עבור לתוכן

לא אמרו שערכת השבבים nForce למעבדי אינטל תהיה nForce5?

Featured Replies

פורסם

למה העררכה נקראת nForce4?

פורסם

כי זה השם שהחליטו...

יכול להיות שהחליטו בסוף לא לשנות את השם של הערכות השבבים האלו בשביל אינטל....

עדיף..למה להסתבך עם מלא nForce....אתה צריך לדעת את ההיסטוריה בשביל לדעת לאיזה מעבד....

פורסם

בהתחלה היו שמועות על ערכת שבבים כזאת אבל היו הכחשות גם מצד NVIDIA וגם מצד אינטל.

אתרי החדשות (וגם אנחנו), חיפשו שם ומה שנוצר היה nForce 5 - אבל זה ממש לא היה רישמי מצד NVIDIA.

כנראה שאנשי השיווק של NVIDIA החליטו ש-nForce 4 זה עדיף וככה הם החליטו לקרוא לזה בצורה רישמית כשהם הכריזו עליה - זה בקצרה כל הסיפור.

פורסם

כי חשבו שהם יוסיפו דברים חדש מעל הnforce 4 כמו הsoundstorm וכרטיס גרפי מובנה (מה שאין עכשיו) אבל בסוף זה copy אז לא שינו

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

פורסם

למה העררכה נקראת nForce4?

את הכינוי NFORCE5 נתנו גורמים חיצוניים ל NVIDIA, מבחינה מהותית אין שום

סיבה לקרוא לרכיב בשם שונה מה NFROCE4 משום שהוא נגזרת של רכיב ה NF4

שמותאמת לתקשורת עם גשר צפוני של אינטל.

בקיצור, אין שום סיבה לקרוא לו בשם אחר מאשר NF4, הרכיב מספק את התכונות

של ה NF4 ללוחות מבוססי פנטיום 4, קודם כל SLI ובנוסף קיר אש בחומרה, כרטיס

רשת מובנה.

עלפי מבחני ביצועים שראיתי בעבר הביצועים ביחס ל NF4 אמיתי על הפנים.

פורסם

תפוחים, זה היה כל-כך ברור שתכניס לפה את "על הפנים" שלך :( - כל-כך קשה פעם אחת לתת תגובה מבלי להסביר לבן אדם שערכת השבבים הזו "גרועה" ? הוא הרי לא שאל איך היא מבחינת ביצועים.

דרך אגב, קראתי מספר פעמים שערכת השבבים לאינטל תיקרא nForce4 Intel Edition. כנראה שנצטרך לחכות עוד יומיים כדי לדעת אם זה נכון או לא.

פורסם

תפוחים, זה היה כל-כך ברור שתכניס לפה את "על הפנים" שלך :( - כל-כך קשה פעם אחת לתת תגובה מבלי להסביר לבן אדם שערכת השבבים הזו "גרועה" ? הוא הרי לא שאל איך היא מבחינת ביצועים.

דרך אגב, קראתי מספר פעמים שערכת השבבים לאינטל תיקרא nForce4 Intel Edition. כנראה שנצטרך לחכות עוד יומיים כדי לדעת אם זה נכון או לא.

אם הוא מתעניין בערכה מן הסתם לא מדובר בענין אקדמי לחלוטין וגם אם כן, אז מה?

מה הטעם לדבר על לוח אם ללא אזכור הביצועים שלו?

מי שרוצה פנטיום 4 שיקנה לוח חדש של אינטל ומי שרוצה SLI שיקנה NF4 אמיתי.

פורסם

כן, אבל מה הטעם לדבר על ביצועים על סמך הדגמה [מתערוכת Cebit] כשאף אחד לא יודע מה המפרט, אילו באגים עוד היו באותו לוח אם שהריץ את כל העסק. אולי אתה סתם מטעה את הקוראים? ועוד מספר ימים עם ההכרזה דווקא ימצאו שהביצועים לא כל-כך רעים ואולי אפילו טובים מאוד?

על זה לא חשבת? - זו בדיוק הסיבה שאני לא קופץ עם תשובה עד שאני לא מקבל מספיק הוכחות ובמקרה הזה בדיוק אני לא אומר כלום עד שאקרא מספיק ביקורות.

עכשיו, אתה יכול להגיד עד מחר אבל גם לי יש הרגשה שלפעמים אתה סתם מנסה לחפש לדחוף את משפטי "אנטי פנטיום 4" האלו. אני מצפה ממך ליותר. מקווה שתקבל בהבנה ותשקול את מילותיך בהמשך. הפורום הזה משרת קוראים רבים ובמשפט אחד לא נכון אתה עלול להטעות עשרות ואף מאות קוראים.

פורסם

כן, אבל מה הטעם לדבר על ביצועים על סמך הדגמה [מתערוכת Cebit] כשאף אחד לא יודע מה המפרט, אילו באגים עוד היו באותו לוח אם שהריץ את כל העסק. אולי אתה סתם מטעה את הקוראים? ועוד מספר ימים עם ההכרזה דווקא ימצאו שהביצועים לא כל-כך רעים ואולי אפילו טובים מאוד?

על זה לא חשבת? - זו בדיוק הסיבה שאני לא קופץ עם תשובה עד שאני לא מקבל מספיק הוכחות ובמקרה הזה בדיוק אני לא אומר כלום עד שאקרא מספיק ביקורות.

עכשיו, אתה יכול להגיד עד מחר אבל גם לי יש הרגשה שלפעמים אתה סתם מנסה לחפש לדחוף את משפטי "אנטי פנטיום 4" האלו. אני מצפה ממך ליותר. מקווה שתקבל בהבנה ותשקול את מילותיך בהמשך. הפורום הזה משרת קוראים רבים ובמשפט אחד לא נכון אתה עלול להטעות עשרות ואף מאות קוראים.

אני לא זוכר מה המקור לזכרון שלי לגבי ביצועי ה NF4 עבור אינטל (אבל בפרוש היה

מדובר במבחן ביצועים מסודר ) אני רק זוכר שזה נראה רע מאוד, כאשר אני משלב את

המידע הזה עם מבנה לוח האם בו מעבד המערכת איננו מחובר ישירות למעבד ודרכו

לבקר הזכרון זה נראה לי די סביר.

אני לא מתייעץ עם עורך דין לגבי כל מילה שאני כותב בפורום, אם אכתוב שטויות אפגע

בעיקר בעצמי, בכל מקרה, אם אזהה טעות שכתבתי אהיה הראשון לתקן אותה באופן

בולט ומודגש בעיקר בגלל חוסר הרצון להטעות אף אחד, הרי זאת מטרת פורומים באשר הם,

הפצת האמת.

בנוסף, אם בסקירות שיצאו על מוצרים מוגמרים יתברר שהמוצר הזה הוא שד משחת

שמשפיל קשות את ה NF4 מי בכלל יתייחס להודעה נידחת שלי שקבורה במעמקי אשכול

כזה או אחר.

פורסם

קודם כל, אין צורך שתצטט הודעה אחת מעליך :)

למיטב ידיעתי, לא שוחררו מבחני ביצועים מסודרים ל-nForce4 Intel Edition. נכתבו רק התרשמויות של סוקרים שביקרו בתערוכת Cebit שהרי nVidia לא הרשתה לגעת באותם מחשבים. זאת הסיבה שאני לעולם לא מסתמך על סיפוריהם של אחרים ותמיד מחפש ביסוס נוסף לטענותיהם, מה שלא קיים במקרה הזה מאחר ומדובר במוצר לא מוגמר לחלוטין. חוצמזה, גם אם לא מדובר במוצר "שד משחת" אלא במוצר רגיל לחלוטין שמשתווה מבחינת ביצועים לערכות האינטליות שקיימות כיום בשוק או משתווה בביצועים ל-nForce 4 SLI AMD Edition הרי שזה מספק אותי. אף אחד לא טען שה-nForce 4 לאינטל צריך להיות פי X יותר טוב מזה של AMD [בגרסת SLI כמובן].

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים