עבור לתוכן

OC לE2180 - לוח GA-P35-DS3L בעיות :( / המלצות ?

Featured Replies

פורסם

בשאיפה לכ OC: ~3G בסטוק

הלוח: ga-P35-DS3L

זכרון: OCZ CL4 plalinum 800

קרור ALPINE 7 ARCTIC

מה עדיף משתי האפשרויות האלו:

1. BUS - 333 , מכפל 9 , זכרון - 800 במכפל 2.4

2. BUS - 300 (עגול...), מכפל 10 , זכרון 750 במכפל 2.5

3. בחירה אחרת באילוצי מכפלי הזכרון שמצויים בלוח ?

פורסם

לך על ה 333 כפול 9 וזיכרון 833..

חבל לא לעשות OC גם לזיכרונות...

פורסם
  • מחבר

על CL5/4? זה באמת עד כדי כך משמעותי ? 33/800 זה רק 4% ...

פורסם

עם המעבד הזה לא נראה לי שיש צורך לגעת בתדר הזיכרונות, ראשית זה מוסיף פקטור נוסף למערכת ומקשה על ניתוח גורמי הכישלון אם המחשב נתקע, שנית השיפור באמת זניח לעומת השיפור האדיר שמושג על ידי העלאת ה-FSB בלבד.

פרטתי כאן את ניסיון ה-OC שלי עם 2180 על לוח אם מבוסס 630 (!) וזיכרון סופרטלנט 800 CL4. לא שיניתי דבר מלבד ה-FSB עד 2.8 גה"צ. עד ל-3.2 גה"צ הוספתי רק מעד מתח לליבת המעבד. כל ניסיון שלי להעלות את תדר הזיכרון גרם לאי-יציבות. הפסקתי במהירות 3.2 גה"צ לא בגלל אי-יציבות אלא בגלל שטמפ' הליבות הגיעה לגבול שקבעתי (55-56 מ"צ). השיפור בביצועים הן במבחנים סינטטיים והן במבחנים מעשיים היה ניכר. אני עובד כעת על 2.66 גה"צ, מתח ליבה נורמלי ומהירות מאווררים (HSF ומארז) מינימלית.

תנסה ללכת על 333*10 בלי לגעת בזכרון (unlinked), רק עם העלאה זהירה של מתח הליבה ומעקב קפדני אחר הטמפ'.

ה-E2180 יודע לאכול FSB מאוד גבוהים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. אפשר לינק לפרוט הנסיון שלך ?

אגב, מאמר חביב בנושא המהרת C2D שמצאתי - כאן:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/240001-11-howto-overclock-quads-duals-guide

ראיתי שבתוכנת S&M - בטמפרטורה מגיעה לכ62 (לא מבין מהו נתון הטמפרטורה האחרון/הגבוה יותר - ששם המדידה מגיעה גם ל75-80). למרות שכל הבדיקות עוברות כאן בהצלחה - דווקא בתוכנה השניה - של prime95 - יש פה ושם כשלים... :(

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

OK, התחלתי במאמץ המלחמתי ... לOC. כמתחיל בתחום - כמובן שיש תהיות ובעיות (והכותרת השתנתה בהתאם...) ... ואשמח לעזרה/הנחיה.

הנה המצב, במטרה להגיע ל OC יציב בסטוק של 3G~+

כללית :

מתח מעבד - 1.275 (מינימום בcputemp הוא - 1.2375)

מתח זכרון - +0.2 (2V) השהיות - 4-4-4-12

מכפל - X10

בדיקות בPRIME95 blend (רק עד כ 10 דקות, עם שני -worker-threads)

טמפרטורה במנוחה: מארז: ~30, מעבד ~35

הנסיונות שלי:

1. בBUS 266 , זכרון 677 (X2.4) - נראה ללא שגיאות , טמפרטורה 61-65

2. בBUS 283, זכרון 567 (X2.4) - נראה ללא שגיאות , טמפרטורה 64-70

3. בBUS 300, זכרון 600 (X2) - שגיאת roudup 0.4<0.5 לאחר 1-2 מחזורים, טמפרטורה 66-72

4. בBUS 300, זכרון 600 (X2), השהיות 5-5-5-15 - לאחר 5-7 מחזורים - מבצע RESET , טמפרטורה 72-66

המלצות לכיוון/שינוי נדרש ? אולי הגדלת מתח מעבד ? עדיין, השאיפה גם - לחסכון בחשמל ומינימום חום ...

אישית קצת מטרידה אותי הטמפרטורה...

תודה מראש לעוזרים!

אגב, הנה שני מאמרים מעניינים - קשורים שאיתרתי בTomsHardware למעוניינים:

http://www.tomshardware.co.uk/Intel-Pentium-Dual-Core-E2140-overclocking,review-29816.html

http://www.tomshardware.co.uk/forum/240001-11-howto-overclock-quads-duals-guide

אגב(2): לא מצאתי במאגר ההמהרה של הפורום את הCPU הזה... עדיין...

פורסם

תעלה את המתח של המעבד.

בבאס של 300 אתה תגיע ליציבות בקלות ואין חשש לטמפרטורה גבוהה מידי גם עם קירור פשוט.

50% אוברקלוק למעבד 2180 לא נחשב למסוכן.

כמו כן קבע את המהירות של הזכרון לאיזור ה800 (גם 750 טוב)

פורסם
  • מחבר

לכמה מומלץ להעלות ? או לנסות בהדרגה במדרגות של כמה ?החשש שלי שהעלאה כזאת תביא לטמפרטורה מעל למה שציינתי שכבר הגיעה :( . פרטי החומרה - במסר הראשון בשרשור.

תודה.

נ.ב./עריכה:

לא לשכוח שבקיץ, הצפי הוא שטמפרטורת הסביבה תהיה וודאי ב5-7 מעלות גבוהה יותר!

פורסם

אין מדד מסוים שאליו מומלץ להעלות מתחים , כל מערכת (מחשב) ותנאיה וצרכיה .

אם אתה אומר שכבר ב FSB 300 קיבלת אי יציבות (שככה זה היה גם אצלי) אז אתה צריך להעלות מתח למעבד בוודאות , אם אתה רוצה להיות עוד יותר בטוח , תריץ prime על small ffts לשעה בערך ואם תראה שגיאה , זה הסימן שאתה צריך להעלות מתח למעבד . אם אחרי שעה לא קיבלת שגיאה , תנסה להמשיך עוד קצת (אני תמיד מעדיף להיות בטוח לפני שאני מעלה מתחים , אתה לא חייב..) ואז תריץ blend אם תרצה - כדי לראות אם יש צורך להעלות מתח לזכרונות גם .

בכלל - אני חושב שאתה צריך להריץ בדיקות ארוכת יותר , 10 דקות זה כלום ..

תעלה בדרגה אחת של מתח כל פעם , זה אולי שינוי קטן אבל משמעותי , בפועל בשביל המעבד ..

אין לך מה לדאוג לטמפרטורה , אתה משתמש ב coretemp החדש נכון ? גרסת ה0.96 ?

לא הבנתי מה עשית , שחררת תזמונים לזכרונות ? אתה לא צריך לגעת בהם חוץ מלעלות קצת מתח וגם זה בשלב מאוחר יותר - סביבות fsb 320 (שזה איפה שאני כרגע , לא ממשיך בינתיים מסיבת זמן..)

הנה משהו שאני חושב שתשמח לראות -

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301154.10

זה קצת על מה שאפשר להגיע עם המעבד הזה .

עוד משהו שכדאי להזכיר , העלאת מתחים לזכרונות יותר ממה שצריך , גם יכול לגרום לאי יציבות וריסטים , קרה לי כבר .

בהצלחה , תמשיך לעדכן .

פורסם

אם אתה מוטרד מהטמפרטורות שהמעבד עלול להגיע אליהן באוברקלוק,

נניח שיש לך מארז מאוורר היטב ובלי אוברקלוק המעבד קריר (אפשר לגעת בצלע קרור ולהרגיש)

תבדוק עם CORE TEMP או כל תוכנה אחרת את הטמפרטורה של המעבד

בנסיונות אוברקלוק תמיד תשווה את הטמפרטורה הנוכחית שלך לרפרנס שמדדת בלי אוברלוק.

במעבד 2160 שלי עם קירור מקורי של אינטל שעובד עכשיו עם באס 300 (2.7 גה"צ) הטמפרטורה לפי CORE TEMP הינה 45 מעלות במנוחה ואם אני מפעיל אורתוס אז הטמפרטורה היא 69 מעלות ועדיין הצלע קירור לא חמה בכלל.

פורסם
  • מחבר

מעניין. נתונים אצלי תוכל לראות כאן

10 מעלות פחות משלך (במנוחה) ועדיין במאמץ - מתקרב ל70... ניסית עם PRIME95 ? כי ההרגשה שלי - ששם המאמץ ניכר יותר...

@nadav -

כן, גרסה 0.96.1 של CPUTEMP ו 10 דקות - היה ע"מ להגיע בזריזות לנקודת הכשל . כשיתיצב - אאריך.

החזרתי את הזכרונות ל4-4-4-15, 750 (X2.4) . אנסה להעלות את מתח הCPU כפי שציינת. אגב, לפי הלינק ששלחת, יתכן שדווקא את מתח הזכרונות צריך לעלות כי הם של OCZ... והבנתי שזו "המסורת" אצלם...

פורסם

בקשר לבעיית היציבות שלך - יש לי לוח אם של גיגהבייט דגם P35C-DS3R

בביוס, בתפריט של האוברקלוק יש ערך Enhance performance. כשהערך אינו על STANDARD אני לא מצליח להגיע לאוברקלוק רציני יציב.

ודא שאם יש לך כזה ערך אז הוא על STANDARD.

פורסם

כמו שחשבתי , בזמנו - כשיצאה גרסת ה CoreTemp החדשה פתחו דיון על זה וראיתי את ההבדלים הגדולים בטמפרטורות .

אני משתמש כרגע בגירסת ה 0.95 של ה coretemp , אבל זה לא כל כך משנה בעיקרון .

שים לב בתוך התוכנה (core temp 0.96) שיש מה שנקרא Tj max , או Tjuction , כאשר שם רשום מספר מעלות , אצלי היה רשום 100 לדוגמא , אז כדאי לך לא לעבור 15 מעלות מהמקסימום , לדוגמא במקרה שלי - לא לעבור את ה 85 מעלות במאמץ (100-15) . אין לך מה לחשוש למעבד - מבחינת חום , כל עוד לא עברת את הטמפרטורות האלה .

אם תרצה , מצאתי את הדיון על ה core temp , אולי יעזור לך קצת .

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=312845.0

אני לא מכיר כל כך את סוגי הזכרונות אבל בכל מקרה צריכים להעלות מתחים לזכרונות בלי קשר לסוג שלהם (לי יש של Geil והעלתי מתח) , כמו שהבנתי שחרור התזמונים זה בשלב מאוחר יותר . אבל מה שרציתי להראות לך בלינק ששלכתי זה עד לאיפה הגיעו עם המעבד הזה , לכאורה - עם תנאים לא הכי טובים .

פורסם
  • מחבר

@hagaii - אכן, גם חשדתי, והוא בSTANDARD. העליתי מתח CPU ל 1.2875 (שתי מדרגות למעלה יחסית לקודם והשגיאות נעלמו.

כאמור כעת 300X10 ו750 בזכרונות, על 4-4-4-15 / 2V.

רק שהטמפרטורה כעת מגיעה בכל סבב בדיקה לבין 73-80. בבדיקת combined בסבב השני. קצת מפחיד האמת.. .

הייתי שמח להעלות ל 3.2M/ 800 רק שנראה לי שנושא החימום - ירתיע... :(

@nadav -

לא אצלי רשום 85 כפי שאמרת. אעשה עוד ניסוי ב3.2M (ב 320X10.) ונראה.

פורסם

מהו המתח הדיפולטי במעבד שלך?

אצלי ב2160 אני חושב שהוא 1.325 וולט

ואתה אומר שהעלית מתח ל1.29....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים