עבור לתוכן

טכני חיפה - זקוק למידע ופרטים

Featured Replies

פורסם

השנה הזאת (כיתה י') הייתה על הפנים בבית הספר, לכן החלטתי שאני רוצה ללכת שנה הבאה לפנימיה צבאית - הטכני בחיפה.

הבעיה היא שלא הצלחתי להשיג אף מידע על תנאי הקבלה, האם אני יצתרך להתחיל י' מההתחלה (גם אם אני יצתרך, עדיף לי...) פירוט על מסלולים וכו'..

אם יש פה מישהו שלומד שם בבקשה עזרו לי וספקו לי את המידע.

או שלחילופין תתנו לי כתובת אתר אינטרנט עם מידע, או מספר טלפון.

תודה מראש :)

דרך אגב, אם יש לכם המלצות לפנימיות אחרות, אני ישמח לקבל גם עליהם מידע.

פורסם

אני הייתי אומר שנפלת על הראש...

אתה הולך לשם מרצון?

אתה בכח רוצה להיות משועבד לחיל האויר בתור מכונאי מטוסים כשתתגייס? :nono:

פורסם
  • מחבר

בגלל זה אמרתי, אין לי שום פרטים על הפנימיה הזאת...

אני צריך מידע על פנימיות שיעזרו לי להתקדם בחיים ויפתחו לי דלתות.

למשל הפנימיה הזאת?

http://www.aka.idf.il/giyus/general/?CatID=34066&DocID=34070

* גיל 18: גיוס.

* גיל 19.5: יציאה לקורס קצינים (מסלול מהיר לפיקוד וקצונה).

* גיל 20: סיום קורס קצינים.

* גיל 20.5: כניסה לשירות קבע.

* גיל 21: כניסה לתכנית "משב" (מענק כספי גדול, הטבות ייחודיות לרכישת דירה).

* גיל 22: יציאה ללימודים באקדמיה הצבאית (תואר ראשון של האוניברסיטה העברית, מימון מלא, משכורת קבע מלאה בזמן הלימודים, סיוע ברכישת רכב ודירה, תנאי לימוד ברמה הגבוהה ביותר).

* גיל 24: תחילת תפקיד מ"פ (מפקד פלוגה).

* גיל 26: שחרור או המשך בתפקיד פיקוד בצבא.

זה נראה ממש טוב..

נמאס לי מבית ספר רגיל, מורים שעושים לי טובה שמלמדים אותי, ילדים חארות..

אין לי כוח לזה..

פורסם

תעשה לעצמך טובה ואל תלך לפנימיה צבאית...

תמצא משהו אחר

פורסם
  • מחבר

לאן?

בגלל זה אני שואל פה, אני רוצה שתעזרו לי למצוא פנימיה טובה.

פורסם

לי זה ניראה מידע קצת שיקרי! (אלא אם כן הצבא חותם לך שזה מה שינתן לך... וזה לא יקרה בחיים)

בנוסף זה ניראה באמת TOO GOOG TO BE TRUTH!!!!!

מה גם שבזמן האחרון יש קיצוצים נוראים בצבא!! אז רק תדע שהיום הצבא לא כל כך שש להחתים אותך לקבע!!

פורסם

אני לא יודע לאן, אני רק יודע - לא לצבא :nono:

פורסם

השנה הזאת (כיתה י') הייתה על הפנים בבית הספר, לכן החלטתי שאני רוצה ללכת שנה הבאה לפנימיה צבאית - הטכני בחיפה.

הבעיה היא שלא הצלחתי להשיג אף מידע על תנאי הקבלה, האם אני יצתרך להתחיל י' מההתחלה (גם אם אני יצתרך, עדיף לי...) פירוט על מסלולים וכו'..

אם יש פה מישהו שלומד שם בבקשה עזרו לי וספקו לי את המידע.

או שלחילופין תתנו לי כתובת אתר אינטרנט עם מידע, או מספר טלפון.

תודה מראש :)

דרך אגב, אם יש לכם המלצות לפנימיות אחרות, אני ישמח לקבל גם עליהם מידע.

סוף סוף מישהו מפה רוצה ללכת לשם !

דווקא פנימיה צבאית זה לא כזה נורא כמו שכולם חושבים, אני שם כבר שנה שניה (כיתה י') וזה דיי בסדר בהשוואה לבתי ספר שיש בעפולה.

לצערך אם תחליט ללכת לשם כנראה תצתרך להתחיל כיתה י'. אולי יקבלו אותך ל-י"א אבל אני יודע שרשמית אצלנו מקבלים רק ל-ט' ו-י'.

אם תלך ל-י' לא תוכל להיות בפנמיה כי החל מהשנה סגרו את הפנמיה לחדשים, אבל אם תתקבל ל-י"א ותרצה פנמיה למרות שרשמית לא נותנים אם לבקש יפה יסכימו.

יש 5 מסלולים : (סידרתי מההכי טוב להכי פחות)

אלקטרוניקה מוגבר - זה לחרשנים !!!

אלקטרוניקה - אני שם וזה לתמידים ממוצעים

חשמל - דומה לאלקטרוניקה

מכונות מוגבר - לעצלנים שמנסים לחרוש

מכונות - סטלנים כולם אחד אחד

לגבי האוכל.. לדעתי אצלנו האוכל יותר טוב משאר הפנמיות הצבאיות (אני לא מדבר על חיל הים בעכו כי זה נחשב חצי צבאי) בגלל שזה לא בסיס מבצעי אלא בסיס הדרכה וג'ובניקים. בעיקר יש לנו שניצלים נקניקיות או בשר שחור טעים ברוטב..(תודות למועצת תלמידים כבר לא מגישים לנו לוף !) וכלמיני סלטים ואורז ותוספות ולפעמים גם עוגה ביציאה מהחדר אוכל.

אל תתבאס אבל אם תלך לשם יש שבועיים בשנה שלא לומדים. במקום ללמוד אתה עובד עם הרס"ר/מש"ק או במטבח (לקום ב-5 בבוקר :sleep: )

או לשמור על השירותים ועוד עבודות לא הגיוניות ומשונות..

השבוע הקורס שלי קיבל את זה אז יום ראשון הייתי במטבח שזה היה דיי נסבל חוץ מלרוקן פחים וכל המים מסביב למדיח.. ואתמול-שלשום "עבדתי" עם הרס"ר..

ישנתי כל הים על הספסלים ליד המגורים והתפלחתי כל יום ב-1 הבייתה.

זה בערך הכל..

אם תרצה עוד מידע תשאל אותי פה ומחר אני אברר מתי יש עוד יום פתוח...

פורסם

אין לי מושג איך הפנימיה וגם לא הייתי שם תודה לאל.

הקטע הוא שאם אתה הולך לשם, אתה מתחייב לשרת בחיל האויר באחד המקצועות הטכניים של החיל. וזה, במלים עדינות, חרא שירות צבאי.

פורסם

דווקא לא..

מהבסיס שלנו יצאו לא מעט קצינים שהיו שוחרים ולא חייב להיות טכנאי מטוסים, אפשר גם לעשות יג, יד ולקבל תואר הנדסאי.

פורסם

גם אנשים שעשו יג יד מקבלים תפקידי בלאי כמו טכנאי וחשמלאי מטוסים... זה די נפוץ אפילו.

אני משרת בחיל האויר ואלו העובדות בשטח.

בוודאי שאפשר לצאת לקורס קצינים, אבל לרוב אנשים שמגיעים למגזר הטכני בחיל האויר לא יוצאים לקצונה.

פורסם

אבל למה שמישהו ירצה לצאת לקצונה, ועוד יותר מכך, יתחייב לעשות את זה כשהוא עדיין בכיתה י'?!

פורסם

תכלס.

פורסם

ולמה לרצות להיות במשטר צבאי כבר בגיל כזה, להנות מעבודות רס"ר ובילוי יתר עם בנים כבר מכיתה י', ולבסוף לצאת עם זה לצבא עם... שום יתרון

פורסם

למה דווקא בנים.. יש אצלנו גם בנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים