עבור לתוכן

מפרט כמעט סגור. צריך רק בדיקה אחרונה + מחיר משוער

Featured Replies

פורסם

Raidmax Samurai 908 Gaming Case Blue + PSU True 400W

ASUS A8N-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI Socket 939

AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box

Kingston 512MB (2x256) Dual 400Mhz PC 3200 CL2 HyperX

Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III RETAIL

WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM

NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk

Logitech X-530

Logitech® Cordless Desktop® EX 100

ViewSonic LCD 19 VP912S

ייעוד המחשב: מערכת קולנוע, משחקים, מוסיקה.

אני די סגור על המפרט הזה חוץ מכמה דברים בודדים:

1. המארז סמוראי שממש נדלקתי עליו, לא מגיע עם ספק כוח. עכשיו אני מאמין ש400W (אמיתיים) יספיקו לי. אני רק צריך חברה אמינה ועם מחירים הוגנים. מישהו יכול לתת לי שם?

2. הבנתי שצריך לצאת ליבה חדשה למעבדי הAthlon64 בקרוב מאוד...שווה לחכות לה?? מתי היא אמורה להגיע לארץ? היא תהיה יקרה משמעותית מהליבה הקיימת??

3. אני צריך הבהרה בקשר לSLI - מזה בעצם אומר? שאני יכול בשלב מאוחר יותר להוסיף עוד כרטיס מסך ולקבל ביצועים כפולים? אם כן זה יכול להיות גם כרטיס אחר בכלל מזה שיש עכשיו? או שאולי בכלל צריך לקנות כרטיס מיוחד של SLI שיש בו שתי ליבות?? לא ממש הבנתי איך זה הולך...

4. ראיתי שעכשיו יוצאים צורבי DVD חדשים שיכולים לצרוב במהירות 6x על מדיות דו-שכבתיות ולא יקרים ממש יותר מהצורבי DVD שהיו עד כה...מצד שני אומרים עליהם שהם עושים בעיות...שווה ללכת על אחד כזה??

5. איך הרמקולים?? אני רוצה שמיעה היקפית ואלו נראו לי הכי איכותיים ובמחיר סביר בשביל המטרה שלי. אני צודק?

* כמו כן אשמח לקבל סדר גודל של המחיר שמחשב כזה צריך לעלות בארץ (בחנות אמינה וזולה).

תודה מראש,

יוני

  • תגובות 54
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1 - אנרמקס, קח את מה שמתאים לך לתקציב

2 - Venice, תוך שבוע היא מתחילה להגיע לשוק, תוך חודש היא כנראה תהיה בארץ. אם אתה אוברקלוקר כדאי לחכות (אמורה להימכר באותו המחיר, בפועל - מי יודע?)

3 - שמים שני כרטיסים, מקבלים בוסט של עד 80-90% לביצועים. מאוד תלוי במשחק ובהגדרות שאתה משחק בהם. צריך שני כרטיסים זהים. בשורה התחתונה, לא משתלם אלא אם לוקחים מראש שני 6800GT ומעלה

הערות למפרט - במחיר של הלוח לוקחים SLI-D. ללא SLI אפשר לקחת Ultra-D או Neo4

זכרון - אל תיקח סטיקים של 256MB, קח אך ורק 512MB, ואם אתה לא יכול לקחת 2x512MB כרגע, קח 512MB בודד. חוץ מזה - זה זכרון לאוברקלוקרים (ויש טובים בהרבה במחיר שלו), אתה מתכנן אוברקלוק?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה. עכשיו לעניינו:

אני ממש לא אוברקלוקר מהסיבה הפשוטה שאני לא מבין בזה, אף פעם לא ניסיתי, ואני מפחד על החומרה שלי. להגיד שאני שולל את האפשרות לחלוטין? לא. השאלה שלי אם חוץ מהאפשרות לאוברקלוק טוב בליבת הVenice הזאת יש עוד שינויים??

הזכרון - הבנתי, אני ייקח סטיק אחד של 512, ובקשר לאוברקלוק עליו - כמו שאמרתי למעלה.

והלוח אם אני יודע שתומך בSLI...מה ההבדל עם הSLI-D הזה שאמרת??

פורסם

ההייפר X קקי של זיכרון, יקר, ולא מיוחד בשום דבר.

רוצה זיכרון מפוצץ לאוברקלוק? OCZ VX או G.SKILL 4400LE

לדעתי עדיף לקחת לוח בלי SLI ולקחת RADEON X800XL, כרטיס מעולה ולא עד כדי כך יקר

הליבת ווינסצטר מעולה לאוברקלוק קל, אפשר להרים אותו ל2300MHZ מאוד מאוד בקלות אפילו עם קירור סטוק, לדעתי במעבד רד ל3000+

אם אתה לוקח זיכרון טוב אתה יכול באוברקלוק להרים אותו מאוד מאוד בקלות, ואם אתה לא יודע אתה תמיד יכול לשאול איך =)

לדעתי המפרט שאתה צריך לקחת הוא:

מעבד 3000+

לוח DFI ULTDA D

זיכרון GSKILL TCCD או OCZ VX (או כל זיכרון אחר עם ציפים UTT)

ראדון X800XL

וספק איכותי (400 וואט מינימום של חברה טובה, אנטק/טרמלטייק/אנרמקס/טאגאן יהיו מעולים)

פורסם
  • מחבר

בכרטיס מסך אני צריך VIVO. הx800xl יקר לי מדי...ועל ה6600GT שמעתי ביקורות מעולות.

בקשר לזכרון, כמו שאמרתי כבר אני לא אוברקלוקר אבל גם לא שולל את האפשרות. אם כבר אז אני יעשה אוברקלוק בעוד שנה-שנתיים לפחות כשהחומרה תיחשב ישנה כבר. וסליחה על הבורות אבל מזה ציפ UTT??

פורסם

בכרטיס מסך אני צריך VIVO. הx800xl יקר לי מדי...ועל ה6600GT שמעתי ביקורות מעולות.

בקשר לזכרון, כמו שאמרתי כבר אני לא אוברקלוקר אבל גם לא שולל את האפשרות. אם כבר אז אני יעשה אוברקלוק בעוד שנה-שנתיים לפחות כשהחומרה תיחשב ישנה כבר. וסליחה על הבורות אבל מזה ציפ UTT??

אם אתה לוקח לוח לא SLI אז אתה חוסך כסף שאתה יכול להשקיע בכ.מסך רדאון X800XL.

בקשר לזכרונות- אם אתה לא מטורף על Oב- אז גם לא צריך לרוץ לעליתות של הזכרונות... אתה בכיף יכול להסתפק בADATA שהם אחלה זכרונות אבל עולים הרבה פחות יקר (ושוב חוסך כסף שיעבור לכ.מסך)

ה6600GT הוא כרטיס לא רע,הX800XL טוב יותר.

אני במקומך הייתי יורד מהאפשרות של SLI, ככה לוקח לוח שהוא NFORCE4U (זול מהSLI, בכך חוסך כסף), ספק- יש לך אפשרות של HEC 475W - ספק טוב, שיעשה את העבודה בשקט גם אם תצטרך OC, והוא גם לא יקר.

-בנוסף לגביי זכרון תבדוק את הADATA אם אתה לא מתכנן OC בכלל אז PC3200 (400 MHZ) -והם ממש זולים, ואם אתה מתכנן OC אז PC4000 (500 MHZ) שהם אחלה זכרונות, אבל עדיין עולים מחיר זול למדי...

בכל הכסף שנשאר אתה יכול להשקיע בכרטיס מסך (והX800XL זה באמת כרטיס מסך שנותן לך תמורה עצומה למחיר)

אנשים פה הציעו לך זכרונות מאוד מאוד איכותיים לOC, השאלה באמת עד כמה את ה צריך אותם- גם אם תעשה Oב אין צורך ישר לקפוץ על הטובים ביותר.

זאת דעתי.

פורסם

AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN 1200

ARCTIC COOLING Freezer 64 165

DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 990

2xKingston DDR 512MB 400Mhz  800

WD 120/7200 SATA 8MB 515

POWERCOLOR RADEON X800XL VIVO PCI-EXPRESS 256MB 2190

NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 370

Black Floppy 70

COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU 290

ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 470

VIEWSONIC VP912S 3665

Logitech Deluxe Keyboard Black OEM 60

LOGITECH MX510 BLUE 280

Logitech® X-530 680

הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1

סה"כ: ¤ 11915 לתשלום אחד בכרטיס אשראי

למזומן 3% הנחה (11557 ש"ח).

ללכת על מארז כמו ה-Smuarai נראה לי טיפשי. יש כל כך הרבה חיקויים של המארז הזה, וזה משהו שהם קונים ב-20$!! אני לא מאמין שמוכרים אותו ב-800 ש"ח עם ספק כח ג'נרי, פשוט בושה.

עדיף ללכת על מארז יעיל שהוכיח את עצמו, עם ספק כח איכותי באמת! יכול להיות שמבחינת מראה תעדיף את הצ'נברו. הוא גם בסדר גמור.

אם לא תכננת על מפרט כה יקר אתה יכול כמובן לרדת בכרטיס מסך לזה שרצית שבטח עולה סביבות ה-1300 ש"ח.

לוח SLI זה טיפשי לחלוטין ולא מצדיק את עצמו. הרי אתה לא הולך לקנות עוד 6600GT (השיפור בביצועים הוא יותר בסיבות ה-30% ברגע שאתה מפעיל פילטרים הכרטיסים יותר חלשים מכרטיס חזק אחד, כמו 6800GT או X800XL).

לצמצם בזיכרון לדעתי לא כדאי, אבל בהחלט צריך לדרוש שיורידו את המחיר, הזיכרונות בנפילת מחירים בשבועיים האחרונים, כבר יש מספר חנויות שמספקות 1GB של זיכרון מיצרניות שונות (ADATA, Kingston, Twinmos) בסביבות ה-600-700 ש"ח.

ואם אתה לא מבין באוברקלוק לדעתי חבל להשקיע כרגע בזיכרון יותר טוב ל-OC, זיכרון כמו ה-G.S Kill 4400 עולה סביבות ה-1650 ש"ח, פי שתיים.

אם אתה רוצה לשחק לא הייתי הולך על סט אלחוטי פשוט. אפילו ה-MX1000 טוענים שהוא לא טוב לגיימרים, אז אחד הפשוטים סביר להניח שגם יהיה בעייתי. עדיף להשקיע בלא אלחוטיים איכותיים.

באשר לרמקולים - אין לי ניסיון עם מערכות 5.1 זולות, בד"כ הרמקולים של לוג'יטק לא רעים ונותנים תמורה טובה לכסף, אבל מערכת סבירה צריכה לעלות מעל ה-1000 ש"ח לדעתי. אני בכל מקרה דיי סולד מסראונד למחשב ומעדיף מערכת 2.1 איכותית מאשר 5.1 שהיא ככה-ככה..

המפרט הוא מ www.noacomp.co.il

עדיף לקנות את המסך מהמקום הכי זול שתמצא כל עוד האחריות היא עדיין של היבואן הרישמי (אומניטק).

בחנות ניר-טק טוענים שכך הדבר ולפי ZAP המחיר הכי זול בארץ:

http://www.nirtech.co.il/details.asp?id=1152&lead_id=&look=

כ-3400 ש"ח כולל משלוח חינם. חוסך לך עוד 260 ש"ח.

רק לוודא מדיניות על פיקסלים מתים לפני שמזמינים (ולבדוק אם איפה שתזמין את המחשב אם הם לא יכולים להשוות את המחיר, בד"כ כולם מביאים מהיבואן אז הם מסוגלים).

פורסם
  • מחבר

אני קצת מבולבל פה...ממה שהבנתי הSLI משיג שיפור בביצועים של 80-90%...מה גם שעכשיו ראיתי כתבה באתר שאפשר להוסיף יותר מכרטיס אחד...אני בניתי על זה שעוד שנה וחצי בערך כשה6600GT כבר ייחשב ישן - אני יוסיף עוד כרטיס (עוד שנה וחצי הכרטיס יעלה גרושים כבר). ה800XL פשוט גדול עליי, ואני גם במגמה של לחסוך כסף.

בקשר למארז אני כבר נוטה לכיוון של Antec SX1040BII 400W Case.

בזכרון יש לי בעיה שאני רוצה זכרון C2. אמנם בינתיים זה יהיה רק 512 כי אין לי תקציב לג'יגה שלם של כזה זכרון, אבל לפחות בעתיד שאני ישדרג אז הזכרון עדיין ייחשב טוב (שימו לב שכל המחשב הזה נקנה במטרה שלא יהיה צורך להחליף שום רכיב בו, המקסימום יהיה להוסיף).

מקלדת ועכבר: פה יש לי התלבטות די גדולה...מצד אחד אני רוצה אלחוט, מצד שני זה לא טוב למשחקים...מצד שלישי אני לא גיימר מושבע וגם אין לי כסף להשקיע בסטים האיכותיים יותר ואני גם לא מאמין שההבדל יהיה כזה משמעותי בשבילי...אני צודק??

עכשיו בקשר למחיר שאמרת biodome יש לי את הבעיה הכי גדולה...אני יכול להשקיע פה גג 8.5, אין מצב להשקיע 12...בכלל אבל המחירים שציינת נראים לי קצת גבוהים לא??

פורסם

אני קצת מבולבל פה...ממה שהבנתי הSLI משיג שיפור בביצועים של 80-90%...מה גם שעכשיו ראיתי כתבה באתר שאפשר להוסיף יותר מכרטיס אחד...אני בניתי על זה שעוד שנה וחצי בערך כשה6600GT כבר ייחשב ישן - אני יוסיף עוד כרטיס (עוד שנה וחצי הכרטיס יעלה גרושים כבר). ה800XL פשוט גדול עליי, ואני גם במגמה של לחסוך כסף.

בקשר למארז אני כבר נוטה לכיוון של Antec SX1040BII 400W Case.

בזכרון יש לי בעיה שאני רוצה זכרון C2. אמנם בינתיים זה יהיה רק 512 כי אין לי תקציב לג'יגה שלם של כזה זכרון, אבל לפחות בעתיד שאני ישדרג אז הזכרון עדיין ייחשב טוב (שימו לב שכל המחשב הזה נקנה במטרה שלא יהיה צורך להחליף שום רכיב בו, המקסימום יהיה להוסיף).

מקלדת ועכבר: פה יש לי התלבטות די גדולה...מצד אחד אני רוצה אלחוט, מצד שני זה לא טוב למשחקים...מצד שלישי אני לא גיימר מושבע וגם אין לי כסף להשקיע בסטים האיכותיים יותר ואני גם לא מאמין שההבדל יהיה כזה משמעותי בשבילי...אני צודק??

עכשיו בקשר למחיר שאמרת biodome יש לי את הבעיה הכי גדולה...אני יכול להשקיע פה גג 8.5, אין מצב להשקיע 12...בכלל אבל המחירים שציינת נראים לי קצת גבוהים לא??

1.SLI מ-מ-ש לא מביא לך שיפור של 80-90 אחוז.... ממש לא, במקרים הטובים הוא מביא שיפור של 50 אחוז.... וזה גם בהנחה שהיישום תומך בזה (משמע שנוידיה כללה את התמיכה הספציפית למשחק הספציפי בדרייברים שלה) המצב המצחיק הוא שאם אין את התמיכה הזאת אז היישום בכלל לא רואה שיש לך שני כרטיסים- אמנם נוידיה דואגת לשים כמה שיותר תמיכה בדרייברים- אבל תמיד יהיו כאלה שנופלים בין הכסאות (ולא מעט) - אז קח בחשבון שיהיו לא מעט משחקים שבכלל לא ישתמשו בפוטנציאל, ואם כן אז זה גג לשיפור של 50 אחוז.

2. אתה רוצה את השיפור הכי גדול שאת היכול לראות בעיניים? (מבחינת משחקים? ) אז זה יהיה בפרוש כ.מסך יותר חזק- הוא יביא לך יותר בוסט בביצועי משחקים מאשר זכרון C2, מה גם שאם אתה לא עושה OC- אתה יכול להוריד תזמונים לזכרונות , הצעתי ADATA- אחלה זכרון- אתה לא צריך לקפוץ מעל הפופיק ולקנות זכרונות שבכלל לא תשתמש בפוטנציאל שלהם.

3. בכסף שאת חוסך בזה שאתה קונה לוח בלי SLI, ובזה שאתה קונה זכרונות שיתאימו לך ולא סתם יקרים שבכלל לא תשתמש בדברים שעושים אותם יקרים (כי הם נועדו לOC כבד משהו שאתה גם ככה לא תעשה) אז הצעתי לקחת זכרונות טובים (ובפרוש טובים-אתה לא תפשר פה על סוג ב' או משהו)- ובכסף שאתה חוסך את עולה מ660GT לX800XL שזה כבר ליגה אחרת לגמרי.

4. מאיפה הסקת ש6600GT בעוד שנה יעלה גרושים?? כנס לכל אתר מכירות- תבדוק כמה עולים כרטיסי הדור הקודם- המחירים שלהם לא צונחים והם עולים בדיוק כמו כרטיסי הדור החדש הטובים מהם בהרבה. (תבדוק כמה עולה 9800XT לדוגמא בחנות לעומת כרטיס פלוס מינוס ברמה שלו מהדור החדש שעולה חצי ממנו ה6600GT)

אלא אם כן אתה מתכוון לקנות יד שניה...

5. אני אומר למה לעשות את זה? כשאתה יכול באותו הסכום להנות ממערכת שפשוט תביא לך יותר. אבל את המעדיף להתבסס בעיניים עצומות שעוד שנה תביא עוד 6600GT? כשעוד שנה יהיו כרטיסים קרוב לוודאי ישיעלו באותו הסכום ויראו ל2 6600GT ביחד מאיפה משתין הדג...

6. עוד דבר שלא הבנתי- המסך 19 אינץ' -מסך דק? אם אתה מחפש מסך למשחקים הבעיה ב19 אינץ' שהתזמונים שלהם מסריחים (וזה קריטי במשחקים), אתה צריך מהירות תגובה 12ML .... תמצא מסך 19 אינץ' עם מהירות תגובה כזאת... במחיר נורמלי (אתה לא תמצא.). אלא אם כן טעיתי והמסך 19 אינץ' הוא CRT...

פורסם

SLI כן יכול להביא שיפור של 80-90%, תסתכל במבחני ביצועים

העניין הזה שאין תמיכה בדרייבר למשחק נגמר עם הדרייברים החדשים שמאפשרים לך ליצור בעצמך פרופיל לכל משחק, ולהוסיף לו תמיכה בSLI. ז"א שכיום כל משחק נתמך ע"י הSLI?.?

BINI - המפרט שבנית לעצמך לא ריאלי אם אתה מתכוון להשקיע 8.5K, אתה צריך מפרט חדש מההתחלה. מעבר לזה אני לא מבין את העניין עם זכרונות Cas 2 כשאתה לא אוברקלוקר, איפה הטעם בלקחת זכרונות כאלה? במיוחד על חשבון חלקים אחרים.

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני מבין יותר טוב את הנושא זה קודם כל...

אז בוא נגיד שאני מוותר על לוח SLI (למרות שאני מרגיש שאני עושה פה טעות כי אין לדעת מה יהיה בעתיד ואם הטכנולוגיה הזאת תחסוך לי הרבה כסף כשאני ארצה לשדרג) - מה עדיף?

Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 או

ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 ?

על ה800XL אני לא הולך כי אני פשוט לא צריך כרטיס כזה...אני לא גיימר כבד, רק אחד שאוהב לשחק ורוצה כרטיס שיחזיק להרבה זמן במינימום מחיר.

בגלל זה גם חשוב לי שהזכרון יהיה C2 - בגלל שאני לא רק משחק במחשב, חשובים לי הביצועים של המחשב בדברים אחרים חוץ מהמשחקים. זכרונות A-DATA C2 לא ראיתי אז בגלל זה שמתי קינגסטון שהם גם בעלי שם מצוין.

בקשר למסך - הוא מסך 19 דק, עם מהירות תגובה של 12MS. וכמו שהסקת הוא גם עולה הרבה כסף (3300). אבל מסך זה דבר שאני לא מתפשר עליו. זה לא משהו שעוד שבוע כבר יהיה ישן, זה (והרמקולים) הרכיב אחד היחידים שיישאר לתמיד בלי שאני יצטרך לשדרג...מה גם שכמו שציינתי המחשב מיועד גם לקולנוע ביתי, וגם לטלוויזיה (המסך אפילו תומך בHDTV) ככה שהוא נראה לי הכי מתאים בשבילי...למרות המחיר.

פורסם
  • מחבר

אחרי שראיתי את התגובה של McFly החלטתי סופית ללכת על הSLI.

בקשר לזכרון - תקנו אותי אם אני טועה אבל C2 לא מראה על על זמן תגובה נמוך יותר של הזכרון (או משהו בסגנון) וכתוצאה מכך גם ביצועים טובים יותר?? אם כן, אז מה הקשר לאם אני אוברקלוקר או לא?

McFly, כמה לדעתך אפשר להשיג את המפרט הבא (זה מה שאני רוצה בינתיים):

Antec SX1040BII 400W Case

ASUS A8N-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI Socket 939

AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box

Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 CL2 HyperX (אני כבר לא בטוח שזה מה שאני רוצה אבל עוד לא מצאתי משהו אחר, אז השארתי את הקינגסטון)

Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III RETAIL

WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM

NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk

Logitech X-530

Logitech® Cordless Desktop® EX 100

ViewSonic LCD 19 VP912S

פורסם

תראה, SLI מביא שיפור, אבל בכל זאת זה לא משהו שמשתלם לתכנן עליו. אם אתה מתכנן הוספה של כרטיס מסך בעתיד, שכח מההוספה ותתכנן מראש על החלפה למשהו יותר חזק, מהMainstream של היום לMainstream של עוד שנה-שנה וחצי, שעם קצב התקדמות הטכנולוגיה יהיה הרבה יותר משתלם מאשר להוסיף כרטיס זהה. זאת אומרת לקחת לוח Ultra ולהשקיע בדברים אחרים.

הזכרון הזה כן נותן זמני תגובה נמוכים יותר, אבל השיפור בביצועים אפסי יחסית למחיר. 1GB ייתן לך פי 100000 יותר שיפור

אם אתה רוצה תזמונים נמוכים, הGskill מציעים את זה במחיר מצויין, הרבה יותר משתלם מהHyperX

בניית המפרט בחנות מסויימת נתנה לי הערכת מחיר של 7125 שקל ללא המסך.

פורסם
  • מחבר

טוב ואיזה כרטיסים נחשב מיינסטרים של עוד שנה וחצי??

לגבי הזכרון גם השתכנעתי...אני עכשיו בהתלבטות בין 3 זכרונות:

A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 CL2.5

Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 C3

Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 C2.5

פורסם

שלח אימייל לATI\NVIDIA, אולי הם יסכימו לגלות לך את התוכניות שלהם לעוד שנה וחצי, אין ספק שלאף אחד אחר הם עוד לא גילו.

כל אחד מהזכרונות האלה יהיה טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים