עבור לתוכן

איזה ישוב (עיר) באיזור חיפה הכי טוב?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני מדבר ברצינות. פתחתי את הת'רד הזה בכדי לקבל המלצות, לא בכדי למלא סתם דפים.

• תגובות 72
  • צפיות 15.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני גר בקרית מוצקין ולפי דעתי זאת העיר הכי טובה מבחינת איכות חיים וכדומה .. מבין כל העירים שליד חיפה

פורסם

שוודיה ;D

אין כמו חיפה אחי,יקר נכון,אבל לגור בקריות זה טעות...

פשוט נורא קשה להגיע לחיפה/לכרמל מהקריות

15 דקות באוטו בערך...

פורסם

פשוט נורא קשה להגיע לחיפה/לכרמל מהקריות

15 דקות באוטו בערך...

הרבה פחות
פורסם

תגור בדניה ,אני גר שם, זה המקום הכי נחשב בחיפה. :xyxthumbs:

פורסם

גם מאוד זול שם :bash:

פורסם

ביאליק ומוצקין נחשבות היותר טובות, לאחרות יש לא מעט סטיגמות וגם סטטיסטיקות לא משהו משהו

איפה כדאי? בביאליק צור-שלום זה "האיזור המסוכן" מבחינת אנשים לא איכותיים (מעניין כמה זמן יקח עד שמישהו כאן יטען בנוגע להבדלים בין צור שלום "הטובה" לרגילה :lol: ).

פורסם

בקיצור תחפש אזור בחיפה או בקריות שאין בו ערבים ואין לך מה לחשוש ! בהצלחה.

פורסם

מה לא טוב בלהשכיר דירה בחיפה עצמה? יש המון דירות זולות.

ואיך אתה מגדיר זול?

פורסם

גם מאוד זול שם :bash:

טוב לא אמרתי לא לגור שם, אבל יש לא את עמצאים לגור שם , אז כדאי, אבל הוא צריך$$.
פורסם
  • מחבר

חיפה גדול מדי בשבילי. אני רוצה עיר/ישוב קטן ואיכותי.

פורסם

קרית מוצקין זו אחלה עיר. יש לי שם קרובים שגרים קרוב ל-5 שנים והם אומרים שהם נורא מרוצים.

באנו פעם לבקר והיה תענוג- נוף יפהפה, אזורי בנייה נרחבים (וילות) והזיהום, זה לא משהו שהרגשתי למרות שאומרים שהוא נורא בשל הקירבה לאזור חיפה והרוחות.

פורסם

חיפה גדול מדי בשבילי. אני רוצה עיר/ישוב קטן ואיכותי.

אם אתה לא רוצה חיפה כי זה "עיר" אז כנ"ל תוציא את הקריות מהשיקול- כי אמנם כל קריה בפני עצמה היא קטנה- עדיין כל הקריות צמודות אחת לשניה אז תכלס כשאתה יוצא החוצה - זה עיר לכל דבר עם רעש והכל (במיוחד באזור שקרוב לכביש חיפה-עכו) .

לגביי איכות חיים- , ק.אתא מפוצצת ערסים, אז נכון זה לא אומר שאתה לא יכול להסתובב שם בלילה (תכלס גם בלוד אתה יכול להסתובב בלילה מבלי שירצחו אותך) אבל אם הכוונה שלך היא תכלס איכות האוכלוסיה - אז בקרית אתא מפוצץ ערסים.

שאר הקריות- האוכלוסיה בינונית- לא פושעים- אבל בהחלט לא מהעליתא...

אם אתה מחפש ישוב קטן אז חפש בישובים מסביב לחיפה, לא חסר. מבחינת עומס קריות וחיפה הן אותו דבר- יש אזורים שקטים (ויקרים) ויש אזורים שאתה ממש לא יכול לקבל שנת צהריים שם (לצורך העניין).

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחפש ישוב קטן אז חפש בישובים מסביב לחיפה, לא חסר. מבחינת עומס קריות וחיפה הן אותו דבר- יש אזורים שקטים (ויקרים) ויש אזורים שאתה ממש לא יכול לקבל שנת צהריים שם (לצורך העניין). 

יש המלצות?

פורסם

השאלה היא איפה אתה הולך לעבוד.

אני לומד בטכניון, בלי אוטו, הנסיעות באוטובוס הלוך חזור ממוצקין לחיפה הרגו אותי והסמסטר לקחתי כבר דירה עם שותפים ליד הטכניון.

אם אתה הולך לעבוד במבואות הצפונים - הקריות יהיו אחלה מקום אם יש לך אוטו. אם אתה הולך לעבוד באזור מת"מ (היי-טק) שזה בדרום חיפה - אז הקריות הם אופציה אבל הפקקים בבוקר יהרגו אותך.

לקריות יש יתרונות וחסרונות.

הן פרברים במלוא מובן המילה. כלומר זה לא חיפה עם הפקקים בתוך החלון, רעש כל הזמן וכו, אבל אם אתה רוצה להגיע "לעיר" אין בעיה, 10-15 דקות ואתה בתוך חיפה. גם מבחינת אזורי בילוי אין בעיה - קניונים, בתי קולנוע וכו אין בעיה בקריות ודווקא רוב אזורי הבילוי של חיפה הם או בין חיפה לקריות או בעיר התחתית/הדר בחיפה - שזה גם קרוב לקריות. אבל הן גם לא ישוב קהילתי או "חור" מבודד. זה לא שאתה לוקח את האוטו, יוצא מהעיר ו3 דקות אתה באיזה פינת טבע (למרות, וכאן אני אעיר לקרייתים שלא יודעים להעריך את הסביבה שלהם, הטבע כאן הרבה יותר קרוב מבמרכז, וחברים שלי מהמרכז כל הזמן צועקים עלי שאני לא יודע לנצל את מה שיש ואני ביזבוז מוחלט :) ) - אם זה מה שאתה מחפש (ישוב מבודד) יש גם דברים כאלו באיזור - אתה יכול לשקול את טבעון (אני לא מכיר כל כך את המקום - אבל זאת עיר, היא יותר רחוקה בקצת מחיפה אבל לכיוון מזרח ולא צפון כמו הקריות, ולכן היא "מבודדת") או את כל הישובים וה"מצפים" שבאזור הגליל המערבי בצד שקרוב לחיפה (אני פשוט לא יודע מה אתה מחפש, צמוד קרקע או לא, בית למשפחה או דירת רווקים הוללת) - נופית ישוב מקסים, ויש עוד ישובים באזור שם.

אם המרחק פחות משמעותי לך ואתה מוכן גם לנסוע מעל חצי שעה בבוקר לעבודה אתה יכול להסתכל עוד צפונה לאזור עכו/כרמיאל/מצפה עדי - אבל שוב - אני לא חושב שזה יתאים לך - אבל אני מצין כי אני לא יודע מה אתה מחפש.

בקשר לקריות. יש 5: מוצקין (:) ), ביאליק, ים, חיים ואתא (נוריד את שמואל - טוב?).

חיים - מתחלקת לשניים - מערבית ומזרחית - הטובה יותר נחשבת מזרחית אבל אני הייתי נמנע - על הנייר זאת הקריה היחידה שנחשבת שכונה של חיפה (אין לה עיריה משלה) - בגלל שבחיפה לא שמים עליה כלכך הרחובות משובשים ולא מושקעים, הרחובות צרים ויש פקקונים ולמרות שדווקא יש שם אחלה אנשים - אני לא הייתי רוצה לגור שם.

ים: מתחלקת לפי שכונות א' ב' ג' ד' ויש את החדשות - סביונים, פרחונים, שיבוליות וכל החרטא ( :P ). חוץ מאתא, זאת נחשבת לקריה הכי בעייתית מבחינת אנשים ו"ערסים". יש שם שכונות ממש אחלה ויש שם שכונות שלא רצוי להסתובב בהן אחרי 9 בבוקר ועד 9 בבוקר למחרת. לפי הדירוג ה"סוציו - אקונומי" היא פחות טובה משאר הקריות באזור שלה (מוצקין, ביאליק ומזרחית).

אתא - ערסים - לא. (לאתיאתים שפה - :-* )

מוצקין - ביאליק - אלו למעשה שתי הקריות המרכזיות בגוש - בדיוק משני הצדדים של כביש עכו חיפה (מוצקין ממערב, ביאליק ממזרח). השאלה מי יותר טובה תמיד תיהיה נושא לויכוחים. נק' - הארנונה יותר גבוהה במוצקין - אבל לא בהרבה - על הנייר אם תסתובב בעיר, מוצקין נראית יותר מטופחת ברוב המקומות, למרות שגם ביאליק הרבה מעל הממוצע שאתה תיהיה רגיל לו מהמרכז - ביאליק יותר גדולה בשטח, מוצקין במספר תושבים ואם זה חשוב לך מוצקין על הרכבת. החסרון שלהם הוא שאין להן חוף ים - אבל 3 דקות באוטו ואתה בים של קרית ים או חיים.

סך הכל אלו לא ערים ענקיות שיש אזור עדיף ואזור שלא. במוצקין אין "שכונות מצוקה" וחוץ משלושה רחובות שאולי עדיף לא לגור שם (אלו גם דירות חדר פיצפונות אז אני מניח שבכל מקרה לא תחפש אותן...) שאר העיר בסדר (הדרום זה מוצקין הותיקה - יותר מבוגרים והצפון זה יותר צעירים ושכונות חדשות וממש חדשות). בביאליק מומלץ להתרחק מהחלק של צור שלום שממש גובל באזור התעשיה שם - גם בגלל האוכלוסיה ושכונות ספציפיות טובות אני מניח שהביאלניקים יכולים לספר לך.

בכל מקרה, תהנה,

מור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים