עבור לתוכן

האפיפיור הלך לעולמו

Featured Replies

פורסם

כבר צלצלו בפעמון כמו ביורוטריפ?

:lol:

• תגובות 55
  • צפיות 11.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אמרו גם שהוא היה נגד אתאיסטים.   מוזר.

הוא היה גם, כמו שכתבו (בענק) לפני, נגד הפלות והוא השווה אותן לשואה, ובנוסף הוא כנראה היה די שובניסט והוא דחק ככל יכולתו את הנשים מהדרגים הבכירים של הדת.

זה לא קשור לשובניזם, נשים בנצרות לא יכולות לשרת ככמרים ואני חושב גם לעבוד בכלל בכנסיה...

השאלה אם אתה מאמין בדת הזאת או לא אבל זה לא איזה תפישה שלפיה נשים צריכות להיות במטבח והגבר במנזר...

פורסם

זה רק אני עצבני על זה שהפסיקו את 24 באמצע?

כן הא?!

אדם חביב, לפחות לא הטיף לכולם כמו אנשי הדת שלנו.

פורסם

זה לא קשור לשובניזם, נשים בנצרות לא יכולות לשרת ככמרים ואני חושב גם לעבוד בכלל בכנסיה...

השאלה אם אתה מאמין בדת הזאת או לא אבל זה לא איזה תפישה שלפיה נשים צריכות להיות במטבח והגבר במנזר...

ומה על זה?  

http://women.walla.co.il/?w=/2101/578434

נשים למיטב ידיעתי יכולת לשרת בכמורה (זה גם נאמר בכתבה- "כניסתן של נשים למוסד הכמורה").  הן גם יכולות לשרת בכנסיות כנזירות כמובן.

התפיסה שלו הייתה מאוד שמרנית, ואי לכך דגלה בין השאר בפטריאכליות.

פורסם

אגב, הביטוי "עד שייצא עשן לבן" לקוח מפה, בחירת אפיפיור חדש.

היה באמת בנאדם שניסה לקרב בין דתות, בנאדם טוב, לפי הסיפורים עליו, באמת אבדן גדול לאנושות.

היה הראשון שלמעשה הכיר בישראל.

ולמרות שהוא לא היה יהודי, הוא הציל נפש בישראל, נפשות בכלל, הציל עולם ומלואו

יהי זכרו ברוך.

בתקווה שהעשן הלבן יהיה של בנאדם לא פחות טוב ממנו.

פורסם

ביד ושם בודקים עכשיו טענות שהוא לא רצה להטביל יהודי בזמן השואה או התעלמות שלו מהזוועות בזמן שקרו או משהו כזה.

פורסם

בזמן מלחמת העולם ה2 הוא היה בערך בן 26 (בסוף המלחמה)

על מה את מדברת?

פורסם

מעניין שאלוהים לא נתן לו אריכות ימים ::)

פורסם

ת'אמת לא שינה שהוא מת. :nixweiss:

פורסם

ברטון, זה שהוא מילמל בערך 5 שנים והיה "חצי בפנים חצי בחוץ" לא נחשב בשיבלך הערכת ימים?

פורסם

זה נחשב בשבילי לסבל ולא זה לא אריכות ימים

סבא שלי בין 87 והוא צלול לגמריי

מדבר וצוחק חופשי

פורסם

בזמן מלחמת העולם ה2 הוא היה בערך בן 26 (בסוף המלחמה)

על מה את מדברת?

כשהוא היה בן 26 הוא היה כומר צעיר בפולין שהתבקש להטביל ילד יהודי בן 6 (לפי הסיפור) וכידוע ילדים מטבילים כשהם רק נולדו, אז הוא שאל את ההורים למה הם רוצים להטביל את הילד והאם זה מה שההורים שלו רצו וסרב להטביל אותו והילד הזה אחר כך גדל כיהודי.

פורסם

ביד ושם בודקים עכשיו טענות שהוא לא רצה להטביל יהודי בזמן השואה

כן, אני כבר רואה את הרבנים שלנו מגיירים ככה סתם מישהו "רק" בשביל להציל אותו ממוות, למרות שהוא לא "עומד" בתנאים שלהם...

פורסם

איך יקראו לאפיפיור החדש? יש לי כמה הצעות:

1) pop(e) 3

2) pop(e) up

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים