עבור לתוכן

מה מצפה לנו מ AMD?

Featured Replies

• תגובות 52
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה מאד מעניין.

האפשרות להוסיף כרטיס הרחבה עם LATENCY נמוך מאד נראה מרשים מאד. AMD לקחה את היתרון הכי גדול שלה על INTEL והחליטה לנצל אותו עוד יותר.

גם הראיון ששנה אחרי יציאת קונסולה חדשה תוכל לקנות כרטיס מסך שיוכל להריץ את המשחקים שלה על המחשב נשמע יפה מאד, ויתן לAMD יתרון משמעותי על INTEL ולא רק יתרון קל בביצועים.

נקווה שבימים הקרובים יביאו לנו עוד קצת מידע.

אבל מה שבטוח כל מי שהספיד את AMD וטען איפה התשובה שלה לקונרו קיבל תשובה.

גם בגודל הטרנזיסטור AMD תדביק את הקצב לINTEL ב45NM.

פורסם

נראה טוב...

זה כנראה יסגור את הפער אחרי הקונרו.... ואולי אפילו מעבר לזה ::)

אבל לא רואים מעבד כפול ליבה תקציבי באופק וזה לא טוב :nono:.

פורסם

הם אומרים שהם רוצים להגיע ל1/3 מהשוק עד 2008. בלי מעבד תקציבי הם לא יעשו את זה.

ככל שיגדל כושר הייצור שלה, ככה אתה תראה יותר מעבדים "תקציביים" - אבל כל עוד היא מייצרת מעט מעבדים ברור ששווה לה לייצר לשוק הHIGH END. אחרי הכל היא מוכרת את כל מה שהיא מייצרת (היא לא צריכה להוריד את המחיר של המעבדים שלה ב100$ כדי שיקנו אותו כמו חברות אחרות).

פורסם

AMD השתגעו לגמרי :xyxthumbs:

בדיוק כמו שאני אוהב אותם 8), כשהם מחליטים על משהו, אז עד הסוף :hat: דואגים לדחוף את עולם ה PC קדימה, בהבטים של אינטגרציה, תיחכום ויעול שתרם נראו.

מה שאינטל אף פעם לא טרחו לעשות !

אני חושב שכל מי שהזדרז להספיד את AMD כחברה שהולכת לפשוט רגל ולסגור את העסק, שיחשוב שנית ושיבין שבעסק הזה שום דבר אינו סופי ודווקא זאת "ששותקת" היא זאת שצריך להזהר ממנה.

הכתבה הזאת עשתה לי לפחות, 2 דברים:

1: הוציא לי את כל החשק מהקונרו.

2. הראתה לי שהולך להיות מאד מאד מעניין, החברה באינטל יצתכרו לעבוד קשה מאד.

אז כן, אולי אינטל תשלוט חזק עם הקונרו הקרב ובא בחצי שנה עד שנה הקרובה אבל זה לא ימשך להרבה זמן, ימיו של הקונרו ספורים בפלטפורמה הנוכחית של INTEL, אולי זאת הזדמנות שאינטל תחליף את הפלטפרומה הנוכחית שלהם במשהו עם עתיד.

פורסם

שכחת משהו מאוד חשוב.

AMD לפי מפת הדרכים הזאת לא מציעה לנו כפול ליבה במחיר נורמלי.

מפת הדרכים הזאת באמת מעניינת, אבל לא "שימושית" לכל מי שתכנן על מעבד של עד 1500 שקל.

ועם כל הכבוד, אל תשכח שכרגע הקונרו הכי זול נלחם בFX60 בגאווה, AMD צריכה לסגור פער כזה שהE6600 ילחם בביצועים עם 2X3800 (כרגע הוא מנצח FX60, אפילו לא נלחם) וזה אומר שהשיפור בביצועים עם הארכיטקוטורה החדשה צריך להיות קריטי.

אז כשיגיע התוצר הסופי עם תג המחיר המשוער זה יהיה מעניין הרבה יותר.

פורסם

אם AMD באמת תרכוש את ATI היא ללא ספק תשלוט ב 1/3 משוק המעבדים.

פורסם

א. לא שכחתי, אף אחד לא דיבר פה על מחירים, אז ככה שאי אפשר לדעת.

ב. אם תשים לב הפיתוחים של אינטל ו AMD מגיעים מכיוונים שונים, אינטל באה מכיוון הניידים וAMD מגיעה מכיוון השרתים. זה דבר מאד מעניין וחשוב שצריך לשים לב אליו.

מה שיקרה הוא כמובן שהטכנולוגיה תגיע לשאר הפלטפורמות, אצל אינטל זה יגיע מהמעבד הנייד למעבד הביתי ועד למעבדי השרתים ותחנות העבודה.

אצל AMD זה בדיוק ההפך, מהשרת, ל DESKTOP ולבסוף למעבדים הניידים.

ג. מה שאתה שכחת הוא ש AMD לוקחים צעד קדימה, לא רק במונחים של מעבד, הם יוצאים מהנישה הקטנה של מעבדים ומציבים סטנדרט ופלטפורמה חדשה שכיום ההשלכות שלה זניחות יחסית, בעתיד הם יהיהו הכרח ובסיס ! אז נכון, אתה בטח חושב לעצמך, מה הפלטפורמה הזאת עוזרת לי עכשיו ?

אז כמו שאמרתי היא לא עוזרת לך עכשיו הרבה, בעתיד היא תהווה שינוי גדול מאד, שאינטל תצתרך יתרון עצום בתחום המעבדים כדי שיהיה לה יתרון על פני AMD, כי כמו שאני רואה את זה כרגע (וגם כיום) הם מפגרים בהרבה בתחום הפלטפורמה שהמעבדים מתבססים עליה וזה לא הולך להשתנות.

גישת ה Object Oriented ש AMD מאמצת למעבדיה היא יתרון גדול מאד, למשל, מעבד עם יחידת האצה גרפית, עכשיו, איך אתה חושב שקונרו יוכל להתחרות מול מעבד כזה ביישומי תלת מימד ?

או נניח, מודול בתוך המעבד שאחראי על קידוד וידאו/אודיו, לא משנה כמה המעבד של אינטל יהיה חזק יותר (בהנחה שהוא יהיה חזק יותר), הוא לא יוכל להגיע לרמת הביצועים שמעבד של AMD עם מודל האצה ספציפי כזה יוכל להגיע אליו.

עכשיו, ברגע שיצרת גישה כזאת, מס' האפשרויות גדול מאד, מעבד עם תוסף לגרפיקה, מעבד עם תוסף לעיבוד מדיה, וכו וכו, אתה מתחיל להבין את הכיוון ?

כמו שאמרו, AMD בעיקר משנה כיוון וגישה, שלהשכלות שלה יקח קצת זמן להכות בשוק, זה לא יקח יום או יומיים, יותר עניין של חודשים ושנים.

פורסם

חבר'ה זה לא הכל 8)

תראו מה AMD מתכננים לנו כנגד המרום :)

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2648

עריכה: שאלה: מתי AMD מתכננת להשיק את האריכטוקרה הזאת? (לנייחים) פשוט אין לי כוח לקרוא. :(

פורסם

מישהו באמת יודע, למה AMD לא משחררת כפול ליבה חלש יותר?

ה-3800 לוקח את ה-940 של אינטל ולכן עולה יותר ממנו.

למיטב זכרוני הוא בעצם שני 3200 באותו מעבד.

למה שלא ידחפו שני 3000 למעבד אחד? זה יכול להיות מעולה.

פורסם

מישהו באמת יודע, למה AMD לא משחררת כפול ליבה חלש יותר?

ה-3800 לוקח את ה-940 של אינטל ולכן עולה יותר ממנו.

למיטב זכרוני הוא בעצם שני 3200 באותו מעבד.

למה שלא ידחפו שני 3000 למעבד אחד? זה יכול להיות מעולה.

כנראה ש99% מהליבות שלה עושות 2GHZ ולא משתלם לה להוריד אותם ב200 מגה הרץ ולהרוויח פחות על כל מעבד (היא בכל מקרה מוכרת את כל מה שהיא מייצרת, אז למה להוריד את המחיר ולהרוויח פחות?).

The-Fox, זה נשמע טוב, אבל תאמין לי שזה לא יפתח כזה פער מטורף בין המעבדים כמו שאתה חושב!

חוץ מזה עיבוד רב שלבי לא הוכיח את עצמו כהצלחה מטורפת (ראה NB), אבל נחכה לתוצאות בשטח. :xyxthumbs:

פורסם

אם אני קונה עכשיו am2 הk8l יתמוך בו או שהוא יהיה שונה לגמרי?

פורסם

יתמוך בו.

אבל אם אתה מחכה לו אז תקנה ספרון

פורסם

מישהו יכול להסביר לי בקשה מה זה ה HTX הזה?

ומה זה ה 4X4?

פורסם

יתמוך בו.

אבל אם אתה מחכה לו אז תקנה ספרון

תוך כמה זמן זה יגיע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים