עבור לתוכן

חידה מענינת ...

Featured Replies

פורסם

גברת ישראלי עובדת בבניין בן 15 קומות . כל בוקר היא מגיעה נכנסת בקומת הקרקע עולה במעלית עד לקומה ה 7 יוצאת וממשיכה ברגל עד לקומה ה 12 בה נצצא משרדה בסוף היום היא נכנסת למעלית שבקומה ה 12 ויורדת עד לקרקע וכך חוזק חלילה . מדוע עולה גברת ישראלי חמש קומות ברגל ??? :silly:

פורסם

את השיעורי בית פותרים לבד :nono:

פורסם

היא לא מספיק גבוהה בשביל להגיע לכפתור של 12 במעלית

פורסם

כל סיבה שתביאו למה היא לא יכולה ללחוץ על 12 במעלית יהייה סיבה. לX שלה יש 12 בטלפון.

פורסם

כל סיבה שתביאו למה היא לא יכולה ללחוץ על 12 במעלית יהייה סיבה. לX שלה יש 12 בטלפון.

ואז היא הייתה לוחצת על 11 ועולה רק קומה אחת

אם היא רק בגובה של הכפתור של 7 אז היא לא יכולה ללחוץ על 8 וכל מה שמעליו

פורסם

אני יודע אני יודע.

היא סופרת באוקטלית.

הנה סיבה טובה.

פורסם

אני יודע אני יודע.

היא סופרת באוקטלית.

מה?

ד"א שברתי את הראש על החידה הזאת במשך כמה ימים כשהייתי בכיתה ב'(אחרי כמה ימים פשוט נמאס לי),והתשובה שהיא גמדה זו התשובה הרשמית.

פורסם

מעניינת את מי ולמה?

פורסם

אז צדקתי :yelclap:

פורסם

לא, היא פשוט סופרת באוקטלית.

אוקטלית זה בסיס 8 (בחיי היום יום אנו משתמשים בדצימלית - בסיס 10, במחשבים משתמשים בבינארית - בסיס 2), מ- 0 עד 7. כשהיא מגיעה ל-9 היא לא מכירה את הספרה, ועוברת לבאה, גם אותה היא לא מכירה, כך עד 10, אבל כשהיא מגיעה ל- 10, היא אומרת לעצמה: "אם אני אלחץ על 10, אני בעצם אגיע ל8? או שמא אגיע ל12?" והיא החליטה לא לחשוב הרבה, ולעלות ברגל.

פורסם

שמעתי את החידה הזו לפני איזה 14 שנה, כשהייתי בערך בן 5 :P

והתשובה זה כי היא גמדה, מה קשור אוקטלי? בטח לקח לך שעות לענות על השאלה של ה"עלי כותרת מסביב לפרח" אם אתה יודע על מה מדובר..

פורסם

הם היית יודע מה זה אוקטלי היית מבין למה אני מתכוון. את החידה של הפרח אני לא מכיר. דווקא נחמד להמציא פתרונות אחרים ממה שאתם חשבתם שנכון, הלא כן?

פורסם

אבל כבר אמרו לך שהתשובה הרשמית זה - גמדה

התשובה שלך גם נחמדה אבל הרשמית היא רשמית, קודם הצגת אותה כנכונה וש"גמדה" לא מספיק טוב...

פורסם

הם היית יודע מה זה אוקטלי היית מבין למה אני מתכוון. את החידה של הפרח אני לא מכיר. דווקא נחמד להמציא פתרונות אחרים ממה שאתם חשבתם שנכון, הלא כן?

אני יודע מצוין מה זה אוקטלי, רק אמרתי שהפתרון שלך יפה אך אתה מחפש את התחכום במשהו פשוט, זה הכל.

יום טוב :)

פורסם

^^^^^

אם זה היה נכון, לא הייתה צריכה להיות לה בעיה של ממש ללחוץ על "14"(14 בבסיס 8 זה 12 בבסיס 10)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים