עבור לתוכן

אני מתעניין ב-HTPC

Featured Replies

פורסם

כבר זמן מה אני מהרהר באפשרות של רכישת HTPC לסלון.

לא מצאתי בחיפוש במפרטים מפרט ייעודי עבור HTPC (אני חושב שראוי שיהיה סטיקי בנושא HTPC), ותהיתי כמה עשוי לעלות כיום HTPC.

בעיקרון, חשבתי על המאפיינים הבאים עבור HTPC:

1. מארז HTPC ייעודי (ATX) כדוגמת Ahanix D.Vine 4 (תמונה מצורפת).

2. ספק כוח איכותי ושקט (300W אמור להספיק) עם קירור פאסיבי ללא מאווררים כלל, או עם מאוורר אחד שקט של 12cm.

3. מעבד חזק ככל האפשר (רצוי מאוד תמיכה ב-64 ביט) שלא זקוק לקירור או יכול להסתדר בלי בעיה עם גוף קירור פסיבי קטן מימדים (Intel/AMD). מעבד עם ליבה בודדת אמור להספיק.

4. לוח אם סביר עם חריץ הרחבה אחד מסוג PCIe X16, מספר חריצי הרחבה נוספים מסוג PCIe ו-PCI, מספר מכובד של פורטים USB 2.0 ו-FireWire לחיבור לחלק האחורי של המארז ולמספר מקומות בחלק הקדמי של המארז, כרטיס רשת מובנה 1Gigabit.

5. כרטיס מסך PCIe (אני מעדיף את nVidia) סביר עם קירור פאסיבי קטן מימדים. המחשב לא מיועד בעיקרון למשחקים, כך שאין צורך בכרטיס מסך High-end (חשוב לי שהכרטיס מסך ישתמש בזיכרון שלו ולא בזיכרון הפנימי של המחשב). יהיה נחמד אם יהיה אפשר גם לשחק במחשב, במידה והמחיר יהיה סביר.

6. כרטיס PVR איכותי עם קידוד באמצעות חומרה (אני מעדיף את הכרטיסים של Hauppauge).

7. כרטיס קול איכותי 7 ערוצים + סאבוופר עם חיבורים דיגיטאליים אופטיים וקואקסיאלים (הטכנולוגיה החדשה של Creative נשמעת מעניינת).

8. 1GB זיכרון פנימי (512X2) מסוג DDR של חברה מוכרת עם אחריות לכל החיים (לא מיועד ל-Overclocking).

9. דיסק קשיח שקט בנפח של 500GB ו-Buffer של 16MB (רצוי של Seagate). במידה והמחיר מוגזם, אז אפשר להסתדר גם עם 300GB.

10. צורב DVD של NEC דגם ND-3540B עם פאנל שחור.

11. קורא כרטיסי זיכרון בפאנל שחור של "5.25 (חיבור USB).

12. VFD עם Infra-red (כולל שלט רחוק) אמור להגיע עם המארז. אבל, רצוי להחליף אותו ב-VFD עם חיבור USB.

* המחשב צריך להיות מאוד שקט, כך שהוא אמור להיות מבוסס על קירור פאסיבי (רצוי ללא מאווררים כלל). מאחר ומדובר במארז HTPC, אין צורך בלדים.

השליטה במחשב אמורה להתבצע באופן כמעט בלעדי באמצעות השלט רחוק, ובאמצעות מקלדת ועכבר שקיימים במחשב אחר באמצעות KVM. מקלדת ועכבר אלחוטיים הם אופציונאליים, במידה וזמן התגובה שלהם מהיר, הסוללות הנטענות שלהם מספיקות לזמן רב (לפחות שבוע בשימוש קבוע), ויש להם טווח קליטה סביר (יותר מ-4 מטר).

המחשב מיועד להקלטה דרך הממיר של הכבלים, עצירת התמונה והמשך צפייה במועד מאוחר יותר תוך כדי המשך ההקלטה בזמן אמת ברקע. בנוסף לכך, הוא אמור לאפשר צפייה בערוץ אחד תוך כדי הקלטה של ערוץ אחר. אפשרות נוספת היא קליטה של ה-EPG ותכנות של המחשב להקליט תוכניות שבוע קדימה לפי שם תוכנית ולא לפי שעה קבועה (כולל תוכניות קבועות יומיות/שבועיות).

בנוסף ל-PVR, הפעולות העיקריות הנוספות של המחשב הן ניגון וצריבה של סרטי DVD (חוקיים), ניגון Audio CDs, וניגון סרטי וידאו בפורמט DivX ו-XviD ושירים בפורמט MP3.

נראה לי שאפשר גם להריץ על המחשב הזה קליינט אימיול וביטורנט כדי לא להכביד על המחשב העיקרי.

מערכת ההפעלה שתרוץ על המחשב אמורה להיות הפצה של לינוקס למתחילים עם מאפיינים של Windows XP Media Center Edition 2005.

אני מודה מראש לכל מי שירכיב לי מפרט איכותי וחסכוני לפי הדרישות הנ"ל. אשמח גם לקבל הסבר לגבי מאפייני ה-PVR הרצויים (כרטיס מסך / כרטיס PVR), והסבר לגבי הפצה מתאימה של לינוקס ותוכנות נלוות מתאימות.

כמו כן, אשמח לראות באתר סטיקי בנושא של HTPC (הת'רד הזה, או ת'רד מקצועי אחר).

[attachment deleted by admin]

פורסם

3. מעבד חזק ככל האפשר (רצוי מאוד תמיכה ב-64 ביט) שלא זקוק לקירור או יכול להסתדר בלי בעיה עם גוף קירור פסיבי קטן מימדים (Intel/AMD). מעבד עם ליבה בודדת אמור להספיק.

6. כרטיס PVR איכותי עם קידוד באמצעות חומרה (אני מעדיף את הכרטיסים של Hauppauge).

אם אתה קונה כרטיס PVR טוב אז לא צריך מעבד חזק

כרטיס PVR טוב זה PVR 150 של Hauppauge

המחשב מיועד להקלטה דרך הממיר של הכבלים, עצירת התמונה והמשך צפייה במועד מאוחר יותר תוך כדי המשך ההקלטה בזמן אמת ברקע. בנוסף לכך, הוא אמור לאפשר צפייה בערוץ אחד תוך כדי הקלטה של ערוץ אחר. אפשרות נוספת היא קליטה של ה-EPG ותכנות של המחשב להקליט תוכניות שבוע קדימה לפי שם תוכנית ולא לפי שעה קבועה (כולל תוכניות קבועות יומיות/שבועיות).

את המידע איך לעשות את זה תוכל למצוא כאן - http://www.hometheater.co.il/ (אם אתה צריך כמובן בכל מקרה אני ממליץ לך להיכנס ולקרוא)

נ.ב. ומה עם תקציב?

נ.ב.ב. אתה יודע שעוד מאט יוצא הHOT MAGIC? זה יצא לך יותר זול וקצת יותר נוח... החיסרון הוא שאי אפשר להוציא את מה שהקלטת מהPVR הכל נשאר באהרד דיסק בלי שום אפשרות להוציא אותו החוצה...

פורסם
  • מחבר

אם אפשר, אז אני מעוניין לקבל רשימה של רכיבים עבור ה-HTPC שכוללת עבור כל פריט שם חברה, דגם מדוייק, מאפיינים, מחיר, וקישור מתאים.

אם אתה קונה כרטיס PVR טוב אז לא צריך מעבד חזק

בכ"ז רצוי מעבד חזק ככל האפשר (64 ביט, ליבה בודדת) שלא זקוק לקירור או שיכול להסתפק בקירור פאסיבי קטן מימדים. במידה והדבר לא אפשרי, אז ניתן להתפשר על מעבד עם קירור אקטיבי מאוד שקט. הקידוד אמור להתבצע באמצעות הכרטיס PVR. רצוי שהמעבד יהיה חזק (בהתאם למגבלות שצויינו למעלה), מכיוון שבכ"ז מדובר במחשב שאמור להיות מסוגל לבצע פעולות נוספות, ולא מכשיר הקלטה נטו.

כרטיס PVR טוב זה PVR 150 של Hauppauge

מהם בדיוק ההבדלים בין הדגם שציינת לדגמים האחרים של Hauppauge (כרטיס ה-PVR אמור להיות מאוד חזק ורב תכליתי).

את המידע איך לעשות את זה תוכל למצוא כאן - http://www.hometheater.co.il/ (אם אתה צריך כמובן בכל מקרה אני ממליץ לך להיכנס ולקרוא)

אני מכיר את האתר הזה, שוטטתי בו די הרבה, אבל לא מצאתי הסבר מרוכז ומקצועי.

נ.ב. ומה עם תקציב?

התקציב די גמיש ולא לגמרי מגובש.

תיארתי באופן די מפורט את התפקיד של המחשב והמאפיינים הרצויים שלו.

המפרט המבוקש הוא של HTPC סביר (לא ממוצע). הכוונה היא לא מפרט מינימלי ל-HTPC בסיסי, ולא מפרט High-end ל-HTPC המהווה את שיא הטכנולוגיה. המפרט אמור להיות מורכב מרכיבים איכותיים של חברות מוכרות (שוב, לא High-end) במחירים סבירים, כאשר המטרה העיקרית (אבל לא הבלעדית) של המחשב הוא HTPC ולא משחקים חדשים ביותר או אוברקלוקינג.

התקציב יאורגן ויגובש בהתאם לצורך. אני רק מבקש מצד אחד לא ליצור תקציב מינימלי ותקציבי, אבל מצד שני גם לא להתפרע עם התקציב בלי הגבלה. אני לא רוצה להגביל את המפרט עם תקציב קבוע מראש, מתוך הנחה שמי שמרכיב מפרט זקוק לחופש מסויים ויודע מהו תקציב סביר.

נ.ב.ב. אתה יודע שעוד מאט יוצא הHOT MAGIC? זה יצא לך יותר זול וקצת יותר נוח... החיסרון הוא שאי אפשר להוציא את מה שהקלטת מהPVR הכל נשאר באהרד דיסק בלי שום אפשרות להוציא אותו החוצה...

לא שמעתי עליו. אפשר בבקשה לקבל פרטים לגבי Hot Magic?

בכל אופן, HTPC זה הרבה יותר מרק PVR, וכפי שציינת הממיר של הכבלים לא מאפשר לך לעשות מה שאתה רוצה עם התוכן שאתה מקליט. וכמו כן, לא נראה לי שהוא כולל נגן וצורב DVD, קורא כרטיסי זיכרון, דיסק קשיח גדול, אפשרות לגלישה באינטרנט ולשחק במשחקים, ומאפיינים נוספים שקיימים ב-HTPC.

פורסם

עוד מידע על ההוט מגיק אפשר למצוא פה: http://www.hot.net.il/HOT.aspx?docID=835&FolderID=397〈=he

בעיקרון יש לו 120 GB וזה אמור להספיק ל90 שעות...

יש לו אפשרות של הקלטה של סדרות שזה אומר שנגיד אתה החלטת להקליט חברים בביפ אז כל פעם שיהיה פרק של חברים בביפ הוא יקליט אוטומטית (לא מקליט שידורים חוזרים) אפשר להקליט משני ערוצים במקביל ולצפות בערוץ אחר וכו....

אני גם מתבלט אם לקנות כרטיס PVR למחשב או את ההוט מגיק... עקרונית ההוט מגיק הוא מכשיר מצוין אבל זה ממש מפריע לי שאי אפשר להוציא את התוכן מחוץ לממיר... (דרך אגב יש מאחורה יציאת USB אבל היא לא פעילה...) כבר התחלתי לחשוב על לפתוח את המגיקולהוציא את ההארד דיסק שלו רק בשביל להעביר למחשב.....

על הPVR 250 יש סיקור באתר הזה http://www.hometheater.co.il/ הPVR 250 וה150 הם זהים כמעט לחלוטין... ה250 כבר יצא מיצור... עקרונית ההבדלים היחידים בינהם (לטענת החברה) היא שהם הצליחו להוזיל את היצור וכך להוזיל את המחיר לצרכן... בכל מקרה תקרא על ה250...

פורסם
  • מחבר

הקישור שהבאת לגבי הסיקור של ה-PVR 250 לא עדכני.

בעיקרון, HTPC אמור לכלול את המאפיינים של Hot Magic והרבה יותר מכך. הקלטת סדרות אולי לא אפשרית ב-HTPC, אבל אני כן רוצה לתכנת הקלטה של תוכניות מתוך ה-EPG (הקלטה לפי שם תוכנית ולא שעה קבועה), וזאת באמצעות תוכנה מתאימה בלינוקס.

אני מעוניין ב-HTPC ייעודי ולא ב-Hot Magic או רק כרטיס PVR עבור מחשב קיים.

מה לגבי מפרט ל-HTPC?

פורסם

בזה מישהו אחר אני מקווה שיעזור לך הוא יביא לך מפרט יותר טוב משלי...

פורסם

הנה משהו לא רע שאפילו יריץ לך משחקים.. (במידה ואתה לא רוצה אתה יכול להוריד את הכרטיס מסך למשהו עלוב..)

מנועה:

AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939PIN 950 ¤ 1

TWINMOS DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 2

WD 200GB 7200RPM 8MB SATAII 720 ¤ 1

LEADTEK WINFAST PX6200 TD 128MB DDR 128 BIT PCI-EXPRESS 570 ¤ 1

NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 350 ¤ 1

כונן דיסקטים שחור 70 ¤ 1

SILVERSTONE LC11 SILVER/BLACK 1355 ¤ 1

Hauppauge WinTV PVR 150 900 ¤ 1

40MM FAN 30 ¤ 2

הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1

סה"ך למזומן 5572 שח

תוסיף את הלוח Foxconn NF4K8MC-RS או SAPPHIRE RS480MS9-A56S בעוד 490 עד 580 שח

וסה"ך תקבל מחשב בכ- 6100 שח.. לא כולל ציוד הקפי עם פוטנציאל לא קטן למשחקים

פורסם

אין במארז הזה מקום לכונן דיסקטים

פורסם
  • מחבר

Diablo3, המפרט שהרכבת לא ממש עונה לדרישות של HTPC, כפי שהצגתי אותן.

ביקשתי מפרט עבור HTPC ייעודי שאמור להיות מאוד שקט, מבוסס על קירור פאסיבי קטן מימדים ונטול מאווררים.

מעבד בלי מאוורר, כרטיס מסך בלי מאוורר, מארז בלי מאוורר, ספק כוח בלי מאוורר. קירור פאסיבי בלבד במידת האפשר, או מאווררים מאוד שקטים.

ייתכן ומעבד 64Bit עם ליבה בודדת המיועד למחשבים ניידים עשוי להתאים ל-HTPC.

הדיסקים הקשיחים של WD לא ידועים כשקטים במיוחד, ומלבד זאת ביקשתי דיסק קשיח בנפח של לפחות 300GB (עדיף 500GB).

לגבי הזיכרונות, אני רוצה זכרונות טובים מחברה מוכרת המעניקה אחריות לכל החיים.

למארז HTPC צריכים להיות צורב DVD וקורא כרטיסי זיכרון בפאנל של "5.25 (אין מקום לכונן דיסקטים).

גודל המארז המבוקש (Ahanix D.Vine 4) הוא 43W X 15H X 40.2D. הגודל הזה מגביל במידה מסויימת את גודל הרכיבים שניתן להתקין במארז (כמו: אורך כרטיס מסך וגודל של אמצעי קירור פאסיביים).

אשמח לקבל מפרט מפורט וברור שעונה לדרישות של HTPC בתצורה הבאה:

Compnent        Comany        Model        Description        Price        Related Link

פורסם

גודל המארז המבוקש (Ahanix D.Vine 4) הוא 43W X 15H X 40.2D. הגודל הזה מגביל במידה מסויימת את גודל הרכיבים שניתן להתקין במארז (כמו: אורך כרטיס מסך וגודל של אמצעי קירור פאסיביים).

אתה מבלבל ת'מוח.. המארז עצמו מגיע עם קירור (אם אני זוכר נכון) של החברה של המארז בצורת היטפייפס מחומר לסנפירי נחושת (כמו הקירור של השאטלים) שפועל בצורה פסאבית יעילה מאוד (וניתן לקירור נוסף בעזרת מאורר 40 ממ שהוספתי, בשקט כמעט גמור..)

לגבי ההרד-דיסק, לא ממש מבין במה שקט יותר או פחות ופה באמת אין לי מושג.. ולגבי כרטיס המסך, יש לך את הכרטיס X800 של ג'יגה בייט עם קירור פסאבי לחלוטין.. וכל כרטיס ניתן להתקנה במארז הזה משום שיש לו ממיר מיוחד ל"השכבת" כרטיס המסך (תבדוק באתר של החברה) ככה שכל כרטיס נכנס בו והוא עדיין קטן בצורה מדהימה (ולכן בחרתי בו)

פורסם

מעניין שהגישה שלי ל HTPC שונה מאוד. :)

אני התנתקתי מהכבלים ואני מוריד את כל הסרטים והסדרות שאני רוצה לראות,

ורואה אותם מתי שנוח לי. אין שום רצון או חשק להתעסק בלהקליט דברים, ותהרגו אותי

אני לא רואה מה הטעם בזה אם הכל זמין להורדה ברשת.

מכשיר ה HTPC שלי הוא פנטיום 3 שעלה לי בדיוק אפס שקלים (אספתי חלקים מחברים)

והוא יושב ערום בתוך אחת המגירות בסלון, לא רואים אותו ולא שומעים אותו.

אז מה היה לנו ? לא קניתי HTPC ב 5000 ש"ח, אני לא משלם 2000 ומשהו ש"ח לשנה לכבלים,

וזה כבר 7000 ש"ח לזרוק על ציוד צילום. :)

פורסם
  • מחבר

אתה מבלבל ת'מוח.. המארז עצמו מגיע עם קירור (אם אני זוכר נכון) של החברה של המארז בצורת היטפייפס מחומר לסנפירי נחושת (כמו הקירור של השאטלים) שפועל בצורה פסאבית יעילה מאוד (וניתן לקירור נוסף בעזרת מאורר 40 ממ שהוספתי, בשקט כמעט גמור..)

לגבי ההרד-דיסק, לא ממש מבין במה שקט יותר או פחות ופה באמת אין לי מושג.. ולגבי כרטיס המסך, יש לך את הכרטיס X800 של ג'יגה בייט עם קירור פסאבי לחלוטין.. וכל כרטיס ניתן להתקנה במארז הזה משום שיש לו ממיר מיוחד ל"השכבת" כרטיס המסך (תבדוק באתר של החברה) ככה שכל כרטיס נכנס בו והוא עדיין קטן בצורה מדהימה (ולכן בחרתי בו)

http://www.ahanix.com/dvine4.html

מישהו יכול להציע לי מארז HTPC יותר טוב?

המארז מגיע עם ספק כוח שקט (Standard ATX 350W), כנראה מדובר בספק כוח ג'נרי (זה לא לגמרי ברור). אני מעוניין בספק כוח שקט לא ג'נרי.

ה-VFD שמגיע עם המארז מתחבר ל-Parallel Port. אני רוצה להחליף אותו ל-VFD עם חיבור USB.

במארז מותקנים שני מאווררים שקטים של 60mm, ולא מאוורר של 40mm.

המארז עשוי מאלומיניום, והוא לא מגיע עם Heatpipes לקירור פאסיבי.

לגבי דיסק קשיח, הדיסקים הקשיחים של סמסונג נחשבים לשקטים. כמו-כן, לסיגייט יש דגם חדש של דיסק קשיח שקט עם נפח גדול המיועד ל-HTPC, אבל אני לא זוכר את הדגם שלו.

לא ידוע לי שום דבר על ממיר מיוחד ל"השכבת" כרטיס המסך (בדקתי באתר של החברה). רצוי כרטיס מסך טוב עם VIVO, אלא אם כן כרטיס ה-PVR יכול לטפל בכך (עדיין, רצוי הרבה חיבורים לצורך חיבור המחשב ליותר ממסך אחד).

מה לגבי המעבד? יש אפשרות להתקין מעבד 64bit של מחשב נייד עם קירור פאסיבי, או שעדיף להשתמש במעבד רגיל? מה עדיף Intel/AMD?

אני אשמח לקבל מפרט מפורט בנוסח הבא:

Compnent Comany Model Description Price Related Link

פורסם

ציטוט מתוך העמוד של SILVERSTONE LC11 SILVER/BLACK בנועה מחשבים:

כולל ספק כח שקט 240W. כסוף.

MATX - כולל AGP+PCI RAISER

מימדים - 424 mm (W) x 96 mm (H) x 430 mm (D)

FIREWIRE, USB, AUDIO

דבר ראשון הספק פה שקט מאוד (אני מכיר את המארז) ודבר שני, ה"רייזר" הזה הוא מה שמשכיב את הכרטיס מסך..

הנה לינק למוצר ספציפית באתר של החברה: SilverStone PCI Expess riser card

פורסם
  • מחבר

ציטוט מתוך העמוד של SILVERSTONE LC11 SILVER/BLACK בנועה מחשבים:

כולל ספק כח שקט 240W. כסוף.

MATX - כולל AGP+PCI RAISER

מימדים - 424 mm (W) x 96 mm (H) x 430 mm (D)

FIREWIRE, USB, AUDIO

דבר ראשון הספק פה שקט מאוד (אני מכיר את המארז) ודבר שני, ה"רייזר" הזה הוא מה שמשכיב את הכרטיס מסך..

הנה לינק למוצר ספציפית באתר של החברה: SilverStone PCI Expess riser card

המארז הזה ממש מכוער (יש לו כפתורים מרובעים לא אטקרטיביים וכניסות USB מהצד ולא מקדימה). הוא לא מוצא חן בעיניי.

אני מעדיף את המארזים Ahanix, בייחוד את Ahanix D.Vine 4. הייתי מעדיף את Ahanix MCE601 שיש לו עיצוב חיצוני יותר יפה, פונקציונאליות עדיפה, ותכנון פנימי משופר. אבל, החיסרון המשמעותי שלו הוא שהוא יותר נמוך ממארז רגיל, כך שאי אפשר להרכיב בו ספק כוח בגודל ATX (צריך ספק כוח יותר נמוך). המארז אמנן מגיע עם ספק כוח מתאים ושקט של 350W (לא ידוע אם הוא ג'נרי), אבל אם אתה רוצה להחליף את הספק כוח מסיבה כלשהיא (הספק כוח התקלקל, או שאתה רוצה ספק כוח יותר טוב), אז אתה בבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים