עבור לתוכן

מחשב אחד עם שתי רשתות - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

היי!

בתור התחלה אציין שחיפשתי תשובה לשאלתי בפורומים אולם שום ת'רד לא ענה לי בפירוט על השאלה.

ברשותי מחשב שמחובר קבוע לאינטרנט דרך הכבלים, שאליו מחוברים עוד שני מחשבים ע"י HUB (כל המחשבים עובדים עם XP, הראשי עם pro).

אני מעוניין להוסיף במקביל נתב אלחוטי (DI 624 - וזה לא נושא הת'רד... ;))בכדי לשתף קבצים גם בצורה אלחוטית עם מחשבים נוספים.

השאלות הן:

האם זה אפשרי?

האם זה יכול ליצור בעיה כלשהיא ברשת הקיימת כבר דרך הכבלים?

או שבכלל הICS של הXP pro יזהה את הכל ויסדר את כל העיניינים ::) ?

פורסם

למה אתה מתעקש לחבר במקביל נתב?, אתה יכול לחבר את הנתב למחשב הראשי ולשאר המחשבים ושהוא יפרוס את האינטרנט ברחבי הרשת המקומית שלך + ידאג לתיקשורת האלחוטית בין המחשבים שצריכים אותה.

התצורה שאתה מציע היא די מסורבלת אבל כמו שאני רואה את זה היא תעבוד.

פורסם

[ltr]it's possible. no that hard either.

I assume the cable modem is usb. is that right?

physical setup

anyway connect the modem to the server, you'll need a LAN card in the server. connect the server to the hub/switch connect the other comps to the switch, connect the access point (if your wifi router doesn't have an RJ45 port you're scrawed) to the hub.

IP setup

turn on ICS in the server. set the server's IP to an illegal address (like 10.0.0.1 subnet 255.255.255.0). set the other comps and access point to the same subnet (10.0.0.X subnet 255.255.255.0). make sure not to put the same address twice. set the DNS and gateway IP as the server's IP.

that's it. if you have any problems, try disabling the firewall.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתעקש לחבר במקביל נתב?, אתה יכול לחבר את הנתב למחשב הראשי ולשאר המחשבים ושהוא יפרוס את האינטרנט ברחבי הרשת המקומית שלך + ידאג לתיקשורת האלחוטית בין המחשבים שצריכים אותה.

התצורה שאתה מציע היא די מסורבלת אבל כמו שאני רואה את זה היא תעבוד.

מכיון שהנתב האלחוטי מוגבל רק ל4 מחשבים (חוטית) ואולי אני אצטרך עוד (בHUB שלי יש 8 ).

תודה על התגובות :xyxthumbs:

פורסם

אז פשוט תחבר את ה-HUB לנתב ככה שיהיו *לנתב* 12 יציאות (4+8), אולי לא הבנתי אבל מהשאלה עולה שאתה מתכוון להשתמש בנתב ע"מ ליצור רשת אלחוטית + ה-ICS של ה-WINDOWS ע"מ לפרוש אינטרנט ברשת.

זוהי כאמור תצורה מסורבלת, מפני שהנתב עושה את 2 הפעולות האלה בקלות וללא תלות במחשב שרת אחד.

פורסם
  • מחבר

...

מפני שהנתב עושה את 2 הפעולות האלה בקלות וללא תלות במחשב שרת אחד.

אני לא חושב שזה נכון גם לחיבור כבלים קבוע ללא חייגן, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים