עבור לתוכן

חברים שאלה בקשר לראוטר שפועל בתדר 2.4GHZ התנגשות עם דברים אחרים..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם יש לי שאלה שמתרידה אותי המון זמן

אוקי אז ככה

הראוטר שלי הוא LINKSYS WRT54GL

הבנתי שהראוטרים האלחוטיים עובדים בתדר 2.4GHZ

והטלפון שלי גם 2.4GHZ אז הוא מתנגש איתו עקב כך קניתי טלפון5.8GHZ ופועל טוב עכשיו

עכשיו גם המקלדת והעכבר שלי סט של LOIGTECH WAVE + LX7 עובדים בתדר 2.4

אז השאלה שלי גם הוא מתנגש איתם???? או שהוא רק עם הטלפון האלחוטי?

כי כל מה שפועל בתדר 2.4 אני חושב שהוא מתנגש עם הראוטר האם זה נכון? :xyxthumbs: מקווה שהבנתם אותי

פורסם

2.4 זה שם כולל לחלוקה של הרבה רוחב תדרים צרים בטווח הזה. למשל בראוטר אלחוטי אתה יכול לקבוע את הערוץ שאתה רוצה שהוא יעבוד מולו וכל אחד הוא תדר קצת שונה.

פורסם
  • מחבר

2.4 זה שם כולל לחלוקה של הרבה רוחב תדרים צרים בטווח הזה. למשל בראוטר אלחוטי אתה יכול לקבוע את הערוץ שאתה רוצה שהוא יעבוד מולו וכל אחד הוא תדר קצת שונה.

מצטער אחי.. עדיין לא הבנתי

יש לי מקלדת ועכבר אלחוטי שפועלים בתדר 2.4

והראוטר ב2.4

הם לא מתנגשים זה בזה?

יש לי 14

ערוצים בראוטר שהם עד 2.84...

פורסם

לא. שום דבר לא מתנגש.

אמרת קודם שהטלפון היתנגש לך עם הראוטר, אז זה לא הגיוני.

אתה יכול לפרט? באילו בעיות נתקלת?

פורסם
  • מחבר

לא. שום דבר לא מתנגש.

אמרת קודם שהטלפון היתנגש לך עם הראוטר, אז זה לא הגיוני.

אתה יכול לפרט? באילו בעיות נתקלת?

חחח מה לא הגיוני אחי??? הטלפון של הבית עובד בתדר 2.4 של פאנסוניק והראוטר גם ב2.4... הוא מתנגש איתו אני שומע הפרעות בשיחה ששיניתי לתדר 5.8

הפסיקו כל ההפרעות

עכשיו המקלדת והעכבר שלי עובדים ב2.4 גם רציתי לדעת גם אם המקלדת והעכבר יהיו הפרעות ככה?

או שזה רק עם הטלפון ככה?

נגיד אני יקנה עכשיו גם מצלמה אלחוטית שפועלת בתדר 2.4 ... התנגשו לי עם המקלדת והראוטר?

לא הבנתי איך זה הולך....

כל מה שב2.4 מתנגש אחד עם השני???

פורסם

לא. בפרוש לא.

זה שהיה לך הפרעות בטלפון נבה ממקום אחר.

2.4 זה שם כולל להרבה מאד תדרים.

אם היתה טורח לקרוא את הערך שנתנו מויקיפדיה היתה יודע ש-2.4

בתוכו יש 13 ערוצים, אם במקרה בערוץ אחד היה לך הפרעות,

אתה צריך בסה"כ לעבור לערוץ אחר.

תסתכל יש לך בטלפון כפתור שרשום עליו CH. (או CHAN)

לרוב הם מתוכננים מאד שלא יתנגשו. מה שמעלה סימן שאלה גדול על כל הבעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

לא. בפרוש לא.

זה שהיה לך הפרעות בטלפון נבה ממקום אחר.

2.4 זה שם כולל להרבה מאד תדרים.

אם היתה טורח לקרוא את הערך שנתנו מויקיפדיה היתה יודע ש-2.4

בתוכו יש 13 ערוצים, אם במקרה בערוץ אחד היה לך הפרעות,

אתה צריך בסה"כ לעבור לערוץ אחר.

תסתכל יש לך בטלפון כפתור שרשום עליו CH. (או CHAN)

לרוב הם מתוכננים מאד שלא יתנגשו. מה שמעלה סימן שאלה גדול על כל הבעיה שלך.

הבנתי.. אז המקלדת והעכבר לא קשורים? כי אין לי אפשרות לשנות CH בטלפונים גם אין לי אפשרות לשנות CHANEL ....

בראוטר שיניתי לצ'אנל 1 ועדיין יש הפרעות עם הטלפון של ה2.4...

גם בפלאפון שלי יש הפרעות לא נראה לי זה מהראוטר אבל אני בספק.....

שאני מחוץ לחדר שומעים בלי הפרעות בפלאפון שאני בתוך החדר יש הפרעות בפלאפון זה לגבי הפלאפון..

פורסם

כל מכשיר שעובד בסביבות ה2.4GHz יכול לקבל הפרעות או להפריע לכל מכשיר אחר שפועל באותם תדרים.

יתכן והעכבר/מקלדת לא משדרים מספיק חזק או שרוחב הסרט שלהם קטן ויש מספיק מרווח בין השידור שלהם לשידור של הנתב ע"מ שלא תהיה בעיה איתם. אם אתה לא מרגיש הפרעות בין הנתב למקלדת/עכבר אז אל תדאג בקשר לזה.

לגבי הטלפון האלחוטי, אם הבסיס שלו קרוב לנתב אז לא משנה איזה ערוץ תבחר בו ו/או בנתב - עדיין תהיה הפרעה. בכל מקרה תשחק עם הערוצים של טלפון ושל הנתב, אין קשר בין סידור הערוצים אחד של השני אז יכול להיות שהרבה מקומבינציות עדיין יגרמו להפרעות.

פורסם
  • מחבר

כל מכשיר שעובד בסביבות ה2.4GHz יכול לקבל הפרעות או להפריע לכל מכשיר אחר שפועל באותם תדרים.

יתכן והעכבר/מקלדת לא משדרים מספיק חזק או שרוחב הסרט שלהם קטן ויש מספיק מרווח בין השידור שלהם לשידור של הנתב ע"מ שלא תהיה בעיה איתם. אם אתה לא מרגיש הפרעות בין הנתב למקלדת/עכבר אז אל תדאג בקשר לזה.

לגבי הטלפון האלחוטי, אם הבסיס שלו קרוב לנתב אז לא משנה איזה ערוץ תבחר בו ו/או בנתב - עדיין תהיה הפרעה. בכל מקרה תשחק עם הערוצים של טלפון ושל הנתב, אין קשר בין סידור הערוצים אחד של השני אז יכול להיות שהרבה מקומבינציות עדיין יגרמו להפרעות.

אוקי... הבסיס של הטלפון רחוק מהנתב... ומה החוכמה שנגיד אני יקנה מכשירים שאני צריך בתדר של 2.4 וזה יתנגש עם אחרים? מה עשינו בזה? רק בעיות זה יגרום...

בקשר לטלפון קניתי אפילו תדר של 1.8 עדיין מתנגש וגם 2.4.. מתנגש

איך אני משנה CHANELS בטלפון??? ניסיתי בהגדרות לא מצאתי משהו שקשור בקשר לCHANEL...

פורסם

כבר אמרו פה איך להחליף ערוצים בטלפון, יש כפתור CH או CHANEL. אם לא, תסתכל במדריך.

בטלפון אמרת שעברת לאחר והפסיקה הבעיה, לא? יש טלפון שאין בו בעיה? בדקת האם הבעיה חולפת כאשר מכבים את הנתב או את הממשק האלחוטי שלו?

לגבי המכשירים ב2.4GHz. המכשירים האלו עובדים בתחום התדר הזה כי זהו תחום שנקבע ע"י הרגולציה הבינלאומית והמקומית (ברוב המדינות) כתחום חופשי לשימוש פרטי. אין צורך לקבל אישור על השימוש בו מאף אחד, כל עוד השידור מתבצע בהספק נמוך מהקבוע בחוק (לפחות בישראל). היצרניות השונות לא מתאמות בינהן את תחומי השידור בתוך המקטע החופשי בגלל כל מיני סיבות, העיקריות מבינהן הן שיש יותר מידי יצרניות ושהמקטע כ"כ צר יחסית לעומס שיש עליו שאין סיכוי בכלל להגיע למצב שמראש ציוד מסויים לא מתנגש באחר. בעקבות זאת הצרניות הכניסו למכשירים שלהם אפשרות לשנות ערוצים וככה אתה יכול לבד להגיע למצב של אין הפרעות.

חוצמזה יש כמה אפקטים שמקטינים את הבעיות שבהפרעות ההדדיות. למשל העובדה שסיגנל חזק "ידרוס" סגנל חלש, לדוגמא - BT משדר בעוצמה שהיא בערך עשירית מהעוצמה של WIFI, לכן גם האות של הBT יגיע לאנטנה של הכרטיס רשת האלחוטי, הוא ידרס ע"י אות הWIFI ולא יגרום להפרעות. עוד דוגמא הוא מנגנון לבקרה ותיקון שגיאות, כלומר גם אם יש הפרעה, יש מנגנון התאוששות וההתקן ימשיך לעבוד. בנוסף לזה יש התקנים שיותר חסינים להפרעות מאחרים, למשל אם תקח עכבר אלחוטי שדוגם 10 פעמים בשניה והפרעה משבשת לו 3 קריאות, אתה עדיין תוכל לעבוד איתו באופן רגיל.

פורסם
  • מחבר

כבר אמרו פה איך להחליף ערוצים בטלפון, יש כפתור CH או CHANEL. אם לא, תסתכל במדריך.

בטלפון אמרת שעברת לאחר והפסיקה הבעיה, לא? יש טלפון שאין בו בעיה? בדקת האם הבעיה חולפת כאשר מכבים את הנתב או את הממשק האלחוטי שלו?

לגבי המכשירים ב2.4GHz. המכשירים האלו עובדים בתחום התדר הזה כי זהו תחום שנקבע ע"י הרגולציה הבינלאומית והמקומית (ברוב המדינות) כתחום חופשי לשימוש פרטי. אין צורך לקבל אישור על השימוש בו מאף אחד, כל עוד השידור מתבצע בהספק נמוך מהקבוע בחוק (לפחות בישראל). היצרניות השונות לא מתאמות בינהן את תחומי השידור בתוך המקטע החופשי בגלל כל מיני סיבות, העיקריות מבינהן הן שיש יותר מידי יצרניות ושהמקטע כ"כ צר יחסית לעומס שיש עליו שאין סיכוי בכלל להגיע למצב שמראש ציוד מסויים לא מתנגש באחר. בעקבות זאת הצרניות הכניסו למכשירים שלהם אפשרות לשנות ערוצים וככה אתה יכול לבד להגיע למצב של אין הפרעות.

חוצמזה יש כמה אפקטים שמקטינים את הבעיות שבהפרעות ההדדיות. למשל העובדה שסיגנל חזק "ידרוס" סגנל חלש, לדוגמא - BT משדר בעוצמה שהיא בערך עשירית מהעוצמה של WIFI, לכן גם האות של הBT יגיע לאנטנה של הכרטיס רשת האלחוטי, הוא ידרס ע"י אות הWIFI ולא יגרום להפרעות. עוד דוגמא הוא מנגנון לבקרה ותיקון שגיאות, כלומר גם אם יש הפרעה, יש מנגנון התאוששות וההתקן ימשיך לעבוד. בנוסף לזה יש התקנים שיותר חסינים להפרעות מאחרים, למשל אם תקח עכבר אלחוטי שדוגם 10 פעמים בשניה והפרעה משבשת לו 3 קריאות, אתה עדיין תוכל לעבוד איתו באופן רגיל.

הבנתי... תקשיב אני לא מוצא תחוברת הוראות של הטלפון שלי

חיפשתי בכל הרשת איך משנים צ'אנל ולא מצאתי... איפה ראית אפשרות לשנות CH? זה יעזור לי מאוד ... תודה רבה

פורסם

יום חמישי שעבר, עברתי אצלך בבית אחרי העבודה והסתכלתי...

בכל הטלפונים האלחוטיים שאי פעם היו ברשותי (לא המון, אבל עדיין) היה בהם כפתור כזה.

פרט לזה שזה פורום לרשתות מחשבים וכיוון שלא רשמת פה איזה דגם הטלפון האלחוטי, אין לי שום יכולת לעזור לך בעניין במצב הזה. כמו כן לא רשמת אם ביצעת את הבדיקה שציינתי.

וממש אין צורך לצוטט את ההודעה שמעליך, במיוחד שאתה לא מפנה או מגיב לחלק ספציפי בה, זה מקשה את קריאת הדיון.

פורסם
  • מחבר

וממש אין צורך לצוטט את ההודעה שמעליך, במיוחד שאתה לא מפנה או מגיב לחלק ספציפי בה, זה מקשה את קריאת הדיון.

אוקי תקשיב... ניתקתי את הראוטר העברתי אותו לחדר השני בלי הכבלים רק לצורך בדיקה ואין כמעט הפרעות יש פה ושם בטלפון של ה2.4....

ושאני מחזיר תראוטר ההפרעות ממש מתחזקות ממש !

.....

אז זה הראוטר באמת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים