עבור לתוכן

אפשר לצבוע עכבר בספרי?

Featured Replies

פורסם

לשייף בכל מקרה צריך: הידים שלך מכוסות בשומן, שמונע מצבע להידבק. גם ממיסים אורגניים (AKA מסיר צבע...) לא תמיד מסיר את הכל, ותאמין לי, אתה לא רוצה להתעסק עם ממיסים אורגניים יותר חזקים ממסיר צבע...

השיוף רק תורם, ככה שאני לא רואה שום סיבה לוותר עליו.

פורסם

אני מקבל את מה שאתה אומר. יש שומן שצריך לנקות לפני שמרססים את הצבע.

אבל למה לשייף? איך חיכוך עצם קשיח בעצם אחר יעזור לי להסיר את השומן?

ראיתי היום שיש צבע מיוחד שמתאים לכל סוגי הפלסטיק שדורש שימוש באיזה טרמפונטין 21 או משהו כזה וצמר סלעים.

למה אי אפשר להשתמש בו (שהוא מסיר צבע אם אני לא טועה)?

ולמה אי אפשר להשתמש במטליות לחות לניקוי המקלדת?

פורסם

המטלית לא בדיוק מסירה את השומן, נשארת שיכבה (די עבה... יחסית) שתפגע באיכות הצביעה.

ושיוף זה לא סתם חיכוך שני עצמים קשיחים :bash: זה הסרת שיכבה של חומר מהעצם המשוייף... כולל שיכבת השומן, בנוסף השיוף יחליק את העכבר...

הטרמפנטין זה חומר חזק, והצמר הזה יעשה בדיוק את מה שהנייר שיוף יעשה...

פורסם

אולי. אבל השיוף לעולם לא ייצא שווה בכל חלקי הפלסטיק. כמה בכלל צריך לשייף? חמש דקות? שעה?

והבנתי שהטרמפנטין מסיר גם את הצבע המקורי. האם צריך רק להספיג אותו לתוך מטלית ולנגב את המשטח?

ומאיפה משיגים נייר שיוף בכלל?

פורסם

אתה יודע מה זה נייר שיוף (או נייר זכוכית..)?

זה נייר שמודבק עליו חול. אתה משייף עד שאתה רואה שהכל השטח משוייף... אתה לא תגיע למצב של שיוף לא אחיד. תאמין לי. אם תגיע, אז עזוב מודינג...

אחרי השיוף, אתה לוקח מטלית, סופג אותה בקצת טרמפנטין ומנקה את העכבר (כדי להסיר שומן חדש שנדבק עליו בזמן השיוף...), נותן לו כמה שניות להתייבש ואז צובע. רצוי לעבוד עם כפפות לאטקס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים