עבור לתוכן

P5N-D לא שומר נתוני FSB אחרי התרסקות של ווינדווס, דורש הוצאת סוללה/Reset jumper

Featured Replies

פורסם

התחלתי לשחק עם OC בשביל הכיף על ה-Q6600, לא משהו רציני. ידוע לי שהפוטנציאל פה די נמוך אבל בא לי לשחק קצת בכל מקרה, כשאני מתחיל בקטן, הכל הולך חלק מן הסתם.

שבשלב מסוים, די מוקדם (סביב ה-2600 כבר, לפעמים לפני) הווינדווס מתרסק באמצע הטעינה. POST עובר בשקט אבל ווינדווס פשוט לא מצליח לעלות.

מה שקורה בשלב הזה הוא שהלוח מתחיל להתעלם מההגדרות של ה-FSB/DRAM וכו'.

כלומר, כשאני נכנס ל-BIOS פעם ראשונה אחרי ההתרסקות הכל שם על AUTO. אני משנה חזרה, לכל דבר - אפילו שם על ידני אבל משאיר את המספרים ב-Default (כלומר לא OC בכלל) ושומר ויוצא. ואז כשאני חוזר ל-BIOS זה שוב על AUTO.

כלומר, מאותו הרגע שווינדווס התרסק לי אני לא יכול לשנות יותר כלום והדרך היחידה להמשיך לעבוד על זה זה לעשות ריסט ללוח - הוצאת סוללה או להשתמש בג'אמפר של הריסט.

אני יכול להשאיר את המחשב פתוח על השולחן ולהתעסק כל פעם שזה לא יציב אבל זה מגוחך ולוקח שעות סתם.

בקיצור, די זוועה, אי אפשר ממש לעבוד על זה ככה.

מישהו מכיר את התופעה? יצא לו לעבוד עם זה?

אגב, אני עובד בגירסה האחרונה של ה-BIOS.

פורסם

לי נשמע שצריך פה לממש אחריות? הכי טוב והכי בטוח.

פורסם
  • מחבר

אוקיי זה הדבר הכי מוזר בעולם פחות או יותר...

אני כבר שבוע מנסה למצוא לזה פתרונות, בשום מקום אין כלום, היום פרסמתי פה ת'רד וגם באתר של ASUS... ומאז הכל עובד פיקס :screwy:

לא ברור.

כך או כך הבעיה נפתרה, תודה בכל מקרה..

פורסם

זה שגעון של הלוח האם..אחריות זה לא הפתרון..ניסת לעדכן ביוס ?

פורסם
  • מחבר

הביוס מעודכן מלפני, אבל כמו שאמרתי זה עובד עכשיו.ו

מה כן, ה-OC נוראי - אי אפשר להתקדם מטר, כבר ב~2600Mhz ככה (סטוק 2400) הכל קורס ולא משנה מה עושים.

ללוח הזה יש בעיה קשה של חימום ב-NB. משהו נוראי... והבנתי שזה יכול להפריע מאד ל-OC...

בכל מקרה אני אפתח על תרד נפרד, זאת בעיה ידועה בלוח הזה, אני צריך דחוף קירור אמיתי ל-NB. ההיט סינק כ"כ חם שאי אפשר לשים עליו אצבע יותר מרגע בלי להשרף (וזה סתם ביום-יום, לא OC ולא מאמץ).

פורסם

מה הטמפ' של הNB במאמץ ? אתה עם מתח סטוק ?

פורסם
  • מחבר

למה ליאור...? אני מפספס פה משהו....?

בכל מקרה, כול ההגדרות ב-default, כל המתחים וכו' על Auto. על פי כל מיני HWMonitor המעבד סובב סביב ה-30 רוב הזמן, לפעמים 40 אבל בב"ש ח-ם רצח - במאמץ יכול להגיע ל-50. אבל הטמפ' של ה'לוח' היא 48-49. ככה זה גם מופיע ב-BIOS ובתוכנות של ASUS.

הבנתי שהחיישן של הלוח יושב בין הסלוטים של הכרטיסי מסך ובגלל זה הוא תמיד חם מדי (יש לי 9800GTX אחד שיושב על 60-65 מעלות בד"כ).

אבל תכלס, ההיט סינק יותר מ-50 מעלות, אני באמת לא יכול לגעת בו עם האצבע, מה שהייתי אמור להצליח עם 50 מעלות. והוא גם מרגיש יותר חם מהכ. מסך נגיד.

קראתי על זה די הרבה, ההיט סינק מאלומיניום והוא גרוע. ויש מאוורר קטן שאפשר לשים שלא עוזר בשיט. הבעיה שהוא מכסה שני צ'יפים (יש מתחת עוד צ'יפ חוץ מהצ'יפסט עצמו של nVidia - אאל"ט משהו שקשור ל-pciE אבל אני לא ממש זוכר) אז קצת מסובך לקנות קירור aftermarket.

מתישהו בקרוב אני אפרק את זה ואראה מה אפשר לעשות...

אגב, זה באמת יכולה להיות הסיבה שאני לא מצליח להתקדם עם ה-OC? אני לא מבין בזה מספיק בשביל לדעת.

פורסם

חח טעות שלי.. ;D

הטמפ' היא 50 מעלות במאמץ או במנוחה ?

פורסם
  • מחבר

50 מעלות במנוחה אבל לא ברור בדיוק איפה זה ה-50 מעלות הזה. ב-HWmonitor זה מופיע ב- Temperatures>System.

ב-Asus PCProbe זה מופיע כטמפ' של ה'לוח'. זה מספיק בשביל להקפיץ את האתרעה שלו אגב, הוא מכוון לצעוק כשזה עובר את ה-40 כברירת מחדל...

המעבד מגיע ל-50 רק במאמץ. יצא לי לראות גם 55 ביום חם מאד אחרי שעה-שעתיים של בדיקות מאמץ (Prime95 ושות').

פורסם

SYSTEM מגביל ללוח האם ברוב המקרים..ומה עם מאמץ ? כמה הטמפ' ?

פורסם

יש מצב שזה בעיה של חימום יתר של ה NB ,תנסה למצוא לזה פתרון ,אולי לשים 120 ממ מולו או איכשהו מהצד :xyxthumbs:

בעיקרון המעבד הזה אמור להגיע ל 3.0 GHZ בלי הרבה בעיות :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים