עבור לתוכן

האם המעבד שקיבלתי יותר טוב או פחות ממה שהוזמן?

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב מחברה X (די ידועה..) בכל מקרה המחשב הגיע היום ולאחר התקנת ווינדוס ראיתי שהמעבד שונה

מה שרשום בהזמנה זה pentium d.core e2200 ומה שקיבלתי זה d.core E5200

להגיד תודה ולסתום או שיש כאן בעיה וללכת אליהם?

תודה רבה

פורסם

קניתי מחשב מחברה X (די ידועה..) בכל מקרה המחשב הגיע היום ולאחר התקנת ווינדוס ראיתי שהמעבד שונה

מה שרשום בהזמנה זה pentium d.core e2200 ומה שקיבלתי זה d.core E5200

להגיד תודה ולסתום או שיש כאן בעיה וללכת אליהם?

תודה רבה

כן, E5200 מביא ביצועים טובים מה-E2200 ומיועד לאותו פלג שוק (נמוך) אך הוא יקר במעט מה-E2200.

פורסם

שמח שאתה מכבד את החוקים וערכת את הכותרת

ולעניין..

הE5200 טוב יותר, ולא הייתי מציע שתגיד תודה ותשתוק..

אמנם חנויות בעצמם "דופקים" את הצרכנים (דבר כללי שרובם מסכימים איתו, אני לא מדבר על חנות או גוף מסוים). אבל בתור בן אדם ובחיים בכלל, לא הייתי מציע שתשאיר אותו אצלך אם שילמת על משהו זול יותר.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה הסתכלתי שוב במפרט.. מסתבר שבתוספת של 45 שקל מקבלים את ה-e5200

קצת מוזר שאתה חושב שאני צריך לקחת חזרה תמחשב לשם.. לחכות עד שישלחו אותו חזרה למעבדה שלהם.. לעבור טרטורים..

ובמקרה הטוב לקבל תודה פושר..

מצטער.. לא נראה לי

פורסם

פשוט תתקשר ותודיע להם

ותגיד שקשה לך להגיע, אז אם הם רוצים לבוא אליך

אחרי הכל אתה עמלת בשביל להגיע אליהם בשביל לבצע את הקניה. אז אם הם רוצים לתקן טעות שהם עשו, אז הם יבואו אליך.

אבל היי, זאת רק עצתי. תעשה מה שאתה רוצה.

פורסם

קצת מוזר שאתה חושב שאני צריך לקחת חזרה תמחשב לשם.. לחכות עד שישלחו אותו חזרה למעבדה שלהם.. לעבור טרטורים..

מצטער.. לא נראה לי

עדיין לא הבנתי למה שאלת מה לעשות עם זה, להגיד או לא להגיד, אם כבר ענית לעצמך...?

פורסם

כי הוא לא היה בטוח אם המספר הגבוה יותר בדגם בהכרח אומר שהמעבר טוב ויקר יותר..

והאופטימיות של !_Nike_! הרגה אותי מצחוק :smile1:

איזה לב טוב יש לך.. זה משהו :)

פורסם

כי הוא לא היה בטוח אם המספר הגבוה יותר בדגם בהכרח אומר שהמעבר טוב ויקר יותר..

כן אני יודעת... פשוט הוא עשה רושם שהוא כבר יודע את התשובה לשאלה שלו.... :lol:

פורסם

מצטער.. לא נראה לי

אולי אתה צודק - אבל משום מה בחרת להיסתכל על זה ככה ולא על איך שנייק אמר לך - מענין למה ? (אולי הוא צודק).

עכשיו נוח לך - אבל אם זה היה הפוך (הית מקבל E2180 במקום E5200) מה היית מרגיש אז ?

ואני יודע שזה כייף שזה קורה ונוח לתרץ לעצמך סיבות טובות ללמה לחרוג מהמוסר - אבל תנסה להיות אוביקטיבי ואז להחליט מה לעשות.

ולמה אני רושם את כל זה - לא חשבת על כל האפשרויות ללמה זה קרה. חברות היום הן מאוד מסודרות ועובדות עם סריאלים. אך ישנה גם אפשרות שמישהו התבלבל עם החלקים ובטעות הרכיב לך מעבד של מישהו אחר ולמישהו אחר את שלך אחרי שכבר ניסרקו הסריאלים.

אז למה הזכרתי את המילה "מוסר", הנה אפשרויות של מה שיכול לקרות במקרה כזה:

1) מישהו אחר שהזמין מחשב נמצא עם מעבד חלש יותר (שלך) ואולי אפילו לא מודע לזה (סתם שילם יותר כסף).

2) לא מסוגלים לאתר את הבילבול עד ששני הגורמים יפנו לחנות (מן הסתם) - טכנאי מפוטר או מחסנאי מפוטר - ואולי לא בגלל שהם גרועים אלא בגלל שכולם בני אדם ולפעמים יש לחץ והרבה עבודה (חגים היו לא מזמן עם המון הזמנות) וכל בן אדם מסוגל למעוד לפעמים בלחץ. אם רק צד אחד פנה - זה שקיבל מעבד פחות טוב, והחברה לא איתרה את הבן אדם השני ולקחה על עצמה את ההפרש - רק בגלל זה שזה לא ניפתר בשלום מישהו עלול להיות מפוטר ומקרה כזה יכול להימנע אם רק כולם היו מודיעים ברגע שגילו את הטעות והבעייה היתה ניפתרת.

עכשיו אני לא אומר שזה מה שקרה, אולי זה סתם בילבול לא על חשבון לקוח אחר, ואולי שילמת עוד על E5200 ולא הבנת, אבל אתה חייב לחשוב על כל האפשרויות לפני שאתה מחליט לא להודיע.

תירוץ עצמי בשביל להצדיק התנהגות מסויימת (זה מנגנון פסיכולוגי שאת האמת נועד להגן על האגו - שזה דבר חשוב) אני חושב שלא טוב במקרה כזה - זה פשוט יכול להיות על חשבון מישהו אחר (אולי עובד עם משפחה וילדים שפוטר) ואתה בעצמך היית חוטף קריזה מטורפת את היית בצד שנפגע מזה. (למשל אנשים שמעלימים המון מיסים מן המדינה, שזה כסף ששייך לכולנו, תמיד אומרים דבר ראשון "שהמדינה חר* ותמיד דופקת אותנו", זה התירוץ שלהם לקחת את הכסף של כולנו וזו דוגמא אחת ל"תירוץ עצמי" בשביל להרגיש טוב עם דברים לא אתים ולא מוסריים).

ההחלטה היא כמובן שלך, אני רק פותח לך את המחשבות לכיוון המלא והאוביקטיבי.

פורסם

כל מה שאמרת נכון..

אבל אני לא חושב שהוא צריך לעשות את זה כי יש לו רגשות אשמה או שהמצפון שלו אומר לו כך. (מחסנאי מפוטר, לקוח אחר נדפק וכן הלאה)

אלא כי צריך להיות בני אדם, וגם בני אדם עם מוסר. הסיבה שאולי קשה יותר לקבל מאשר הסיבות ש-ice2k הציע, אך האמיתית ביותר.

זה שחנויות בד"כ מתנהגים בצורה כזו ודופקים אנשים תמימים שאינם יודעי-דבר, לא אומר שאנחנו גם צריכים להיות כאלו! אל תהיה אחד מהם.

אבל תעשה מה שאתה רוצה - המטרה היא בסופו של דבר לא הפרש הכסף וההשפעה על אנשים אחרים אם כי זה מאוד חשוב, אלא שאתה תעשה את הדבר הנכון בשביל עצמך.

פורסם

אחרי מה שכתבתם פה, השארתם לו את זכות הבחירה בכלל? :nixweiss:

פורסם

תעשה את הדבר הנכון בשביל עצמך.

ההחלטה היא כמובן שלך, אני רק פותח לך את המחשבות לכיוון המלא והאוביקטיבי.

הם רק נתנו לו נקודות(נכונות) למחשבה.

אם הוא יקח אותן לתשומת לבו או לא - זה תלוי בו בלבד.

פורסם

לפעמים חנויות עושות את ההיפך. אין במלאי, רוצים לתת שרות טוב, אז שמים את הרכיב הבא בתור.

פורסם

אני חושב שזו לא היתה טעות. ההבדל במחיר בין המעבדים לא כזה גדול וכנראה שלא היה את המעבד במלאי, אני מאמין שהיבואנים לא מייבאים יותר את הE2200 כי הוא ממש לא משתלם יותר.

אם המצפון שלך ממש מציק, אתה יכול להתקשר ולשאול, גם אם קרתה טעות אני לא חושב שהם ידרשו ממך להשיב את המחשב ולהחליף את המעבד, דבר כזה יטריח אותך מבחינת זמן, עלויות נסיעה/משלוח וכו'..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים