיק מאשר תועיל.

סתם אגב- אצלי יש SB04 :hat:

SSIB

כשצורבים וישנה שגיאה בצריבה, ישנו לוג של הצריבה של כל ההגדרות והפעולות ובין היתר התקלות שהיו בצריבה, זה מה שאני ביקשתי. אולי תחפשי הגדרה בתוכנת הצריבה שלך שתשמור קובץ לוג (כ-TXT).

תודה דניאל.

היות ומהמארז שלי מעט קשה לפרק צורבים (אפילו יותר מדברים אחרים), נראה שיהיה פשוט יותר לחכות שארכיב בו את המפרט החדש ואז אראה מה קורה איתו.

מה שכן, נראה שההגדרות של הקשיחים שלי מעט שונות מהמצב האידאלי או לפחות מה שנראה במדריך ה-DMA. אני תוהה אם הסיבה לכך נטועה בזה שהיות ולא שונו הגדרות הם נשארו במצב ATA, או משהו אחר. למרות שרגע כנראה יהיה דיי מיותר להתחיל ללכת ולשנות, הייתי שמחה אם אתה (או משהו אחר) יגיד לי מה העניין כך שאלמד ואדע ליישם במפרט הבא (שיבנה בקרוב מאוד אני מקווה).

באשר ללוג, בחלק מהתוכנות מופיע לוג המפרט מה קורה ובגדול באיזה שלב נמצאת הצריבה. אין מדובר על משהו מקצועי או מפורט מידי. לוג שגיאות יעודי נדמה לי שראיתי בעבר רק בנירו (כאמור כרגע לא מותקן אצלי ומקווה שלא יהיה צורך להתקין כזה) פעם הבאה שאלך לצרוב אנסה לחפש אופציות כאלה.

ותרחיק את הסיגריה מהצורב, היא עלולה לשרוף לך את הצ'וצפיק של הארבע :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים