פורסם 2005 במרץ 2720 שנים יש לי שאלה יום לפני קניה של מחשב לאחי, השאלה היא אם ההבדל בין לוח GIGABYTE NF4 שמגיע עם PCIe לעומת NF3 שמגיע עם AGP משמעותי ?הוא מאוד לחוץ בכסף וההבדל הוא בערך 250 ש"ח בקומבינציה עם כרטיס מסך שיוצא גם כן יותר זול עבור סלוט AGP.1. AGP יעלם בקרוב משוק הלוחות וכרטיסי המסך? הבעיה שלי היא עם הנושא הזה היא אם יתקלקל הכרטיס המסך בעתיד וכבר לא יהיו כרטיסי AGP, הוא יהיה בבעיה.2. יש הבדלים בביצועים מעבר לסלוט של הכרטיס מסך?הלוחות המדוברים הם:Gigabyte GA-k8NFGigabyte GA-K8NSשניהם בסלוט 939 של AMD64צריך תשובה דחופה לגבי שתי השאלותתודה
פורסם 2005 במרץ 2720 שנים יש לי שאלה יום לפני קניה של מחשב לאחי, השאלה היא אם ההבדל בין לוח GIGABYTE NF4 שמגיע עם PCIe לעומת NF3 שמגיע עם AGP משמעותי ?הוא מאוד לחוץ בכסף וההבדל הוא בערך 250 ש"ח בקומבינציה עם כרטיס מסך שיוצא גם כן יותר זול עבור סלוט AGP.1. AGP יעלם בקרוב משוק הלוחות וכרטיסי המסך? הבעיה שלי היא עם הנושא הזה היא אם יתקלקל הכרטיס המסך בעתיד וכבר לא יהיו כרטיסי AGP, הוא יהיה בבעיה.2. יש הבדלים בביצועים מעבר לסלוט של הכרטיס מסך?הלוחות המדוברים הם:Gigabyte GA-k8NFGigabyte GA-K8NSשניהם בסלוט 939 של AMD64צריך תשובה דחופה לגבי שתי השאלותתודהכרטיסי מסך ראויים לקניה (6600 ו 6600gt) זולים יותר בגרסאות PCI-Eויאפשרו שדרוג נוח בעתיד - עזוב את ה NF3, עבר זמנו.אם מדובר על מחשב לשימוש כללי ששיקול המחיר הוא כמעט השיקול היחידי אזתקנה מה שיוצא הכי זול - אם זה המקרה אז כדאי לקנות לוח עם שקע 754 וסמפרוןמתאים.בקרוב יגיעו לשוק לוחות NF4 ושקע 754 שיתנו גם תאימות לכרטיסי מסך עתידייםוגם מאפשרים קניית מעבד סמפרון 2600+ למשל שעולה 500 שקל בערך ונותן תמורה טובה מאוד ויכולת המהרה טובה מאוד.
פורסם 2005 במרץ 2720 שנים דבר ראשון הפרש המחיר בינהם הוא בסביבות 150 לא 250NF4 כולל בתוכו גם תמיכה בFIREWARE וכמו שאמרת PCI-Eהבדלים נוספים אולי שוליים הם שהוא תומך ב4 כונני SATA ולא 2 ותומך ביותר יציאות USBויש לו גם חיסרון אומנם הוא עם צ'יפסט יותר מתקדם אבל רק עם 2X800HTT ולא 2X1000HTT לא נראה לי שזה כל כך משמעותי ....בקשר למשך החיים של כרטיסי AGP , לא נראה שהם הולכים להיעלם בקרוב אומנם יש את יציאת PCI-E אבל עוד תקופה ארוכה יהיו כרטיסים לAGP ירח אפל
פורסם 2005 במרץ 2720 שנים ויש לו גם חיסרון אומנם הוא עם צ'יפסט יותר מתקדם אבל רק עם 800HTT ולא 1000HTT לא נראה לי שזה כל כך משמעותי ....תלוי באיזה גירסה של הצ'פסט....בכולם יש HTT של 2000 חוץ מצ'יפסט nForce4 4X....שיש בו 1600...
פורסם 2005 במרץ 2720 שנים פותח הת'רד ציין גירסא ספציפית של לוחותוהלוח שהוא ציין הוא הלוח הזול ביותר בין ה- NF4 והוא באמת 4Xירח אפל
פורסם 2005 במרץ 2720 שנים מחבר דבר ראשון תודה על התגובות המהירות, המחשב לא נועד למשחקים בכלל, לכן אני מדבר על כרטיסי המסך הזולים ביותרדבר ראשון הפרש המחיר בינהם הוא בסביבות 150 לא 250בשילוב עם כרטיס מסך זה יוצא 250 ש"חויש לו גם חיסרון אומנם הוא עם צ'יפסט יותר מתקדם אבל רק עם 2X800HTT ולא 2X1000HTT לא נראה לי שזה כל כך משמעותי ....מה זה אומר?דבר נוסף מדובר על מעבד AMD64 3000 שהולך לשבת על אחד הלוחות הנ"ל אם זה משנה משהו
פורסם 2005 במרץ 2720 שנים זה אומר מהירות העברת נתונים בין המעבד לצ'יפסט של 6.4Gbit/S לעומת 8Gbit/Sזה לא קשור לזיכרונות שבכל מקרה יש להם ערוץ נפרד (בקר זיכרון מוכלל במעבד) של 6.4Gbit/Sאבל מכיוון שאתה לוקח כבר AGP שהמקסימום שלו הוא 2.12Gbit/s ולא PCI-Ex16 שהמקסימום שלו הוא 4Gbit/Sאז ההפרשים בדרישה מקזזים אחד את השניהאמת להערכתי היום המעבדים לא מנצלים את כל המהירות הזאת של הבאסכשעושים חשבון פשוט של הדרישה מכל חלק במחשב לא מגיעים למהירות המקסימליתלכן כמו שאמרתי הנקודה הזאת לדעתי לא קריטיתמה שכן יכול להיות קריטי זה שאין בלוח FIREWARE NF3 ויכול להיות שבעתיד יהיה לך צורך בחיבור כזהירח אפל
פורסם 2005 במרץ 2820 שנים זה אומר מהירות העברת נתונים בין המעבד לצ'יפסט של 6.4Gbit/S לעומת 8Gbit/Sזה לא קשור לזיכרונות שבכל מקרה יש להם ערוץ נפרד (בקר זיכרון מוכלל במעבד) של 6.4Gbit/Sאבל מכיוון שאתה לוקח כבר AGP שהמקסימום שלו הוא 2.12Gbit/s ולא PCI-Ex16 שהמקסימום שלו הוא 4Gbit/Sאז ההפרשים בדרישה מקזזים אחד את השניהאמת להערכתי היום המעבדים לא מנצלים את כל המהירות הזאת של הבאסכשעושים חשבון פשוט של הדרישה מכל חלק במחשב לא מגיעים למהירות המקסימליתלכן כמו שאמרתי הנקודה הזאת לדעתי לא קריטיתמה שכן יכול להיות קריטי זה שאין בלוח FIREWARE NF3 ויכול להיות שבעתיד יהיה לך צורך בחיבור כזהירח אפלקריטי? קונים כרטיס הרחבה עם כמה חיבורי FireWire וגמרנו, לא כמו סלוט של AGP או PCIE שאין לך שום דרך להחליף או לשדרג אחרי שכבר קנית.
פורסם 2005 במרץ 2820 שנים ברגע שיש כרטיס מסך שעובד וכידוע היום גם AGPx8 מספיק לכל דרישה (אולי חוץ ממשחקים כבדים) אז זה לא משנה איזה סלוט לוקחים לכרטיס מסך והוא יכול לחסוך את ה250 שקל האלהאבל אם בעתיד הוא יצטרך את הFIREWARE ויקנה כרטיס הרחבה אז כל החיסכון כאן הולך לאיבוד בקניה ההיאלכן התייחסתי לזה כקריטיירח אפל
פורסם 2005 במרץ 2820 שנים מחבר אוקיי, אז יש לוחות אחרים בטווח המחירים הנ"ל שמומלצים או עדיפים על הלוחות של GIGABYTE
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.