עבור לתוכן

בהפעלה של המחשב מצוין בעיה כבל IDE

Featured Replies

פורסם

כשאני מדליק את המחשב, בהתחלה כשהוא מריץ את הזיכרון ומפרט את הדיסק הקשיח + הכונננים יש הערה למטה שאומרת:

Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed

עכשיו חיזקתי את כל כבלי ה IDE וללא שינוי. גם אין לי בעיה עם אף אחד מהכוננים. (יש לי DVD + צורב DVD).

מה שכן, בזמן האחרון אני נתקל מידי פעם באתחולים פתאומיים של המחשב, בעיקר במשחקים - נראה לי שזה נגרם עקב חום המעבד הגבוה (אני קונה בימים הקרובים קירור חדש).

יש למישהו רעיונות ?

עריכה: שכחתי לציין שלא ביצעתי שום שינוי במחשב וההודעה הופיעה פתאום.

פורסם

תחליף לכבל בעל 80 גידים.

פורסם
  • מחבר

יש לי כמה כבלים זרוקים.. איך אני יכול לדעת אם הכבל הוא 80 גידים ? ויש לך מושג אם להחליף את הכבל של הדיסק הקשיח או של שני הDVDs ?

ואולי אתה יודע כמה כבל כזה עולה ?

תודה :)

פורסם

זה כבל IDE רגיל (40 מוליכים, תתעלם מהמולקס שמחובר עליו, זאת פשוט התמונה הברורה ביותר שיכלתי למצוא):

MK-C09.JPG

וזה כבל IDE בעל 80 מוליכים (מהסוג שאתה צריך):

cata.jpg

שים לב שבכבל השני (80 מוליכים) המוליכים(הגידים) הם הרבה יותר דקים מברגיל.

בעיקרון מספיק להחליף את הכבל רק ל-HD למרות שלא יזיק גם להחליף את הכבל שמחבר בין הכוננים האופטיים (DVD וכו') ללוח האם.

כבל כזה אמור לעלות 20-30 ש"ח בכל חנות מחשבים.

ולמה ההודעה הזאת קפצה רק עכשיו?, כנראה שהאפשרות הזו (של קבלת מהירות גבוהה יותר ע"י שימוש בכבל 80 גידים) היתה מבוטלת אצלך בביוס, וכנראה שיחקת בהגדרות בביוס ואיפשרת את האופציה הזו, ואז באה ההתראה שלמרות שהאופציה מאופשרת בביוס היא לא תהיה פעילה עד שתחליף את הכבל לאחד בעל 80 גידים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההסבר.

עכשיו הסתכלתי על הכבל של הHD והוא אכן 80 גידים,

לעומת זאת הכבל של הכוננים האופטים הוא 40 גידים - כנראה מכאן הבעיה ?

ולא, ממש לא נגעתי בביוס.

פורסם

קודם כל תודה על ההסבר.

עכשיו הסתכלתי על הכבל של הHD והוא אכן 80 גידים,

לעומת זאת הכבל של הכוננים האופטים הוא 40 גידים - כנראה מכאן הבעיה ?

ולא, ממש לא נגעתי בביוס.

כן, הבעיה נעוצה בכבל 40 גידים שמחבר את ה-DVD ללוח האם, תחליף אותו ל-80 גידים וההודעה אמורה להעלם.

בכל מיקרה זה מוזר שלא נגעת בביוס וההודעה הזו הופיעה פתאום, אולי הוא התאפס משום מה לברירות המחדל שלו...

פורסם

גם אצלי ההודעה הזו מופיעה.

יש לי צורב DVD שמחובר ללוח (Abit IS7-E) בכבל 40 גידים.

עד כמה שידוע לי לא צריכה להיות שום השפעה שלילית, ואצלי הצורב עובד בסדר גמור (וכמובן גם המחשב עצמו).

זו סתם הערה לתשומת ליבך...

לא נראה לי שזו הסיבה לבעיות האחרות שציינת.

פורסם

הצורב והסידי צריכים לכל היותר ATA33

ומספיק להם כבל 40 גידים

כנראה ההודעה הייתה תמיד אבל רק עכשיו בגלל הבעיות האחרות שמת לב אליה

אין צורך להחליף

פורסם

רצוי להחליף כי יש כמה דגמים של CD או צורבים או DVD שעובדים ב ATA 66 T או ATA 100 כמו כונן DVD של ASUS X16 שצריכים כבל כזה ובכל מקרה אם הוא לא יעזור הוא גם לא יזיק.

דבר שני כך תיפטר מההודעה המעצבנת הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים