עבור לתוכן

התלבטות בין 2 מפרטים בתקציב של כ-3000 שקל במזומן למטרת משחקים ללא אוברקלוק Intel

Featured Replies

פורסם

אהלן :)

אני לפני קניית מחשב חדש בתקציב של 3000 שקל במזומן (ניתן לחרוג מעט) למטרות משחקים (כבדים וחדשים) גלישה ברשת, אופיס, וצפייה בסרטים.

אין לי צורך לא במסך ולא בציוד היקפי בכלל, יש לי הכל. מעוניין שהמחשב יהיה מבוסס מעבד אינטל ולא AMD. כרגע לא מעוניין באוברקלוקינג, לא צריך הרכבה או מערכת הפעלה. המחשב יריץ ויסטה ואולי בעתיד 7. על מארז חשבתי בעקרון על מארז יחסית פשוט של Antec ב-300 שקלים, אם מישהו מכיר את המארז הזה אשמח לדעת אם הוא רועש או לקבל בכללי חוות דעת עליו, שכן אני מעוניין במחשב שירוץ בשקט. לא בדממה, אבל בלי רעש של מטוסים בחדר. כרטיס קול לא מאד חשוב לי שיהיה לא און-בורד או איכותי יותר מדי, ואין בכוונתי לחבר את המחשב הזה למערכת דולבי אלא לזוג רמקולים של לוגיטק שכבר ברשותי.

מעוניין בלפחות 300-500 גיגה הארדיסק. כמובן שאשמח להצעות שלא חורגות מן התקציב.

כרגע ההתלבטות היא בין 2 מפרטים, אחד שקבלתי עליו המלצה לנוכח הרצונות שלי מהמחשב והוא:

CPU Intel Core 2 Duo E7400, 1066Mhz, s775, 3MB

מחיר 625

M.BOARDS for INTEL CPU ASUS P5QL-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 2.0, 1394a

מחיר 555

MEMORY DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition

מחיר 305

VGA CARDS Sapphire HD 4770 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI PCI-E

מחיר 590

HARD DISKS Western Digital 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II

מחיר 290

DRW-20B1LT DVD±R x20 LightScribe Black Sata

מחיר 140

מארז antec

Three Hundred ATX Mid Tower Gamer Black Case (No PSU)

מחיר 335

POWER SUPPLY CoolerMaster

eXtreme Power Plus 500W 12cm Fan

מחיר 275

סה"כ 3115 שקלים.

או מחשב בעל הרכיבים הבאים:

Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB Tray

905 שקלים

לוח אם EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E של ג'יגהבייט

400 שקלים

כרטיס מסך GTX 260 Synergy 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E (מה ההבדל בין כרטיס זה של זוטק לבין Geforce 260 GTX)

800 שקלים

Three Hundred Mid Tower Gamer Black Case (No PSU) מארז

325 שקלים

סה"כ כ-3200 שקלים.

אני יודע שבמחשב השני לא ציינתי זכרונות וגוף קירור. אשמח להמלצות. מבדיקה שעשיתי באתרים של חנויות באינטרנט ראיתי שהמחשבים יצאו בערך באותו מחיר סביב ה-3000 שקל.. אשמח לדעת מה לדעתכם עדיף.

תודה רבה רבה מראש על ההתייחסות. :yelclap:

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

כעיקרון שני המפרטים לא משהו (רכיבים לא ממש משתלמים ולא איכותיים).

אנו יכולים לבנות לך מפרט עדיף משני אלה, רק ציין מהיכן אתה מעוניין לקנות, וענה בבקשה על 11 השאלות שבלינק הבא.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם
  • מחבר

היי ותודה.

איזה רכיבים לא משתלמים מבחינת מחיר \ לא איכותיים? מאד מעוניין לשמוע כי ע"פ סיקורים שקראתי פה חוץ מהמעבד מרובע הליבה הבנתי שהכל אמור להיות טיפ טופ מבחינת תמורה לכסף.

כשאתה שואל מאיפה אני מעוניין לקנות אתה מתכוון לחנויות בארץ ממש? למה זה חשוב? בכל מקרה חשבתי או על noacomp או על ksp. בחיפה\ קריות. המחירים שציינתי הם מ-ksp.

1) תקציב 3000 שקל במזומן. אפשר לחרוג פה שם.

2) השימושים הם עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, הורדות.

3) לא צריך ציוד היקפי, יש לי כבר הכל, כולל רמקולים של לוגיטק ומסך FLATRON L1932TQ של LG.

4) צריך פחות או יותר הכל, כולל DVD ועדיף שיהיה צורב, עדיף כמה שיותר זול. (מי צריך היום כונן דיסקטים? כדאי אולי לשנות את זה מהדף של השאלות הכוונה :))

5) העדפה למעבד - Intel. העדפה למארז - Antec, Three Hundred Mid Tower Gamer Black Case (No PSU). סתם כי זה מארז שנראה לי יפה ולא יקר. אני מעדיף מארז שחור, וזה נראה לי אחד נחמד.

6) נושא העיצוב לא חשוב, לא מתעסק במודינג וכאלה. קרור שיהיה מתאים למחשב כדי שיעבוד טוב, המחשב יהיה פתוח הרבה שעות. בצורה שקטה כמה שאפשר, לא צריך בדממה אבל שקט כמה שניתן.

7) לא צריך מע הפעלה, לא צריך התקנה במעבדה, לא צריך התקנה.

8) שהמחשב יהיה חזק, הדגש הוא על ביצועים במסגרת התקציב, שיהיו usb מקדימה במארז, לא מאד חשוב לי הכרטיס קול - שיהיה סטנדרטי. חשוב מאד כרטיס מסך מעולה.

9) שקט חשוב. בלי להגזים, אבל לא רעש של מטוסים.

10) לא מתוכנן OC

11) אני לא יודע באיזה משחקים או איזה רזולוציה. מה שיתאפשר. בעקרון אני ארצה להריץ משחקים חדשים וכבדים יחסית. קרייסיס, ניד פור ספיד, אולי היילו, לא ממש מכיר. אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים בצורה טובה וחלקה. [br]פורסם בתאריך: 11.07.2009 בשעה 23:52:50

יצא סמיילי עם משקפיים במקום 8 אבל מבינים את הכוונה.
פורסם
איזה רכיבים לא משתלמים מבחינת מחיר \ לא איכותיים? מאד מעוניין לשמוע כי ע"פ סיקורים שקראתי פה חוץ מהמעבד מרובע הליבה הבנתי שהכל אמור להיות טיפ טופ מבחינת תמורה לכסף.

רכיבים לא משתלמים/איכותיים: E7400 מעבד מבוזבז כשיש E6300 החדש שנושק לביצועיו ועולה הרבה פחות. לוח אם יקר מעט והספק לא הכי איכותי שיש.

בנוגע למרובע ליבה, זה ברור מאליו שאנחנו עוברים למרובע ואז כנראה נעבור ליותר. אבל נכון להיום אפילו משחקים שתומכים במרובע ליבה, לא מציגים שיפורים ניכרים (אם בכלל) לעומת הכפול. לכן לא רק שמרובע ליבה לא יכנס לך לתקציב (למפרט איכותי כמובן), אלא גם אם תחרוג ותקח אחד- כנראה תקח את אחד ה"חלשים" בסדרה וחבל לשלם פי 2 או 3 בשביל מעבד שלא ממש מציג שיפורים היום. בנוגע לעתיד, אין לדעת מה יהיה.

בתקציב שלך לא ניתן להכניס יותר מדי, לכן צריך להתפשר פה על כמה דברים. לפי מה שאני רואה, יש לך מסך 19" לכן כרטיסים כגון HD4850/HD4770 אמורים להיות מעולים לרזולוציה הזו, רק מדי פעם במשחקים הממש כבדים תצטרך להתפשר על פילטרים.

הנה מפרט איכותי לדוגמא מTMSFOX- יש חנות גם כן בחיפה, בניתי 2 מפרטים אצלה ומנועה מחשבים ויצא פה זול יותר. כמו כן ניתן לעשות פה אוברקלוק (החנות עושה בחינם, צריך לבקש) ולשפר את ביצועי המעבד.

מעבדים

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX ₪466

פתרונות קירור למעבד

Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ₪120

לוחות אם

Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset ₪453

מארזים

Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case ₪324

ספקי כח

SeaSonic Silver Power 500W SS-500ET-APFC-F3 ₪360

זיכרונות

Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5 ₪289

כוננים קשיחים

Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ₪305

כרטיסי מסך ATI

Giagbyte ATI Radeon HD4850 512MB Zalman Cooler ₪643

כוננים אופטיים

LG GH22NS X22 Sata Black ₪136

שרותי מעבדה

הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ + המהרת מעבד ₪75

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3171

3% הנחת מזומן סה"כ לאחר הנחה:₪3075.87

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

*במידה ויהיה במלאי, ניתן ללכת על HD4770 הוא זול ב50 שקלים ובמחינת ביצועים חלש ב5-10 אחוז מHD4850.

פורסם
  • מחבר

תודה

מה ההבדל בין Sapphire, Gigabyte, ASUS, HIS, XTX מבחינת הכרטיס 4850 של ATI?

במפרט שנתת לי פה זה של גיגהבייט, שאני צופה בביקורת (שמאד משבכת אגב) על הכרטיס הזה בלינק:

אז נראה שהם מסקרים דווקא את HIS, בקטלוג של החנות שממנה הרכבת את המפרט הזה, הכרטיס הוא של גיגהבייט, ונראה מאד מאד שונה, לא דק ועם מאוורר שנראה שונה.

פורסם
  • מחבר

יאיר תודה רבה על העזרה והרכבת המפרט

בררתי קצת על הכרטיס מסך בפורום המיועד לכך כאן, ושאלתי אליך האם לא שווה לחרוג מעט מן התקציב (במאות שקלים) ולקנות כרטיס מסך חזק יותר שיחזיק יותר זמן מעמד בהרצה של משחקים חדשים שעוד לא יצאו. ואם כן, על איזה כרטיס היית ממליץ. תודה!

פורסם
  • מחבר

יאיר תודה רבה על העזרה והרכבת המפרט

בררתי קצת על הכרטיס מסך בפורום המיועד לכך כאן, ושאלתי אליך האם לא שווה לחרוג מעט מן התקציב (במאות שקלים) ולקנות כרטיס מסך חזק יותר שיחזיק יותר זמן מעמד בהרצה של משחקים חדשים שעוד לא יצאו. ואם כן, על איזה כרטיס היית ממליץ. תודה!

הקפצה!

פורסם

^^^ אין צורך כל שקל מעבר ל 4850 שהציעו לך יהיה מיותר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לכל העוזרים,

שאלה אחרונה (אני מקווה)

מה ההבדל במעבדי אינטל בין tray ל-box?

לדוגמא, מה ההבדל בין

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX

לבין

Pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray

?

אני רואה שהטריי הוא טיפה יותר זול, בכ-30 שקל.

תודה!

פורסם

ההבדל בין TRAY לBOX, זה שלBOX יש יותר שנות אחריות והמעבד מגיע עם הקופסא המקורית- כלומר קירור סטוק של אינטל כלול+הוראות. בTRAY מגיע רק מעבד ואתה צריך לקנות קירור בנפרד (מדי פעם החנויות מספקות איזה קירור משלהם).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המחשב נקנה. תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים