עבור לתוכן

טלוויזית LCD 37" VIEWPIA (המשך בפנים)

Featured Replies

פורסם

לי יש את ה-"42, אותה רכשתי אחרי סקר שוק די מקיף.

הפאנל הוא של LG\PHILIPS, עם רזולוציה של 1366X768, ותומך 1:1 PIXEL MAPPING (תכונה לא כל-כך נפוצה, במיוחד במסכים זולים יותר).

התכונה הזאת חשובה מאוד בחיבור למחשב - אם הכרטיס מסך מוציא רזולוציה של 1366X768 (אפשרי באמצעות תוכנת POWERSTRIP), הטלוויזיה ממפה את הפיקסלים בצורה מדוייקת, דבר שמביא לתמונה חדה ביותר, שבאה לידי ביטוי בניגון תכני HD, שנראים פשוט נפלא על המסך.

החסרונות של המסך נובעים יותר מטכנולוגיית ה-LCD (רמת שחורים נמוכה, איכות שידורי טלוויזיה סבירה ולא יותר). לפני שאתה בוחר במסך LCD כלשהו, תבדוק אם אתה יכול לחיות עם החסרונות האלה של מסכי LCD לעמות פלזמות.

אני צופה לרוב בטלוויזיה בתכני HD, או בסרטי DVD שעוברים UPSCALING, ופחות בשידורי הטלוויזיה הגרועים בארץ. אם אתה מתכנן לצפות לרוב בטלוויזיה וב-DVD רגילים, אני ממליץ לך לבדוק בכיוון של פלזמה דווקא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה בעניינית, וד"א מה זה UPSCALING?

ואני אישית מוריד סרטים dvdrip ורואה בטלוויזיה, יש איזשהו אתר להורדת HD מומלץ?

*הטלוויזיה תומכת באופן מלא בHD?

פורסם

UPSCALING זה תהליך הגדלת הרזולוציה של DVD רגיל לרזולוצית HD (לזוגמא - הרזולוציה הטבעית של המסך שלך), וגם הפעלת פילטרים של ניקוי מרעשים וחידוד התמונה (מה שנקרא POST PROCESSING), דבר שמביא לשיפור גדול באיכות התמונה של סרטי DVD, ואפילו XVID (או DVDRIP).

התהליך מתבצע באמצעות פילטרים של FFDSHOW (אפשר למצוא ב-FREECODECS.COM), ומדריכים בנושא קיימים ב-AVSFORUM.COM (בפורום ה-HTPC).

קיימים גם נגני DVD ורסיברים שמבצעים UPSCALING, אבל מחירם גבוה מאוד, והמחשב מהווה אלטרנטיבה טובה, ולפעמים עדיפה.

להורדת תכני HD יש מספר אפשרויות - קבוצות דיון (בתשלום), שרתים פרטיים של ביטורנט, מעט חומר קיים גם בשרתים פתוחים, אימיול, ופרומואים שניתנים להורדה ברשת (באתר של APPLE, MSN וכו'...) - אם יש לך עוד שאלות בנושא זה או בקשר לUPSCALING, שלח לי הודעה פרטית.

בקשר לתמיכה בHD של הטלוויזיה - הרזולוציה היא 1366X768, ויש תמיכה באותות 1080i, שכמובן יעברו המרה לרזולוציה של המסך, אבל כמובן שוידאו 1080P לא יכול להיות מוצג כמו שהוא על המסך. השיטה הטובה ביותר לצפות ב-HD בטלוויזיה היא באמצעות חיבור למחשב כמו שפרטתי בהודעה הקודמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים