עבור לתוכן

האם hec 400 w יחזיק SAPPHIRE 4870 512 GDDR5

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי ספק של היק 400 וואט כרגע יש לי מפרט של אינטל 2 קור 6750...עם אוברקלוק מ 2.66 _ל 3.5 גיגה ארץ יש לי 2 גיגה זיכרון פנימי של אוסי ז

ויש לי בערך 8 מאוורים מתוחם 2 מאוורים הכיט ובים של זלמן למעבד ולכרטיס מסך ....2 ארדיסקים של ויסטרים דיגטל וכרטיס מסך gf 7950gt 512 mb

ועכשיו לשאלה ברצוני לקנות תכרטיס מסך הזה SAPPHIRE 4870 512 GDDR5 במקום ה gf ורציתי לדעת האם הספק שלי יסחוב אותו ?! כמובן בלי ה gf

http://www.hec-group.com.tw/model.php?category=psu&sub_category=atx_12v&model=tr-tf

תודה

פורסם

יחזיק..HD4870 בניצול מקסימלי צורך ביחד עם כל המערכת 296W..הספק שלך יחזיק אותו.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח? למה יש לי אובר קלוק למעבד מ 2.66 ל 3.5 ויש לי שני ארד דיסקים+מאוור של זלמם 9700 למעבד ו תמאוור הכי חזק לכרטיס מסך לא יודע כמה זה לוקח אבל ניראה לי שזה לא יספיק ! אם מישו יכול לברר דרך החברה כמה צורך ה כרטיס4870 אני ישמח!

פורסם

די עם החישוב השגוי והאידיוטי הזה של "בצריכה מלאה כל המערכת צורכת XXX וואט אז ספק YYY וואט יספיק", זה פשוט לא נכון.

לפי השיטה הגאונית הזו, גם ספק 350 וואט אמור להחזיק מערכת עם 4870.

רמז- זה לא.

באוברקלוק כזה כבד המעבד שלך צורך לא במעט יותר.

אני ממליץ לך להשקיע על ספק 450 וואט איכותי כלשהו, 400 זה לרקד על הגבול.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם "על הגבול" זה אומר שיעבוד או לא?!

ואם אני ינתק כונן קשיח אחד זה יעזור?! ומה המשמעות למאוררים שיש לי יש לי איזה 4-5 מאוורים פשוטים קטנים ויש לי שתיים של זלמן הכי טובים גם למעבד וגם ולכראיס מסך אז איך זה יכול להשפיעה?!

פורסם

ל-HEC יש שתי מסילות 12V, באחת יש 14A ובשניה 15A. המסילה שהולכת למעבד (ככל הנראה ה-14A) אמורה להספיק ללא קושי גם ב-OC גבוה. המסילה השניה הולכת לכל השאר, כאשר כרטיס המסך לבדו צורך 10A או מעט יותר אאל"ט, המאווררים עשויים לצרוך עוד אמפר לכל היותר, הדיסקים עשויים לקחת עוד 2 אמפר בזמן חיפוש והצורב עוד אמפר או קצת יותר בזמן צריבה. בקיצור, מאד גבולי. בנוסף ה-HEC לא הכי יעיל (חשבונות חשמל ואל גור) ושקט בעולם.

משהו כזה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=714 יהיה עדיף.

זאת אופציה מעניינת http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2965 ובעומס הצפוי אצלך גם שקט כמו הקורסייר (פחות שקט בעומסים גבוהים לפי דיווחים ברשת).

פורסם

תסלחו לי אבל ידכם קצת קלה מדי על ההדק.

אפשר למוצא פתרונות יצירתיים.

אפשר לצמצם את כמות המאווררים (6 במארז? איזה מארז?) ל3-4 לכל היותר. אפשר למתן מעט את האוברקלוק לכיוון 3.2-3.3 ולצמצם מעט יותר את הצריכה.

הכל מקרה, במצב הנוכחי הספק מחזיק 7950GT שהוא בפני עצמו זללן לא קטן ורצוי שתבדוק אם יותר או פחות.

זו גם דרך טובה לדעת אם הספק יכול לעמוד במעמסה.

ובכלל תוכל לשקול קניית 4850.

פורסם

4870 צורך יותר חשמל מ-7950GT, משמעותית יותר. לפי דיווחים מסוימים הוא עשוי להגיע ל-140 ואט ואולי אפילו יותר. ה-7950GT צורך סביב ה-70 ואט בעומס מלא. זה הבדל משמעותי שכמעט כולו נופל על מסילת ה-12V (הבדל של 5A או יותר).

פורסם

השורה התחתונה היא שכל הטענות פה מבוססות על השערות

ועל סמך אלה אתם ממליצים לבנאדם להחליף חלק שבו לא בטוח שיש לו צורך.

אולי ההשערות נכונות, אבל אולי לא.

פורסם

די עם החישובים השגויים האלו בשם אלוהים.

לא מחשבים לפי וואטים, די. זה אידיוטי לחלוטין.

לגבי הספק, הכרטיס, וכל השאר-

הכרטיס מגיע בעומס של 100% לצריכה של 155 וואט לפי הסקירות, שהם 12.9 אמפר

המעבד באוברקלוק שכזה אמור לשבת על סביבות ה 75-80 וואט

5-6 מאווררים- תלוי בגודל ובמהירות, אבל מדובר על בערך אמפר אחד

זוג דיסקים קשיחים- עוד אמפר אחד (הצריכה מחולקת בין 12 ו 5 וולט בהארדיסקים, אז אני לא מתייחס ל 5. תמיד יש שם יותר ממה שצריך)

הלוח גם צורך מה 12 וולט בשביל חריצי ה PCI ושאר הדברים.... תלוי בצ'יפסט ובבקרים עליו בעיקרון, אבל זה נע בין 2 ל 4 אמפר

ובהתחשב בעובדה שה HEC לחלוטין לא מספק 14 ו 15 אמפר ב MAX אלא רק ב PEAK, קצץ אמפר-2 לכל מסילה ותקבל את ההספק ל MAX. (אנשים, אתם צריכים להבין- לא קיים מצב שבו בספק של 400 וואט מסילת ה 12 וולט לבד חולשת על 350. אם זה היה נכון, לא היה צורך בספקים של יותר מ 500 וואט גם בשביל מערכי SLI וקרוספייר שונים ומשונים)

ה 4870 בצריכה מלאה סותם לחלוטין מסילה את, ובשניה נשאר לך אמפר אחד במקרה הטוב, או מינוס אמפר במקרה הרע.

-שים לב שלא קיים מצב בו כל החלקים בעומס של 100%, אז להחזיק- זה אמור להחזיק בסדר.

אבל לא הייתי מרקד ככה על הגבול, זה יהיה דבר טיפשי למדי לעשות.

מה נצילות הספק שלך ?

נצילות לא קשורה בגרוש להספק שהחלקים במערכת דורשים, או באם הספק יוכל או לא יוכל לספק אותם.

ספק 400 וואט אמיתי (כמו ה HEC...) יספק בשעת הצורך למערכת את מלוא 400 הוואטים שהוא מתחייב לספק.

השאלה היא כמה הוא לוקח מהשקע בשביל לספק 400 וואט למערכת, וזה בעצם העניין של מקדם נצילות.

לדוגמה, ספק של 300 וואט בנצילות של 70% עלול לקחת מהשקע בבית עד 400 וואט בשביל לספק את ה 300 למערכת בעומס מלא.

פורסם

Pika007: למה הספק לא מסוגל לתת את הpeak לזמן ארוך?

עוד שאלה, אם המערכת לא מקבלת מספים זרם אז המחשב מתכבה?

תודה מראש.

פורסם

Pika007: למה הספק לא מסוגל לתת את הpeak לזמן ארוך?

ככה הוא מתוכנן מבחינת מעטפת הביצועים של חלקיו השונים.

עוד שאלה, אם המערכת לא מקבלת מספים זרם אז המחשב מתכבה?

עשויות להופיע לך תופעות מוזרות, תקיעות, איתחול וכו'. במקרים קיצוניים הספק עלול להפגע ובמקרים קיצוניים עוד יותר גם חלקים מהמחשב עלולים להפגע.

עשה לעצמך טובה ושקול רכישת ספק חדש ואיכותי, אתה גם תרוויח חשבונות חשמל קטנים יותר ופחות רעש.

אליאור, ההמלצות ניתנו לאחר בדיקת והצלבת נתונים מ-2-3 אתרי ביקורות מכובדים, אני בהחלט לא אשלח אנשים לבזבז כסף סתם כך.

פורסם

אף אחד לא שולח אנשים לבזבז פה כסף, מן הסתם

אבל עם מערכת איכותית וחזקה צריך ספק איכותי וחזק.

אם מישהו יכול להשקיע 1400 שקל על כרטיס מסך, שישקיע עוד 250 על ספק נורמלי.

פורסם

די עם החישובים השגויים האלו בשם אלוהים.

לא מחשבים לפי וואטים, די. זה אידיוטי לחלוטין.

לגבי הספק, הכרטיס, וכל השאר-

הכרטיס מגיע בעומס של 100% לצריכה של 155 וואט לפי הסקירות, שהם 12.9 אמפר

המעבד באוברקלוק שכזה אמור לשבת על סביבות ה 75-80 וואט

5-6 מאווררים- תלוי בגודל ובמהירות, אבל מדובר על בערך אמפר אחד

זוג דיסקים קשיחים- עוד אמפר אחד (הצריכה מחולקת בין 12 ו 5 וולט בהארדיסקים, אז אני לא מתייחס ל 5. תמיד יש שם יותר ממה שצריך)

הלוח גם צורך מה 12 וולט בשביל חריצי ה PCI ושאר הדברים.... תלוי בצ'יפסט ובבקרים עליו בעיקרון, אבל זה נע בין 2 ל 4 אמפר

ובהתחשב בעובדה שה HEC לחלוטין לא מספק 14 ו 15 אמפר ב MAX אלא רק ב PEAK, קצץ אמפר-2 לכל מסילה ותקבל את ההספק ל MAX. (אנשים, אתם צריכים להבין- לא קיים מצב שבו בספק של 400 וואט מסילת ה 12 וולט לבד חולשת על 350. אם זה היה נכון, לא היה צורך בספקים של יותר מ 500 וואט גם בשביל מערכי SLI וקרוספייר שונים ומשונים)

ה 4870 בצריכה מלאה סותם לחלוטין מסילה את, ובשניה נשאר לך אמפר אחד במקרה הטוב, או מינוס אמפר במקרה הרע.

-שים לב שלא קיים מצב בו כל החלקים בעומס של 100%, אז להחזיק- זה אמור להחזיק בסדר.

אבל לא הייתי מרקד ככה על הגבול, זה יהיה דבר טיפשי למדי לעשות.

נצילות לא קשורה בגרוש להספק שהחלקים במערכת דורשים, או באם הספק יוכל או לא יוכל לספק אותם.

ספק 400 וואט אמיתי (כמו ה HEC...) יספק בשעת הצורך למערכת את מלוא 400 הוואטים שהוא מתחייב לספק.

השאלה היא כמה הוא לוקח מהשקע בשביל לספק 400 וואט למערכת, וזה בעצם העניין של מקדם נצילות.

לדוגמה, ספק של 300 וואט בנצילות של 70% עלול לקחת מהשקע בבית עד 400 וואט בשביל לספק את ה 300 למערכת בעומס מלא.

תנסה 278 W

:cool2:

17191.png

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3354&p=8

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים