עבור לתוכן

איראן רכשה 12 טילי שיוט אסטרטגיים מתקדמים בעלי טווח של 3,000 ק"מ

Featured Replies

פורסם

אם אני מפחד מאיזשהו אויב של ישראל זה אירן...

אבל זה שטות להתקיף אותם, זאת תהיה טעות בקנה מידה היסטרי.

גם הצבא שלהם חזק גם הכור יותר רחוק מזה של עירק, וגם לך תדע כמה נ"מ (AA) יש להם שם...

אני מקווה, שהמשטר שם יתחלף, למשהו דומה כמו שהיה פעם, עם השאה האירני, ועד אז, שישרור רק מאזן אימה, בלי מעשים...

• תגובות 56
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מקווה, שהמשטר שם יתחלף, למשהו דומה כמו שהיה פעם, עם השאה האירני, ועד אז, שישרור רק מאזן אימה, בלי מעשים...

השח' הפרסי רולז=]

פורסם

חמודי.. אם אתה יודע על זה אז בטוח המדינה שלנו יודעת על זה.. אני חושב שיש למודיעין שלנו יכולות יותר טובות משלך להשיג מידע כזה.

פורסם

תמיד יש מידע השאלה מה עושים איתו אם בגין לא היה ראש הממשלה באותם ימים אל תיהיה בטוח שהיו מפציצים את הכור בעיראק הדרג המדיני הוא זה שלבסוף מחליט את ההחלטות ולא תמיד הוא פועל נכון.

פורסם

כל פעולה בקנה מידה כזה היא למעשה חצי הימור, אפילו אם כל המידע המודיעיני פרוש לפניך

רק ההיסטוריה שופטת אם המעשה היה נכון או לא

פורסם
  • מחבר

RK

אם אני מפחד מאיזשהו אויב של ישראל זה אירן...

אבל זה שטות להתקיף אותם, זאת תהיה טעות בקנה מידה היסטרי.

גם הצבא שלהם חזק גם הכור יותר רחוק מזה של עירק, וגם לך תדע כמה נ"מ (AA) יש להם שם...

הימנעות מתקיפה של איראן היא שוות ערך להתאבדות.

לא דיברתי על תקיפה של איראן בנשק קונבנציונאלי, שכן אין אפשרות למנוע מהאיראנים יכולת גרעינית באמצעות תקיפות קונבנציונאליות כירורגיות, משום שניתן להחביא את טילי השיוט הגרעיניים בכל מקום, למעשה. יש להשמיד את איראן בנשק גרעיני אסטרטגי, לפני שהיא תשמיד אותנו.

אם לצטט את ניטשה - "התקווה היא אחת האוייבים הגרועים ביותר של המין האנושי" (לא ציטוט מדוייק, אלא תרגום חופשי), או במלים אחרות - "אל תקווה, תעשה".

במלחמה הקרה שרר מאזן אימה בין ארה"ב לברה"מ, שתי מעצמות-על עם הנהגה שפוייה שבנוסף ליכולת גרעינית עצומה, לשתיהן היתה גם עוצמה קונבנציונאלית משמעותית, שטח ענק ואוכלוסייה מאוד גדולה (בערך 250 מליון תושבים בברה"מ מול כ-150 מליון תושבים בארה"ב, בזמנו).

בין ישראל לאיראן לא יכול לשרור מאזן אימה, מכיוון שלאיראן יש שטח הרבה יותר גדול, מספר תושבים הרבה יותר גדול, צבא הרבה יותר גדול וחזק. בנוסף לכך, ההנהגה באיראן ממש לא שפוייה ומוכנה להקריב את עצמה ואת עמה בשם האל. כרגע, כאשר לישראל יש יכולת גרעינית ולאיראן אין, שורר מאזן אימה בין ישראל לאיראן. ברגע שבו איראן משיגה יכולת גרעינית (נכון לעכשיו, יש לאיראן יכולת שילוח מדוייקת של פצצות מלוכלכות, והמרחק לגרעין נמדד בשבועות ספורים, או בכמה חודשים אם אתה מאוד אופטימי וקצת עיוור וחירש), מאזן האימה מופר לטובת האיראנים והמדתה המוחלטת של מדינת ישראל בלתי נמנעת.

MandariNa

חמודי.. אם אתה יודע על זה אז בטוח המדינה שלנו יודעת על זה.. אני חושב שיש למודיעין שלנו יכולות יותר טובות משלך להשיג מידע כזה.

בת יענה חביבה, יש לי לומר לך רק שלושה מלים: מלחמת יום כיפור.

RK

כל פעולה בקנה מידה כזה היא למעשה חצי הימור, אפילו אם כל המידע המודיעיני פרוש לפניך

רק ההיסטוריה שופטת אם המעשה היה נכון או לא

במקרה הזה, הימנעות מפעולה מהווה הימור. הימור מאוד כבד על חיי כל תושבי מדינת ישראל ועל עצם קיומה של מדינת ישראל.

פורסם

Borg - אני מסכים עם מה שאמרת מקודם לגביי התקשורת. הבעייה הכי גדולה זו תחושת האופוריה (ר"ע מלחמת יום כיפור), התקשורת שהיא למעשה הראשות הכי חזקה במדינה כי היא מעלה נושאים לסדר היום ומשפיעה על דעת הקהל - הגורם שמניע את הפוליטיקאים למעשה, מתעסקת בדברים פעוטים ולא בעניינים החשובים באמת, לכן במידה רבה היא מאפשרת למצב להתדרדר.

לגביי מכת מנע - לא כל פוליטיקאי יירצה לקחת על עצמו דבר כזה, קדנצייה מסתיימת כל 4 שנים (בד"כ פחות) ואף אחד לא רוצה להיזכר כמי שהתחיל מלחמה מיותרת.

...בין ישראל לאיראן לא יכול לשרור מאזן אימה, מכיוון שלאיראן יש שטח הרבה יותר גדול, מספר תושבים הרבה יותר גדול, צבא הרבה יותר גדול וחזק. ...
אני ממש לא בטוח שהצבא האיראני חזק בהרבה מצה"ל. אם זאת, בצרוף של כוחות ממדינות מוסלמיות נוספות באזור המצב אחרת לגמרי.
פורסם

יש טכנית אפשרות לתקוף שם,

אבל תחשוב שניה גם על ההשלכות של זה...

זה לא לבנון שם, וזה לא עירק של לפני 24 שנים.

פורסם

דיברו על זה כבר בת'רד הקודם. צריך להיכנס לשם עם כוחות קרקע, מה שאולי ארה"ב מתכננת לעשות.

פורסם

למשחקי משחקי אסטרטגיה-

Nuclear Missile Detected

פורסם
  • מחבר

Glass Moon

לגביי מכת מנע - לא כל פוליטיקאי יירצה לקחת על עצמו דבר כזה, קדנצייה מסתיימת כל 4 שנים (בד"כ פחות) ואף אחד לא רוצה להיזכר כמי שהתחיל מלחמה מיותרת.

קודם כל, מלחמה שנועדה להציל את מדינת ישראל מפני השמדה מוחלטת וודאית ע"י אוייב שלא מסתיר את כוונתו המוצהרת להשמיד את מדינת ישראל ואף יש בידיו את היכולת לכך, היא לא מלחמה מיותרת.

שנית כל, אם הפוליטיקאים לא מוכנים לקחת על עצמם אחריות, אז צריך להדיח אותם. העם צריך להתקומם כנגד ההנהגה הרפה בהפגנות ענק, ולא לשבת בשקט כמו צאן המובל לטבח, כפי שקרה בשואה.

אני ממש לא בטוח שהצבא האיראני חזק בהרבה מצה"ל. אם זאת, בצרוף של כוחות ממדינות מוסלמיות נוספות באזור המצב אחרת לגמרי.

אני מתכוון לאפשרות שישראל תתקוף את איראן בכלים קונבנציונאלים. בגלל המרחק הרב בין ישראל לאיראן, מטוסי חיל האוויר הישראלי שיגיעו למתקפה באיראן ישאו כמות מצומצמת של דלק, דבר שיקשה עליהם מאוד לנהל קרבות אויר עם החיל האויר האיראני. במבצע אופרה, מטוסי חיל האויר הישראלי שהגיעו לעיראק לא היו מסוגלים להתמודד עם חיל האויר העיראקי, במידה והם היו פוגשים אותו, אחרת לא היה נשאר להם מספיק דלק כדי לחזור הביתה (גם ככה הם חזרו על אדי דלק). לישראל אין יכולת לרכז צבא גדול בגבול איראן, כמו האמריקאים. לעומת זאת, לאיראנים יש צבא די משמעותי בגבולות ארץ ישראל בדמות סוריה והחיזבאללה (שכולל גם לפחות חטיבה אחת של כוחות קומנדו איראנים).

RK

יש טכנית אפשרות לתקוף שם,

אבל תחשוב שניה גם על ההשלכות של זה...

זה לא לבנון שם, וזה לא עירק של לפני 24 שנים.

מה שמעניין אותי זה ההשלכות של הימנעות ממתקפת מנע.

דרך אגב, מרגע הכרזת המלחמה ועד סיומה לא אמורות לעבור יותר מ-15 דקות גג.

פורסם

אפשר לתאם עם ארה"ב שיתנו למטוסי חיל האוויר לנחות בעירק ולהמריא ממנה

פורסם

האמריקאים מנסים כמה שיותר להפריד את ישראל מהמלחמה שלהם בטרור העולמי כדיי שהעולם המוסלמי לא ייקשור את הציונים אליהם, ככה שאין שום סיכויי שהם ייתנו לנו אפשרות להתקיף מעיראק.
קודם כל, מלחמה שנועדה להציל את מדינת ישראל מפני השמדה מוחלטת וודאית ע"י אוייב שלא מסתיר את כוונתו המוצהרת להשמיד את מדינת ישראל ואף יש בידיו את היכולת לכך, היא לא מלחמה מיותרת.

שנית כל, אם הפוליטיקאים לא מוכנים לקחת על עצמם אחריות, אז צריך להדיח אותם. העם צריך להתקומם כנגד ההנהגה הרפה בהפגנות ענק, ולא לשבת בשקט כמו צאן המובל לטבח, כפי שקרה בשואה.

לא התכוונתי שהמלחמה מיותרת, אבל לאחר מעשה אם ישראל תתקיף את איראן מתקפת מנע, עדיין אי-אפשר לדעת אם איראן התכוונה בכלל להתקיף אותנו ולא רק הצהירה על זה בלי כוונה...

לגביי הפוליטיקאים, זו בדיוק הבעייה שדיברתי עליה לגביי התקשורת, כל עוד אין בטוי לאיום הזה בתקשורת ואין דיון ציבורי על זה, אף פוליטיקאי לא ייקח יוזמה כזאת, אלא אם כן יובהר ללא ספק שאיראן מתכננת מתקפה גרעינית.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאתה מתכוון למתקפה קונבנציונאלית. במקרה כזה, יש צורך במאות מטוסי קרב-הפצצה שיבצעו מאות גיחות כנגד למעלה מ-350 אתרים חשודים, וכן בשיגור של מאות טילי שיוט. לישראל אין אפשרות לבצע משימה כזו. אתה הרי לא מציע להטיס את כל חיל האויר הישראלי לעיראק למשך כמה שבועות. חוץ מזה, לך תמצא איפה הם החביאו את 12 טילי השיוט האסטרטגיים (אלה לא טילים גדולים במיוחד).

פורסם

אני מאמין שתוך כמה שבועות אנחנו נתקוף את הכור שלהם .

ואני לא חושב שהם ישלחו פצצה גרעינית , מהסיבה הפשוטה שיש פה הרבה ערבים , וכמובן את הר הבית !

חוצמזה שאם הם ישלחו עלינו נשק גרעיני , אז נפוצץ אותו מעל סוריה ... :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים