עבור לתוכן

איזה ישוב (עיר) באיזור חיפה הכי טוב?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לך מור על התגובה המושקעת. :xyxthumbs:

אני מתכונן לעבוד באזור חוצות המפרץ בחיפה אז אני מניח שהקריות קרובות יותר. מפחיד אותי קצת זיהום האויר וזו הסיבה שאני לא ממש מתלהב לגור בחיפה.

הייתי שמח לקבל עוד מידע לע אותם "מיצפים" שכולם מדברים איתי עליהם.

• תגובות 72
  • צפיות 15.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יודע עד כמה מורגש הזיהום למי שבא מאיזור נקי

אני יכול רק לומר ששני ההורים שלי חלו (והבריאו) בסרטן...(אני מקרית חיים)

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר דווקא על זיהום שמריחים אותו אלא זווקא על זה שמזיק ולא ממש מריחים אותו (מבתי הזיקוק וכזה).

פורסם

כן הבנתי, אין ריח או משהו (אלא אם יש תקלה כלשהיא) אבל איך זה משפיע על הבריאות אני לא יודע

פורסם

להרגיש אני בספק אם תרגיש. לא רואים אותו ולא מריחים אותו.

הקריות מהבחינה הזאת פחות טובות מחיפה מכיוון שהן למטה וחיפה על ההר...

במספרים - אני באמת לא יודע להגיד לך - אני יודע שיש בכל מיני מקומות כאלו מדי זיהום של המשרד לאיכות הסביבה שמציגים את רמת הזיהום בכל רגע בכל אזור הצפון - ולפי התקן שלהם - האויר בסדר.

ואגב, דווקא בתי זיקוק הם לא הבעיה שלך אלא המפעלים הפטרוכימיים - אבל שוב, להגיד לך אם זה רק מספרים או באמת מסוכן - אני לא יודע.

פורסם

זיהום אויר - מצד אחד, היה פעם מדד כזה בעיתון המקומי, שכל הזמן היה על איכות טובה.

מצד שני, כל כמה חודשים "נזכרים" שיש זיהום אויר והוא מסוכן.

מה אמיתי? כמו בנושא קרינה מסלולריים - אין משהו חותך.

מבחינת הרגשה יומיומית - לא תרגיש כלום - האויר נקי, ובטח שיחסית לאזורים של רחובות ראשיים בת"א לדוגמה.

הסקירה של מור נכונה ברובה, רק כמה תיקונים:

קרית חיים אומנם פרבר של חיפה, אבל המצב לא כ"כ גרוע כמו שאתה שמשתמע מהדברים שלך... אז נכון, אולי היה יותר טוב לקריה בצורה עצמאית, אבל עם דוניץ/פישר בראש, אני בספק.

בכל מקרה, ק. חיים מזרחית היא דווקא אחד המקומות היותר טובים בקריות - מבחינת אוכלוסיה, מבנים, מקומות בילוי (רח' אח"י אילת - השאנז אליזה של הקריות...  ;D) וכו'. ק. חיים מערבית - well... לא מהאזורים הכי סימפטיים, בלשון המעטה (משהו כמו צור שלום בביאליק - יש שם מקומות שלא רצוי להסתובב, ויש דווקא כמה רחובות שקטים, עם וילות...).

אם תעבוד בחוצות המפרץ, 2 דברים:

1. זה לא בדיוק חיפה... זה הרבה יותר קרוב לקריות.

2. קצת נובע מ-1: חוצות המפרץ זה ממש קרית חיים. לכן דירה בקריות היא בהחלט אופציה מומלצת.

לגבי המצפים - קודם כל, לצורך הגילוי הנאות, אני גר במצפה (מצפה עדי, "ישוב קהילתי" זו ההגדרה היותר מדויקת...).

עדי היא כבר יחסית גדולה - סביבות ה-350-400 משפחות, אז זה כבר פחות "מצפה" במובן הקלאסי של המילה.

בכל מקרה, מצפים וישובים מגיעים בהרבה צורות וגדלים. מה שכן, הם בד"כ מיועדים למשפחות / זוגות צעירים, ובד"כ מקבלים רק כאלה...

בנוסף, ברוב רובם של המקרים מדובר בבתים, לא דירות, בסגנון וילה / קוטג' וכו'. למרות זאת - ניתן למצוא (גם כאן בעדי) בתים וחלקי בתים (למשל חדר נוסף עם אמבטיה ושירותים, מין דירונת כזאת שצמודה לבית) להשכרה.

מצפה יכולה להיות אופציה נחמדה אם עד כדי כך חשובה לך קרבה לטבע, לא איכפת לך להיות פחות או יותר מוקף בישובים ערבים/בדואים ולא מפריע לך לנסוע קצת הלוך וחזור לעבודה... (דווקא מהבחינה הזאת עדי ממוקמת טוב - 10-20 דקות נסיעה מהקריות, תלוי בעומס, בשעה ובמי נוהג  ;))

עצה שלי - אם אתה מתכוון לעבוד בחוצות המפרץ, ובמיוחד אם אתה מתכוון לשכור - לך על הקריות. יש שפע בלתי נגמר של דירות, מכל הסוגים והגדלים (והמחירים). לפי מה שכתבת, הייתי ממליץ לך על ק. חיים מזרחית (קרוב לחוצות), או מוצקין/ביאליק.

פורסם

[ltr]I'm from Kiryat Ata and I've come to defend it...

...

ehm...

...

AH!

from all the Krayot it's the only one which is a city (city- 50k+ ppl)

and...

...well that's it...

I guess...[/ltr]

פורסם

קרית חיים אומנם פרבר של חיפה, אבל המצב לא כ"כ גרוע כמו שאתה שמשתמע מהדברים שלך... אז נכון, אולי היה יותר טוב לקריה בצורה עצמאית, אבל עם דוניץ/פישר בראש, אני בספק.

בכל מקרה, ק. חיים מזרחית היא דווקא אחד המקומות היותר טובים בקריות - מבחינת אוכלוסיה, מבנים, מקומות בילוי (רח' אח"י אילת - השאנז אליזה של הקריות...  ;D) וכו'.

טל תעשה ניסיון. קח את האוטו שלך ותתחיל להסתובב בקרית חיים. אחרי לפחות 10 דקות תגיע לאחד הכבישים שמחברים את חיים לשדרות גושן במוצקין ותעבור למוצקין בנסיעה.

פתאום האוטו יפסיק לקפוץ על הבורות, הנסיעה תיהיה יותר חלקה ושקט מופתי יסרור סביב... על זה דיברתי.

בכל מקרה, אם אתה מחפש לשכור דירה, אתה צעיר ואתה רוצה גם לבלות - קרית חיים מזרחית - קרוב לשדרת בתי הקפה באחי אילת נראית לי אחלה אופציה. בנוי לצעירים :)

פורסם

הבעיה של כל מי שגר בקריות היא שכל מי שגר בחיפה (<---) יכול להשתין עליהם בקשת מההר.

פורסם

הבעיה של כל מי שגר בקריות היא שכל מי שגר בחיפה (<---) יכול להשתין עליהם בקשת מההר.

:xyxthumbs:

תאמת אני גר בחיפה, ואני יכול להגיד לך ,שבקריות בלי להעליב אף אחד, האוכלוסיה קצת פחות טובה מ בחיפה.
פורסם

אתה גר בנו"ש - זה לא חלק מחיפה..... כל החיפאים צוחקים עליכם... :lol:

בכל מקרה, בדיחה שהזכרת לי:

בפאב באירלנד יושבים ישראלי, אמריקאי ובריטי ומרביצים כמויות של אלכוהול - וודקה, טקילה ומלא מלא גינס. אחרי שהם משתחררים קצת הם מתחילים לספר סיפורים:

האמריקאי: תקשיבו, אני מניו יורק ואני מה זה עשיר - יש לי באמצע מנהטן בניין 100 קומות

הבריטי: האא, קטן עלי, אני מלונדון ויש לי במרכז הסיטי 10 דונם של בנייני משרדים - שלי!

הישראלי אומר: תקשיבו, אני מחיפה ואני טחון לחלוטין, חצי דניה שלי....

למחרת הם נפגשים שוב, אבל הפעם קצת יותר מפוקחים.

האמריקאי אומר: חבר'ה, הגזמתי קצת אתמול, אני באמת מניו יורק, אבל אין לי בניין שלם במנהטן אלא רק קומה אחת ששייכת לי.

הבריטי אומר: כן, גם אני הגזמתי, יש לי רק בניין משרדים סטנדרטי בסיטי ולא 10 דונם...

והישראלי מרגיש שהוא חייב להתוודא גם כן: כן, גם אני שתיתי יותר מיד, האמת, אני בכלל לא מחיפה - אני מהקריות...

ואחרי הבדיחה הזאת, דן, תגור אתה בצפיפות של חיפה ואנחנו נגור בקריות - איפה שבאמת כיף :smile1:

ו-LaZy-©BoY, מה זאת השטות הזאת? דבר אחד שאני מכיר והוא מדד זה הסטטיסטיקה של הבגרויות (אחוזי מעבר), ובקריות היא גבוהה (בהרבה) מבחיפה - אז מה זאת השטות הזאת שיצאה לך מהפה?

פורסם

אתה גר בנו"ש - זה לא חלק מחיפה..... כל החיפאים צוחקים עליכם...  :lol:

זה מעניין, אז מה שאתה טוען זה שבין הדר לבין רוממה יש מה? מכתש ענק בהר?

פורסם

LaZy-©BoY*, אתה מדבר שטויות...

מור - בתור אחד שגר בקרית חיים 8 שנים, אני מכיר את הכבישים הדפוקים שלה.

אבל זה בעיקר ברחובות מאלכסנדר זייד עד הנוטר (ומה שבסביבה), השאר יחסית בסדר. ברור שיש יוצאים מהכלל- לשני הצדדים. למשל השיפוץ שעשו (ועושים) לראשונים ולששת הימים (שבאמת היה הכביש הכי דפוק בארץ...) וכו'. ככה שהמצב לא בשמים, אבל לא כל-כך גרוע....

דן, חיפה זה נחות, וקריות זה ה-דבר... תתחיל להתרגל. ;D

פורסם

:screwy::lol:

לפעמים גם אתה מצחיק... ;D

וכן גמני חיפאי!

קריות נעעע... אין כמו בחיפה!

פורסם

דרך אגב, אין מצב שהיישוב הכי טוב זה הקריות כי הקריות לא קיימות, יש רק שכונות של חיפה רבתי.

הצטרפו עוד היום לאש"ח - ארגון שחרור חיפה!

http://www.geocities.com/madhattr4life/Ashah/ashah.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים