עבור לתוכן

מה זה PORT FORWDONG

Featured Replies

פורסם

ןמה בדיוק הקשר שלו לפיירוול?

ומההקשר בין פייר וול לראוטניג?

הסבירו לי על הנושא טיפה אבל אני לא הבנתי אותו כמו שצריך אני מאוד אשמח אם למשהו יש אתר שמלמד על הנושא

פורסם

מהסוף לההתחלה -

Firewall זו תוכנה שיכולה לרוץ על Gateway (כלומר מחשב או device שמקשר בין רשתות).

router זה סוג של gateway, ושמקשר בין רשתות (למשל LAN והאינטרנט).

היום, על רוב ה- routers הביתיים יש גם איזשהו firewall.

port forwarding לא ממש קשור ל- firewall כמו שזה קשור ל- routing -

זה אומר ל- router שאם הוא מקבל connection על port מסוים - שיעביר את החיבור לכתובת IP אחרת ב- port מסוים (הרבה פעמים - קובעים שזה יהיה אותו port).

מן הסתם, כדי שזה יעבוד צריך שה- firewall לא יחסום את החיבור הזה.

פורסם
  • מחבר

תן לי לבדוק אם הבנתי כמו שצריך

נגיד ויש לי מחשב אחד שמחובר לאימיול והוא מאחורי פיירוול אז אני מגדיר בפיירוול PORT FORWDING של 4662 ו4661 שהוא מעביר אותם למחשב הזה בלבד

ואז למעשה אני גורם שרק מחשב אחד יוכל להשתמש בתוכנה מסויומת

פורסם

א - עדיף לך שרק מחשב אחד יהיה מחובר ל- eMule.

ב - אתה יכול לקבוע ל- eMule את הפורטים שבו הוא משתמש.

פורסם
  • מחבר

סתם לקחתי כתור דוגמא את האימיול

אבל אם הבנתי נכון הרעיון של זה אני למעשה מגביל את הפורט הזה לאי פי אחד ככה שאנגיד רק מחשב אחד יוכל להתחבר לשרתי מחשקים (עוד סתם דוגמא)

ולא פותח את הפורט לגמרי

ככה נגיד חברות גדולות מאפשרות למספר ספציפי של מחשבים להכנס אליהם מרחוק בעזרת פורטים מסוימים ורק למחשבים עם הכתובת אי פי הזאתי

פורסם

זה לא ממש מדויק.

אם המשחק שלך פותח connection TCP, ה- router זוכר את זה (בדבר שנקרא NAT table) ויודע להפנות את התגובות למחשב שלך, ואז אין בעיה להתחבר מכמה מחשבים.

אם הוא מצפה ל- connections או לפקטות UDP, אתה תצטרך לקנפג port forwarding על הראוטר.

יש ראוטרים שבהם אפשר לקנפג לראוטר דרך לזיהוי של מצב כזה, שבאופן אוטומטי יפנה פקטות למחשב מסוים. (ראיתי שיש אופציה לזה, אבל לא ראיתי את זה פועל)

את מה שאתה מתאר על חברות גדולות אפשר לעשות ככה, אבל יש גם דרכים אחרות.

פורסם

אגב PORT FORWDONG, איך עושים את זה?

יש תוכנה שרצה על המחשב הראשי?

פורסם

זה בדר"כ חלק מהגדרות ה- NAT בראוטר. אני לא יודע אם זה קיים ב- ICS אם לזה אתה מתכוון.

פורסם

זה בדר"כ חלק מהגדרות ה- NAT בראוטר. אני לא יודע אם זה קיים ב- ICS אם לזה אתה מתכוון.

אכן, לזה התכוונתי.

חשבתי שאולי בגירסת הPRO זה כן יעבוד :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים