עבור לתוכן

מה זה ירפ"א?

Featured Replies

פורסם

כי קורס טייס הרי זה לא מובחר בכלל ::)

• תגובות 32
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עזוב אותך מה זה קורס טיס? אתה רוצה להישאר בצבא עד גיל 30? מה צריך את זה? בגיל 30 אתה כבר תהיה נשוי עם ילד או משהו . ועברה לך כל הילדות . בזמן שכל החברים שלך יצאו וטסו לחול והכל אתה נשארת עדין בצבא. לא חרם??

ואחרי זה תלך להיות טיס של אל על? אז יהיה לך כסף טוב אז מה . זה עבודה לא עבודה . כל פעם לטוס לכמה ימים? יום אחד תחזור הביתה תמצא את אשתך עם גבר אחר ולא תבין למה .

עדיף להיות באיזה סיירת מובחרת או משהו. שירות מענין ואיכותי עם אנשים איכותים.

שלא נדבר על זה שבקורס טיס אנשים נבלות דואגים לעצמם , סוצימאטים .

פורסם

טוב אני לא יודע בן כמה אתה וזה גם לא ממש לעניין כל הסקירת חיים בשקל הזאת שעשית עכשיו לגבי כל הטייסים. יכול להיות שאתה ממורמר כי לא קיבלת זימונים לצוות אוויר? ::)

בכל מקרה, קורס טייס הוא הקורס המובחר ביותר בצבא ועל זה דיברתי. החיים בסיירת הם לא פשוטים כמו שאתה מתאר אבל זה לא קשור.

פורסם

תבין לא אמרתי שהקורס הוא לא מובחר רק אמרתי שלמרות שהוא מובחר זה לא שווה את זה לדעתי אלא אם כן אתה באמת רוצה להיות טיס. ומה סקירת חיים בשקל ? זה לא נכון כל השנים של הקבע הזה??? אם לך יש כוח להיות עד גיל 30 בצבא אז יופי אבל לא בראש שלי להיות בצבא כל כך הרבה.

חוץ מיזה מה לקחת קשה ? דוד שלך זה מפקד חיל האוויר או משהו .? אתה רוצה תלך . לא רוצה אל תלך. אותי זה בטח לא מענין.

אני מעדיף סיירת איכותית וזהו.

פורסם

זה כמו שאני אגיד לך שלא שווה להיות בשייטת 13 כי הסיכה לא מספיק מגניבה. לרוב האוכלוסיה להטיס מטוס (שלא לדבר על מטוס קרב) נשמעת כאחת החוויות המהנות ביותר שיכולות להיות, הרבה יותר מהפעולות של היחידות המובחרות האחרות. הסקירת חיים של למצוא את אשתך עם מישהו אחר, מה זה קשור בכלל?? כאילו שאתה לא חותם קבע ביחידות המובחרות, וכאילו שאתה לא עושה הרבה מילואים.

לא לקחתי קשה בכלל ואין לי שום קשר לחיל האוויר, פשוט התגובה שלך לא הייתה לעניין. כל אחד עם העדפותיו, אבל פה דיברנו על עובדות ועל תהליך המיון ותו לא.

פורסם

קיבלת זימונים??? אני לא הייתי ממליץ לך ללכת אלא אם כן אתה באמת אוהב טיסה .

מהרגע שקיבלת את הזימון לצוות אוויר אתה לא יכול לא ללכת. אפילו ידחו לך את הגיוס כדי שתסיים את המיונים. הזימנים למבדקי טיס הם חובה והם מגיעים בתור צו - לא בתור מכתב. בתור אחד שעבר אותם ומהרגע הראשון ידע שהוא לא רוצה להיות טיס - רק בזמן הגיבוש נותנים לך את ההזדמנות לחתום ויתור.

וכן, עברתי את הגיבוש :smile1:

פורסם

נכון שזה חובה אבל אם אתה הולך ומתעקש איתם שאתה לא רוצה את זה ישחררו אותך גם לפני הגיבוש.

פורסם

רק אם אתה בסטטוס מסוים כמו יתום, בן יחיד ודברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד רוצה להיות טייס זה חלום ילדות שלי ושל עוד המון אנשים.

רוני1 מה שאתה אומר הוא לא ממש נכון אז אתה תישתחרר מהצבא בגיל 21 נגיד תהנה לך מהחיים ואז מה? לא תילך ללמוד באוניברסיטה 3 שנים מינימום? לא תעבוד כול החיים שלך בשביל איזו פנסייה? אז טייס נשאר בצבא עד גיל 28 מקבל את התנאים הטובים ביותר משכורת תואר ועוד המון המון דברים, וכשאתה מישתחרר נפתחות לך המון דלתות וזה מצויין.

מור אני לא מבין איך וויתרת על זה אבל בטח יש לך את הסיבות שלך.

פורסם
רק אם אתה בסטטוס מסוים כמו יתום, בן יחיד ודברים כאלה

זה לא נכון. חבר שלי שהוא לא בשום סטטוס מיוחד השתחרר מיזה. הוא פשוט התעקש איתם שזה לא יעזור והם ויתרו לו.

תישתחרר מהצבא בגיל 21 נגיד תהנה לך מהחיים ואז מה? לא תילך ללמוד באוניברסיטה 3 שנים מינימום? לא תעבוד כול החיים שלך בשביל איזו פנסייה? אז טייס נשאר בצבא עד גיל 28 מקבל את התנאים הטובים ביותר משכורת תואר ועוד המון המון דברים, וכשאתה מישתחרר נפתחות לך המון דלתות וזה מצויין

קודם כל אני רוצה איך שאני משתחרר לעבור לגור כמה שנים בחול ולטיל ולעבוד. (אם הייתי טיס לא יכולתי). לא רוצה לשמוע על אונבריסטה ולא על כלום. למדתי 12 שנה ולא בראש שלי לימודים. בטח שלא במסגרת השירות. !!!! לי אין כוח ללמוד בצבא.

אחרי זה אם וכאשר אני ארצה ללמוד יש לי הרבה יותר אפשרויות בחירה איך ומה לעשות.

תשמע כשאתה בצבא אתה במסגרת. אתה עושה מה שאומרים לך.!!!! אני לא רוצה לקבל פקודות במשך 12 שנה מאף אחד. אחרי 3 שנים אני אעשה מה שבא לי ואני לא מוכן להפסיד את כל הכיף של אחרי הצבא שאומרים שזה השנים הטובות ביותר בשביל להטיס מטוס קרב. אם אתה מוכן אז תלך. לא הכל בחיים זה משכורת טובה ותנאים טובים. חוץ מיזה שאם באמת אני ארצה ללמוד נושא מסוים. עד גיל 28אני כבר אוכל להיות פרופסור ולא עם תואר ראשון.

פורסם

נו באמת... אתה מנסה להתווכח עם בנאדם שהחלום חיים שלו לא משתלם?

אני מאוד רוצה להיות טייס זה חלום ילדות שלי ושל עוד המון אנשים.

אז בסדר... לאל-על יש מספיק טייסים לכמה דורות עם כל הטייסים שמשתחררים מהקורס כל שנה ואי אפשר להבטיח לו כלום מבחינת עבודה אחרי צבא, אבל זה מה שהוא רוצה לעשות. במקרה הכי גרוע הוא ייפול מהקורס ויוכל ללכת למיתר\דודבן\סיירת יעל וכו' בלי לעבור גיבושים ומיונים

פורסם

אני לא יודע אם קראת את כל הת'רד אבל עוד מההתחלה כתבתי שאני לא ממליץ למי שזה לא החלום שלו. וכל פעם אני כותב שזה דעתי ומי שרוצה לעשות את זה אז שיעשה וזה לא מענין אותי אז על מה אתה מדבר??? לא מתווכח ולא איכפת לי אם הוא יהיה טיס או לא זה עסק שלו לא שלי.

פורסם

אז זה דיון שלו בנוגע לירפ"א והרצון שלו להיות טייס ובמקום לדון בזה אתה עושה פרופגנדה נגד טייס ::)

פורסם

טוב תשמע אני לא יודע מה אתה רוצה או מה הבעיה שלך. הוא שאל מה זה ירפא ועניתי לו ואחרי זה המלצתי לו שאם זה לא החלום שלו שלדעתי לא מומלץ להיות טיס.

אחרי זה גם הסברתי את דעתי. מה הבעיה בזה שישמע גם דעות אחרות. אם הוא לא מסכים אז הוא יגיד והוא בכל זאת ילך. בקיצור עזוב שטויות חבל על הדיון הזה פרופגנדה או לא זה באמת לא מענין וזהו שיעשה מה שבראש שלו ותעשה אתה מה בראש שלך ועזבו אותי בשקט עם השטויות האלה . :bash:

פורסם

ירפ"א (ירפ"א ב') זה ממש לא רק לטיס, עוד מלא קורסים, בחילות אחרים, עוברים שם.

טיס זה חלום, וזה דרך חיים, זה לא משהו שעושים עד 28 ואז מתחילים לחפש משהו אחר לעשות. זה לא מתאים לכולם, ת'אמת שלרוב לא, אבל מי שבאמת רוצה ימצא שם את עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים