עבור לתוכן

אני רוצה לקנות HD חדש ואני לא יודע מה הלוח תומך

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות הארדיסק חדש מחר ואני לא יודע אם הלוח תומך ATA או SATA וכמה אפשר להוסיף עוד

בקיצור הבאתי פירוט של הלוח תגידו לי מה מי מו... ואם אני יכול להוסיף כי נראה לי שיש לי 2 הרדיסקים אז תגידו לי מה לעשות והכל

http://img198.exs.cx/img198/4266/17lv.jpg

תודה רבה מראש

פורסם

הלוח שלך תומך ATA (וגם זה בקושי...) ;)

אבל ברצינות,

אתה צריך לבדוק באתר החברה של לוח האם אם צריך לעדכן את הביוס בכדי שהלוח יתמוך בכוננים של מעל 40 ג'יגה.

אתה יכול לחבר סה"כ 4 כוננים לחיבורי IDE (ATA). כלומר:

2 דיסקים קשיחים + צורב + כונן תקליטורים

3 דיסקים קשיחים + צורב

וכך הלאה...

פורסם
  • מחבר

ואי רגע אז מה אני עושה

יש לי 2 הרדיסקים וצורב וכונן

מה אני עושה.??????????

פורסם

יש 2 אופציות:

1. לנתק את אחד הכוננים.

2. לקנות כרטיס PCI שיוסיף לך חיבורי IDE או SATA.

אם אתה בוחר באפשרות השנייה, יתכן ותאלץ לקנות ספק יותר חזק וגם להשיג מפצל לחיבור הכונן (לרוב הספקים יש רק 4 חיבורי 12V שמשמשים לכוננים כאלה...)

עריכה:

ישנה אופציה שלישית והיא : לקנות מתאם IDE-USB ולחבר את אחד הכוננים מחוץ למחשב. (לא מומלץ מכיוון שיש לך USB 1.1 שהוא איטי להחריד - פי 40 יותר איטי מ-USB2 ובערך פי 20 יותר איטי מקצב העברת נתונים של דיסק קשיח...)

פורסם
  • מחבר

אני יוכל להחליף לדוגמא את כונן D שהוא 14 ג'יגה אם אני לא טועה אצלי בכונן של ה80 ג'יגה????

פורסם

כן, אבל זה בתנאי שהלוח שלך תומך בכאלה גדלים.

אחרת, יכול להיות שהוא יזהה רק 32GB מתוך ה-80 (או משהו כזה)

פורסם

לפי ה-ID של הלוח אם (i440BX), נראה לי שהלוח אם תומך מקסימום בדיסקים קשיחים בנפח של 60GB עם באפר של 2MB. בכל אופן, רצוי שתעדכן את הביוס לגרסה האחרונה ותקנה את הדיסק הקשיח מחנות מחשבים שתאפשר לך להחליף את הדיסק הקשיח, במידה והוא לא יתאים למחשב.

אם אתה מעוניין להתקין במחשב דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול עם באפר של 8MB, אז תקנה בקר IDE בכרטיס PCI (לבקרים האלה יש ביוס משלהם). אני ממליץ לך על Silicon Image SiI 0680 ATA/133 Controller, או בקר SATA מבית Silicon Image (אפשר גם חברה אחרת, אבל Silicon Image מאוד מומלצת), במידה ואתה רוצה לקנות דיסק קשיח SATA. אבל, למחשב שלך אני לא ממליץ לחבר דיסק קשיח SATA.

לגבי הספק כוח, איזה ספק כוח יש לך? ספק כוח ג'נרי 350W אמור לתמוך בשלושה דיסקים קשיחים ושני צורבים בלי בעיות.

פורסם

סליחה שאני מתערב,

אבל אולי כדאי שהשואל יוודא שהוא מדבר על שני דיסקים קשיחים פיזים ולא שני כוננים לוגים,

כי כשהוא דיבר על להחליף דיסק קשיח (כונן D) של 14 GB זה לא נשמע לי גודל נפוץ של דיסק קשיח.

אני חושב שאתה יכול לבדוק את זה באותה תוכנה שהתשמשת מקודם תחת הענף של stoage.

מקווה שזה תורם,

טל

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להחליף את הדיסקים הקשיחים שבתוך המחשב חח

זה קצת ג'יגה בגלל זה מחשב ישן משנת 2000-2001

ואני קונה מKSP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים