עבור לתוכן

איך עובד כבל USB to IDE?

Featured Replies

פורסם

אם אני מבין נכון כל מה שכבל עושה בעצם יוצר בקר IDE שמחובר דרך ה USB?

אם זה נכון אז בעצם המחשה יראה את הארד-דיסק או הצורב CD או DVD כמחוברים לחיבור IDE לכל דבר?

כלומר לא תהיה בעיית זיהוי של הכוננים ושימוש בתכונות השונות שלהם?

(למשל נרו אמור לראות את צורב בצורה תקינה לאפשר את כל אפשרות ומאפייני הצריבה של הצורב המקורי, ללא בעיות ומגבלות?)

תודה מראש לכל עונים ומסבירים,

טל

פורסם

נראה לי שעדיף בקר ide על ה pci

ולא על ה usb

אבל תלוי בצרכים האישיים

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על תגובה!

שואל כדי להבין מה הולך בחיבור שכזה? (אני צודק, הסבר שלי למעלה?)

וברור שבקר על PCI אמור להיות חיבור אמין יותר!

אבל אני הולך על הקטע של משהו חיצוני (עתיד לשמש גם מחשב נייד בעתיד).

בכל זאת, חשוב לי עדיין לדעת את אמינות של חיבור כזה כמובן (עבור הארדיסק וגם צורב DVD)... תגובות בנושא התקבלו בברכה!

פורסם

יש שם בקר שמתרגם את ה-IDE ל-USB Mass Storage Device.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובה, אודה אם משהו יענה על השאלה

האם הוא "שקוף" עבור מ"ה ותוכנות השונות? כלומר יתפקד כאילו הוא מחובר לבקר IDE רגיל?

ומה לגבי אמינות וביצועים (בחיבור HD או צורב DVD)? איך יתפקד למשל לעומת צורב DVD חיצוני רגיל (שנקנה מראש מובנה עם מארז)?

פורסם

אם זה מחובר לIDE, המערכת תזהה אותו כIDE, ולא בתור שום דבר אחר.

פורסם
  • מחבר

אם זה מחובר לIDE, המערכת תזהה אותו כIDE, ולא בתור שום דבר אחר.

אולי אני קשה הבנה בנושא,

אבל מה הכוונה "אם זה מחובר ל IDE" , הצורב יחובר לחיבור IDE , וכל העסק מחובר ל USB (ככה זה הולך, לא?)

אבל האם מעבר לעוד שורה במנהל התקנים שבטח תסמל את מתאם, אני אראה גם בקר IDE חדש? כלומר הצורב יזוהה כמחובר לבקר IDE חדש לכל דבר?

(אם התשובה היא כן, אני גם מבין שלא יהיה כל הבדל בתפקוד של הצורב ואופציות שלו)

אם למישהו יש כבל כזה או מארז, אשמח לצילום מסך של מנהל התקנים (או לפחות של השורות הרלוונטיות)

תודה רבה לכולם ובמיוחד ל RK,

טל

פורסם

אני חושב שהוא התכוון שאם זה מחובר לבקר ide שבלוח האם זה יזוהה במחשב כ ide

ואם זה מחובר ל usb של המחשב הוא יזוהה כ usb

פורסם

היי

יש לי מתאם כזה, עשו עליו ביקורת בtomshardware.com

הוא מגיע עם חיבור ide 3.5, ide 2.5 ןsata, חוץ מהמתאם עצמו אתה מקבל גם ספק כח, מתאם חשמל מולקס לsata וכבל sata. את הide אתה מחבר ישירות מהמתאם, אבל כדי לחבר את הsata אתה חייב להשתמש בכבל המצורף(כבל סטנדרטי, לא משהו מיוחד).

לXP/2000/ME אתה לא צריך דרייבר(מצורף לכבל), אבל למערכות הפעלה אחרות כן. הוא תומך גם במקינטוש.

אתה יכול לחבר ide+sata, אבל לא ide+ide. לא ניסיתי לחבר 2 כוננים קשיחים sata+ide, אז אני לא יודע אם זה יעבוד. הוא מחובר אצלי לHD SATA וצורב DVD בו זמנית(samsung sp2504c+nec 3550). אם אני עובד על שניהם ביחד(למשל מתקין על HD מדיסק שבתוך הכונן) אז המחשב ניהיה מעט איטי, בשימוש רגיל אין הבדל.

המהירות צריבה המקסימלית שהצלחתי להגיע איתה לתוצאות טובות זה X12 לDVD וX32 לCD, לא התעמקתי בביצועים של הHD, אבל לפי מה שאני זוכר(מבדיקה קטנה שערכתי) הביצועים הם לא כ"כ טובים והמהירות היא 3GB ל5 דקות(אבל תקח את זה בערבון מוגבל, יש מצב שאני טועה).

אם אתה הולך לחבר אליו HD אני ממליץ בחום על הSP2504C, ממש שקט ולא מרגישים אותו.

שים לב שמהספק כח יוצא חיבור חשמל אחד, ואני הייתי זקוק ל2 מפצלים כדי לחבר את הכל ביחד(מאורר בימים חמים, HD וצורב). החיבור מולקס של הספק הוא לא סטנדרטי ואין לו את הפינים האלה בצדדים כמו בחיבור רגיל. הסיבה לזה היא שהפינים האלה מפריעים כשאתה מחבר את הIDE, בגלל שהמתאם גולש לעבר המקום של הפינים. במפצל שקניתי נאלצתי לשבור את הפינים בצדדים של אחד החיבורים.

המתאם אומנם עובד גם עם USB1, אבל הביצועים ממש גרועים.

כל התוכנות מתייחסות לHD ולצורב כאל צורב וHD חיצוניים לכל דבר, והמחשב מזהה אותם כמחוברים לUSB.

הייתי מצרף צילום מסך, אבל אני לא יודע איך.

אם יש לך שאלות, תשאל.

פורסם
  • מחבר

lollipop15 תודה על סקירה הרחבה על מוצר , זה ממש עזר לי לדעת דברים שרציתי ועוד אחרים שאפילו עוד לא שאלתי!

כל התוכנות מתייחסות לHD ולצורב כאל צורב וHD חיצוניים לכל דבר, והמחשב מזהה אותם כמחוברים לUSB.

1. אם אני מבין נכון נור למשל שואב מה היכולות של הצורב לפי הדגם, לא? אז אם הוא מזהה אותו כחיצוני ואין דגם כזה אז איך הוא קובע את תכונות?

אם נקצר ונפשט את כל הנושא, האם הצורב מתפקד באופן רגיל לכל דבר כאילו היה מחובר לבקר ה-IDE שבלוח אם (פרט כמובן לנושא המהירות X12 שציינת).

2. איך אני יודע אם הוא מצליח לצרוב במהירות X16 "צריבה טובה",

לפי אם הוא סיים את הצריבה או שעדיין צריך לעשות בדיקות של שגיאות (נדמה שקראתי בסטייק משהו על C1 ו C2) ?

הייתי מצרף צילום מסך, אבל אני לא יודע איך.

א. נמצאים בחלון הרלוונטי לוחצים על כפתור Print או PrtScn במקלדת (במקלדת פשוט נמצא מעל ה Insert ומשמאל ל Scroll Lock)

זה מצלם את המסך (אם אתה רוצה רק את חלון שבו אתה נמצא אז ללחוץ במקביל גם על Alt).

ב. להדביק (Paste) בצייר או תוכנת ציור אחרת ולשמור את קובץ.

ג. כשאתה רושם תגובה באתר לחץ על "אפשרויות נוספות..." אז תחת צרף קובץ תכנס ל Browse תבחר את קובץ תלחץ OPEN וזהו התמונה תצורף לתגובה.

(מאורר בימים חמים, HD וצורב).

3. עד כמה באמת צריך מאוורר? (האם רק כאשר מדובר ב HD או גם כשמדובר בצורב DVD?) אולי באמת כדאי כבר מארז ולא כבל? (שווה את הפרש?)

4. איך אתם מסבירים את זה שצורבים החיצונים רשום שהם מגיעים למהירות של X16 ובכבל או במארז חיצונים לא מצליחים?פשוט צריך כבל/מארז איכותי?

תודה בינתיים,

טל

פורסם

תשובות:

1. אני לא ראיתי תוכנה שמזהה תכונות של חומרה לפי הדגם. הצורב מתפקד כצורב רגיל.

2. אני צורב בעיקר סרטים, ככה שאני מגדיר צריבה טובה ככזו שאין לי קפיצות כשאני צופה בסרט. אם אני צורב על X16 בד"כ מופיע לי שגיאה והצריבה מתבטלת והדיסק הולך לפח. בדקתי גם ככה: בנרו יש אפשרות לבחור שיזהה את המהירות המקסימלית לצריבה טובה, פשוט עשיתי את זה. פעם אחת לDVD, ופעם אחת לCD.

אני יודע איך לצלם מסך, פשוט לא ידעתי איך מצרפים כאן קובץ. אני מצרף 4 תמונות שיבהירו את העניין.

3. אני לא יודע אם בדגם הזה יש חיישן טמפ', אבל המחשב לא מזהה שיש(יכול להיות בגלל שהוא מחובר בUSB). ביום חם, אחרי שאני עובד איתו איזה רבע שעה, אפשר להרגיש עם היד שהוא חם, ככה שהחלטתי לשים מולו מאורר שקט(שגם אותו לא שומעים).

4. גם במדריך שמגיע עם המתאם רשום שהוא מגיע למהירות של X52...

בבקשה. תשאל אם יהיו לך עוד שאלות.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים