עבור לתוכן

גיגהבייט 945PG - הבקר SATA המסריח שלהם והאמולציה שהוא עושה לIDE. בעיה!

Featured Replies

פורסם

אז ככה, חבר שלי קנה מערכת חמודה בהדרכתי שכוללת את הלוח אם בכותרת. יש לו רק כונן קשיח בודד - SATA II. רק כונן אופטי בודד - IDE.

כמובן למי שמכיר לוחות של גיגהבייט, אז הם עושים מין אמולציה כזאת לSATA שיזוהה כמו IDE, וכך ניתן להתקין עליו ווינדוס בלי הדרייבר והF6 בהתחלה.

בקיצור, את ההתקנה הראשונה בצענו תחת האמולציה, רק בתור הרצת ניסיון. הכל עבד פיקס.

להרצה השניה התקנו את זה עם הF6 בהתחלה, ואני די בטוח שכיביתי את את האמולציה, אבל אני כבר לא בטוח כמו שהייתי.

בכל מקרה, חיברתי את הדיסק הקשיח שלי (IDE על ערוץ אחר), הכל עבד פיקס בו זמנית.

אחרי שניתקתי את הדיסק - בום. פעם זה עובד, פעם זה לא עובד, כשהדיסק הקשיח שלו לא באמולציה לIDE זה לא עובד בכלל, מה שגורם לי לחשוב שאולי לא התקנו את הדרייבר כמו שצריך בהתחלה (זאת אומרת שזה היה על אמולציה והתקין את הדיסק כדיסק IDE רגיל, למרות שלחצתי F6 וסיפקתי לו את הדרייבר).

יש שם 3 ערוצים של IDE, 4 ערוצים של SATA, הבנתי שרק שש התקנים יכולים לעבוד בו זמנית, יש איזה מיליון אופציות (COMBINED, ENHANCED, NON , (COMBINED, AUTO, DISABLED- וכל מה שאני רוצה זה לבטל את האמולציה לחלוטין, להתקין ווינדוס מחדש, ככה שהIDE יהיה IDE והSATA יהיה SATA.

מה שמצחיק זה שאני גם לא יכול לקבוע את האמולציה כקבועה - פעם זה SATA 2&0 שהם CHANNEL 1, פעם זה 1 ו3 (אני נוטה להשאיר את IDE CHANNEL 0 כמוגדר PATA, כי זה מה שהוא באמת, אבל גם בזה התגמשתי כבר :-\). לא מבין את זה. פעם הוא מזהה את הדיסק כIDE, פעם הוא לא מזהה אותו בכלל.

מה שעשיתי כפתרון זמני זה קבעתי את CHANNEL 1,0 בתור SATA0-3, מה שאומר שאי אפשר בכלל להפעיל את הDVD, אבל לפחות הווינדוס עולה כל פעם.

עזרה, רבותי, עזרה! :'(

החבר הזה לחוץ תחת והוא בטוח שהמחשב נשרף (אפילו שהוא עולה כרגיל לפעמים, וה805 עשה 3.6GHZ בלי למצמץ).

פורסם

האמולציה לא קשורה לג'יגהבייט

היא קשורה לבקר וקיימת בכל הבקרים המודרנים

למה אתה צריך לכבות אותה?

גם אם לא תתקין את הדרייברים במהלך התקנת הWINDOWS ע"י F6

לאחר שתתקין דרייברים של הצ'יפסט (בקר) הSATA יזוהה כSATA

פורסם
  • מחבר

אוקי, מצויין.

אז עכשיו ווינדוס מותקן, הדרייברים של הלוח אם מותקנים עליו, כולל אלה של הבקר SATA, מותקנים עליו.

למה אני מקבל שגיאה בבוט סיקוונס? למה זה עולה לסירוגין עם אותן הגדרות?

פורסם

יכול להיות שהם לא בנו על זה שמישהו יעשה F6 כשיש את האמולציה? כלומר משהו מתנגש?

אני הייתי בכל מקרה מתחיל מעדכון לביוס האחרון (F11).

אם יש לך את הביוס האחרון מנסה לעלות ב FAILSAFE DEFAULTS או איך שזה לא נקרא בביוס של הלוח.

אח"כ מעיף את כל הדרייברים שקשורים ל IDE /SATA מה DEVICE MANAGER ונותן לו לעלות מחדש.

אח"כ מנסה להתקין מחדש את הדרייברים המעודכנים

אח"כ הייתי מנסה לעשות ריפייר לווינדוס.

לא עוזר? פורמט והתקנה מחדש (בלי F6).

פורסם

שאלה שלא קשורה כל כך לנושא, אתם יכולים להביא בבקשה קישור לביוס F11?

עידכנתי לביוס האחרון F10, ולא מצאתי אחד חדש יותר.

פורסם

תודה :)

פורסם
  • מחבר

איזו שגיאה?

שאין כונן ממנו הוא יכול לעשות בוט.

בכל מקרה, אני אנסה להשיג את כל האופציות שקיימות בADVANCED FEATURES ולכתוב אותן כאן, אולי תוכלו להגיד לי איזו מהן לבחור.

כרגע אני פשוט בעבודה.

סתם שאלה - אם הבוט אורדר שלי זה קודם CD ואז HD, זה משנה איזה HD זה? זאת אומרת, הוא עושה בוט מIDE או מכל HD? כי לא ראיתי שם אופצייה של בוט מסקאזי כמו בלוח שלי (875P גם של גיגהבייט).

פורסם

אני לא חושב שיש לך יותר מדי מה לגעת באפשרויות שם

תשים בחזרה את הגדרות ברירת המחדל

(כמובן שתעלה שוב את המעבד לתדר נחמד :) )

ותתקין מערכת הפעלה בלי F6

פורסם

אם הוא אינו מצליח למצוא כונן לבצע ממנו אתחול, הבעיה היא לפני מערכת ההפעלה.

עדכנת את הביוס?

פורסם

ברור, אבל הוא ציין שלפני ששינה את זה בביוס דברים פעלו "פיקס"

פורסם

אכן.

אני גם לא הבנתי בדיוק את מהלך השתלשלות העניינים, מה הותקן איך מי ולמה :)

ומה רע בלהשאיר את הבקר במצב הדמיית IDE?

פורסם
  • מחבר

כשאתה רוצה לחבר את הכונן IDE שלך כי אתה מספיק מטומטםלהתנדב להתקין את המחשב, ואתה גם מספיק טמבל כדי לחבר את זה על CHANNEL עצמאי במקום SLAVE של הCD, אז אתה צריך לבטל את האמולציה כדי לנצל שני צ'אנלים.

מקווה שזה ענה על השאלה.

אז - FAIL SAFE? ננסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים