עבור לתוכן

השופט ( האמריקאי ) בן **** !! - מותר לגרום למוות דרך האינטרנט

Featured Replies

• תגובות 33
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הכבוד לשופט.

להרשיע אנשים על התחזות באינטרנט זה באמת תקדים בלתי רצוי.

להעמיד לדין כל מי שאי פעם אמר משהו מעליב לאדם שהתאבד זה בכלל הזוי.

עריכה:

מה שכן, אם ההטרדה הייתה מכוונת, אפשר וצריך להעמיד לדין על הטרדה, בלי קשר לאם היא מתבצעת פנים מול פנים או דרך המחשב. אבל מכאן ועד לטענות מופרכות כמו "שידול להתאבדות" או "גרימת מוות דרך האינטרנט" הדרך ארוכה.

פורסם
  • מחבר

התחזות בפני עצמה, גם אני הייתי משחרר אותה אם היא לא היתה פוגת באיש.

התחזות שגוררת התאבדות ?! היא לא היתה רואה אור יום יותר בחיים שלה אם זה היה תלוי בי.

במיוחד לאור העובדה שהאישה בת 49 והמתאבדת בת 13.

" לאחר שהתחזתה ב-MySpace לנער בשם ג'וש אוונס, אשר חיזר ברשת אחרי שכנתה, מייגן מאייר בת ה-13. לאחר תקופה, נפרד ממנה "הנער", תוך שהוא מעליב

אותה ואומר כי "העולם יהיה מקום טוב יותר בלעדיה" "

מעניין מה היית אומר אם זו הייתה הילדה שלך.

פורסם

אני חושב שלא הבנת בדיוק את פסק הדין.

קודם כל אף אחד לא אומר ש "מותר לגרום למוות דרך האינטרנט" כמו שכתבת.

כל הדיון שם זה על התחזות ברשת חברתית. והאם אפשר להעניש על זה או לא, אבל מקרה שבו אדם העליב מישהו ולבסוף אותו אדם התאבד לא נחשב על פי החוק כרצח.

על פי החוק אי אפשר להעניש אדם שהציק למישהו ובסוף אותו אדם התאבד כדין רוצח. וזה בכלל לא היה הדיון במשפט אם תקרא את הכתבה.

המעשה עצמו הוא כמובן מגעיל, ואני מקווה שהאשה הזאת תקבל את מה שמגיע לה, אבל למרבה הצער לא תמיד התנהגות מגעילה היא משהו שאפשר להעניש עליו על פי החוק. (וזה לא אומר אגב שהתנהגות כזאת היא "מותרת").

פורסם

אנשים מסכנים שסתם מאוננים על תמונות של ילדים מהאינטרנט זורקים לכלא, ואנשים שאשכרה גורמים למישהו לאבד את החיים שלו משחררים בלי בעיה. מערכת המשפט איבדה פרופורציות.

לדעתי או שצריך לקבוע מערכת חוקים חדשה לגמרי לאינטרנט (זכויות יוצרים, גזענות, הסתה, פדופיליה, התחזות, לשון הרע...), או שצריך פשוט להסיר כל הגבלה ולקבוע שלאינטרנט אין חוקים.

פורסם

אותי מעניין מה לעזאזל הביא את האישה הזאת להתנהג ככה לשכנה שלה, מה, היא שיחקה בייסבול והכדור נפל יותר מדי פעמים בחצר שלה והרס לה את הפרחים?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלא הבנת בדיוק את פסק הדין.

קודם כל אף אחד לא אומר ש "מותר לגרום למוות דרך האינטרנט" כמו שכתבת.

כל הדיון שם זה על התחזות ברשת חברתית. והאם אפשר להעניש על זה או לא, אבל מקרה שבו אדם העליב מישהו ולבסוף אותו אדם התאבד לא נחשב על פי החוק כרצח.

על פי החוק אי אפשר להעניש אדם שהציק למישהו ובסוף אותו אדם התאבד כדין רוצח. וזה בכלל לא היה הדיון במשפט אם תקרא את הכתבה.

המעשה עצמו הוא כמובן מגעיל, ואני מקווה שהאשה הזאת תקבל את מה שמגיע לה, אבל למרבה הצער לא תמיד התנהגות מגעילה היא משהו שאפשר להעניש עליו על פי החוק. (וזה לא אומר אגב שהתנהגות כזאת היא "מותרת").

את פסק הדין הבנתי גם הבנתי.

זה פועל יוצא של הזיכוי של הכלבה החולה הזאת. לפי זה, אני יכול להתחזות למי שבא לי ואם מישהו מתאבד, בעייה שלו שהוא טיפוס חלש אופי.

מה שנקרא לרצוח ( זה אשכרה רצח ולא פחות מזה ) וגם לצאת מזה.

פורסם

אנשים מסכנים שסתם מאוננים על תמונות של ילדים מהאינטרנט זורקים לכלא

זה נעשה כדי למנוע ביקוש לתעשיית פורנו הקטינים שמנצלת את אותם הילדים. בדיוק כמו שהחזקת רכוש גנוב היא עבירה, אפילו אם אתה בתמימותך קנית אותו מהגנב המקורי בלי לדעת שזה גנוב.

ואנשים שאשכרה גורמים למישהו לאבד את החיים שלו משחררים בלי בעיה. מערכת המשפט איבדה פרופורציות.

אני חושב שאתה קצת איבדת פה פרופורציות. היא לא דרסה אותה, היא לא שמה לה שום דבר במשקה ולא עודדה אותה לסכן את עצמה. בסה"כ אמרה לה, כנראה, דברים מאוד פוגעים. זה שבצד השני הייתה ילדה חלשה נפשית שהתאבדה לא הופך זאת לעבירה, כל עוד החוק (ומדובר פה על חוק כללי, לא רק חוק לאינטרנט) לא קובע שהעלבת אנשים בנסיבות כלליות היא עבירה פלילית.

זה פועל יוצא של הזיכוי של הכלבה החולה הזאת.

זה שהיא כלבה חולה, אין ספק. זה שהמקום שלה הוא במוסד לחולי נפש - גם אין יותר מידי ספק. אבל זה לא אומר שצריך להרשיע אותה בדברים לא הגיוניים. השופט צריך לפעול לפי החוק. בעיה של התביעה שלא ידעה להכין כתב אישום מתאים. אתה יודע כמה פושעים משוחררים לחופשי באופן קבוע, למרות שידוע בוודאות שהם אשמים, אבל השופט לא יכול להרשיע אותם בגלל עבודה לקויה של התביעה?

לפי זה, אני יכול להתחזות למי שבא לי ואם מישהו מתאבד, בעייה שלו שהוא טיפוס חלש אופי.

זה גם אומר שאני יכול ללכת למכולת ולדרוך למישהו על הרגל, ואם הוא מתאבד, אז אני לא אשם. אתה מעדיף שיהיה אחרת?

זה אפילו לא קרוב לרצח ואפילו לא לגרימת מוות ברשלנות. אתה סתם מגזים בגלל הכעס (המוצדק) שלך.

פורסם

^

א. דיברתי על הורדת פורנו מאימיול, לא לגבי קהילות של פדופילים שמזמינים סרטים ומשלמים עליהם כסף - את אלה ברור שחייבים לזרוק לכלא.

ב. זאת לא היתה סתם הערה מעליבה - זאת היתה מזימה ארוכה ומתוכננת היטב של התחזות, התקרבות, יצירת קשר חברתי עמוק ואז מכת מחץ שתוכננה לרסק את אותה ילדה. אם זה לא רצח מתוכנן אז אני לא יודע מה כן.

פורסם
  • מחבר

QTTP , אני מבין את לשון החוק ואני מבין את ההגדרות למינהם ואם זה הטיעון שלך ( הגדרות יבשות ) ... :nixweiss:

שוב, מעניין אותי ( מאוד מאוד ) מה היית חושב ואומר ועושה אם זו היתה הילדה שלך.

השופט היה צריך להיות סמן מרכזי וציין דרך לכל הכלבים בני כלבים החולים באינטרנט ומבחינתי לסלול את הדרך להגדרת חוק חדש.

כמה תמוה ורעוע שזה נראה. התאבדות כתוצאה מהתעללות נפשית היא לא פחות מרצח. בין אם זה פנים מול פנים או באינטרנט בהתחזות.

נכון, התביעה עשתה זבל של עבודה אבל השופט היה צריך לראות מעבר לחוק היבש.

עכשיו, עד הגדרת חוק חדש כל העולם ואחותו יכולים לרצוח ולצאת מזה.

באינטרנט מותר.

פורסם

את פסק הדין הבנתי גם הבנתי.

זה פועל יוצא של הזיכוי של הכלבה החולה הזאת. לפי זה, אני יכול להתחזות למי שבא לי ואם מישהו מתאבד, בעייה שלו שהוא טיפוס חלש אופי.

האמת שזה נכון, מה לעשות. על פי החוק (בלי קשר לאינטרנט או מחוץ לאינטרנט) אם מישהו העליב אדם אחר ואותו אדם התאבד אי אפשר להאשים אותו ברצח. אין מה לעשות. גם בלי קשר לאינטרנט היו מקרים של בני נוער שהתאבדו בגלל שנערים אחרים בני גילם השפילו אותם וביזו אותם, אבל אף פעם לא האשימו אותם ברצח.

ושוב תקרא את הכתבה ותראה שאפילו לא היה שום נסיון להאשים אותה ברצח, אלא כל האישום היה על התחזות לאדם אחר שזו עבירה בפני עצמה. ועל זה השופט אמר שהוא לא רוצה ליצור תקדים באינטרנט, שלדעתי זה לא כזה פשוט, אבל בכל מקרה לא היה אפילו נסיון להאשים את האשה על רצח. אז אני לא מבין מה אתה בכלל רוצה מהשופט.

ומה שאתה שואל אנשים פה "מה הייתם עושים אם זו הייתה הבת שלכם" הוא די דמגוגיה, כי ברור שמבחינה רגשית כל אדם כזה היה רוצה לרצוח את האשה הזאת (ובצדק!), אבל מבחינה שכלית כל אחד צריך להבין שעל פי החוק אתה לא יכול להאשים אותה על רצח. (אישית אני במקרה כזה כנראה הייתה עושה "מעשה דודו טופז" ולא טורח בכלל לפנות לבית המשפט).

פורסם

^

א. דיברתי על הורדת פורנו מאימיול, לא לגבי קהילות של פדופילים שמזמינים סרטים ומשלמים עליהם כסף - את אלה ברור שחייבים לזרוק לכלא.

עדיין, זה מניע את גלגלי התעשייה. בפועל הרי הרבה אנשים צופים בפורנו קטינים ומעטים נתפסים. בעיקר אלה שמגזימים. בפועל זה נועד ליצור הרתעה. כמו תביעות הענק המגוחכות על הפרת זכויות יוצרים.

ב. זאת לא היתה סתם הערה מעליבה - זאת היתה מזימה ארוכה ומתוכננת היטב של התחזות, התקרבות, יצירת קשר חברתי עמוק ואז מכת מחץ שתוכננה לרסק את אותה ילדה. אם זה לא רצח מתוכנן אז אני לא יודע מה כן.

זה היה בדיוק מה שאמרת (החלק שמודגש). אבל זה לא עונה להגדרה של רצח מתוכנן, מצטער.

אם מישהו היה עושה זאת לא דרך האינטרנט, אלא בחיים האמיתיים (לא חסרים שחקנים שיכולים לספק ביצוע משכנע של קשר חברתי עמוק לכאורה), גם היית טוען שזה רצח מתוכנן?

שוב, מעניין אותי ( מאוד מאוד ) מה היית חושב ואומר ועושה אם זו היתה הילדה שלך.

זה לא רלוונטי. תאוות הנקם (הלגיטימית) של אדם שנפגע אישית אינה מהווה עילה לשנות את החוק או להרשיע את הפושע בניגוד לחוק.

תקרא שוב את מה שכתבתי בעריכה:

אם ההטרדה הייתה מכוונת, אפשר וצריך להעמיד לדין על הטרדה, בלי קשר לאם היא מתבצעת פנים מול פנים או דרך המחשב.

ואם יש סעיפים אחרים בחוק, שאני לא מכיר (ואני לא מתיימר לטעון שאני מכיר את החוק לפרטיו), המאפשרים ענישה במקרה כזה - יש להפעיל אותם.

שים לב: אני לא מתנגד רעיונית שהיו זורקים את הכלבה לכלא לכל החיים או מוציאים אותה להורג.

אני רק דורש שזה ייעשה במסגרת חוקית מתאימה, וכנראה שאין חוק שמתאים לזה, או שהתביעה לא עבדה כמו שצריך כדי לגבש בסיס חוקי מתאים.

השופט לא יכול ואסור לו להרשיע על סמך הקשרים והמשלות מצוצות מהאצבע. כי היום אני אגיד למישהו בפורום הזה שהוא טמבל כי הוא בחר מפרט גרוע למחשב שלו, ומחר הוא יתאבד, ומחרתיים יגלו שאני הכרתי אותו במקרה בחיים האמיתיים ולא חיבבתי אותו, ואז יאשימו אותי ברצח מכוון. :screwy:

פורסם

אישית אני במקרה כזה כנראה הייתה עושה "מעשה דודו טופש" ולא טורח בכלל לפנות לבית המשפט

היית מבטיח להביא חייזרים בשידור חי? איך זה היה עוזר לך ???

פורסם

אתם יכולים בבקשה להסביר את הסיפור המלא, כאילו ממש מה שהיא אמרה לה בזמן שהיא התחזתה לנער?

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי, השופט היה צריך לראות מעבר לעבודה הלקוייה של התביעה ומעבר לחוק היבש ולחפש כל דרך אפשרית ולעבוד עם מה שיש כדי

להוות דוגמא לשאר ומבחינתו שזה יגיע עד בית המשפט העליון. הוא לא היה צריך לזכות אותה.

על טעויות של התביעה, אנשים בחוץ לא צריכים לשלם אלא התביעה. פה זה לא עניין של טעות טכנית אלא הגדרת העבירה.

התביעה טעתה ? השופט יזיין אותם אחרכך. קודם כל הוא יטפל במקרה, בגלל זה הוא שופט.

בגלל שופטים חמודים כאלה, יש 4 שנות מאסר למי שנהג שיכור או שלא ציית לרמזור אדום והרג 4 אנשים. החוק היבש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים