עבור לתוכן

רשת בין 3-4 מחשבים

Featured Replies

פורסם

אני מקים רשת חוטית בין 3-4 מחשבים בקרוב, ורציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?

האם כדאי ראוטר שיתחבר למודם וממנו אני אריץ כבלים לכל ארבעת המחשבים?

האם כדאי סוויצ' שיתחבר לאחד המחשבים שמחובר לאינטרנט וממנו ירוצו כבלים?

עוד שאלה - האם בכל המקרים זה כבלי רשת מוצלבים שרצים? מהו השם המלא שלהם?

שאלה נוספת- האם אפשר לחדרים לעשות שסופו של הכבל (שמגיע מהראוטר) יהיה בתור שקע, וממנו ימשך עוד כבל של מטר או פחות?

מהו שם השקע?

פורסם

אם אתה עובד עם adsl אז עדיף לקחת מודם אלקטל ואותו אפשר לקנפג לראוטר,

את הראוטר חבר לסוויץ' ולסוויץ' את כ ל המחשבים,

כך השיתוף יעבוד תמיד בלי תלות במחשב ראשי.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לקנפג מודם אלקטל ולחבר אותו לסוויצ'?

האמת אני מעדיף שלא להתעסק עם זה.

פורסם

במידה ויש לך כבר מודם רשת . קנה ראוטר רגיל וחמישה כבל רשת שנקראים RJ45 . כבל אחד יתחבר בין הראוטר לבין המודם וארבעת הכבלים האחרים יחברו בין הראוטר לבין המחשבים. כמובן שתקנה ראוטר עם 4 פורטים . יש כבל מוצלב ויש רגיל אני חושב שאפשר גם וגם אבל ייתכן וזה תלוי בסוג הנתב.

בקשר לשאלה האחרונה לא הבנתי מה בדיוק את רוצה ועל איזה שקע אתה מדבר.

פורסם

אני מקים רשת חוטית בין 3-4 מחשבים בקרוב, ורציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?

האם כדאי ראוטר שיתחבר למודם וממנו אני אריץ כבלים לכל ארבעת המחשבים?

האם כדאי סוויצ' שיתחבר לאחד המחשבים שמחובר לאינטרנט וממנו ירוצו כבלים?

עוד שאלה - האם בכל המקרים זה כבלי רשת מוצלבים שרצים? מהו השם המלא שלהם?

שאלה נוספת- האם אפשר לחדרים לעשות שסופו של הכבל (שמגיע מהראוטר) יהיה בתור שקע, וממנו ימשך עוד כבל של מטר או פחות?

מהו שם השקע?

השיטה הכי נכונה היא לקנות נתב (ראוטר) ולמתוח ממנו 4 כבלי רשת מסוככים עם תקע RJ45 (לא מוצלבים! )

במידה ואתה מתכוון לחצוב בקיר או להצמיד באמת את הכבלים לקירות יש אפשרות לקנות בכל חנות לציוד חשמלי שקע RJ45 ולחבר אליו את הכבלי רשת הארוכים וממנו כמו שאמרת כבל רשת קצר אל המחשבים עצמם , גם כאן הכבלים אמורים להיות לא מוצלבים

בקשר לחיבור עצמו לרשת האינטרנט עדיף שיהיה לך מודם עם יציאת לכבל רשת ואותו לחבר לנתב

אם המודם הוא על יציאת USB אז צריך להחליט איזה מחשב ראשי שהוא ישאר דולק כל זמן שיש חיבור לרשת ולשים עליו את המודם

הערה

במקרה שבין הכבלים שרצים יש צביר של כמה כבלים יחד לדוגמא אתה מריץ מהסלון לחדרים 3 כבלים צמודים אחד לשני וארוכים (20+ מטר) אפשר לשקול לקנות בנוסף לנתב מתג (סוויצ') ולהריץ רק כבל אחד ארוך (בין בנתב למתג) ולפצל אותו בעזרת המתג בין מחשבים קרובים.

ירח אפל

פורסם

וכמובן יש לך את האופציה האלחוטית... (רק שכרטיס הרשת עולים בערך פי 5 והראוטר - פי 2)

פורסם
אם המודם הוא על יציאת USB אז צריך להחליט איזה מחשב ראשי שהוא ישאר דולק כל זמן שיש חיבור לרשת ולשים עליו את המודם

אם המודם הוא USB אין טעם לקנות ראוטר. אם רוצים שהמחשב ישאר דולק אז אפשר לקנות רק סוויץ' ולחבר כאד הוק. אבל זה לא רעיון טוב לדעתי כי כל ריסט יפיל את האינטרנט בכל המחשבים.

לכן אם המודם הוא USB ואין לך יציאת רשת במודם (לא אמרת לנו איזה מודם יש לך ואם אתה כבלים או ADSL) פשוט תחליף אותו.

אפשרות נוספת היא אם אתה ב ADSL לקחת מודם ECI או אלקטל 510 ולשדרג אותו לנתב ואז רק לקנות סוויץ' ולחבר את הכבלים.

פורסם

בכל מקרה עדיף לקנות נתב ולא מתג

בתחרות של היום מחליפים מידי שנה או שנתיים את החיבור דרך בזק והכבלים לזה שנותן את המבצעים הכי זולים באותו זמן (כשנגמר המבצע הקיים)

לכן חייב נתב שיאפשר מעבר קל ולא בהחלפה הבאה לקנות שוב

מכיוון שכל הנתבים או לפחות רובם יכולים לשמש כמתג כאשר הם עובדים רק ברשת הפנימית אז גם במקרה שעובדים עם מודם USB יש עדיפות לקניית נתב ושוב כאשר מחליפים את ספק התשתית אין בעיות חומרה חדשות

ירח אפל

פורסם
  • מחבר

אוקיי את הקטע הטכני הבנתי, עכשיו יש לי שאלה-

איזה כבלים (שם, סוג וכו') עוברים בקירות , מהראוטר לחדרים?

באיזה שקע הם נגמרים ? (שם של השקע?)

מה יהיה הכבל הקצר שיחבר מהשקע הנ"ל למחשבים עצמם?

פורסם

הכבל רשת נקרא CAT5 אבל ברוב המקומות מספיק שתגיד כבל רשת 8 גידים וכבר יבינו מה אתה מתכוון

המחברים נקראים RJ45

על מנת שהרשת תעבוד בצורה טובה ולטווחים ארוכים מומלץ שהכבל והמחברים יהיו מסוכך

כבלים קצרים מוכנים ניתן לקנות בכל חנות מחשבים ואפילו בהום סנטר וכדומה

שקעים RJ45 לקיר ניתן לקנות בכל חנות שמוכרת ציוד חשמלי

ירח אפל

פורסם
  • מחבר

הכבל הארוך מוצלב או לא מוצלב?

האם הכבלים הקצרים מוצלבים או לא ? גם הם cat5 שמונה גידים?

פורסם

כל הכבלים הם CAT5 לא מוצלבים

לא משנה ארוך או קצר

דרך אגב

אם תקח את הארוך מוצלב ואת הקצר מוצלב אז חיבור של שניהם יבטל את ההצלבה והתוצאה תהיה חיבור ישר ...

ירח אפל

פורסם

רוב הסויצ'ים היום יודעים לזהות אם הכבל הוא מוצלב או רגיל, ואם צריך - להפוך את החיבור.

כבל full-duplex הוא 8 גידים, קבל half-duplex הוא 4 גידים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים