עבור לתוכן

נוקיה 6230 - מספר שאלות לבעלי נסיון בבקשה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לא מזמן (פחות משבוע) קניתי סמסונג 944, ומייד החלפתי אותו בנוקיה 6230 (אין מה להשוות, הנוקיה שווה יותר מכל בחינה)

כמה שאלות על המכשיר :

קניתי אותו דרך eline.co.il וקניתי בסלקום כרטיס SIM בשבילו (אני פליט של "פלאפון")

קיבלתי גם דונגל בלוטות' למחשב ואוזניות, וכרטיס זכרון 128.

שלא תבינו את הת'רד הזה לא נכון - המכשיר מעולה ואני ממש ממש מרוצה ממנו !

המכשיר שקיבלתי, היה בלי עברית, אלא רק אנגלית ועוד כמה שפות

כששאלתי את הבחור מ ELINE הוא אמר שזה בגלל שהוא רק קיבל אותו, ועדיין לא הספיק לעדכן לו את ה Firmware

אז לקחתי את המכשיר אליו, והוא עדכן לי את הגרסה, להכי עדכני שהיה לו - עברית של סלקום.

אחרי עדכון הגרסה, מצאתי באג אחד (מאוד מעצבן !!) במכשיר :

אי אפשר לשמור או להשתמש ב"קבוצות משתמשים" (caller groups)

כשאני מנסה לגשת לפונקציה הזו, זה חוזר למסך הראשי של המכשיר..

(הפונקציה מאפשרת לשמור משתמשים בקבוצות, כלומר - בית, עבודה, חברים, צבא, משפחה, וכו')

אני מאוד רוצה שתהיה לי הפונק' הזו !! זה מאוד נוח, היה לי את זה ב SK1400 הישן שלי, זה ממש נוח.

ניסיתי להחליף שפה לאנגלית , וגם שם אותו הבאג (אין לי מושג אם זה באג בתוכנה, או במכשיר עצמו, ואני לא יודע אם הוא היה לפני עדכון ה Firmware)

חשבתי ללכת לסלקום, לבקש עדכון רשמי שלהם, למרות שהמכשיר נקנה חיצונית, מישהו מכיר את הנושא ? הם יסכימו ?

מישהו נתקל בפונקציות נוספות שלא עובדות במכשיר הזה , או בבאגים דומים ?

כמובן שאם הבאג הוא במכשיר אני הולך ל ELINE להחליף..

איך אני יכול לבדוק את גרסת ה Firmware שמותקנת לי ?

הבנתי שזה גם לא "דבר" אחד, זה כמה קבצים שונים שמותקנים, ולכל אחד יש גרסה משלו, שפה, תוכנה, וכל מיני שטונצים אחרים, וצריכה להיות תאימות בין כולם.

(ראיתי איך הבחור מעדכן לי את זה, וזה היה מורכב מאיזה 5 קבצים שונים שהוא צרב..)

דבר נוסף, ניסיתי את התוכנה של נוקיה PC SUITE, זה פשוט זוועה, זה מופעל ב startup של המחשב, ומפעיל המון תהליכים שגוזלים המון זכרון, סה"כ מחשב יחסית סבבה, אבל זה מוריד בביצועים שלו !

והממשק של התוכנה (בניגוד לממשק של הפלפאפונים שלהם, שהוא מעולה) - פשוט זוועה

מייד הסרתי אותה

אני משתמש בממשק הרגיל של הדונגל בלוטות' שמותקן לי כדי להעביר קבצים מהמחשב למכשיר, וזהו.

עכשיו, מישהו מכיר תוכנה אחרת שתתן לי לנהל את הזכרונות של הנוקיה מהמחשב ?

משהו קטן ונוח , שמתמשק לדגם הזה ?

שמעתי על Oxygen Phone Manager

אבל זה sharware

מישהו ניסה ? יש גם גרסת לייט.. אני חושב לנסות, מישהו מכיר את התוכנה הזאת או אחרות דומות לה ?

ובנוגע לתוכנות , וגם משחקים, מישהו מכיר אתרים חינמיים עם תוכנות ומשחקים למכשיר הזה ?

זה ג'אווה בפנים ? או פלאש, או משהו אחר ?

או לחילופין, האם מישהו יודע איפה אפשר להוריד תוכנות שונות (לא רק באתרים, אלא גם  P2P ?) בשבילו..?

...אני חושב שהיו לי עוד שאלות, אני אזכר יותר מאוחר אני מקווה..

מצאתי ממיר וידאו של הפורמט הזה לפורמטים רגילים :

Nokia Multimedia Converter 2.0

(סתם אם מישהו מחפש)

אגב, אם זה מעניין מישהו, הדיל שעשיתי בסלקום, עסקה של 39 אגורות לדקה לכל הרשתות, זה דיל שנותנים רק ליוצאי ברית המועצות משום מה, אני אישית נולדתי בארץ ב1981, אז נאלצתי לרשום את המכשיר על שם אמא שלי,(רק על שמה כמובן, אני זה שמשלם..) שבאמת נולדה בברה"מ, וככה קיבלתי את הדיל הזה, שאגב, סלקום מפרסמת רק ברוסית, כדי שישראלים לא יקנאו.. לפני חודש חבר שלי, רוסי, סיפר לי על הדיל ופשוט לא האמנתי.. זה המחיר הכי זול היום, בלי התחייבות בלי דמי מנוי, בלי תשלום קבוע, שום דבר - לא דיברת, לא שילמת..

פורסם

חתיכת פירוט דפקת :xyxthumbs:

שמעתי שהאוקסיג'ן באמת טובה יותר מהתוכנה של נוקיה..

מעניין לדעת

אם תנסה, תגיד מה זה שווה

מישהו אחר מכיר או התנסה ?

פורסם

יש לי Nokia 6100. אני משתמש גם ב-PC Suite וגם ב-Oxygen Phone Manager.

בעיקרון, בגרסה 6.41.6 של ה-PC Suite שאני משתמש בה (תבדוק באתר הרשמי, אולי יש גרסה חדשה יותר להורדה) הממשק די נוח, לטעמי לפחות. נכון, היא מפעילה מלא תהליכים עם עליית ה-Windows, וזה באמת מעצבן אבל... אפשר להסתדר.

ב-OPM יש הרבה יותר שליטה על המכשיר. יש מקומות שאפשר לגשת אליהם רק עם ה-OPM ועם ה-PC Suite לא, כמו למשל קטגוריית ה"משחקים" ב-6100 (למרות שאפשר לגשת ל"יישומים" שזה בעיקרון אותו דבר).

היתרון הגדול של ה-PC Suite הוא העובדה שזאת תוכנה שיוצרה ע"י Nokia. זה 100% תואם כל מכשיר של נוקיה שיהיה לך. כמעט לא אפשרי שהתוכנה תגרום נזק למכשיר או לתוכן שבו. לעומת זאת, עם ה-OPM יכולות להיווצר בעיות תאימות. לא פעם התוכנה גרמה לכך שהודעות טקסט שהיו לי על המכשיר הפכו לבלתי קריאות (ג'יבריש) או שנמחקו לגמרי. לפעמים היא העלימה הערות ביומן, או עשתה כל מיני עיוותים שם... ב-PC Suite אין סיכוי שהדברים האלה יקרו.

זהו, חוץ מזה שתי התוכנות דומות לרוב. בשתיהן אפשר להעתיק למכשיר קבצים מכל סוג שהוא, לתוך קטגוריה מסויימת בפלאפון או סתם לזיכרון שלו, בשתיהן אפשר לגבות את התוכן (שוב, ה-OPM מציעה קצת יותר אפשרויות גיבוי- אפשר לגבות גם את המשחקים והיישומים מהמכשיר שלך למחשב), ועוד הרבה אפשרויות נוספות שיש בשתיהן.

בשורה התחתונה, אני לא רואה למה לא להשתמש בשתיהן וזהו. אולי אתה תמצא יתרונות נוספים לתוכנה אחת על האחרת ותחליט בעצמך על אחת שטובה יותר מהשנייה.

פורסם

קודם כל... ב nokia 6230 אין שום בעיה עם הקבוצות משתמשים. אם יש לך בעיה אז זה אך ורק עם המכשיר הספציפי .

בקשר לכך שה nokia pc suite לוקח לך משאבים בגלל שהוא עולה עם המחשב , פשוט תוריד אותו מה stratup !!! ברגע שאתה צריך להפעיל אותו תפעיל ידנית . זה לא ביג דיל בכלל.

יש לי את הפלאפון הזה והוא הכי שולט שיש ! הוא גם נחשב לטוב יותר מהפלאפונים שמוגדרים כ "דור שלישי" . ה LG של אורנג' לא טוב כמוהו וכך גם האחרים שנחשבים כ"דור שלישי"

כל מה שנשאר לך לעשות עם הפלאפון הזה הוא ליהנות כי הוא ממש פלאפון פצצה !

פורסם
  • מחבר

ThePorscher

בינתיים לא יצא לי לנסות את OPM, התקנתי איזו גרסה, אבל הכל ברוסית ואין לי מושג מה הולך שם, אני מנסה כרגע למצוא גרסה אחרת..

אגב, היא יכולה לעבוד בממשק בלוטות', נכון ? כי זה הממשק חיבור היחיד שיש לי למחשב.

dror_gh

לא כתבתי שזאת בעיה בנוקיה בכל המכשירים האלה, ברור לי שזאת בעיה אצלי... זאת לא השאלה, תקרא שוב :)

וסה"כ, אני ממש לא אהבתי את הממשק של ה PC SUITE, בנוסף, גם אם אני מוריד אותה מה-startup, היא עדיין בלתי ניתנת לסגירה, אלא אם כן אני מסיים את כל התהליכים שלה ב task manager... וזה מעיק משהו.

בכל מקרה, אני מעדיף שהיא בכלל לא תרוץ על המחשב, ממש מכוערת ואיטית, והשימוש לא אינטואיטיבי

ממה שראיתי בהתקנה הורסית של OPM, נראית הרבה יותר טוב

מעניין אותי לדעת איזה תוכנות שימושיות ומשחקים מגניבים אפשר להתקין על המכשיר

יש למישהו נסיון עם משהו מעניין ?

צלצולים בינתיים אני מקצץ לי מ MP3ים אהובים (19.5 שניות זה בול עד שהמזכירה עונה, אז זה אורך הצלצולים שאני עורך..)

אשמח אם מישהו יוכל לענות על שאר השאלות מהפוסט הראשון שלי.

תודה על התגובות,

פורסם

בקשר לFIRMWARE.....

את המספר של הגרסה הכי עדכנית ניתן למצוא באתר של יורוקום (www.nokia.co.il) תחת שירות לקוחות -> עדכון גרסאות

כדי לבדוק איזה גרסה מותקנת אצלך במכשי אתה צריך לחייג *#0000# (כוכבית, סולמית, ארבע פעמים אפס, סולמית) ואז תוכל לראות את המספר גרסה של המכשיר שלך...

לידע כללי....

אני קניתי מסלקום את המכשיר הזה (אני איתו שבוע וקצת ואני מאושר עד הגג) ולפני שעידכנתי את הגרסה היו לי כמה בעיות אם היציבות של הקישרית בלותות... מומלץ לעדכן לגרסה עדכנית אם אין לך אחת כזו כבר....

בקשר לבאג....

יתכן מאד וזה משהו ספציפי למכישר שלך....

אני כבר שמעתי על אנשים שהביאו טלפונים מחו"ל (זה על אותו עיקרון כמו לקנות אותו מחברה חיצונית) ותמורת סכום סימלי (משהו בסיביבות ה100 ש"ח) סלקום צרבו להם עיברית וגרסה עדכנית למכשיר....

עוד משהו נחמד לסיום...

בגרסה הכי חדשה יש אפשרות לצלם סרטון וידאו של יותר מ3 דקות...(מה שלא היה אפשרי בגרסאות הקודמות)

תהנה זה באמת מכשיר מצויין.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים