עבור לתוכן

פד לעכבר מפרספקס

Featured Replies

פורסם

טוב,אז ככה : אציג את עצמי קודם,למרות שאני כמעט בטוח שיש אנשים שמכירים אותי פה.

שמי psycotix , בן 22, והתעניינתי במודינג הודות לאתר שלכם,בזמנו. כבר כמעט שנתיים שמודינג הפך לתחביב שלי, ואני מנצל כל הזדמנות של זמן חופשי שיש לי (ואין הרבה,עם לימודים ועבודה) .

החלטתי לחלוק איתכם כמה המצאה ( פרי עטי) של מודינג מקיף ויפה (לדעתי) למחשב,ויותר ספציפית - לעכבר. המדריך שאפרסם פה פורסם גם לפני הרבה זמן באתר מודינג רוסי בשם modding.ru.

כיוון שאני לא בדיוק אדם שמסוגל להסביר איך הוא עשה מה בשפה מאוד מקצועית,אבקש את סליחתכם מראש,ומונחים מסויימים ארשום באנגלית, או שאפילו ארשום אותם בשפת דיבור רגילה.

אז ככה - קשה לי לתת שם ספיציפי לפרוייקט הזה. המטרה הייתה לבצע משטח עבודה נוח וגדול מספיק לעכבר שלי - עכבר לייזר של samsung .

פד זה לעכבר יהיה חלק מפרוייקט בשם CrossFire שאני מתכנן להוציא לפועל בפסח הקרוב.

אני אסביר פה איך ביצעתי את המוד,צעד אחר צעד,למעוניינים.

קודם כל,תמונה של המוצר הסופי -

21.jpg

אוקיי,אז כמו בכל עבודה נורמלית,"רשימת מצרכים" -

1. פרספקס בעובי 5 מ"מ במידות של 250 על 250 מ"מ.

2. דרמל עם ראשי שיוף ודיסקיות חיתוך (קשה לי לתאר שיש מודר אחד שאין לו או לשכניו)

3. 8 לדים , 4 מכל צבע,לפי הטעם (אני בחרתי ירוק וכחול)

4. עכשיו הקטע של האנגלית (מקווה שמי שאחראי על הפורום ידע לרשום את זה בעברית) - 36 Resistors Om

5. איזולירבנד שאפשר להדביק בין חוט חשמל לפין של לד

6. כבל USB (כל כבל USB פנוי שיש לכם בבית - מומלץ גם שיהיה אחד שלא תצטרכו)

7. נייר שיוף (קשה לי להגיד איזה בדיוק,רצוי אחד לשיוף עדין)

8. מדבקה שחורה רחבה.

9. סקוטץ' (נייר דבק,בעברית) רחב וסקוטץ' צר שקוף (נייר הדבק הרגיל),עיתונים או משטח לצביעה שלא חבל עליו

10. חוטי חשמל דקים (בכל חנות חשמל יש)

11. מלחם

12. דבק מגע שמתייבש מהר (ולא אחד שעולה שתי שקל בסופרמרקט!!!!!!!!)

13. בלון ספריי צבע (מומלץ לנסות להשיג צבע כסף או כרום)

14. חתיכת גומי -ישמש בתור רגליים למשטח.

15. פלייר ופלייר שיודע לחתוך קצוות של חוטי חשמל - cutting pliers

16. Needle Files

17. עיפרון,סרגל,עט,מספריים והמון אבל המון אבל המון סבלנות (מי שלא סבלני,לא ייצא לו כלום)

אוקיי,אז נתחיל לעבוד -

קודם כל,נחליט מה תהיה צורת משטח. אני החלטתי ללכת על משטח מצולע,ולא משטח מרובע. לדעתי יותר יפה.

לוקחים את חתיכת הפרספקס,ובעזרת עיפרון,עט וסרגל משרטטים את צורת המשטח שתהיה,וכן את התעלות שנחתוך בשביל למקם בתוכן את הלדים.

2.jpg

כעת נחתוך את הפינות עם הדרמל,ונשייף עם ראש שיוף את הצלעות של המשטח

3.jpg

כעת השלב של הסבלנות - מחליפים את ראש הדרמל לראש חריטה,ומתחילים בעדינות,בלי להפעיל לחץ לחרוט בתוך התעלות שבהן נשים את הלדים. חברים,המון סבלנות פה!!! אני הרסתי שני לוחות פרספקס עד שהבנתי איך לעשות את זה נכון.

4.jpg

זה מה שאמור לצאת עד כה -

5.jpg

כעת,לוקחים את נייר השיוף,ומשייפים,שוב בעדינות את המשטח משני צדדיו, עד שהוא נהיה משטח מט. זה נחוץ לצורך שבירת אור שווה מכל צידי המשטח,ובשביל היופי. :)

6.jpg

זה התוצר עד כה -

7.jpg

עכשיו שמים את המשטח בצד,כי נעבור לחלק של עבודות החשמל.

פה נעזרתי מאוד בשכן שלי שהוא חשמלאי ומהנדס מכונות בעברו ברוסיה. מפאת שנוח לו היה לשרטט לי סכימות ברוסית,אתרגם את הרשום בצילומים.

הלדים יחוברו ברביעיות,בחיבור מקבילי,כאשר לכל רביעייה יחובר גם resistor.

להלן הסכימה (הריבוע האדום מסמל את ה-resistor)

8.jpg

אז איך עושים את זה?

לוקחים את הלדים,חותכים עם הפליירים את הפינים (משאירים בערך 5-6 מ"מ לכל פין). כעת לוקחים חוט חשמל,חותכים את האורך הרצוי, ומלחימים לפין אחד (ה+) של הלד. לוקחים חוט אחר,ומלחימים לפין השני (ה-). כך מלחימים חוטים לכל ארבעת הלדים של הרביעייה הראשונה. על כל נקודות ההלחמה שמים איזולירבנד.

כעת מלחימים לחוטי החשמל של ה+ את הרזיסטור.

עושים את אותו הדבר עם הרביעייה השנייה.

לוקחים כבל USB. קצה אחד חותכים,ומשאירים קצה שני של חיבור USB (צריך בסוף לחבר את המשטח למחשב,בשביל התאורה). בקצה שחתכנו רואים ארבעה חוטי חשמל : אדום(+),שחור(-),לבן וירוק. ניחשתם מה עושים? נכון. את כל החוטים של ה- מהלדים מלחימים לחוט השחור,ואת החוטים של ה+ לחוט האדום.

להלן צילומים -

9.jpg

10.jpg

מדביקים את החוטים והלדים בתוך התעלות,תוך שימוש בדבק מגע. טיפ שלי - קודם להדביק את הלדים,לראות שהם תפוסים במקום,ואז להדביק את החוטים. את מקומות ההלחמה אפשר להדביק לתוך התעלות עם נייר דבק.

אוקיי,עכשיו חוזרים לעבודה עם הלוח (הדבקה של הלדים לא בדיוק נחשבת לעבודה עם הלוח... ;D )

לוקחים נייר דבק עבה ומדביקים את כל הלוח,ומשאירים ריבוע קטן באמצע,שאותו נצבע עם בלון הספריי שיש לנו.

תמונה,להבנה - 12.jpg

וזה מה שמקבלים - 13.jpg

כעת הרגע הכי סבלני - הולכים לישון (או שמשאירים את המשטח למשך 6-8 שעות), בשביל שהצבע יתייבש כמו שצריך.

בבוקר,או אחרי 6-8 שעות,משייפים את הריבוע בעדינות עם נייר שיוף,בשביל שיהיה "מעבר חלק" מהמשטח הלא-צבוע,לריבוע הכרום או הכסף שצבענו.

14.jpg

לוקחים את חתיכות הגומי העבה,ומדביקים מצידו השני של המשטח בארבע פינות חתיכות עגולות של גומי,שישמשו בתור רגליים למשטח.

15.jpg

עכשיו נתחיל לעבוד עם המדבקה.

שמים (לא מדביקים) את המדבקה על המשטח,ומשרטטים את גבולות המדבקה. מומלץ שמרחק המדבקה מכל צלע של המשטח יהיה כ-7 מ"מ. כעת חותכים את הפינות של המדבקה ומציירים את הציור שרוצים שיהיה על המדבקה. כאן,ציירו ככל העולה על רוחכם. ::)

18.jpg

ככה זה נראה בסוף - 19.jpg

וכעת,החלק הכי מהנה - מחברים למחשב את כבל ה-USB ומקווים שלא יהיה עשן,או ריח של שרוף. ;D

תוצר סופי - 20.jpg

21.jpg

אנא העריכו את העבודה.ככה אדע אם לפרסם עוד מודים שלי. ;D

פורסם

לוקח את כל מה שאמרתי בחזרה, אתה ילד צומי מאפן

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,אני כבר אדום ממחמאות. ::)

חברים שלי בכוח הכריחו אותי לפרסם,אמרו שחבל שלא לפרסם את המשטח. (5 חבר'ה ברי מזל שיש להם את המשטח,כמו שהם מגדירים את עצמם) . ;D

רשמתי בכותרת שזה פד לעכבר מפרספקס,כי באמת שאין לי שם.אני מציע שתציעו שמות. :-)

מוד למארז שמתוכנן בסביבות פסח (לא יהיה זמן בינתיים,למרות ששרטוטים מוכנים כבר יש) יהיה המארז הבא. במקור הוא מארז של SleepStreamer , רק שהוא רשם שאצלו אין קירור מים בפנים,ואני אפתח עוד יותר את המוד שלו.

1.jpg

2.jpg

פורסם

אווואואואואואווא

ממש מדהים תמשיך ככה

נתתה לי רעיון למוד למחשב... :xyxthumbs:

בקשה תביא עוד מדריכים חחח...

פורסם
  • מחבר

רק אל תעשה אותו מוד שאני מתכנן,בבקשה... ;) תמונות אפשר לראות מעט למעלה יותר.

פורסם

כל הכבוד

עבודה חלקה נקיה ואיכותית

מאיפה אתה בארץ? [והאם אתה מוכן להכין לי כזה משטח- בתשלום כמובן ;D]

פורסם
  • מחבר

אני מרחובות.

יש לי הצעה אחרת - אני חושב שרשמתי בצורה מפורטת,עד כמה שאני יכול, את צורת העבודה וכיצד הכנתי את המשטח.

למה שלא תנסה לעשות משטח כמו שאתה רוצה? ;D

הרי המדבקה שהכנתי הייתה רעיון שלי,יהיה לי קשה לדעת מה בדיוק אתה רוצה... :-\

אם יש שאלות,אני אעזור בשמחה. :xyxthumbs:

פורסם

את התמונות לא אתה צילמת נכון?

פורסם
  • מחבר

ולמה זו דעתך?

פורסם

1)נראה לי שזה לא צולם בארץ מספרי הטלפונים בעתונים בצילומים לא יכולים להיות עיתונים רוסים של ישראל אני חושב שזה מרוסיה ..

2) אתר של התמונות הם מאתר מודים רוסי .

אני מניח שזה את שרשמתה שם .כל הכבוד !

בכל אופן אני מאוד שמח שאתה כןתב גם בעברית תודה :smile1:

פורסם

I take it back!

פורסם

::) אני לא מביןן למה לשקר ולהגיד שזה עבודה שלך?

יכולת להסתבך פה, ננעל!

אם הית רושם מדריך ונותן קרדיט לאתר אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים