התקנה ובדיקות
מעבד: Intel Pentium G830 עם קירור אינטל מקורי
לוח אם: ASRock H67M-GE/HT
זיכרון: Geil Value 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz
כרטיס מסך: TwinTech GeForce GTX 550 Ti 1GB
דיסק קשיח: Maxtor DiamondMax 10 250GB 7200RPM
ספק כוח: Nexus Value 430W
לוח אם: ASRock H67M-GE/HT
זיכרון: Geil Value 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz
כרטיס מסך: TwinTech GeForce GTX 550 Ti 1GB
דיסק קשיח: Maxtor DiamondMax 10 250GB 7200RPM
ספק כוח: Nexus Value 430W
ההתקנה של החומרה הנ"ל במארז ה-Eleven Hundred עברה חלק והייתה ברובה מהנה למדי. עם זאת, הוא לא חף ממגרעות. נתחיל מהטוב: ההתקנה הרגישה קלה ומזכירה עבודת הרכבה בתוך מארז Full-Tower טיפוסי.
מספר הכבלים המועט, הודות למערכת הבקרה של המאווררים, יחד עם חריצי הכבילה הרבים והמבנה הימני של המארז אפשרו כבילה מושלמת, ללא כל בעיות בלתי צפויות. כמעט. על אף שהכבילה עברה בהצלחה, ניכר מתהליך העבודה שהמבנה לא תמיד מטיב עם תהליך הכבילה (למרות שהוא ברובו בהחלט מעודד את התהליך).
הכיסויים של חריצי ההרחבה הרבו לצאת ממקומם בעת הכבילה, והעובדה שהכבלים של הפאנל הקדמי יוצאים מבפנים הקשתה עלינו מעט. עם זאת, המגרעות הללו לא סיבכו ממש את תהליך ההרכבה, אבל אנחנו בטוחים שעם מעט יותר מחשבה בתכנון המארז היה חף מחסרונות בקטגוריה זו.
חווית השימוש
גם לאחר שכל החומרה נמצאת בתוכו, המארז עדיין שומר על משקל סביר לחלוטין ולא כבד כלל וכלל. יחד עם זאת הוא נראה די מרשים כאשר הוא עובד יחד עם תאורת הלד הכחולה שלו. אנחנו יודעים, לא כולם אוהבים תאורת לד במארז שלהם, אבל כמה טוב שבמארז זה ניתן אף לכבות אותו מאחור כאשר הוא מפריע.
על אף גודלו הכמעט מלא, הוא עדיין מסוגל להכנס בקלות מתחת לשולחן, או לשבת על השולחן מבלי לתפוס מקום רב. דבר אחד הפריע לנו: הרגליים עליהם יושב המארז מרגישות מעט לא יציבות, ובעת הזזה המארז מתנדנד מעט. עם זו, על יד אחרת, תכנון זה מאפשר למארז לזוז יותר חלק על משטחים, אך אנחנו תמיד מעדיפים רגליים יציבות מאשר דינמיות.
בדיקות טמפרטורה ורעש
לצורך בחינת ביצועי הקירור, נמדדו הטמפרטורות של מערכת הבדיקות החדשה עוד לפני שהורכבה בתוך המארז לצורך השוואה. כמו כן, בכל שלבי הבדיקה טמפרטורת החדר עמדה על כ-25 מעלות. הבדיקות נדגמו במנוחה ובמאמץ, כאשר במנוחה שהתה המערכת למשך 15 דקות ובהן עבודה שגרתית כגון גלישה רגילה בדפדפן, ובמאמץ כחצי שעה על עומס מלא באמצעות התוכנה OCCT.
עבור בדיקות רמת הרעש הצטיידנו במכשיר מדידה, כאשר מרחקי המדידה נשמרו זהים לאורך כל הבדיקות (2 ס"מ). על מנת לנטר את נתוני הרעש של המערכת בלבד, נמדדה רמת הרעש בסביבה (45dBA) לפני כל בדיקה וחוסרה מתוך התוצאה הכוללת מדידה של רמת הרעש כאשר המערכת דולקת, כך שרמת הרעש המוצגת אינה מושפעת מרחשי הסביבה. כמו כן, לצורך השוואה, נמדדה רמת הרעש של המערכת עצמה לפני שהורכבה בתוך המארז, כך שהנתונים המוצגים הינם ההפרש בין רמת הרעש בסביבה לבין רמת רעש המערכת.
זה או P280
מה עדיף לקחת?
אחלה סקירה. תודה!
ל-2
ה-P280 מיועד בעיקר לאנשים אשר רוצים מחשב שקט יותר, היות והוא גם מארז משתיק (כולל בחלקו חומר המבוסס רעשים).
אגב, לא הבנתי למה רשום שרמת הרעש בינונית בחלק הרע של המארז.
יש ברשותי מארז אנטק 1200 אשר כולל הרבה יותר מאוורררים מאותו הסוג (3 מקדימה, אחד גדול למעלה, שתיים מאחור) והוא שקט מאוד, כאשר אני שומע את החומרה האקטיבית בפנים אך לא אותו, כאשר מהירות סיבוב המאווררים מכוונת למהירות נמוכה.
תגובות
ssib, תודה.
kovar, בקרוב תעלה גם ביקורת של P280. סבלנות 🙂
יאיר, לאורך כל השהיה איתו המארז לא עשה רושם של מארז שקט כל כך. כמובן שבדקתי מהיכן מגיעים הרעשים, והם הגיעו בעיקר מהמארז עצמו ולא מהחומרה…
המארז יכול להכיל כרטיסי מסך ארוכים?
שאלה
בתמונה של החלקים מותקנים בתוך המארז, למה החיבור של 4/8 PIN לא מחובר? 😀