עבור לתוכן

בעיות במחשב עם כרטיס קול וזיכרון - דחוף

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי התפגר... יש לו כל מיני בעיות מוזרות:

הכרטיס קול פתאום החליט לשבות - הוא פשוט לא מופיע במנהל ההתקנים, הוינדוס לא מזהה אותו גם אם אני מחליף סלוטים. זה קרה פתאום!

פרטים של המחשב (למרות שאפשר ללחוץ על המפרט):

Asus A7V-133c

Athlon "TB" 1.13/266

Toshiba 128mb 100MHz Cas 2-2-2

Apache CyberSound ACS200

אני מנסה לחשוב על דברים שהתקנתי שיכלו לגרום לזה אז לא מזמן התקנתי את ה- VIA 4-in-1 וגם עדכנתי את הביוס ל- 1009 והתקנתי דרייברים של nVIDIA. אני די בטוח שזה הביוס. בקיצור, אחרי שהפעלתי את המחשב כמה פעמים כדי לשחק עם הכרטיס קול המחשב החליט שהוא לא רוצה לעלות יותר - אני לוחץ על ה POWER ויש מסך שחור (המחשב עולה רק על 850MHz מעבד ו 100MHz זיכרון). החזרתי את ההגדרות של הביוס לברירת המחדל וכלום - הוא עולה רק על 850. אני חושב שאולי זה הזיכרון שהוא 100 במקור אבל כבר המון זמן אני מפעיל אותו על 133 וזה אולי כבר טחן אותו עד הסוף.

אני לא יודע איך להפעיל את הכרטיס קול ושהמעבד יהיה על 1133 (כנראה אני צריך זיכרון של 133).

במקרה שאני חייב לקנות כ. קול - איזה כדאי ?

ובכל מקרה חשבתי לקנות עוד זיכרון אז אולי אני אמכור את הזיכרון הזה ואקנה 256mb/133MHz או אולי אפילו 512MB... ?

בכל מקרה תודה רבה לכל מי שינסה לעזור לי,

גל

פורסם

GTXP

פורסם

למרות ש ASUS זה לא התחום שלי אני אנסה לענות לך.

תבדוק בבקשה ב BIOS שלך:

1. אם הגדרת תדר מתכוונת רק לזכרון או גם למעבד.

2. אם תדר ה CPU מתייחס לג'אמפרים או לידנית (ואם זה ידנית תשנה לאפשרות 'By Jumper')

אם עדיין 2 הבדיקות הללו לא עוזרות, תתחיל להחליף חומרה (במסגרת האחריות אני מאמין)

בהצלחה

פורסם

המחשב שלי התפגר... יש לו כל מיני בעיות מוזרות:

הכרטיס קול פתאום החליט לשבות - הוא פשוט לא מופיע במנהל ההתקנים, הוינדוס לא מזהה אותו גם אם אני מחליף סלוטים. זה קרה פתאום!

פרטים של המחשב (למרות שאפשר ללחוץ על המפרט):

Asus A7V-133c

Athlon "TB" 1.13/266

Toshiba 128mb 100MHz Cas 2-2-2

Apache CyberSound ACS200

אני מנסה לחשוב על דברים שהתקנתי שיכלו לגרום לזה אז לא מזמן התקנתי את ה- VIA 4-in-1 וגם עדכנתי את הביוס ל- 1009 והתקנתי דרייברים של nVIDIA. אני די בטוח שזה הביוס. בקיצור, אחרי שהפעלתי את המחשב כמה פעמים כדי לשחק עם הכרטיס קול המחשב החליט שהוא לא רוצה לעלות יותר - אני לוחץ על ה POWER ויש מסך שחור (המחשב עולה רק על 850MHz מעבד ו 100MHz זיכרון). החזרתי את ההגדרות של הביוס לברירת המחדל וכלום - הוא עולה רק על 850. אני חושב שאולי זה הזיכרון שהוא 100 במקור אבל כבר המון זמן אני מפעיל אותו על 133 וזה אולי כבר טחן אותו עד הסוף.

אני לא יודע איך להפעיל את הכרטיס קול ושהמעבד יהיה על 1133 (כנראה אני צריך זיכרון של 133).

במקרה שאני חייב לקנות כ. קול - איזה כדאי ?

ובכל מקרה חשבתי לקנות עוד זיכרון אז אולי אני אמכור את הזיכרון הזה ואקנה 256mb/133MHz או אולי אפילו 512MB... ?

בכל מקרה תודה רבה לכל מי שינסה לעזור לי,

גל

תגיד, יש מצב שאולי התקנת בטעות BIOS ל A7V(לא 133) במקום לA7v133? הראשון לא תומך במהיורת אפיק של 133... יש מצב?

פורסם

GTXP

לפי מפרט Apache CyberSound ACS200

פורסם

רגע רגע רגע ניסיתה להפעיל אותו ( כרטיס קול ) על מחשב אחר ?

פורסם
  • מחבר

טוב אז בעיית הכרטיס קול נפתרה ונאמר פה שעידכנתי BIOS של A7V133 עם RAID ולא לגרסה שיש לי שהיא A7V-133c...

אז זה נכון אבל זאת לא טעות. אצל כל מי שאני מכיר שיש לו לוח C (בלי RAID) העדכון המתאים אומר שזה לא הלוח הנכון ומאז ומתמיד אני (ואחרים) מעדכנים לגרסה של הלוח עם RAID וזה אף פעם לא יצר בעיה.

בעיית הכרטיס נפתרה אחרי שהזזתי אותו בין כל מיני סלוטים ושיחקתי עם הדרייברים (לא שלא עשיתי את זה קודם ???) אבל עדיין כשהמהירות BUS מכוונת על 133 המחשב לא מגיע ל POST. המעבד והזיכרון באותו תדר (133).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים