עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית, עזרה למתחיל.

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי המון שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי...

יש לי את המחשב שלי (שממנו אני כותב את ההודעה) פלוס מחשב ישן שבניתי בסלון ובקרוב יהיה מחשב נישא שיהיה לאבא שלי.

עכשיו בשביל למנוע הפרעות על המחשב שלי צריך לבנות רשת ביתית לכל המחשבים (נחשו על מי הפילו את זה :-\).

עשיתי חיפוש בגוגל, קראתי 1000 מדריכים, חיפשתי באתר (ויש המון תוצאות באמת) אבל השתגעתי כבר אז פתחתי דיון.

קודם רקע, אני מעוניין שזו תהיה רשת אל-חוטית כי מדובר במרחק גדול בין המחשבים, במחשב שלי אין כרטיס רשת וכך גם במחשב השני מאידך במחשב הנישא סביר להניח שיהיה כרטיס רשת אלחוטית, ומן הסתם המחשב שלי יהיה השרת.

במחשב שלי יש מודם מסוג ALE 180 או שזה 181 שקיבלתי מבזק שמתאים ל ADSL.

אני לא מעוניין שכל זה יצא במחיר גבוה מגבול הטעם הטוב.

בקשר לאבטחה אני לא חושב שאני צריך ראוטר להגנה רק נתב יספיק לי.

השאלות-

1) איך לבצע את החיבור? אני צריך לחבר את המחשב שלי לנתב אחד שכולם יתחברו אליו?

2) אני צריך לחבר לכל מחשב (מלבד הראשי) כרטיס רשת אל-חוטי?  האם אני צריך לקנות כרטיס רשת למחשב שלי?

3) מה המחירים של כל רכיב שאני צריך? נא לתת לי קישורים לאתרים לא לצורך פירסום רק בשביל לדעת מחירים רגילים.

4) איזה סוג של נתב אני צריך? בבקשה לינק לחנות.

5) אני מתקין לכולם winXP עם SP2 והבנתי שזה יקל על העבודה, זו לא תהיה בעיה להגדיר את הרשת?

6) שמתי לב שברשתות יש את ה"כבל המוצלב",שאלה פשוטה... מה זה הכבל הזה?

תודה לכל העונים, סביר להניח שיצצו עוד שאלות בהמשך...

פורסם

אז קודם כל ראוטר=נתב. אם המודם הזה הוא usb אז תצטרך להחליף אותו למודם רשת. אני הייתי ממליץ לך על רשת חוטית דווקא בגלל שזה מרחק גדול . רשת חוטית היא יותר מהירה יותר יציבה וגם יותר זולה. עכשיו לשאלותיך-

נניח ואתה רוצה רשת אלחוטית אז אתה צריך כבל רשת (RJ45) שיתחבר בין המודם רשת שלך לראוטר האלחוטי שלך וכרטיס רשת אלחוטי לכל מחשב שברצונך שיעבוד בצורה אלחוטית.

אם הראוטר יהיה בחדר שלך אז אולי מומלץ לך לחבר את הנתב עם כבל רשת מהראוטר למחשב שלך (במחשב שלך תצטרך לקנות כרטיס רשת רגיל) ולקנות כרטיסי רשת אלחוטים רק לשני המחשבים האחרים.

בנוסף קח בחשבון שאם המרחק הוא גדול בין המחשבים לא בטוח שהראוטר יקלוט לך כמו שצריך. זאת אומרת שאל תצפה שאם אתה קונה ראוטר אלחוטי ויש לך בית גדול שתוכל לגלוש בכל הבית כי לא תמיד זה ככה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, עזרת לי מאד.

אשמח אם כל השאלות שלי יפתרו אחת אחרי השניה...

ושוב אני צריך שתראו לי בחנות איזה סוג נתב לקנות ואיזה כרטיסי רשת (לינקים...).

הבית שלי לא גדול אז אני בטוח שזה יעבוד, והמודם שלי הוא פנימי אך אני בספק אם זה משנה משהו.

אז לפי מה שהנתי אני צריך להשאיר את המודם שלי מחובר לשקע כמו שהוא ופשוט לשים כרטיס רשת במחשב שלי שיוציא מידע אל הנתב בחוט RJ-45 ומשם ישלח אל-חוטית אל שאר המחשבים?

פורסם

היי, יש לי המון שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי...

יש לי את המחשב שלי (שממנו אני כותב את ההודעה) פלוס מחשב ישן שבניתי בסלון ובקרוב יהיה מחשב נישא שיהיה לאבא שלי.

עכשיו בשביל למנוע הפרעות על המחשב שלי צריך לבנות רשת ביתית לכל המחשבים (נחשו על מי הפילו את זה :-\).

עשיתי חיפוש בגוגל, קראתי 1000 מדריכים, חיפשתי באתר (ויש המון תוצאות באמת) אבל השתגעתי כבר אז פתחתי דיון.

קודם רקע, אני מעוניין שזו תהיה רשת אל-חוטית כי מדובר במרחק גדול בין המחשבים, במחשב שלי אין כרטיס רשת וכך גם במחשב השני מאידך במחשב הנישא סביר להניח שיהיה כרטיס רשת אלחוטית, ומן הסתם המחשב שלי יהיה השרת.

במחשב שלי יש מודם מסוג ALE 180 או שזה 181 שקיבלתי מבזק שמתאים ל ADSL.

אני לא מעוניין שכל זה יצא במחיר גבוה מגבול הטעם הטוב.

בקשר לאבטחה אני לא חושב שאני צריך ראוטר להגנה רק נתב יספיק לי.

השאלות-

1) איך לבצע את החיבור? אני צריך לחבר את המחשב שלי לנתב אחד שכולם יתחברו אליו?

2) אני צריך לחבר לכל מחשב (מלבד הראשי) כרטיס רשת אל-חוטי? האם אני צריך לקנות כרטיס רשת למחשב שלי?

3) מה המחירים של כל רכיב שאני צריך? נא לתת לי קישורים לאתרים לא לצורך פירסום רק בשביל לדעת מחירים רגילים.

4) איזה סוג של נתב אני צריך? בבקשה לינק לחנות.

5) אני מתקין לכולם winXP עם SP2 והבנתי שזה יקל על העבודה, זו לא תהיה בעיה להגדיר את הרשת?

6) שמתי לב שברשתות יש את ה"כבל המוצלב",שאלה פשוטה... מה זה הכבל הזה?

תודה לכל העונים, סביר להניח שיצצו עוד שאלות בהמשך...

אתה לא יכול להשאיר את המודם הנוכחי שלך אם הוא מחובר בתקן USB או PCI אתה חייב להביא מודם רשת זאת אומרת שמתחבר לכרטיס רשת אם רק תוציא כבל מכרטיס רשת במחשב שלך אתה תשתף משאבים דרך המחשב שלך זאת אומרת אתה לא זמין לאף אחד אין משאבי אינטרנט ועכשיו לשאלות שלך לפי הסדר

1) כמו שהסבירו לפניי במידה ואתה רוצה ראוטר נייד אז אתה קונה לכל מחשב כרטיס רשת אלחוטי המחיר נע בסביבות ה200-400 שקל

2)בגלל שכנראה והמחשב שלך יהיה זה שהכי קרוב למודם\ראוטר אני ממליץ לך להשתמש אצלך ברשת חוטית כלומר כבל CAT5 בין היחידת קצה(ראוטר) לכרטיס רשת שלך ואל תבלבל לא קוראים לכבל RJ45 זה השם של הקונקטור....

3) בחייאת אחי....זזה כבר להיות עצלן כנס לגוגל או לזאפ וחפש שם אל תלך על דברים הכי יקרים זוהי ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך בנוגע לזה

4)אם אתה מחובר בADSL ורוצה רשת אלחוטית אז אתה קונה נתב אלחוטי שתומך בADSL אם זה בכבלים אז אותו דבר רק נתב המתאים לכבלים שים לב יש כאלו שמתאימים לשני הסוגים

5)ברגע שיש לך אקס פי אתה מגדיר לכל מחשב באייפי DHCP אוטומטי וזהו באותו רגע יש לך אינטרנט בכל המחשבים אחרי זה הגדרת הרשת עצמה לשיתוף קבצים קצת יותר מעשית תיעזר בסטיקי שבראש הפורום

6)

כבל מוצלב זהו כבל אשר משמש לחיבור שני יחידות קצה זהות אחד לשנייה בשרשור לדוגמא שני מחשבים אחד לשני שני ראוטרים אחד לשני שני האבים אחד לשני וכו' כאמור זה מתייחס רק לחיבור שני יחידות זהות אחת לשנייה

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה אחי עזרת לי מאד מאד מאד! :hi:

הסיבה שרציתי לינקים היא כדי לדעת מה נכון לקנות כדי שאני לא יעשה שטויות...אז אני נותן לכם שתגידו לי האם הם מתאימים לעבודה.

הנה מ logicpc ולא בשביל פרסום ושם כלום, רק בגלל שיש להם רכיבים שנראים לי מתאמים.

בעמוד שכאן יש המון סוגי כרטיסי רשת אלחוטיים, אז איזה אני צריך ??? איזו קטגוריה?

http://www.logicpc.co.il/heb/colist.aspx?type=A00094

ובקשר למודמים לא מצאתי שם מודם ADSL איפה זה מופיע באתר שלהם?

שוב תודה לכולם.

פורסם

אם המודם שלך הוא מבזק אתה הולך לבזק ומבקש שיחליפו לך למודם רשת . הנה ההמלצה שלי במידה ותרצה לחבר את המחשב שלך בצורה קווית לראוטר - לדעתי עדיף מודם רשת מסוג אלקטל 510 . אחרי שיש לך מודם רשת. תקנה 2 כבל רשת RJ45 . תקנה כרטיס רשת רגיל למחשב שלך. ושני כרטיסי רשת אלחוטיים לשני המחשבים האחרים (אם הלפטופ מגיע עם כרטיס אלחוטי אוןבורד אז תקנה רק כרטיס אלחוטי אחד).

וכמובן תקנה ראוטר אלחוטי.תתקין את הכרטיסי רשת בכל המחשבים.  בשלב הבא תחבר בין ה WAN של הראוטר עם כבל רשת למודם. ומאחד הפורטים בראוטר כבל רשת לכרטיס רשת הרגיל שבמחשב שלך. תקנפג את הראוטר (אם אתה לא יודע איך אז יעזרו לך תשאל או משהו , זה תלוי בסוג הראוטר שלך) ותגלוש.

בהצלחה.

אה ובקשר לאתר שהסתכלת בו - כרטיס רשת אלחוטי יש לך אפשרות למחשב נייח לבחור בין pci adapters לבין usb adapters

pcmcia adapters זה לנייד אם צריך לקנות לו כרטיס רשת אלחוטי.

ראוטר אלחוטי זה ראוטר אלחוטי ומה שנשאר זה אקסס פוינט שזה להגברת העוצמה וכרגע לפחות אתה לא צריך את זה.

פורסם
  • מחבר

אחי עשית לי סדר בבלאגן אני עכשיו יכול להיות איש רשתות ;D הבנתי הכל ואני לא חושב שיהיו לי קשיים.

אני אדרוש מבזק מודם כזה.

עכשיו אם מישהו רוצה להוסיף כמה דברים או להמליץ לי אני יקבל הכל בשמחה.

פורסם

מקווה שזה לא יבלבל אותך אבל יש עוד אופציה אחת שהיא לקנות ראוטר +מודם . זאת אומרת מוצר אחד שהוא גם ראוטר וגם מודם ויכול להיות שזה יצא לך יותר נוח כי לא תצטרך להחליף את המודם ולקנות ראוטר בנפרד ויתכן גם שזה יצא בסוף יותר זול . ככה גם זה יחסוך לך את הצורך לחבר בין הראוטר למודם ולקנות כבל רשת.

תבדוק את העניין אם בא לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים