עבור לתוכן

דבק מוליך?

Featured Replies

פורסם

למרות שיצא לי כמה פעמים לקרוא פה הודעות, לא יצא לי להתעמק לעולם, (צבא) אבל נראה לי שאולי תוכלו לעזור לי בזה...

אני בעליה של מערכת תופים אלקטרונית שבניתי. באחד החלקים שבמצילה יש צורך במפסק-מגע. בלי להכנס למה זה מצילה ומה המטרה של המפסק, מדובר פשוט בשתי פלטות גומי 3 מ"מ המרוחקות זו מזו בערך גם כן ב-3 מ"מ, שיש צורך ששתיהן יוליכו חשמל טוב, כדי שבמגע יד, הגומי העליון והתחתון יצמדו ו... יסגרו מעגל.

הפתרון הטוב ביותר שמצאתי עד כה היה להדביק בשני הצדדים חתיכת פלטת נחושת גזורה (COPPER FOIL  -> זה החומר שממנו עושים טבליתים עד כיתה ו'..)

בעזרת דבק מגע או אפוקסי מן הסתם. קראתי כאן ת'ראד על מישהו (יותר מטורף ממני) שרוצה לחבר שני מעבדים ביחד ( :kopfpatsch: אולי יום אחד אלמד ג"כ  :silly:) וכתב שם על כלמיני דבקים מוליכים. אז רציתי לשאול: מה, מי, מו, כמה, למה?

מה זה? איפה קונים? כמה עולה? איזה עוד סוגים יש? איפה משיגים ביותר זול?

ואיך שכחתי לכתוב? -הנחושת לא עושה עבודה הכי טובה, כי כל החלק הזה, הסוויטש' הארוך הזה, 1X20 ס"מ בצורה מעוגלת, הוא דינאמי, ז"א שהמקום שנלחץ הוא המקום שמתעקם, ולא כל החלק. (גומי, נאופרן.) ולכן אחרי כמה עשרות אלפי חבטות הנחושת נסדקת ונשברת ו.. נחשו מה.. אין מגע. ככה שהדבקים שאתם (אולי) מציעים לי, צריכים לדעת להתגמש קצת בחיים.

פורסם

בד"כ הוא יוליך

פורסם
  • מחבר

מה?

אני שואל איזה דברים יש שאתם מכירים שיכולים לעזור לי, ואיפה משיגים. לא הבנתי את התשובה שלך ממש

פורסם

מה?

אני שואל איזה דברים יש שאתם מכירים שיכולים לעזור לי, ואיפה משיגים. לא הבנתי את התשובה שלך ממש

לא משנה

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

[move]Bump[/move]

דבק מוליך... משהו גמיש.. יש כזה דבר? איפה? תודה.

פורסם

תפתח תארד משלך למה להקפיץ

פורסם

אולי אתה מדבר על הדבק\לקה שהיו מקצרים איתה נקודות על גבי ה-Athlon XP היותר ישנים.

תנסה להריץ חיפוש בפורום אוברקלוק.

פורסם

תחפש דבקים טרמיים... בד"כ הם על בסיס כסף שמוליך גם חשמל...

פורסם

aquarius

אמרתי לו לקחת את האדומים... בסוף הוא הלך על הכחולים.

פורסם

מה הייתי צריך לקחת את האדומים? ;D אפשר לדעת איך זה שאני יוצא תמיד לא בסדר(כפתגם הידוע טוביה חטא וזיגוד מנגיד) אנשים פה מקפיצים ואני אומר להם לא ואני בסוף יוצא לא בסדר הבנתי

פורסם

רבותיי, אני מבקש להפסיק להשתמש בפורום כשאתם לא במצב ערנות.

מחקתי את רוב התגובות הלא רלוונטיות, והשארתי חלק פשוט כדי שתוכלו להבין עד כמה הייתם לא קשורים.

הת'ראד לא "נחטף" וההקפצה הספציפית הזאת נראית לי עדיפה על-פני פתיחת נושא חדש - הבחור לא קיבל תשובה מעל חודשיים... מה בדיוק הבעיה?

לשאלתך - כפי שכבר ציינו, דבר תרמי (ישנם מספר דגמים של arctic silver - ושים לב שאתה מקבל דבר תרמי ולא משחה תרמית) יכול להיות מתאים. אבל יש גם פתרונות אחרים -

1. ניתן להדביק בעזרת סופרגלו (או דבק אפוקסי) נייר כסף/אלומיניום (כמו זה המשמש לחימום/אחסון מזון) - הוא מוליך נהדר ולא סביר להניח שיהרס (בעיקר אם מדובר בשכבה דקה - נניח קיפול אחד) ממכות יד. לא כ"כ הבנתי אם המגע צריך להיות בכל היקף המצילה או רק בנקודה ספציפית אבל זו דוגמה לפתרון שיתאים לשני המצבים.

2. ניתן להחדיר חוטי נחושת דקים למצילה עצמה ע"י קידוח (ידרוש יותר כלים שאני לא בטוח שיש לך).

3. ישנן פלטות מגע דביקות המיועדות למכשירים כאלה - אבל ניתן גם לאלתר אותן מפטצ'ים של אק"ג - אותם ניתן יחסית בקלות להשיג מבתי חולים/מרפאות או חנויות מתאימות.

ישנם עוד כמה פתרונות העולים על דעתי אבל נשמח לראות תמונה של המכשיר המדובר ופירוט קצת יותר נרחב לגבי מקום החיבור וכדו' ע"מ שנוכל להתאים לך את הפתרון הטוב ביותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים