עבור לתוכן

האם יש משהו מהיר יותר ממהירות האור?האם נעקוף אותה?

Featured Replies

פורסם

אני לא חושב שיש משהו יותר מהיר ממהירות האור...אבל האם יש?

המדענים לא הצליחו להגיע למהירות האור (עדיין)...וכשיצליחו... האם יהיה אפשרי לעקוף אותה?

או שזו פשוט המהירות הסופית?

תודה לעונים!

• תגובות 66
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע שאין שום סתירה לקיום חלקיקים שנעים מעל למהירות האור, בדיוק כמו שרוב החלקיקים שאנחנו מכירים נעים מתחת למהירות האור, אבל אף אחד עדיין לא מצא חלקיקים כאלה...

והטכנלוגייה היום מאפשרת האצת חלקיקים למהירויות מאוד קרובות למהירות האור, וכפי שכתבתי, עדיין לא פיתחו אמצעים לגילוי חלקיקים מעל מהירות האור ככה שגם אים יצליחו לעבור אותה, לא ידעו מה קרה :nixweiss:

פורסם

אומרים שחור שחור יכול לבלוע קרני אור, שזזות מן הסתם במאירות האור...

רק לדעת

אולי יש איזה קשר... :screwy::smile1::s07:

פורסם

חור שחור זה מרכז כבידה אשר מהירות הבריחה ממנו גבוהה ממהירות האור

יש את תופעת הצימוד שמאפשר מעבר מידע מעבר למהירות האור

פורסם

אני יודע שאין שום סתירה לקיום חלקיקים שנעים מעל למהירות האור, בדיוק כמו שרוב החלקיקים שאנחנו מכירים נעים מתחת למהירות האור, אבל אף אחד עדיין לא מצא חלקיקים כאלה...

זה לא נכון. תאוריית היחסות של אינשטיין קובעת באופן חד משמעי כי אי אפשר לנוע במהירות הגבוהה ממהירות האור.

והטכנלוגייה היום מאפשרת האצת חלקיקים למהירויות מאוד קרובות למהירות האור, וכפי שכתבתי, עדיין לא פיתחו אמצעים לגילוי חלקיקים מעל מהירות האור ככה שגם אים יצליחו לעבור אותה, לא ידעו מה קרה  :nixweiss:

גם החלקיקים אינם יכולים להגיע למהירות האור. היחיד שיכול הוא הפוטון - שנע במהירות האור - והוא מסוגל לזה מכיוון שהוא חסר מסה.

חללית לדוגמא, לעולם לא תגיע אפילו לא למחצית ממהירות האור, מכיוון שהמסה שלה תגדל באופן עצום ככל שנתקרב למהירות זו - במהירות האור תהיה לה מסה אינסופית.

ולגבי תוצאת הצימוד, מדובר בהעברת מידע ולא במשהו מוחשי (למרות שכל מידע, לפי הפיסיקה הקלאסית, מועבר ע"י חלקיק) הנע במהירות האור. זה קורה רק בקנה מידה אפסי (קנה מידה של החלקיקים) וזוהי אחת הסיבות מדוע מכניקת הקוונטים כל כך אקסצנטרית חריגה, ובלתי נתפסת בעולם הפסיקה, מכיוון שהיא סותרת כמעט כל תכונה אפשרית של תאוריה פיסיקלית (ויזואליות, סיבתיות, לוקליות וכו') והיא לא התקבלה משך זמן רב אפילו בקרב הוגיה!! (אינשטיין לדוגמא)

נילס בוהר, אחד מאבות התורה הזו, אמר פעם, כי מי שטוען שהוא מבין את מכניקת הקוונטים, איננו מבין ממנה כלום.

בגלל זה קצת כואב לומר שהיא התאוריה הפיזיקלית המדויקת ביותר שנכתבה אי פעם!!!!

פורסם

נילס בוהר, אחד מאבות התורה הזו, אמר פעם, כי מי שטוען שהוא מבין את מכניקת הקוונטים, איננו מבין ממנה כלום.

זה לא בדיוק מה שהוא אמר

הוא אמר שאם מישהו קרא את תורת הקוואנטים בפעם הראשונה ולא הזדעזע עד עמקי נשמתו לא הבין אותה כלל(משהו בסגנון הזה)

פורסם

:lol:

יתכן, גם זה מאוד מצחיק!

פורסם

אפשר להתגבר על מרחקים ארוכים מאוד באמצעות יצירת חורי-תולעת מלאכותיים, לפחות כך בתיאוריה. ::)

פורסם

כן אבל גם פה לא מדובר על לעבור את מהירות האור

זה יותר כמו קיצור דרך

פורסם

זה כל כך מצחיק

אנחנו... בתור סתם אנשים, מנסים להתווכח על נושא שהאמת אנחנו פשוט לא ברמה שלו

אבל בלי קשר לזה

בשביל לעקוף את מהירות האור, קודם צריך להגיע למהירות האור (מה שעוד לא עשינו)

אח"כ יש את כל הקטע התאורטי שאי אפשר לעבור את מהירות האור....

אבל בלי קשר לזה

אתה מבינים שכל המתמטיקה בעולם מבוססת על דבר קטן אחד? ש 1+1=2

אם זה לא נכון הכל.... אבל הכל ממש טעות אחד גדולה :P

פורסם

There is somthing faster than the speed of light....the speed of BS

פורסם

אני לא רואה שום סיבה(חוץ מהרמה הטכנולוגית שלנו)למה לא נוכל לעבור את מהירות האור,זה לא כאילו יש שם איזה מחסום זה פשוט מהירות של 300,000 קמ"ש(שניה לא שעה)....נכון?

ד"א אם אני לא טועה אז יש חלקיקים שנעים פי 4 ממהירות האור :o

פורסם

:lol: :lol: :s05: :s05:

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות...

המצחיק הוא שאתה צודק מבחינה הסטורית... במאה ה-19 לאחר שנים רבות ופוריות של מתמטיקה - החליט אחד המתמטיקאים הגדולים בכל הזמנים - נדמה לי שזה היה הילברט או דקארט, על ביסוס המתמטיקה על יסודות  איתנים, החל מן הדברים הטרוויאלים ביותר.

זה היה מבצע אדיר שפיתח תורות שונות בינהן תורת הקבוצות והחבורות.

בין היתר הוכח שם ש 1+1 זה 2, כך שהסר דאגה מלבך... :lol:

ואם בכל זאת, יום אחד יתפוצצו כל המכשירים החשמליים בביתך, המכונית לא תניע, ואפילו ביתך יקרוס עליך - תדע שלמרות הכל, טעינו, 1+1 שונה מ-2...

פורסם

זה היה הילברט האופטימיסט הזה. ומי שהרס לו את הכל היה קורט גדל.

פורסם

אפשר להתגבר על מרחקים ארוכים מאוד באמצעות יצירת חורי-תולעת מלאכותיים, לפחות כך בתיאוריה. ::)

זה נכון, אומרים שאפשר ל"עוות" את צורת החלל וכך ליצור חורים שחורים, אבל הכנה היא שמשני הקצוות ישנם "חורים שחורים" שמעוותים את כל העסק הבעיה היא לא להיכנס בהם

:s07::nono::bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים