עבור לתוכן

מחליף את המעבד שלי AXP 2500 בסמפרון 2200 ומוסיפים לי כסף. כמה צריכים להוסיף?

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד:

AMD 2500 AXP

היה בשימוש במשך שנתיים אם אני לא טועה. עבר OC, שנשאר למשך שבוע. אין בו שום נזק או תקלה.

עכשיו אני רוצה להחליף את המעבד בעד אחד חלש יותר ושיוסיפו לי כסף. מישהו הציע לי סמפרון 2200 תמורתו, שנקנה לפני כחודש.

עכשיו לשנינו אין מושג כמה כסף הוא צריך להוסיף לי.

המעבד שיש לי עולה היום, חדש, 600 ש"ח ושלו 300 ש"ח.

ומצטער על הפוסט שפירסמתי ב"מפרטי מחשבים"... הוא היה כללי מדי ולא ידעתי איך למחוק אותו...

פורסם

מותר לשאול למה אתה רוצה להחליף את שלך (מעבד מעולה ד"א) במעבד חלש יותר?

פורסם
  • מחבר

אני צריך את הכסף. ואני לא משחק במחשב במשחקים, לא מקודד. רק משתמש באיסי ומסנג'ר. אז המעבד גם לא ממש נחוץ, והכסף

שאקבל תמורתו די יועיל.

פורסם

אם שלו חדש ושלך בן שנתיים, אני מניח שזה יהיה משהו כמו 100 ש"ח.. לא?

פורסם
  • מחבר

אתה סתם זרקת מחיר או שאתה מבין בנושא? מבלי לפגוע או משהו, אבל בבקשה אם אתם לא ממש מבינים בנושא אל תזרקו מחיר, כי זה נראה לי נמוך מדי...

פורסם

שמע אם אין בו שום נזק או תקלה לא הייתי מחליף את המעבד בפחות מ-200 שח. וזאת מכיוון שהאטלון XP ירד מייצור והוא מעבד מאוד מבוקש אז אין ירידת ערך.

פורסם
  • מחבר

המעבד תקין לגמרי. שום תקלה לא הייתה בו מאז שקניתי אותו. בדקתי אותו אפילו על מאמץ עם פריים95 והכל עבד כרגיל...

ואני עובד עליו כל יום, לפני שבוע אפילו הייתה בפעם חד פעמית לקודד סרט מסויים, וזה קודד בצורה מהירה....

ואני גם חשבתי על כיוון ה-200. בגלל זה הופתעתי מהתגובה של הקודם שהציע 100 ש"ח!!!

פורסם

שמע אתה לא יכול לבוא בטענה לאדם שאמר שהוא שווה 100.. זה דעתו...

הבעיה הגדולה שכבר לא מייצרים אותם וקצת קשה לקבוע להם מחיר אמיתי...

ו200 ש"ח נראה לי סביר ביותר...

פורסם
  • מחבר

בסדר, תודה על התגובות בנתיים. אני רק אמתין למחר בערב לראות עוד תגובות שמאמתות את המחיר...

כדי להיות בטוח שהמחיר הוגן גם כלפיי הבחור השני.

פורסם

מינימום מינימום 200 שקל.

יש הבדל קיצוני בין שני המעבדים, לגיימר או לאוברקלוקר זה יהיה קריטי.

פורסם
  • מחבר

בסדר, מה דעתכם על המחיר 230?

נראה לי שאני אלך על המחיר הזה...

עריכה:

דיברתי איתו והא טוען שהמחיר יקר מדי בשביל מוצר משומש במשך שנתיים בערך.

הוא רוצה 150 ש"ח. שאני אסכים להצעה?

עריכה שנייה:

הוצעה לי הצעה אחרת, ואני עדיין לא בטוח על איזה ללכת...

בחור שני הציע לי:

להחליף את המעבד AMD 2500 שלי ב-AMD 2000 שלו (אותה הסדרה)+תוספת תשלום.

לקנות ממני זיכרון Kingstone 256MB pc3200 ב-110 ש"ח.

להחליף כונן קשיח WD 80 7200RPM JB בכונן קשיח שלו WD 40GB 7200RPM+תוספת תשלום.

עכשיו, כמה אתם מציעים שוב את המחיר שבתוספת התשלום לגביי המעבד והכונן קשיח?

לגביי הזיכרון אני מודע לעובדה שזיכרון כזה עולה כיום 195 ש"ח. אז אני חושב שהמחיר הוגן כלפיי שנינו.

פורסם

אתה סתם זרקת מחיר או שאתה מבין בנושא? מבלי לפגוע או משהו, אבל בבקשה אם אתם לא ממש מבינים בנושא אל תזרקו מחיר, כי זה נראה לי נמוך מדי...

אפפעם לא עשיתי טרייד אין למעבד, אבל אני יודע שלא הייתי מחליף ומשלם גם יותר מ-100 ש"ח על זה... סה"כ, אם המעבד שלך היה חדש, הייתי נותן את כל 300 השקלים הפרש, אבל שלך בן שנתיים, אני מניח שאין אחריות (עשית OC), הוא זקן, אין לדעת מה יקרה לו, ואם יקרה משו, כמו שציינתי כבר - אין אחריות.

עריכה: לא ראיתי תתגובה האחרונה שלך - אני חושב שזה די הוגן 150 ש"ח, לא יודע מה עם האחרים, אני בהחלט לא הייתי קונה ככה סתם מעבד ללא אחריות ובן שנתיים. ובכל זאת - אם 150 ש"ח לא מספקים אותך, תתמקח איתו. בינתיים יש לך עוד הצעה שניה להישען אליה, כך שאתה די בטוח.

לגבי השאר - המעבד השני - לא יודע. מה גילו? עבר OC? עבר התעללות כלשהי אחרת?

הרד דיסק - ההבדלים בימינו בין כמה עשרות GBים בHDDים, עולים כמה עשרות שקלים... כלומר - 80GB, ו-120GB יעלו בהפרש של משו כמו 100ש"ח.

ומכך נגרר שההבדל בין 80 ל-40 הוא גם בסביבות ה-100 ש"ח. אבל זה תלוי מה גילו של כל HDD (למרות ששניהם של חברה אמינה אשר שמעתי על מעט מאד בעיות איתה).

פורסם

אם אתה צריך כסף דחוף, תשקול למכור את המחשב שלך כולו ותקנה איזה P3, K6-2 או אפילו P2 משומש, לשימושים של גלישה באינטרנט מחשבים כאלו בהחלט יספיקו (Windows 98, 64MB, דיסק קשיח של 10GB). תוכל להרוויח כך כמה מאות שקלים.

בקשר למעבד - לי יש AXP 2000 בן בערך שנתיים והייתי מוכן לשלם עד 100 ש"ח תמורת AXP 2500. אני דיי בטוח שהליבה של הסמפרון 2200 יותר טובה מהליבה של ה AXP 2000 - ה Palomino, מה גם שגודל ה L1 וה L2 זהים. אם אתה מעוניין להחליף את ה AXP 2500 (ולדעתי זו טעות) בסמפרון 2200, והקונה מוכן לתת מעל 100 ש"ח, אז לי זה נראה הוגן, מה גם שהמעבד שלך עובד כבר שנתיים ושלו כמעט חדש.

בקשר לזיכרון - אני לא הייתי קונה במחיר כזה, במיוחד שזיכרון חדש (עם אחריות) עולה רק קצת יותר (אני מדבר על ה A-DATA).

בקשר לדיסק הקשיח - שוב טעות לדעתי, ה 8MB Buffer משפיעים על הביצועים, אבל אם הולכים על זה בכל זאת - 50 ש"ח לדעתי יהיו תשלום הוגן (אני לא הייתי משלם יותר).

פורסם
  • מחבר

בסדר, תודה על העצות.

לגביי הזיכרון, המחיר הוגן לחלוטין. המחיר של ה-165 ש"ח הוא על A-DATA מ-KSP עם אחריות לשנה.

שלי הוא Kingstone עם אחריות לכל החיים, אז אני לא חושב שזה במקום להשוות בין המחירים של השניים.

הזיכרון שלי הכי זול עולה היום 195 ש"ח, ואני עשיתי במחיר של 110 ש"ח. ויש לזכור עדיין שאם יקרה משהו לזכרון אז באופן מיידי מי שקנה יוכל לשלוח אותו לתיקון כי יש עליו אחריות לכל החיים. כבר מצאתי קונה לזיכרון.

לגביי המעבד, אני חושב שאסגור איתו על מחיר של 180 ש"ח.

לגביי הכונן הקשיח, לא נראה לי שאעשה החלפה, כי זאת תהיה תוספת קטנה של כסף שלא שווה את העסקה.

עכשיו, יש לי שאלה חדשה:

יש קונה שרוצה להביא לי GEFORCE 3 TI200 + TV OUT (32MB+תוספת כסף בתמורה לכרטיס המסך שלי:

RADEON 9200 128MB TV-OUT DVI - זאת לא גרסת ה-SE, והיא 128BIT.

הכרטיס הוא כבר לא עם אחריות, בן שלוש שנים, בלי שום תקלות.

כמה לקחת ממנו בתופסת התשלום?

והכרטיס שהוא ציין יתאים ללוח האם שלי ABIT NF7?

דרך אגב, יש הבדל גדול מאוד למחיר שאתם מוכנים לשלם (כפי שכמה ציינו פה) למחיר שהוא יהיה הוגן כלפיי שנינו. אז בבקשה, שוב אני אומר, אל תכתבו לי סתם הודעות.

פורסם

מTI200 ל9200 זה לא ממש עליה, לא בביצועים. לא יודע אם שווה בכלל להוסיף כסף ל"שדרוג" כזה

הכרטיס יתאים ללוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים