עבור לתוכן

Ocz Powerstream 520W and 9800GX2

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום הנכבדים, רציתי להתייעץ אתכם בנוגע להרצה של הכרטיס 9800GX2 על הספק הנ"ל

לפי מה שחישבתי לא אמורה להיות איזהשהי בעייה אשר נראית לעין הכרטיס צורך 231W ב Idle ו 381W ב Load נוסיף את המעבד 100-105W

ועוד הדברים שבאים מסביב לא אמורה להיות בעייה אלא אם כן אני טועה?

פורסם

הספק הזה נותן 33 אמפר סדיר על ה 12 וולט, אתה יכול להחזיק בקלות 9800GX2+קואד כלשהו ונשארות עוד רזרבות שיספיקו ל 9600GT ושאר הרכיבים.....

פורסם
  • מחבר

אני יודע :) הוא גם SLI Ready ככה שרציתי להיות בטוח שאני לא טועה

פורסם

שתי הגרסאות נותנות אותו דבר בדיוק, ל SLI READY פשוט יש עוד יציאת 6 פינים.

אגב, יש לנו אותו ספק :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אבל אתה לא מנצל אותו עד סופו :xyxthumbs:

פורסם

זהו חישוב לא נכון להוסיף לצריכה של הכרטיס מסך את הצריכה של המעבד.

כשאתה כותב שהוא לוקח 380 בLOAD זה כבר כולל את המעבד. הצריכה הנמדדת היא של כל המערכת.

אז כשכתוב לך בביקורות צריכה של כרטיס מסוים זאת הצריכה של כל המערכת.

ובנוסף הספק כוח שלך לא נותן באמת 520 וואט. יש לו כנראה יכולת לתת 80%+. הספק הזה לא היה יכול להחזיק מערכת שדורשת 500 וואט במאמץ. אבל כמו שאמרתי אין לך מה לדאוג כי 380 זה כל המערכת כולה

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני יודע בביקורת שאני קראתי הם התווכנו רק לצריכת החשמל של הכרטיס.

פורסם

זהו חישוב לא נכון להוסיף לצריכה של הכרטיס מסך את הצריכה של המעבד.

כשאתה כותב שהוא לוקח 380 בLOAD זה כבר כולל את המעבד. הצריכה הנמדדת היא של כל המערכת.

אז כשכתוב לך בביקורות צריכה של כרטיס מסוים זאת הצריכה של כל המערכת.

ובנוסף הספק כוח שלך לא נותן באמת 520 וואט. יש לו כנראה יכולת לתת 80%+. הספק הזה לא היה יכול להחזיק מערכת שדורשת 500 וואט במאמץ. אבל כמו שאמרתי אין לך מה לדאוג כי 380 זה כל המערכת כולה

הספק בהחלט נותן 520 וואט, אתה מוזמן לבדוק את זה.

אם אתה מדבר על יעילות, אתה לגמרי מתבלבל עם הדרך לחשב את זה.

יעילות היא בכמה אחוזים מתוך מה שהספק לוקח מהשקע הספק משתמש, לדוגמה-

ספק של 400 וואט שפועל ביעילות של 75% עלול לצרוך עד 500 וואט מהשקע.

כל ספק (איכותי כמובן) מספק לרכיבים בתוך המחשב את מה שהצהירו עליו ויהי מה. הדבר היחיד שמשתנה הוא צריכת החשמל מהשקע.

בנוסף, יש ביקורות שרושמים בהן את הצריכה של הכרטיס בלבד.

Wh1t3- למרות מה שכתבתי בשורה הקודמת, ה 9800GX2 לא צורך 380 וואט (ותודה לאל שכך)

יותר בסביבות ה 220.

לגבי זה שאני לא מנצל אותו עד סופו..... הזדמן לי לקנות אותו ב 250 שקל, אז לקחתי. גם יותר שקט וגם איכותי יותר מהספק הקודם שלי, וגם ימשיך איתי למחשב הבא בלי חששות שהוא לא יספיק.

פורסם

WH1T3 מצטער להגיד לך אבל אתה טועה. הכרטיס לבד ממש לא לוקח את ה380 וואט זה המערכת כולה.

הנה כמה ביקורות שמסבירות את זה :

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ3NSw3LCxoZW50aHVzaWFzdA==

http://www.legitreviews.com/article/679/12/

http://www.hothardware.com/Articles/NVIDIA_nForce_790i_SLI_Ultra_and_GeForce_9800_GX2/?page=21

פורסם

תגיד לי, אתה קורא מה שאנשים כותבים בכלל?

Wh1t3- למרות מה שכתבתי בשורה הקודמת, ה 9800GX2 לא צורך 380 וואט (ותודה לאל שכך)

יותר בסביבות ה 220.

לשים לב בבקשה, לרגע לא טענתי ש 9800GX3 לוקח 380 וואט.

פורסם

חחחחחחחחחחחח....אתה ממש להוט לחפש סיבה להיתווכח.

לא פניתי אלייך. הגבתי אל WH1T3

אתה כתבת בזמן שאני כתבתי לא ראיתי בכלל את התגובה שלך. קח את זה בקלות, ותרגע לא דיברת על הנושא בכלל אז למה שאני יפנה אלייך בהקשר של ההספק של הכרטיס. ערכתי את ההודעה הקודמת שיהיה לך ברור יותר.

אני יודע שמדובר ביעילות אבל אני חשבתי שהספק (לדוגמא 500 וואט) יכול למשוך עד 500 ולא להפך. זה היה נראה לי הגיוני יותר אחרת כל ספק 400 וואט איכותי יכול להחזיק היום מערכות כבדות מאד (SLI) אבל אני מקבל את דעתך ואני יברר טיפה יותר[br]פורסם בתאריך: 26.04.2008 בשעה 17:03:24

סתם לדוגמה.

לפי מה שאתה אומר שכל ספק נותן את כל ההספק שהוא אמור (לדוגמא ספק איכותי של 450 וואט יוכל לתת תמיד 450 וואט)

האם היית מריץ מערכת של 9800X2 עם ספק של 400 איכותי וואט?

האם היית מריץ מערכת של 2 9800GTX עם ספק איכותי של 450 וואט?

לא נראה לי. אחרת לא היו קיימים ספקים של 500 600 750 ויותר וואט כי אין להם שימוש. כי אתה מבין שכדי להגיע ל600 וואט במחשב אתה חייב להשתולל בצורה מאד מאד רצינית

פורסם

מה שחשוב זה לא וואטים, אלא אמפרים על ה 12 וולט, שכן מסילות ה 3.3 וה 5 נמצאות בשימוש מועט, כל צרכני ההספק הכבדים יושבים על ה 12 וולט.

את המשולש וואט=וולט*אמפר אתה בטח כבר מכיר, אני לא צריך להסביר את זה.....

ההספק המוצהר על הספק הוא ההספק המשולב של כל המסילות ביחד- בוואטים.

בספקים זולים יותר, לרוב מסילות ה 3.3 וה 5 וולט מנופחות מאוד, ומסילת ה 12 וולט לא, ככה שלמרות שהספק יכול להיות לדוגמה 500 וואט אמיתי, הוא לא נותן הרבה על ה 12 וולט ולא יחזיק מערכות כבדות.

לעומת זאת, רוב הספקים האיכותיים מתהדרים במסילות 12 וולט בעלות הרבה הספק, ולכן למרות שההספק הכולל שלהם לא בשמים, הם יכולים להחזיק מערכות כבדות.

כמה דוגמאות:

הספק עליו אנחנו מדברים, OCZ Powerstream 520w sli edition, מסוגל לתת 33 אמפר על ה 12 וולט במקסימום (לא ב PEAK)

כלומר 396 וואט, רק על מסילת ה 12 וולט.

לעומת זאת, יש לנו ספק כמו ה Thermaltake TR2 550W, שמסוגל לתת זרם משולב של "רק" 27 אמפר על ה 12 וולט, ויש לו מסילות 3.3 ו 5 וולט מנופחות למדי.

שם לב? למרות שהספק של ת'רמלטייק אכן נותן יותר וואטים בסופו של דבר, הוא לא מסוגל להחזיק מערכות כבדות ברמה שה OCZ מסוגל.

לא הייתי מריץ מערכת עם 9800GX2 עם ספק 400 וואט גם אם הוא איכותי- כי אין סיכוי שמסילת ה 12V שלו מספיקה בשביל להחזיק כרטיס שכזה ביחד עם שאר צרכני האנרגיה במערכת.

450- גבולי, אם מדובר על C2D אז כן, אם מדובר על קואד אז לא. VX450 של קורסאייר מסוגל לעשות את זה.

ספקים של 500 600 ו 700 וואט (ויותר) קיימים בשביל מערכות חזקות באופן קיצוני, וחלקים שצורכים הרבה.

ה 9800GX2 הוא חסכוני יחסית לכרטיס כפול, קח לדוגמה את ה 3870X2 שצורך יותר ממנו למרות שהוא לא יותר חזק, או מערך קרוספייר של HD2900PRO/XT

ספקי 700-800 וואט ומעלה קיימים בשביל מערכות מטורפות, לדוגמה SLI של שני 9800GX2.

בשביל דבר שכזה תצטרך ספק 750 וואט ומעלה שמכבד את עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים