עבור לתוכן

התחממות מעבד E5300 - חשוב לכל בעלי המדבקה "התרמית" על המעבד

Featured Replies

פורסם

לאחרונה הרכבתי מחשב ל OC (מפרט בצד).

החלטתי להשאיר את המעבד על OC של 3630 (330*11), Vcore אוטומטי בביוס. לא ביצעתי OC ל RAM והשארתי בתחום ה 800 MHZ.

בימים האחרונים הרצתי מספר מבחני מאמץ (OCCT בעיקר) ללא בעיה כאשר במבחנים הראשונים הטמפרטורה המקסימלית לא עברה את קו 67 המעלות.

אתמול המעבד חצה 74 מעלות והפסקתי את המבחן מספר פעמים. אילצתי את הקירור ל 100% וזה עדיין לא נפתר.

מדגיש שלא מדובר במבחן ה LINPACK אלא ב OCCT הרגיל.

אשמח להצעות לפתרון.

תודה...

פורסם

אני לא חושב שהקירור הזה מספיק טוב...

פורסם
  • מחבר

מדובר בקירור בינוני(אך טוב בחישוב התקציב) אך עדיין אין הסבר לשינוי של 8 מעלות במאמץ ללא שינוי בהגדרות......

פורסם

כמה זמן יש לך את הקירור הזה ? כמו כן האם השינוי נגרם בפתאומיות ?

פורסם
  • מחבר

שנה וחצי.

אכן נגרם בפתאומיות....

פורסם

לפי דעתי הקירור שלך פשוט התעייף , גם זה קורה...

פורסם

תבדוק אולי המשחה התרמית גמורה? פין שהשתחרר?

בכל מקרה, לא מומלץ שה-Vcore יהיה אוטומטי.

רצוי שאתה תקבע את המתח שאתה נותן למעבד, ואולי עם מתח נמוך יותר תוכל לחסוך כמה מעלות טובות.

פורסם

תעשה ניקוי יסודי, ממש את כל האבק.... תחליף משחה, ואם יש לך את הכלים והסבלנות אני ממליץ לך על LAPPING. זה יכול "לרענן" מחדש את הקירור לכמו שהיה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות.

נראה לי שאלך על שיפור הגוף הקיים, כמה שאלות:

1. יש לכם המלצה על משחה טרמית ספציפית?

2. ניתן להוסיף ל FREEZER מאוורר 92 נוסף שיוציא את האוויר מהצלעות?

3. מה המתח הכדאי למעבד הזה במהירות הזו?

שוב תודה

פורסם

אין דבר כזה מתח כדאי.... כל מעבד בפרט זה סיפור אחר. תבדוק מתי הוא יציב לגמריי ואז תתחיל להוריד מתחים עד שתגיע למתח הכי נמוך שהמעבד יציב בו.

פורסם

החלטה נכונה להחליף גוף קירור... שים משהו קצת יותר מאסיבי כמו THERMALRIGHT ULTRA 120 עם איזה 2 מאווררים עם CFM גבוה

פורסם
  • מחבר

לשמחתי החלטתי לתת נסיון נוסף לקירור שלי וזאת לאחר שנזכרתי במדבקה אשר הודבקה על המעבד, בדיוק כמו בתרד הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408982.0

והתוצאות מדהימות - ירידה של בין 10-15 מעלות (ראו תמונות).

במבחן המאמץ Linpack , שנחשב לכבד במיוחד, המעבד לא עבר את 63 המעלות ורץ במשך שעה רצופה ללא בעיות (ירידה של 17 מעלות מאותו מבחן עם המדבקה - שנפסק לאחר חמש דקות על ידי התוכנה...).

אני הבנתי שהמדבקה הזו אמורה להיות תרמית אבל העובדות מדברות בעד עצמן - אז מי שרוכש מעבד ועליו מדבקה ומתכנן OC כלשהו, שיסיר אותה וישמור בצד.

ותודה לכל מי שניסה לעזור...

חג שמח

[attachment deleted by admin]

פורסם

תבדוק אולי המשחה התרמית גמורה? פין שהשתחרר?

בכל מקרה, לא מומלץ שה-Vcore יהיה אוטומטי.

רצוי שאתה תקבע את המתח שאתה נותן למעבד, ואולי עם מתח נמוך יותר תוכל לחסוך כמה מעלות טובות.

כנראה זאת הבעיה שלך. שהמחשב במאמץ הוא מעלה את המתח וכתוצאה גם הטמפ' עולה.

פשוט תעשה OC יסודי :s07:

פורסם

קולשמן (מה זה השם הזה??)

אם לא שמת לב הבעיה היתה שהוא הוריד את המדבקה...להבא תקרא את ההודעות :)

אבל מצד שני לא טוב גם כן לשים את הכל על אוטומט, עדיף ידנית לקבוע את תחום ה VOLT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים