עבור לתוכן

הבדלים מהותיים בין INTAL לך AMD עזרה!

Featured Replies

פורסם

חברים רבים ש"מבינים" במחשבים ברמה שעוברת את שלי בהרבה על כל פנים המליצו לי בחום לברוח ממעבדי AMD, אך כאן בפורומים אני מוצא מפרטים שכוללים מעבדים אלו בלי הרבה חששות...

אם אפשר אשמח לקבל הסבר מדוע מעבדי AMD נחשבים לפחות אמינים או מדוע שמם מוחתם לשוו...

אני איש מחשבים שמתעסק הרבה בתוכנה פשוט איני מבין דבר בחומרה, אז בהסבר אין צורך להסביר לי ארוך ומיגע למרות שממני לחומרה יש קילומטרים של אי וודאות :)

תודה מראש על העזרה.

פורסם

עצה- ברח קודם כל מאנשים שממליצים לך לברוח מ-AMD.

2 החברות מצויינות ליצור מעבדים, וההבדלים באים לידי ביטוי אך ורק בין הדגמים עצמם של שתי החברות.

פורסם

המעבדים אמינים, חברייך לא.

לרוב המעבדים של AMD זולים וטובים לכן הם מומלצים במפרטים.

פורסם

הסיבה היחידה היא שלאינטל יש מפעלים בארץ ומי שעובד שם יש לו אינטרס שאינטל תצליח כמה שיותר, אז מסתובבת השמועה הזו, למרות שבשנים האחרונות המצב מאוד השתפר (תאמין או לא אפילו פה בפורום היו תקופות שהאשימו את הזון בפרו אינטליות). :lol:

כמו שאתה יכול לראות מהחדשות האחרונות בגזרת אינטל הם מואשמים בעבירות כמו שוחד, לא קשה לי להאמין לזה שהמדיניות מחלחלת גם לכל מי שקשור לחברה בארץ (סתם ספקולציות מצידי :hat:)

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם על התגובות, אבל יש עוד מוטוס אחד שאני רוצה להפריח ...

רצות שמועות שונות על כך ש MICROSOFT מבצעת תמיכה מלאה וטובה יותר במעבדי INTEL ולכן AMD בעצם לא יכולים להגיע לביצוע מקסימאלי...

אם תוכלו לתת לי הסבר שהוא קצת מעבר ל "שטויות" אני אשמח. מפני שאני יודע בוודאות שנכון ללפני 8 שנים העובדה היתה נכונה כיום אני לא יודע אם התוכנות החדשות (WIN 7...) אם הבעיה עדיין קיימת.

שוב תודה :)

פורסם
רצות שמועות שונות על כך ש MICROSOFT מבצעת תמיכה מלאה וטובה יותר במעבדי INTEL ולכן AMD בעצם לא יכולים להגיע לביצוע מקסימאלי...

הדבר נכון חלקית ולא רק לגבי מיקרוסופט

אינטל שולטת על 80% משוק המעבדים לכן הרבה חברות עושות אופטימיזציה ל - X86 intel instruction set ומשתמשות compiler של אינטל כך במקרים הללו מעבדי אינטל מציגים יתרון

במקרה הספציפי של מיקרוסופט מדובר על excel שמעבדי אינטל נותנים ביצועים הרבה יות טובים מאשר מעבדי AMD

אבל אין לזה שום קשר ל"מעבדי אינטל יותר אמינים" וכו...

פורסם

לאמינות אין שום קשר, בקשר לביצועים אתה יכול לבדוק השוואוות ביצועים ל"לראות תוצאות בעיניים"

פורסם

הדבר נכון חלקית ולא רק לגבי מיקרוסופט

אינטל שולטת על 80% משוק המעבדים לכן הרבה חברות עושות אופטימיזציה ל - X86 intel instruction set ומשתמשות compiler של אינטל כך במקרים הללו מעבדי אינטל מציגים יתרון

במקרה הספציפי של מיקרוסופט מדובר על excel שמעבדי אינטל נותנים ביצועים הרבה יות טובים מאשר מעבדי AMD

אבל אין לזה שום קשר ל"מעבדי אינטל יותר אמינים" וכו...

קצת הסטוריה

- בראשית היה ה-IBM PC כאשר מבין יצרני הצ'יפים IBM בחרה באינטל עם ה-8086

- IBM התנתה את זה בעוד יצרן (כדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד). זה היה AMD

- עם הזמן, אינטל רצתה להתנתק מהקשר עם IBM ו-AMD והחליטה ליצור חומרה חדשה ל64 ביט - איטניום

- האיטניום לא הכיר את פקודות x86 והאמולטורים היו איטיים להחריד

- AMD ידעה שאם האיטניום יצליח היא מחוסלת והחליטה לפתח את x86_64 או AMD64 שיתרונו הגדול שתמך אחורה בכל הפקודות x86. הקומפיילר הראשון לארכיטקטורה הזאת היה GCC ולינוקס היתה מהראשונות להתאים למכונה הזאת.

- מיקרוסופט בחרה בפתרון של AMD בזכות התמיכה שלו אחורה ופיתחה על בסיס זה את Win64 (זאת התשובה לשאלה המקורית על תמיכת מיקרוסופט, כל השאר היה רקע להכין את זה)

- אינטל, בחוסר ברירה קיבלה רשיון מ-AMD לתמוך בפקודות x86_64. הם קראו לזה EMT64 ובמסמכים שלהם אין שום איזכור לכך שהמפתחים של זה היו AMD

לשואל המקורי,

לפי הסיפור הזה אתה יכול להבין שיש תמיכה מלאה בלי שום בעיה במעבדי AMD. תוכל גם להירגע עם העובדה ששלושת מחשבי העל החזקים ביותר בעולם הם מחשבי AMD ושענקי החומרה IBM ו-CRAY בונים את המפלצות שלהם עם מעבדי AMD.

(מקור: http://top500.org)

באשר לקומפיילר של אינטל, זה סיפור עצוב. הקומפיילר הזה כמה שהוא טוב על מכונות אינטל ככה הוא רע על מכונות AMD והסיבה שהוא שותל קוד שבודק אם מדובר במעבד אינטל ואם כן מאפשר פקודות SSE אחרת פקודות אלה לא מאופשרות ואז הקוד החלופי איטי בהרבה. זהו הקומפיילר שהרבה מבחני ביצועים נבנים איתו למשל פוטושופ, cinebench ועוד כמה בנצ'ים אחרים. ברור שבבנצ'ים האלה יש עדיפות למכונות אינטל. הקומפיילר של מיקרוסופט לא סובל מההטייה הזאת וכמובן הקומפיילר GCC שבו אין עדיפות לשום מעבד.

(מקור: http://techreport.com/discussions.x/8547)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים