עבור לתוכן

Dell 2407 VS 2408 VS 2007fp

Featured Replies

פורסם

שלום.

כעת יש לי 2007FP, ואני מעונין לרכוש את ה2407, למטרות סרטים בעיקר ועבודה משרדית.

איך הוא ביחס ל2007FP? ממה שהבנתי הפאנל שלו פחות טוב לעבודה שוטפת, אך טוב יותר לסרטים, אני לא אראה ירידה באיכות הצפייה במעבר?

ולגבי ה2408, הבנתי שה2407 בשלבי הכחדות, ועכשיו מגיע המחליף, איזה פאנל יש לו? הוא יותר או פחות טוב מה2407?

תודה :D

פורסם

ה-2407WFP-HC כבר לא קיים יותר. לא מייצרים אותו. אני לא מאמין שתמצא אותו באיזשהו מקום. הוא היה מסך מצויין, אבל צריך להתקדם הלאה.

מה שנשאר לך זה ללכת להתרשם מה-Dell 2408WFP בתצוגות ולהחליט האם עונה על דרישותיך. רבים עשו את זאת והחליטו שהוא מצויין עבור השימושים שהם מבקשים לעשות בו.

הוא מציע שטח עבודה גדול משמעותית מה-2007FP. אך הוא לא שימושי לגלישה באתר אחד בלבד או לכתיבת מסמך יחיד במקרה כזה ההשקעה לא משתלמת. לעיון בשני אתרים בו זמנית או שני מסמכים / מסמך + אתר או קריאת קבצי pdf הוא ייתן תמורה טובה לכסף.

הפאנל שקיים ב-2408WFP הנו S-PVA.

פורסם
  • מחבר

פשוט רכשתי את ה2007FP בנקסטופ ועכשיו הם הציעו לי לשדרג ל2407 במחיר אטרקטיבי, ראיתי אצלהם באתר שיש להם HC.

השימושים שלי הם גלישה, אבל הסיבה האמיתית שרכשתי את המסך היא סרטים.

אם אני לא אראה שינוי בין ה20" ל24" בגלישה זה לא משנה לי כ"כ, רק מדאיג אותי ענין המסך הרחב, יש לזה PIVOT? מה הרטיו של PIP?

ולא יצא לי לראות במציאות את ה2408/7, לכן אולי תוכל להגיד לי אם שווה לי לשדרג?

פורסם

פשוט רכשתי את ה2007FP בנקסטופ ועכשיו הם הציעו לי לשדרג ל2407 במחיר אטרקטיבי, ראיתי אצלהם באתר שיש להם HC.

השימושים שלי הם גלישה, אבל הסיבה האמיתית שרכשתי את המסך היא סרטים.

אם אני לא אראה שינוי בין ה20" ל24" בגלישה זה לא משנה לי כ"כ, רק מדאיג אותי ענין המסך הרחב, יש לזה PIVOT? מה הרטיו של PIP?

ולא יצא לי לראות במציאות את ה2408/7, לכן אולי תוכל להגיד לי אם שווה לי לשדרג?

אל תרכוש כרגע את ה-2408, ישנה גרסה חדשה שאמורה או שכבר שוחררה A01 - לא יודעת אם הגיעה לארץ

אבל באתר דל ישנו אדם בשם כריס, שהבטיח להגיד ב-20/5 מה תוקן במסך.

העניין בבדיקה של דל כי ישנם בעיות עם המסך אשר סחף סערה מקרב הקונים

אז כדאי לעקוב

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע, אבל אני צריך לקחת החלטה בשבוע הקרוב, לרכישה עוד אין מועד.

אז אני אשמח לתשובה בנוגע לשאלותי בכלליות ולא לעכשיו

:)

פורסם

אגיד ככה: אם בנקסטופ יש מלאי של 2407WFP-HC, כמובן שהוא יתאים מאוד לסרטי HD 720P/1080P. יחס התצוגה שלו (ועומק השחור בהגדרות בהירות וניגודיות מהקופסא) כמובן הופכים אותו למועדף בתחום זה על פני ה-2007FP.

תגיד זה המסך האחרון שנשאר אצל נקסטופ?

לפי מיטב ידיעתי בהרבה חנויות, גם כאלו שמפרסמות הצעת מחיר ל-2407, פשוט לא קיים דגם זה במלאי.

Pivot קיים בו, אבל הוא לא פרקטי כמו ב-2007FP לקריאת טקסט, מכיוון שאז המסך גבוה מאוד ותצטרך להניע הרבה את הצוואר והראש. אני השתמשתי בפונקציה זו רק פעם אחת בחיי המסך שברשותי לצורך התרשמות, ומאז לא מצאתי צורך להזדקק לו; זה סתם גימיק בגודל זה, לכן ב-24" קיום או היעדר Pivot אינו פרמטר מכריע בבחירה בין מסכים רחבים מגודל זה והלאה.

PIP, הניתן למיקום בכל אחת מארבע הפינות של המסך וכן להגדלה, הוא בפורמט רחב.

בקשר ל- 2408WFP, כמו ש-Usagi אמרה, אכן בגירסה A00 יש כמה בעיות ש-Dell החליטה, שהן מצדיקות הוצאת רוויזיה חדשה אשר פרטים מדוייקים יותר אודותיה ישוחררו לרשת במהלך החודש. לכן כדאי לחכות לפרטים. אולי התיקון יהיה בהיקף קטן או גדול יותר ממה שאפשר לתאר.

פורסם
  • מחבר

אני צריך PIP כדי לצפות בתמונות שצולמו לאורך... אני באמת משער שזה יהיה בעיה לסובב כזה מסך רחב, אבל מקסימום אני אטה אותו לכיווני.

אני רוצה לעבוד עם שני מחשבים במקבלים בPIP, ב2007FP זה היה לי קטן מדי, ב24" זה יתאפשר?

ישנם חסרונות במסך רחב? אני קצת דואג מהענין הזה, זאת הסיבה גם שלא לקחתי 2007WFP

ולסיכום.

חוץ מהיציאות, מה טוב יותר? (אשמח אם תוכל לסדר לי את זה לפי הסדר)

2407HC

2408 גירסה נוכחית

2408 הגירסה החדשה

פורסם

אני צריך PIP כדי לצפות בתמונות שצולמו לאורך... אני באמת משער שזה יהיה בעיה לסובב כזה מסך רחב, אבל מקסימום אני אטה אותו לכיווני.

אני רוצה לעבוד עם שני מחשבים במקבלים בPIP, ב2007FP זה היה לי קטן מדי, ב24" זה יתאפשר?

אי אפשר לעבוד בעת ובעונה אחת עם שני מחשבים על המסך. בוררים את כניסת המחשב עם מקש Input Source בחזית, כך שאתה יכול לראות רק את המחשב הזה. זה לא אותו דבר כמו במכונה וירטואלית כגון Virtual PC של מיקרוסופט, שאז אפשר להציג שני מחשבים בעת ובעונה אחת על אותו שולחן עבודה. מה שכן אפשר להציג בו זמנית ב-PIP/PBP הוא מקור שמחובר ל-S-Video/Component/composite במקביל למקור שמחובר ל--VGA/DVI/DP/HDMI כמו שאפשר לראות במדריך של המסך באתר של החברה. ב-2407 זה שונה בהתאם למספר הקטן יותר של כניסות.

ישנם חסרונות במסך רחב? אני קצת דואג מהענין הזה, זאת הסיבה גם שלא לקחתי 2007WFP

אין שום חיסרון מתרגלים מהר מאוד. אתה מקטין את החלון היחיד לגודל שנוח לך או מבקש למלא את כל שטח התצוגה איתו ועובד בריבוי יישומים לפי הצורך. ברגע שאתה מתרגל לזה לא תיהנה לעבוד עם מסך בפורמט 5:4 / 4:3.

ולסיכום.

חוץ מהיציאות, מה טוב יותר? (אשמח אם תוכל לסדר לי את זה לפי הסדר)

2407HC

2408 גירסה נוכחית

2408 הגירסה החדשה

לא אארגן לך לפי סדר את שני האחרונים, כי אין אף אחד שיודע משהו ודאי כרגע על רוויזיה A01 שעדיין לא הושקה/הוצגה אפילו ע"י Dell. אחרי ה-20 לחודש נדע יותר כמו שנאמר. הייתי לוקח 2407WFP-HC מכיוון שלשימוש רב-תכליתי הוא היה מסך עדיף וכמו שזה נראה הוא זמין עבורך.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לשני המחשבים.

התכוונתי לחבר שני מחשבים למסך ולעבוד איתם בו זמנית.

אבל ב2007FP החיבור השני נראה כ"כ קטן (גם כשהגדלתי כמה שאפשר) ואי היה אפשר לעבוד.

אז השאלה שלי אם ב2407 רואים יותר גדול, או שאולי אפשר איכשהו (תוכנה חיצונית/עדכון קושחה) להגדיל את הרטיו ל50:50?

ולגבי המסך, גם אני חשבתי על ה2407, גם כי הוא יותר זול, אבל מה לגבי אחריות? אם מפסיקים לייצר אותו עכשיו, מה יקרה אם הוא יתקלקל לי?

פורסם

לנסות בפועל להציג שני מחשבים בעת ובעונה אחת ב-VGA וב-DVI תוך הסתייעות ב-PIP או PBP לא אפשרי. אתה יכול לחבר למסך שני מחשבים בעת ובעונה אחת אבל רק למתג ממחשב למחשב. כלומר לעבור מ-VGA ל-DVI ולראות אחרי כל מיתוג רק פלט תמונה על כל המסך מכניסה אחת.

אסביר שוב פעם מתי PBP ו-PIP שימושיים: רק כשהתקן וידאו מחובר לאחת משלוש כניסות הוידאו קומפוננט/S-Video/קומפוזיט הוא מוצג בתמונה קטנה בתוך תמונה ראשית שמתקבלת מ- VGA או DVI או DisplayPort או HDMI. לדוגמה תמונה קטנה מממיר טלוויזיה / DVD (שמחוברים לאחת משלוש כניסות וידאו קומפוננט/S-Video/קומפוזיט) מוצגת על גבי תמונה ראשית ממחשב מחובר ב-DVI . אי אפשר לבחור כניסת VGA בתמונה קטנה בזמן שבתמונה העיקרית אתה רואה את המחשב שמחובר ב-DVI. ניתן לשנות את גודל החלון המשני ל-4 גדלים כשהגדול ביותר מגיע לגודל של כ-17X10 ס"מ וב-PBP אפשר לבחור ביחס 50:50 כמו שאתה רוצה ללא צורך בתוכנה. אז יש תמונה מכל אחד משני המקורות השונים בגודל זהה של כ-26X16 ס"מ.

492688460_76b220fb52.jpg?v=0

2407wfp_115.jpg

אם אתה רוצה לעבוד על שני יישומים שונים פרוש חלונות אנכית, כך שיתפסו שטח עבודה שווה ב-24". אם אתה מעוניין להפעיל שתי מערכות הפעלה שונות בו-זמנית על אותו שולחן עבודה, תתקין תוכנה שמדמה מחשב וירטואלי כמו VPC או vmware. אם אתה רוצה להציג בו-זמנית עבודה או יישום ממחשב אחר בנפרד בגלל שיקולים אחרים, קנה עוד 2007FP ותציב מסך לצד מסך.

ולגבי המסך, גם אני חשבתי על ה2407, גם כי הוא יותר זול, אבל מה לגבי אחריות? אם מפסיקים לייצר אותו עכשיו, מה יקרה אם הוא יתקלקל לי?

זו שאלה מעניינת בקשר לחששות שלך. הכי טוב שתשאל אותה בחנות ותחליט מה לעשות בהתאם לתשובה שתקבל.

פורסם
  • מחבר

לקנות עוד 2007FP? מה אני רוצ'ילד? ;D

אני רוצה לפעמים להדליק את שני המחשבים במקביל, אז בPIP זה לא נוח, אבל בPBP זה מצוין, זה אפשרי גם ב2007FP? כי לא ראיתי את זה שם...

בקיצור התבאסתי של2407 אין HMDI, אבל בגלל שאני לא יכול לקחת את הדגם החדש (גם כי הוא יעלה יותר, וגם כי יש לו בעיות מסתבר) אני אחשוב מה לעשות ואם כן אני אקח ת2407 וזהו..

ד.א

מה אתה היית עושה? (קנית את ה20" ב2000 שקל ואומרים לך תוסיף עוד מקסימום 800 שקל ותקח 24")

פורסם

בקיצור התבאסתי של2407 אין HMDI, אבל בגלל שאני לא יכול לקחת את הדגם החדש (גם כי הוא יעלה יותר, וגם כי יש לו בעיות מסתבר) אני אחשוב מה לעשות ואם כן אני אקח ת2407 וזהו..

קנה את ה-2407, מסך פצצה - ישמור לך כסף לדברים אחרים.

זה שאין לו HDMI ול-2408 יש זה ממש קשקוש - יציאת DVI זהה לחלוטין מבחינת הסיגנל -

ההבדל היחידי שאת הסאונד אתה מוביל בכבל נפרד - מה הביג דיל ? לא שווה 2 שקל הפרש, בטח אם אתה לחוץ בכסף.

(נ.ב, לי יש את ה-2408 ואני עדיין משתמש ביציאת ה-DVI ולא ה-HDMI - במקרה של ה-2408 יציאת ה-HDMI נחותה באיכותה מה-DVI)

פורסם

אסביר שוב פעם מתי PBP ו-PIP שימושיים: רק כשהתקן וידאו מחובר לאחת משלוש כניסות הוידאו קומפוננט/S-Video/קומפוזיט הוא מוצג בתמונה קטנה בתוך תמונה ראשית שמתקבלת מ- VGA או DVI או DisplayPort או HDMI. לדוגמה תמונה קטנה מממיר טלוויזיה / DVD (שמחוברים לאחת משלוש כניסות וידאו קומפוננט/S-Video/קומפוזיט) מוצגת על גבי תמונה ראשית ממחשב מחובר ב-DVI . אי אפשר לבחור כניסת VGA בתמונה קטנה בזמן שבתמונה העיקרית אתה רואה את המחשב שמחובר ב-DVI. ניתן לשנות את גודל החלון המשני ל-4 גדלים כשהגדול ביותר מגיע לגודל של כ-17X10 ס"מ וב-PBP אפשר לבחור ביחס 50:50 כמו שאתה רוצה ללא צורך בתוכנה. אז יש תמונה מכל אחד משני המקורות השונים בגודל זהה של כ-26X16 ס"מ.

האם ניתן לקבל גם את המצב ההפוך מזה שתארת?

כלומר, האם ניתן לקבל תמונה קטנה המתקבלת מאחת מכניסות המחשב בתוך תמונה ראשית המתקבלת מאחת מכניסות הוידאו?

(נ.ב, לי יש את ה-2408 ואני עדיין משתמש ביציאת ה-DVI ולא ה-HDMI - במקרה של ה-2408 יציאת ה-HDMI נחותה באיכותה מה-DVI)

על סמך קבעת את העובדה הזאת?

פורסם

על סמך קבעת את העובדה הזאת?

http://monitortest.blogspot.com

קרא את הפרק העוסק ב-HDMI, ב-DVI וב-FULLHD....

:xyxthumbs:

פורסם

האם ניתן לקבל גם את המצב ההפוך מזה שתארת?

כלומר, האם ניתן לקבל תמונה קטנה המתקבלת מאחת מכניסות המחשב בתוך תמונה ראשית המתקבלת מאחת מכניסות הוידאו?

על פי התיעוד של ה-2408WFP וגם 2407WFP-HC באתר החברה ניתן להבין מהקטע שמתייחס ל-PIP SETTINGS, יש פונקציית Swap שמטרתה החלפה בין מקור של חלון משני עם הראשי.

When PIP/PBP is activated, select "Swap" to exchange the input source for the main screen and PIP/PBP window

.

מידע נוסף בפורום של Dell לגבי חוסר האפשרות לעבוד גם עם VGA וגם עם DVI בו זמנית ב-PIP/PBP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים