עבור לתוכן

האפיפיור הלך לעולמו

Featured Replies

פורסם

למען האמת זה לא כזה חשוב אם הוא יהיה פרו יהודי או לא

הרי לאפיפיור כמו שבאמת מישהו כתב כאן, אין לו סמכות אמיתית, אפילו במדינות

קתוליות מאוד (כמו איטליה למשל). הוא דמות ציבורית אך אינו בעל סמכות או כוח

פוליטי אמיתי, אך למרות זאת הוא מסוגל להשפיע על הליכים פוליטיים מעצם היותו

איש ציבור מכיוון שהרבה אנשים רואים בו כמעין "מודל חיוקי"

כמו שברטון אמר, רוב האמריקאים בכלל פרוטסטנטים (אגב מה פירוש המילה? "המתלוננים"? איזה חרא של שם...)

ולכן בכלל אין לאפיפיור השפעה נרחבת על ארה"ב. חוץ מזה שגם ככה לא סביר

ששתי מדינות נוצריות מובהקות ילחמו אחת בשנייה (מלבד ברית המועצות לשעבר, אך הקומוניזם היה אנטי-דתי,למרות האדיקות היחסית של העם הרוסי בדת)

מה שכן, לפחות בימינו הכנסייה הקתולית פחות קיצונית ובעיקר לא אנטישמית כבעבר

(למשל בזמן השואה הכנסיה ידעה טוב מאוד שנרצחים יהודים,אך לא ניסתה אפילו לעשות משהו בנושא,ושלא נדבר על האינקוויזיציה...)

ולGuy King, הכנסייה הקתולית (ואני חושב גם הפרוטסטנטית) הם נגד הפלות באופן מובהק

יש קבוצות דתיות רבות בארה"ב שמתנגדות להפלות השואפות להפוך אותן ללא-חוקיות וכבר

היו מקרים שרצחו/תקפו נשים שעשו הפלה או "רופאי הפלות" ע"י מתנגדי הפלות פנאטיים

• תגובות 55
  • צפיות 11.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רב שאומר זאת, ואכן האיש האמור נרצח - כדי ורצוי מאוד להאשים אותו בסיוע לרצח.

למה? פולסא דנורא זה לא משהו שמספרים לכולם זה בשושו בחדרי חדרים

אם מישהו נרצח ואומרים שעשו לו פולסא דנורא זה אומר שצריך להאשים את הרב בסיוע לרצח? קודם כל רבנים לא אומרים שהם עושים אלא הכל שמועות ואתה הרי אומר שאין להם שום כח אז מה הם עשו?

אשמתם אם יש שמועות שהם עשו פולסא דנורא או לא?

וחוצמזה שכל המצוות שאמרת זה לא לשיקול דעת של כל בן אדם צריך סהנדרין וכל זה.....

פורסם

למה? פולסא דנורא זה לא משהו שמספרים לכולם זה בשושו בחדרי חדרים

אם מישהו נרצח ואומרים שעשו לו פולסא דנורא זה אומר שצריך להאשים את הרב בסיוע לרצח? קודם כל רבנים לא אומרים שהם עושים אלא הכל שמועות ואתה הרי אומר שאין להם שום כח אז מה הם עשו?

אשמתם אם יש שמועות שהם עשו פולסא דנורא או לא?

וחוצמזה שכל המצוות שאמרת זה לא לשיקול דעת של כל בן אדם צריך סהנדרין וכל זה.....

בקשר לפולסא דנורא אולי אתה צודק

אבל יש רבנים (ואני משער שגם עכשיו יש כאלה) שהכריזו "דין מוסר" (כמו במקרה של רבין)

וזה כבר נותן לחולירות (כמו יגאל עמיר) לגיטימציה לקחת את החוק לידיים כי הוא בעצם מקיים מצווה

לא קשור אם לרב יש כח או אין כח, יש לו השפעה וזה מספיק

וזה ממש לא היה סוד

(ועל זה נאמר:"הכתובת היתה על הקיר")

פורסם

אני חייבת לציין משהו שקצת לא קשור לוויכוח כאן...

אתמול חזרתי מהמסע לפולין, היינו בקראקוב ביום שבו הודיעו על מות האפיפיור, אבל זה לא היה עוד רישמי.

היינו בדיוק בחדרים בבית המלון כששמענו על כך, היינו בחדר של ידיד שלי, ואני ישבתי ליד החלון. ואז הודיעו בטלוויזיה

שיש נהירה אדירה לקראקוב, עיר מולדתו של האפיפיור. הפנתי את מבטי לכיוון החלון, ואני רואה עשרות אם לא מאות מכוניות,

והמון אנשים ברחובות.

הייתה היסטריה בין חברי המשלחת, תתארו לעצמכם קבוצה ישראלית בין אלפי נוצרים דתיים הדוקים! ועוד בהתחשב בהתנהגות של כמה

חברי משלחת...כשמסה גדולה אנשים אבלים על מישהו, וקבוצה קטנה של אנשים לידם מתנהגים בצורה פרובוקטיבית,

קיים סיכוי גבוה להתנהגות אגרסיבית מצד אותה מסה גדולה.

לאחר ברורים מספר היה ברור שיש סיכוי שמחר שולחים אותנו לישראל, וזה היה מבאס.

למחרת להפתעתנו ולשימחתנו הודיעו לנו שהמסע ממשיך, אך את קראקוב נסיים כמה שיותר מהר. בבוקר הערפילי והקריר יצאנו למרכז העיר.

לאחר כמה סיורים זריזים נתנו לנו זמן לטייל לבד, וכאן כמו תמיד התחיל הכיף האמיתי. מאות אנשים, חלקם מבלים וחלקם אבלים, הציפו את המדרכות.

הקבוצה הרועשת שלנו השמיעה יותר רעש מאשר הם...  :lol:

ליד הכנסיה ראיתי מחזה מרהיב של המוני פרחים ונרות על המדרגות, ואנשים מכל הגילים: זקנים, בני נוער, מבוגרים, ילדים עומדים בשקט ובוכים.

בנוסף המוני צלמים ואנשי מדיה עומדים בקוננות ובדריכות, מחכים להודעה הרישמית על מותו של האפיפיור בשביל לעשות את קריירת חייהם.

בדרך לווארשה עצרנו בערים קטנות, ליד כל כנסיה שראיתי הייתה התקהלות של אנשים.

בשדה התעופה הקטנטן בקאטוביץ', אתמול, הייתה המולה. אנשים מכל רחבי העולם הגיעו בדרכם לקראקוב. המון נזירות.

השרותים הפך במהרה למחששה, סיגריות מכל הסוגים והגדלים.

הדהימה אותי העובדה שאנשים משלמים סכומים רציניים של כסף בשביל להגיע להלוויה של האפיפיור. זה עורר בי מחשבה על ישראל. יהודים , הנחשבים

לעם דתי אשר משטרו כפוף בצורה יחסית חזקה לדת (שבתות, כשרות ועוד..) לא היו מגיבים כך. אם היה נודע לי, למשל, שהרב הראשי של מדינת

ישראל נפטר, בטח הייתי הולכת לאכול פיצה. מה אכפת לי?

בפולין 98% מהאוכלוסיה קתולים. התנהגותם הרשימה אותי מאוד.

זוהי הצגת מות האפיפיור מנקודת מבט אזרחית-תיירותית. :)

נ.ב: בעיקבות ת'רדים קודמים על מסעות לפולין, והתגובות העויינות/חסרות העיניין/מתנשאות שנכתבו בהן, אני מעדיפה שלא לפתוח על זה ת'רד.

מי שמעוניין בתמונות (הכוללות את מחנות ההשמדה אושוויץ, בירקנאו, מאידאנק, טרבלינקה, גטאות בתי כנסת ועוד כמה דברים 8) ) מוזמן לפנות אלי.

פורסם

הדהימה אותי העובדה שאנשים משלמים סכומים רציניים של כסף בשביל להגיע להלוויה של האפיפיור. זה עורר בי מחשבה על ישראל. יהודים , הנחשבים

לעם דתי אשר משטרו כפוף בצורה יחסית חזקה לדת (שבתות, כשרות ועוד..) לא היו מגיבים כך. אם היה נודע לי, למשל, שהרב הראשי של מדינת

ישראל נפטר, בטח הייתי הולכת לאכול פיצה. מה אכפת לי?

בפולין 98% מהאוכלוסיה קתולים. התנהגותם הרשימה אותי מאוד.

זה לא צריך להדהים אותך כל-כך... בישראל המשטר כפוף לדת בכפייה, לא ברצון ("ראש הממשלה נכנע לש"ס בשביל שיצביעו בעד התקציב", סתם ציטוט סתמי שעולה לי בראש עכשיו), בעוד שם הרוב באמת דתיים...

פורסם

שמה אפיפיור (האב הקדוש, saint pardre) נטוע טיפה יותר חזק מאשר רב ראשי בתודעה פה...

חוץ מזה שמבחינה דתית אין לזה בכלל אותה משמעות

מבחינת הקתולים האפיפיור הוא נציג הה' עלי אדמות, בארץ הרב הראשי לישראל (ועוד יש 2...) הוא תפקיד ייצוג מנהלתי בלבד.

כי אין דבר כזה נציג ה' עלי אדמות.

ואין לזה קשר לכפיה או לא, enc אל תכניס שטויות

אני נגד כפיה דתית, ולא בעד הדת <->מדינה, אבל אל תדחוף את הנושא הזה פה.

פורסם

אתה טועה, מכיוון שיש לזה קשר עצום לכפייה

הדת בישראל נהפכה לשנואה על אנשים רבים כ"כ מכיוון שהיא מנסה לדחוף

את עצמה בכוח, ולא מאפשרת כאילו בחירה חופשית לכל אדם לעצמו

אם למשל היו נישואים אזרחיים כאן אז זה לא היה גורם לאנשים רבים, אשר

פסולי חיתון למשל לשנוא את הרבנות הראשית, ואת כל הדת בגלל זה

ואם למשל היינו יכולים לקנות חזיר בכל מקום, ולא היינו צריכים לסוע יותר מאשר

שהגיוני שיהיה צריך בשביל לקנות, אז לא היינו מתעצבנים על הדת ויש עוד הרבה

מאוד דוגמאות שאני יכול לחשוב עליהם (והראשונה שבהן זה תחבורה ציבורית בסוף שבוע למשל)

בעצם, אם הרב עובדיה היה מת למשל, לא רק שלא הייתי עצוב, אני חושב שהייתי

שוכח מזה מהר מאוד במקרה הטוב, או עושה מסיבה במקרה היותר טוב (כלומר שיש לי בית ריק)

פורסם

הממ

הת'רד הזה מתחיל להיסחף.

stay on topic ppl.

פורסם

זה לא צריך להדהים אותך כל-כך... בישראל המשטר כפוף לדת בכפייה, לא ברצון ("ראש הממשלה נכנע לש"ס בשביל שיצביעו בעד התקציב", סתם ציטוט סתמי שעולה לי בראש עכשיו), בעוד שם הרוב באמת דתיים...

עזוב את זה שעד לפני 150 שנה הכנסיה שלטה כמעטו כמו המלך והיו מסעות צלב בשם הנצרות ובית המשפט של הכנסיה יכל להוציא להורג וכל זה

עזוב זה לא קשור

פורסם

מסעות הצלב לפני כ-700-900 שנה*, אינקוויזיציה (שאני מניח שעל זה אתה מדבר) - לפני בערך 500 שנה.

ואם זה לא קשור, אל תכתוב את זה.

*באזור א"י

פורסם

אני חושב שהוא התכוון שפעם הכנסיה הייתה הרבה יותר כוחנית וכופה מאשר היהדות

הנקודה היא שהיא הייתה כוחנית וכופה על אנשים דתיים, היהדות כוחנית וכופה היום על חילונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים