עבור לתוכן

איזה זיכרון מומלץ לקנות

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות שינויי חומרה במחשב ובתור התחלה חשבתי להחליף את הזיכרון

עכשיו יש לי זיכרון 256מ"ב DDR-SDRAM בהספק של 133מגה הרץ של קינגסטון.

ולוח אם של MSI מדגם 6533.

חשבתי על הוספה של זיכרון נוסף על הלוח אם שלי שהוא תומך ב-2 זיכרונות אבל מישהו הציע לי שלא כדאי

להוסיף על הזיכרון הישן זיכרון חדש מהסיבה שהוא לא יעבוד טוב והישן יעכב את החדש.

השאלה שלי היא ככה: מה אתם אומרים על זה? ומה אתם מציעים לי?

פורסם

לזכרון אין הספק, יש תדר

וזה בטח לא 133Mhz, אלא יותר

אני מציע שתוסיף לקיים, אין סיבה להעיף אותו

פורסם

השאלה העיקרית היא איזה מעבד יש לך.

לפי מה שאתה אומר יש לך זיכרון 133 Mhz שזה אומר DDR266

והלוח שאתה מדבר עליו תומך במהירות זיכרון עד 166 שזה DDR 333

וכמו שאמרתי השאלה היא איזה מעבד

אם המעבד תומך במהירות יותר גבוהה מהמיהרות הקיימת או שניתן להמהרה למהירות יותר גבוהה עדיף להחליף את הזיכרון הקיים ולקנות זיכרון יותר גדול וזהו

אם המעבד לא תומך במהירות יותר גבוהה אז עדיף לקנות סלוט נוסף ולהוסיף אותו ליד הקיים.

ירח אפל

פורסם

הכי טוב שתקנה זיכרון...

פורסם
  • מחבר

וואו אני חייב להגיד שבילבלתם אותי לגמרי עם ההספק וכול זה...

יש לי מעבד 1.7 אבל אני העלתי תמונות שיקלו עליכם את העבודה...

אני חושב שהדבר הכי טוב זה להעלות לכם תמונות עם הפירוט של המעבד,הלוח אם והזיכרון הקיים.

אני מקווה שתצליחו לפענח את הנתונים נכון ולהציע לי את הפיתרון היעיל ביותר, תודה.

המעבד:

screenhunter0029sp.jpg

לוח אם:

screenhunter0036jv.jpg

זיכרון פנימי:

screenhunter0044tj.jpg

תודה רבה!

פורסם

בלי קשר לתמונות שלך (שגם לא מוסיפות הרבה מידע), פשוט תוסיף זכרון. אין שום סיבה להוציא את הסטיק שקיים אצלך

פורסם
  • מחבר

אבל השאלה אם אני יוסיף עוד זיכרון על הישן שיש לי זה יפעל טוב וביעילות?

הבנתי שאם אני מוסיף על הישן עוד זיכרון אז הוא יפעל לאט ודפוק.

מה אתה אומר?

פורסם

הזכרון החדש באמת יפעל במהירות שנמוכה מהמקסימום שלו, אבל זה לא ממש ישפיע על הביצועים, כי בקטע הזה הגודל של הזכרון יותר חשוב מהמהירות שלו

אלא אם אתה מתכוון לקנות 2x512 במקרה שתמכור את הקיים, אין שום טעם להוציא אותו

פורסם
  • מחבר

אתה מוכן להסביר יותר לגבי מה שאמרת: "גודל של הזכרון יותר חשוב מהמהירות שלו"

שורה תחתונה אני יראה את המחשב שלי מריץ תוכנות מהר יותר ?

ועוד משהו מה אתה הכי היית מציע לי לעשות לגבי הזיכרון?

פורסם

אני לא יודע באיזה מהירות (מה שהתכוונתי - מהירות\תדר, לא "הספק", הספק זה מתחום האנרגיה) הזכרון הנוכחי שלך עובד (זה לא כתוב בצילומי המסך), נניח שזה 266Mhz לצורך העניין. היום מוכרים רק זכרונות של 400Mhz, וזכרונות 333Mhz לא משתלמים לקנייה כשה400Mhz עולים אותו דבר. בקר הזכרון על הלוח שלך תומך רק עד למהירות של 333Mhz. זכרון של 400Mhz בקלות יעמוד בזה, זכרון של 266Mhz בד"כ לא יעמוד בזה. כלומר אתה יכול או להוסיף למשל סטיק של 512MB ולקבל סה"כ 768MB של זכרון שיפעלו ב266Mhz או להעיף את הנוכחי ולקבל 512MB זכרון שעובד ב333Mhz. העניין הוא שאת ההבדלים בין המצבים אתה לא ממש תרגיש בעבודה שוטפת - כן, עדיף 333Mhz על 266Mhz, אבל זה לא בהפרש שאתה ממש תחוש בו. לעומת זאת, ברגע שנגמר המקום בזכרון ומערכת ההפעלה מתחילה להשתמש בדיסק הקשיח במקום, מרגישים הבדלים עצומים במהירות התגובה של המערכת. 512MB תמיד יגמרו לפני 768MB, ולכן אני ממליץ לשמור את הקיים.

אם אתה מתכנן שדרוג עתידי לפלטפורמה מבוססת DDR (אינטל בתהליכי נטישה, AMD באמצע שנה הבאה אמורה להתחיל את המעבר), עדיף אולי לקנות היום 2x512MB כדי שתוכל בקלות לשים אותם גם במחשב הבא שלך (ולמכור את הקיים). אם לא, תקנה סטיק של 512MB, תוסיף אותו, ותגמור עניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים