עבור לתוכן

מדפסת HP-5550?

Featured Replies

פורסם

מישהו מכיר את הדגם החדש?

ומה ההבדלים בינו לדגמים האחרים כמו 940 או 960?

פורסם

המדפסות הישנות יותר (900+) פשוט קוביות וה- 5550 חללית!

פורסם
  • מחבר

ההבדלים בקשר לאיכות ?

ברור שמבחינה חיצונית היא מאוד יפה

פורסם

מחסניות דיו נפרדות!!!

פורסם

רציתי לפתוח ת'רד בנושא אבל אכתוב את זה כאן.

מדפסת הדור הבא של HP..... היא הראשונה, ועוד מעט יצאו כל הדגמים האחרים. כמו ש970CXI יצאה ואז באו כל השאר מסדרת 900.

המדפסת קודם כל עובדת בטכנולוגיית PhotoRET IV, שזה דור חדש לגמרי. המדפסת בזכות הטכנולוגיה מסוגלת להדפיס ברזולוציה של 4800*1200 לעומת 2400*1200 בPhotoRET III שזאת הטכנולוגיה ה"יישנה" שנמצאת במדפסת HP מסדרת 900 (כמו 920, 940, 960, 990 וכו'). עכשיו 4800*1200 זה כמובן רק על נייר פוטו... על נייר רגיל הרזולוציה נשארה 1200*1200 מכיוון שעל נייר רגיל המדפסת מדפיסה בדיוק כמו PhotoRET III. יש לה קצב הדפסה של 17 דפים לדקה בשחור ו12 בצבע (במצב DRAFT כמובן..) ומתקן שהופך את הדף והכל וחיישן שמזהה את סוג הדף אוטומטית וכו' וכו' וכו'.

בקשר לזה שאמרו שהמחסניות דיו שלה מופרדות, זה לא נכון. זה שיש לה 6 צבעים לעומת 4 במדפסות הקודמות לא אומר שהם מופרדים. יש לה פשוט ראש פוטו..... ראש צבעוני וראש פוטו שמכיל את הצבעים שחור וורוד ותכלת. השחור זה בשביל הצבע השחור, והתכלת והוורוד זה לתמונות. זה נותן תמונה יותר טבעית, כי ברגע שיש צבעים בהירים ההפרדה של הצבעים הרבה יותר טבעית. אפשר להדפיס עם 6 צבעים גם על נייר רגיל (השיפור היחיד של המדפסת הזאת לעומת מדפסות שמדפיסות בPHOTORET III, הסבר בהמשך) וגם על פוטו.

הטכנולוגיה PhotoRET IV באה לידי ביטוי רק בנייר פוטו, זאת אומרת רזולוציה של 4800*1200, בנייר רגיל ההדפסה נשארת בPhotoRET III. השיפור היחידי הוא כמו שאמרתי הראש פוטו שמאפשר להדפיס ב6 צבעים גם על נייר רגיל. זה יכול להוריד משמעותית את מספר הנקודות על הדף משום שכדי להגיע לצבע בהיר לא יהיה צורך ליצור אלפי נקודות כהות במרווחים כדי שהעיניים ייראו את זה כצבע בהיר אך התוצאה הסופית אף פעם לא תיהיה מושלמת. לכן עוד צבעים בייחוד בהירים תמיד עוזרים..

חבל שאף אחד לא משקיע בהדפסות על נייר רגיל, גם זה חשוב.. אומנם זה קשה יותר כי הנקודות נספגות, אבל אפשר להמציא המצאות יצירתיות שייפתרו את הבעיה של נייר רגיל. למשל שלמדפסת יהיה טיונר של חומר "מחליק" לדף. חומר שקוף שהמדפסת מזריקה בכמות קטנה על הנייר לפני שהיא מזריקה עליו את הצבע והחומר מחליק את הנייר וגורם לו לא לספוג כמות גדולה של צבע וכך לאפשר ליצרנים להדפיס על נייר פשוט ורגיל הדפסות ברזולוציות גבוהות.

פורסם

קניתי אותה. ממש מדפסת נחמדה...... הגג שלה נפתח בצורה חדשה כזה הסגירה שלו קצת קשה אבל מראה ממש יפה והמחסניות דיו ממש קל להכניס וקטנות בגודל משמעותית. על נייר רגיל, היא מדפיסה כמו כל מדפסת מסדרת 900 אלא אם קונים את הראש פוטו. מה שאעשה עוד כמה חודשים.

פורסם

הייתי באיזה תערוכה לפני שנתיים בערך שהיתה שם מדפסת מבוססת על שאווה של נרות..

התוצאה היתה מדהימה מכיוון שזה גרם לדף רגיל לחלוטין להראות כמו דף בוהק של תמונות.

חבל רק שהיא עלתה כמה עשרות אלפי שקלים..

פורסם

xerox...... אני מכיר אותה.

כן זה באמת מצויין כי שעווה לא נספגת בדף ואם זה היה ביתי היה אפשר להגיע לרזולוציות ממש גבוהות.

זאת באמת מדפסת מאוד יקרה...

איזה סטייל יפה יש ל5550 שלי :)

פורסם

xerox...... אני מכיר אותה.

כן זה באמת מצויין כי שעווה לא נספגת בדף ואם זה היה ביתי היה אפשר להגיע לרזולוציות ממש גבוהות.

זאת באמת מדפסת מאוד יקרה...

איזה סטייל יפה יש ל5550 שלי :)

כן ראיתי אותה ב-Office Depot, בהחלט משובחת.. :)

אבל יש לי HP 2000.. איזשהו דגם מוזר שנכחד מן העולם משום מה..

יש לה ארבעה ראשים, וארבעה מכסניות דיו.

החיסרון היחידי שאני רואה בה הוא שהיא רק פרללית.

פורסם

הייתי באיזה תערוכה לפני שנתיים בערך שהיתה שם מדפסת מבוססת על שאווה של נרות..

התוצאה היתה מדהימה מכיוון שזה גרם לדף רגיל לחלוטין להראות כמו דף בוהק של תמונות.

חבל רק שהיא עלתה כמה עשרות אלפי שקלים..

יש בצבא מדפסות שעווה של Tektronix, מדפסות די ישנות שכבר קשה למצוא להן "חומר",

כלומר שעווה, כשהמחסניות נגמרות.

איכות הדפסה מדהימה על נייר רגיל.

פורסם

נראה לי שלא הפכו את השעווה למסחרי גם בגלל שבשמש התמונה תימס :)

אבל יש לי HP 2000.. איזשהו דגם מוזר שנכחד מן העולם משום מה..

יש לה ארבעה ראשים, וארבעה מכסניות דיו.

החיסרון היחידי שאני רואה בה הוא שהיא רק פרללית.

אני זוכר איך נראה הדגם הזה. צורה משונה אבל זה בזמנו היה דגם ממש טוב שהשוני בינו לבין האחרים זה שכל צבע נפרד וככה זה לאנשים עמוסים שאין להם כח להחליף כל פעם דיו....

פורסם
  • מחבר

אני מבין שבראש הפוטו השחור הוא מאוד קטן

פורסם

מתחלק עם השאר.... כן.

פורסם
  • מחבר

האם ראש הדיו השחור (הרגיל) קטן יותר בהשואה למדפסות מסדרה ה-900?

ואותו שאלה לגבי הצבעוני

פורסם

מה שבא עם המדפסת קודם כל זה תמיד חצי. פיזית הראש יותר קטן. בנוגע לכמות ml, נראה לי שזה 42ml כמו בסדרת 900 אבל פשוט הדיו הזה עוד לא ממש התחיל להמכר בחנויות כי המדפסות מאוד חדשות וזה אבל אתה יכול להתקשר 09-8304848 לHP שירות לקוחות ויענו לך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים