פורסם 2009 באפריל 2816 שנים אני מעוניין להרכיב עם מארז חיצוני והארד דיסק איכותי של טרה אני רוצה לדעת מניסיונכם האם עדיף לקנות בנפרד ולהכין מארז חיצוני שאז אני בטוח בטיב ההארד דיסק או שמה עדיף לקנות אחד מורכב של חברה ידועה אשמח לתגובתכם
פורסם 2009 באפריל 2816 שנים איזה חיבור אתה צריך? USB2.0 או eSATA? או שניהם?USB2.0 יש בכל מחשב (כמעט) ולכן זה טוב לניידות הכונן, אתה לא צריך לכבות את המחשב, ממש Plug and Play.eSATA מהיר כפליים (הערכה גסה) מ-USB2.0, אך לא בכל מחשב תמצא יציאה שכזו (זה טוב אם לרוב הוא מחובר למחשב שלך). בשביל לחבר בממשק הזה צריך לוח אם תואם Hot-Swap וגם שאפשרות AHCI בביוס תהיה מופעלת (צצות בעיות אם האופציה לא הייתה מופעלת בזמן התקנת מערכת ההפעלה ורק מאוחר יותר מפעילים אותה, לכן מומלץ לוותר עליה.)
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים מחבר האמת היא שלרוב הוא יהיה מחובר אצלי אבל כל הרעיון בהרד דיסק חיצוני הוא על מנת שאני אוכל לנייד את המידע שלי או שמה ליבא מחברים וכו' עכשיו איך אני בודק לגביי מה שאמרת על הפונקציה הזאת אם היא דלוקה או לא כמו כן אני רוצה גם בחיבור של USB 2 כמו כן אני רוצה שיהיה חיבור של SATA כי שאני ישתמש בו רוב הזמן חשוב לי שיהיה מחובר בחיבור מהיר יחסית
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים הפיתרון הכי טוב יהיה לקנות דיסק קשיח HD103UJ של סמסונג ובנוסף לו מארז שמכיל USB2.0 וגם eSATA. (ביחד יעלה כ-670 שקלים)לגבי הפוקנציה- אתה צריך לבדוק בחוברת של הלוח או באתר היצרן אם הוא תומך ב-Hot-Swap ואם כן אז תבדוק בביוס אם פונקציית AHCI/Native SATA/RAID פועלת. אם כן, מה טוב. אם לא, לא נורא- פשוט תצטרך לכבות את המחשב בשביל לנתק או לחבר אותו בממשק הזה.
פורסם 2009 באפריל 3016 שנים אם יש לך יכולת אלתור אז הייתי לוקח את המארז הבאhttp://www.pcpoint.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=561יש לו חיבור SATA ולא eSATA, תצטרך לקחת כבל שיחובר ללוח ואת הקצה השני שלו להעביר אל חוץ המארז דרך חור אוורור או חור כלשהו שבמארז, כך תוכל לחבר את המארז אליו ולהשתמש בו. מבחינת ביצועים ותכלית החיבורים - אין שום הבדל, ההבדל היחידי הוא נוחות. לדעתי אם עושים זאת נכון זה לא חייב להיות מטרד, אפשר להעביר כבל מתוך המארז אל מחוצה לו בצורה נוחה ופשוטה. היתרון של המארז הספציפי הוא שהוא הכי זול שקיים בארץ, אני לפחות לא מצאתי זול יותר. המחיר הכי זול של מארז אחר הוא כ-180-200 שקלים.אם אתה לא מעוניין אז אמליץ לך על מארזים שמגיעים עם חיבור eSATA.
פורסם 2009 במאי 116 שנים מחבר מבחינת תקציב זו לא תהיה בעיה לקנות מארז קצת יקר יותר מה ההבדל בין SATA ל ESATA ?כמו כן מזה המארז הזה הוא מגיע עם חשמל חיצוני יש צורך לחשמל חיצוני שמחברים בUSB2.0 ובSATA ??עד כה עזרת לי המון ההרד דיסק שהמלצת לחלוטין אני קונה עכשיו זה רק לבחור את המארז המתאים גם תהיתי אם אוכל לחבר מארז כזה לסטרימר לצורך העיניין פופקורן בחיבור USB2.0 זה ממש יעלה את הפונקציונליות שלו כמו כן את ההעדפה לגביו [br]פורסם בתאריך: 1.05.2009 בשעה 18:54:08רציתי לדעת עוד משהו ראיתי שהמלצתם למישהו על ההרד דיסק החיצוני הזה: Seagate XTreme 1TB 3.5 In External HDD USB 2.0 & 1394a & eSata האם יש אפשרות לעמוד על טיבו של ההרד דיסק בתוך המארז ?
פורסם 2009 במאי 116 שנים 1. הפירוש של eSATA הוא External SATA, כלומר SATA חיצוני. החיבור שונה ברמה הפיזית אך מבחינת יכולות של AHCI ומבחינת יכולות הביצועים- הם זהים לחלוטין. כפי שאמרתי, אם אתה לוקח את המארז שציינתי קודם אז החיסרון היחידי הוא נוחות, אך זהו חיסרון שניתן לטפל בו. בהרבה מארזים ניתן למצוא חורי אוורור או חורים כלשהם אשר לא משנה למה הם קיימים, ואם קיימים חורים אז ניתן להעביר כבל קטן יחסית כמו SATA דרכם ואז לחבר את המארז.2. כוננים קשיחים בגודל תקן 2.5 אינץ' צורכים פחות חשמל ולכן מסתפקים בחשמל שמתקבל בחיבור USB. כוננים אלו מגיעים בנפחים קטנים יותר, במהירויות סיבוב נמוכות יותר ובמחירים גבוהים יותר - אי לכך, הם לא משתלמים ולא עדיפים בשבילך. החלופה היא כוננים בגודל תקן 3.5 אינץ' אשר מעט גדולים יותר ודורשים חיבור כח חיצוני (שנאי). אז כן, כל עוד שהמארז מיועד לדיסקים בגודל 3.5 אינצ'ים אז הוא מגיע עם שנאי מתאים.3. אם למזרים המדיה ישנו חיבור USB2.0 ולמארז גם כן, אז לא תהיה שום בעיה לחבר בין השניים ולהזרים את המדיה.אם אתה מעדיף לשלם מעט יותר ולקבל eSATA על פני SATA, אז המארזים הבאים יתאימו לך:http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24509&catid=73#detailshttp://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=20495&catid=73#detailsשני המארזים מגיעים עם bracket שנותן לך יציאת eSATA אחורית. החלק נראה כך:http://www.firewire-1394.com/images/single-esata-bracket.jpgאתה מחבר אותו למקומו, בצד הפנימי אתה מחבר אותו לחריץ SATA שבלוח אם ובצד החיצוני הוא מתחבר למארז עם כבל eSATA. במילים אחרות- אתה מקריב חיבור SATA שבלוח-אם. (ובמילים אחרות- כאילו שחיברת את הכונן בצורה פנימית, בתוך מארז המחשב.)עריכה:4. הכונן החיצוני של סיגייט הוא מוצר טוב אבל: (א) כפי שתוכל לראות בסטיקי, לאחרונה היו בעיות בחלק מהכוננים של החברה. בקצרה- יתכן שבתוך המארז יהיה כונן קשיח אשר נגוע בקושחה שאינה טובה. (ב) אם תרצה להחליף את הכונן שבתוך המארז על מנת להסב אותו לכונן פנימי או על מנת להרכיב כונן אחר בתוך המארז- האחריות כבר לא תהיה. לא תהיה אחריות על הכונן הקשיח וגם לא על המארז. במידה ותקנה מארז וכונן קשיח בנפרד (אשר, אגב, יעלו ביחד אותו מחיר כמו הכונן של סיגייט) אז תקבל אחריות נפרדת על שני הרכיבים.- לסיכום, זהו מוצר טוב ויש לשקול אותו בהחלט, אבל עדיין במחיר דומה ועם יתרון האחריות- אני חושב שעדיף לקנות את הרכיבים בנפרד.
פורסם 2009 במאי 216 שנים מחבר סבבה לגמריי תודה על כל העזרה מה שאני כנראה יעשה זה יחבר את הSAMSUNG F1 עם המארז של Thermaltake ובסופו של דבר יצא לי עלות סבר גודל של 650 שח מצויין לגמריי וגם בתקציב
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.