מבט על האריזה
לאריזה של ה-Elven Hundred יש סגנון, והוא תופס לא מעט עיניים. חוץ מהיותה של האריזה יפה חיצונית, היא גם מסבירה לא מעט ומכילה באחוריה פירוט מלא של כל תכונות המארז.
המארז עצמו ארוז היטב בתוכה ומכיל לא מעט ניילונים נצמדים בכדי לשמור על המראה המבריק והנקי שלו. שאר התכולה מחכה בקופסא הממוקמת בתוך המארז עצמו. להלן תכולת המארז המלאה:
- חוברת הוראות
- 2 שקיות ברגים
- אזיקונים
- מספר מתאמים עבור מפרצי ה-3.5"
מבט מבחוץ
במבט ראשוני מארז ה-Eleven מכיל עיצוב עדין יחסית ועושה רושם של מארז פשוט, אך הוא בהחלט מתקרב בגודלו למארז Full-Tower ופחות למארז Mid-Tower. עם זאת הוא לא כבד כלל ומשקלו מישר קו עם מארז Mid-Tower. המארז עצמו עשוי כמעט כולו ממתכת איכותית, בעוד החלק הקדמי עשוי פלסטיק קשיח למדי.
החזית מתפארת במשטחים מנוקבים, גם לאורך מפרצי ה-5.25" ומגדילים בתאוריה את היכולת של המארז להכניס יותר אוויר ולסנן אבק. עם הסרת חלקו הקדמי לא נמצא כל מאוורר באזור, אך כן נמצא מקום לזוג מאווררי 120 מ"מ אופציונליים.
פאנל החיבורים ממוקם בראש המארז מקדימה ומכיל, כאמור, זוג יציאות USB 3 ו-USB 2, יחד עם כניסות קול ומיקרופון. כמו כן, סמוך אליהם, כבר בחלקו העליון, נוכל למצוא כפתור הדלקה והפעלה מחדש סטנדרטיים לחלוטין. בהמשך נוכל למצוא מאוורר 200 מ"מ יחיד שלא משאיר מקום למאוורר נוסף.
החלק האחורי של המארז מגלה שהוא מכיל כשמונה חריצי הרחבה, בדומה למארזי Full-Tower. כמו כן, נוכל להבחין במאוורר 120 מ"מ שנמצא בפנים, ומתחתיו זוג חריצים להעברה של צינורות. בראש החלק האחורי נוכל למצוא מפסק המאפשר לכבות את תאורת הלד של המאוורר העליון.
הדלת הימנית של המארז חושפת מקום למאוורר אופציונלי נוסף בגודל 120 מ"מ מאחורי מגש לוח האם לצורך קירור המעבד. הדלת עצמה בנויה בצורה המעודדת כבילה נוחה יותר מאחור. החלק התחתון מחזיק את המארז באמצעות ארבע רגליים שפרוסות בכל הצדדים.
הדלת השמאלית של מארז ה-Eleven בהחלט מעניינת, ומכילה חלון פלסטיק גדול למדי, עם הכנה לזוג מאווררי 120 מ"מ אופציונליים. אנחנו תמיד שמחים לראות מארז המכיל חלון, שכן עבור משתמשים מסויימים תכונה זו היא אחת מתכונות המפתח.
מבט מבפנים
פתיחת הדלת השמאלית של המארז נעשת על ידי ברגי Thumb, תכונה שתופסת תאוצה במארזים רבים ואנחנו מוצאים אותה כמבורכת. ניכר שמארז ה-Eleven מרווח וגדול מאוד מבפנים, ומאפשר להכניס בתוכו גם את כרטיסי המסך הארוכים ביותר. בנוסף, המארז מכיל חריצים רבים לצורך העברה של כבלים.
מתחת למקומו של ספק-הכוח נמצאת רשת הניתנת לשליפה מתחת לדלת השמאלית, אופציה המטיבה עם המשתמשים בכך שהיא מאפשרת ניקוי אבק מהיר.
ניתן לצפות כעת בזוג המאווררים שכבר נמצאים בתוך המארז, ובתופסנים לזוג מאווררי 120 מ"מ אופציונליים נוספים מיד אחרי כלוב הכוננים. האופציה המעניינת יותר היא הדרך בה מאווררים מחוברים למארז: בצד שמאל למעלה קיים פאנל המכיל כארבעה חיבורי מתח למאווררים כאשר הוא מתחבר באמצעות כבל מולקס בודד. תכונה זו היא שימושית למדי לצורך שמירה על מראה נקי מכבלים.
בניגוד למארזים אחרים, חיבורי הפאנל הקדמי יוצאים מלמעלה הישר לבפנים, ובכדי להסתיר אותם מאחור יש להעביר אותם דרך חריצי הכבילה, אופציה מעט מסורבלת. חיבורי הפאנל הינם סטנדרטיים, וניתן להבחין שחיבור יציאות ה-USB 3 הולך הישר ללוח האם ולא ליציאות ה-USB 3 האחוריות.
במבט על אזור הכוננים, ישנו מקום לשלושה כונני 5.25" (צורבים) ולשישה דיסקים קשיחים (3.5"), יחד עם זוג מקומות לכוננים בגודל 2.5" (SSD ודיסקים קשיחים קטנים). כונני ה-5.25" נתפסים בקלות באמצעות הזזת הידיות שבאזור.
על מנת לתפוס דיסקים קשיחים במקומם, יחד עם המארז הגיעו מתאמים מיוחדים לצורך העבודה. את המתאמים יש לתפוס בשתי קצוות הדיסק הקשיח ולהכניסו בקלות לתוך הכלוב. דרך עבודה זו גם כן מעט מסורבלת, ולקח לנו זמן מה להבין כיצד זה עובד.
בצד שמאל, ניתן להבחין שחריצי ההרחבה נתפסים גם הם באמצעות ברגי Thumb, מה שמשלים את חווית ההרכבה לקלה יותר, בתאוריה. מאחור, בצד ימין, נוכל למצוא מקום רב לדחיסה של כבלים, ומבנה שקל מאוד לעבוד איתו באופן כללי.
זה או P280
מה עדיף לקחת?
אחלה סקירה. תודה!
ל-2
ה-P280 מיועד בעיקר לאנשים אשר רוצים מחשב שקט יותר, היות והוא גם מארז משתיק (כולל בחלקו חומר המבוסס רעשים).
אגב, לא הבנתי למה רשום שרמת הרעש בינונית בחלק הרע של המארז.
יש ברשותי מארז אנטק 1200 אשר כולל הרבה יותר מאוורררים מאותו הסוג (3 מקדימה, אחד גדול למעלה, שתיים מאחור) והוא שקט מאוד, כאשר אני שומע את החומרה האקטיבית בפנים אך לא אותו, כאשר מהירות סיבוב המאווררים מכוונת למהירות נמוכה.
תגובות
ssib, תודה.
kovar, בקרוב תעלה גם ביקורת של P280. סבלנות 🙂
יאיר, לאורך כל השהיה איתו המארז לא עשה רושם של מארז שקט כל כך. כמובן שבדקתי מהיכן מגיעים הרעשים, והם הגיעו בעיקר מהמארז עצמו ולא מהחומרה…
המארז יכול להכיל כרטיסי מסך ארוכים?
שאלה
בתמונה של החלקים מותקנים בתוך המארז, למה החיבור של 4/8 PIN לא מחובר? 😀