עבור לתוכן

מה זה ירפ"א?

Featured Replies

פורסם

אני רק רוצה לדעת מה זה לא שום פרטים שאסור לספר אם יש כאלה אין לי פשוט מושג מה הראשי תיבות האלה אומרים?

• תגובות 32
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבחנים לטייס שאם אתה עובר אותם (יש כמה ) אתה מתקבל לגיבוש.

פורסם

יחידה רפואית אווירית.

אם אתה רוצה לדעת עוד על תהליך המיון אשמח לספר לך, בתור אחד שכמעט עבר את השלב האחרון (ירפ"א ב') ונפל בגלל בדיקת עיניים :(

פורסם
  • מחבר

תודה ספר לי עוד

פורסם

קיבלת זימונים??? אני לא הייתי ממליץ לך ללכת אלא אם כן אתה באמת אוהב טיסה .

פורסם

קודם כל מקבלים זימון לירפ"א א' בגיל 17 וארבעה חודשים מינימום, וזהו יום שמתחלק ל- 2.

ביום הראשון של החלק הזה יושבים מול מחשב ועונים על כל מיני מבחנים טכניים, ראייה מרחבית, הגיון, מתמטיקה וכו', וכמו כן יש שאלונים ארוכים בכתב בהם תצטרך לספר המון על עצמך החל מכמה גדולה הדירה שלכם, מה אתה לומד בבית הספר, איזה טסט עברת וכמה סיגריות אתה מעשן ביום. ישנם גם כמה שאלונים פסיכולוגיים כמו השלמת משפטים (אמא טובה היא אמא ש.... אני שונא ש....) ושאלון 247 (או משהו כזה) שבו יש 247 (או משהו כזה) משפטים שאתה צריך להגדיר מספרית כמה הם נכונים לגביך (הרעיון הוא להיות עקבי כמה שיותר כי המשפטים חוזרים על עצמם).

ביום השני של החלק הזה יש סימולטור, שבו אתה יושב מול מחשב עם ג'ויסטיק ומצערת וצריך לבצע כל מיני משימות די מטופשות.

בירפא' ב' אתה יושב בשיחה עם פסיכולוג/ית שתשאל אותך כל מיני שאלות, אם היא מעבירה אותך אתה ממשיך לעשות בדיקות, אם לא הלכת הביתה. הבדיקות הרפואיות כוללות בדיקת א.ק.ג, תפקודי ריאה, א.א.ג, בדיקת שמיעה, אופטמטריסטית (אצלה נפלתי), רופא עיניים ורופא תעופתי שמאשר לך לצאת לגיבוש.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה

אם קיבלת את הזימונים האלה בטח קיבלת גם מדור סירות מה זה בדיוק בודקים שם כושר?

פורסם

יום סיירות זה יום שבו אתה צריך לבצע כל מיני מבחני כושר בכדי להתחלק לקבוצות עפ"י הרמה, ולאחר מכן יש כל מיני מבחנים שצריך לעבור כמו "מסע" עם אלונקה וג'ריקן, ספרינטים ועלייה על דיונה עם שק.

קיבלתי זימון אבל לא הלכתי אז אני בטוח שאנשים אחרים יוכלו לספר לך עוד על יום סיירות.

פורסם
  • מחבר

איזה בעסה אני בכושר של חרא

פורסם

או או

אם אתה לא בכושר ואף פעם לא היית יותר מדי ספורטיבי אז וותר מראש או שתתחיל להתאמן רציני, זאת חוויה לא כל כך נעימה

פורסם
  • מחבר

אני יכול להכנס לכושר זו לא ממש בעיה הייתי בכושר פעם הבעיה שאני עצלן אבל אני התאמץ בשביל זה.

עוד שאלה יש לי אני תלמיד כיתה יא' רציתי לדעת אם אני יכול לבקש דחייה לכול הגיבושים האלה לשנה הבאה יהיה לי הרבה יותר נוח?

פורסם
קודם כל מקבלים זימון לירפ"א א' בגיל 17 וארבעה חודשים מינימום

אם אתה ביא' וכבר הגעת לגיל הזה (או שהקפיצו אותך כיתה או ש.... תהיה בריא) אז פשוט תגיד להם וידחו לך הכל.

פורסם

שמע ירפ"א א זה מבחני פיזיקה, אישיות, וסימולציה שזה בעצם השלב הרציני הראשון בדרך לקורס טייס (אם עברת מבדקי צוות אוויר)

לאחר מכן יש לך ירפ"א ב' שזה ראיון עם פסיכולוגית ובדיקות רפואיות (במידה ועברת את הפסיכולוגית). אני אישית תקוע כבר חודשיים בבדיקות הרפואיות אני אפילו לא יודע למה. אם עוברים ירפא ב' אז יש גיבוש

ליום סיירות חשוב מאוד כושר.. אני ממליץ לך לעבוד בעיקר על ספרינטים. בסך הכל זה יום ממש לא ארוך שהקטע הפיזי בו לא עולה על 3 שעות. אבל בכל דקה ודקה נדרשת השקעה מקסימלית.

פורסם

עזוב את ירפ"א. פשוט תתחיל לרוץ והרבה. יום סיירות זה לא כל כך נורא אם אתה בכושר סביר. ואם תשקיע אולי תקבל זימונים ליחידות המובחרות של צה"ל ששמה זה כבר ליגה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים