עבור לתוכן

האם יוצרי STALKER העתיקו נכסים ממשחקים כמו Doom 3 ו Half Life 2 ?

Featured Replies

פורסם

הממ, מעניין מאוד.

עריכה:

lol

מסתבר שגם duke nukem העתיק ממשחק אחר - mega man

http://dosclassics.com/duke/1other.php

פורסם

מה רע בלעתיק ? :nixweiss:

כשיש על המדף מוצר טוב אין טעם לפתח אותו מחדש.. ואני לא בטוח שאפשר להוכיח העתקות כאלה - תמיד אפשר להגיד שהם נעשו בהשראה של..

פורסם

למה, STALKER זה משחק יריות מגוף ראשון?

פורסם

כשיש על המדף מוצר טוב אין טעם לפתח אותו מחדש.. ואני לא בטוח שאפשר להוכיח העתקות כאלה - תמיד אפשר להגיד שהם נעשו בהשראה של..

על זכויות יוצרים שמעת?

חברה משקיעה המון כסף בפיתוח של משחק ופתאום מישהו גונב להם את מה שהם עשו.

ותראה את ההוכחות, לא רק שהטקסטורות נראות אותו דבר, אפילו יש לקבצים את אותו שם בדיוק.

פורסם

זה לא להעתיק במובן של קונספט, זה לגנוב פיסית קבצים מתוך המשחק וזה בניגוד לחוק.

זה כמו לעשות סרט שיש בו קטעים שנלקחו מסרטים אחרים, לא יצירה חדשה של אותם קטעים שגם היא עבירה על זכויות היוצרים בצורה מסויימת אלא אשכרה הכנסה של חלקים מהסרט המקורי לסרט שלך...

פורסם

אם הם גנבו את הקבצים ושמו אותם כמו שהם במשחק שלהם זה באמת עבירה..

אבל, אם הם ראו מה VALVE / ID עשו ועשו בדיוק את אותו הדבר אז זה לא גניבה..

שמעת על זמרים שעושים COVER לשירים ? זה לפעמים נשמע בדיוק אותו דבר רק שזה חוקי למהדרין אם לא רושמים שהמבצע הוא הזמר המקורי..

*דוגמא- אם שנינו עושים מבחן במתמטיקה ומקבלים את אותה השאלה ושנינו כותבים את אותה התשובה עם אותה הדרך אין זה אומר שמישהו העתיק מהשני.. זה אומר ששנינו למדנו את אותו החומר באותה צורה ויכול להיות שמאותו מורה..

אני לא אומר שזה אכן המקרה עם GDC ו VALVE / ID.. אני רק אומר שזאת אפשרות..

מה אם מפתחים שעבדו בעבר ב VALVE / ID עברו לעבוד ב GDC על STALKER ?

פורסם

חחח נו ו....

פורסם

אבל, אם הם ראו מה VALVE / ID עשו ועשו בדיוק את אותו הדבר אז זה לא גניבה..

לפי האנלוגיה שלך זה כמו שבאמצע המבחן אני יקום ויראה מה אתה עושה במבחן, ויכתוב את זה על הדף שלי.

זה לא נראה לך העתקה?

פורסם

למי אכפת..(בלי תענות לפותח הדיון)משחקים נהנים/לא נהנים זה מה שחשוב.. שהחברות יסתדרו בין עצמן.

פורסם

למי אכפת..(בלי טענות לפותח הדיון)משחקים מהנים/לא מהנים זה מה שחשוב.. שהחברות יסתדרו בין עצמן.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב, אם הם לא היו מעתיקים, אולי המשחק היה יוצא רק עוד איזה כמה שנים טובות :)

פורסם

:xyxthumbs:

:xyxthumbs:, היתי צריך לקרוא לפני שאני שולח(וזה כן נהנים, זה משחקים כפועל).

פורסם

לפי דעתי זה לא ממש טוב.. החברה שפיתחה את סטוקר דווקה חברה טובה וחבל אם היא תיפול ביגלל פאקים קטנים.. כי אחרי המשחק הזה בטח יהייה משחקים חדשים מהחברה זאות וחבל שהיא תתפרק.

אני מאוד מקווה שזה יתגלה כתרמית, או שהחברה איכשהו תצא מזה.

למרות שאני לא מעודד את זה...

הם היו יכולים לפחות לכסות עקבות.

פורסם

אני פשוט לא מאמין! איזה חלאות! אין להם לב?!

איך הם יכלו לגנוב בדיוקן ניוקם את הטקסטורות שלם מגאמן?! אני ממש מתבייש שגדלתי על המשחק הזה!(לא!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים